ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Ja mam taki produkcji radzieckiej CCCP jeszcze,ale ma 30 zblizenia,wiec zajebisty jest... Oczywiscie,ze jak trzeba to sie korzysta.. MIKROSKOP KONTAKTOWY 30x
He he Hot Cargo, zycz mi szczescia, wlasnie za pare dni pozwole moim plantom na troche sexu, wg twoich wskazowek. Wszystko przygotowane, pylek zebrany z meszczaka na oknie (krotki dzien zimowy w Polsze dal mu dojrzec) a laski w grow boxie az piszcza zeby poznac jakiegos faceta.
Tak, tak, juz wiem na pewno ze uzyje pedzelka, wydziele na kazdej lasce 1 poboczny szczyt, nastepnie wyizoluje go z growboxa za pomoca malej papierowej torebki. Pelna kontrola.
Robienie pestek to dobra zabawa, a rezultat naprawdę cieszy - własne pestki, to jest coś ;-)
Kov, jakie odmiany będziesz krzyżować ? Warto na wybrany kwiatek nanieść naprawdę dużo pyłku - dzięki temu będziesz mieć dużo pestek. Można nawet nałożyć na niego torebkę z pyłkiem i kilka razy potrząsnąć - daje świetne rezultaty - z dwóch małych budsów EG uzyskałem ok. 80 pestek
Peace
Thor, mam meszczaka mazara z dutch passion, i chcialbym sprobowac nim zapylic innego mazara, roxa z paradise seeds, i original flo z dp. Dziewczeta dojrzewaja do tego, mysle ze za tydzien bedzie dobry moment.
czym sie teras ruznio czyste od crossy? jezeli napszyklad znajdziesz jakis fajny pheno w moich crossach i bendziesz chcial utszymac te pheno , to bendziesz musial je stabilne zrobic. stabilne nasiona mozna powiedziec so czyste. i zostajo pszez wiele lat czasami stobilozowane,hehe w crossach czasem mozna znalesc cos co jeszcze nikt niewidzial. ale nawet f1 nasiona potrafio pokazac odmiany.
bardzo duzo napszyklad boga nasiona lubio pokazac rune odmiany, jak mam indica ls i mam sativa ls, z tych samych nasion. poprostu zawsze wychodzo jakies. mozna powiedziec ze niema czystych nasion . kupisz najdroszsze nasiona jakie so, i ci gwarantuje ze wszystkie jak wyrosno , niebendo wyglondaly tak samo. ustabilizowac trawe jest strasznie cienszko, i niewszystkie gatunki latwo sie tak robi. dlatego duzo chodowcuw choduje asz znajdo ten jeden kwiatek ktury naprawde jest super. i tszymajo jego clony. tylko w ten sposub mozesz chodowac to samo trawe caly czas. z nasion tylko bendzie na stronie tego gatunku. ale zeby znalesc ten identyczny gatunek co breeder muwi bys musial duzo ich zanim bys znalazl ten co w katalogu jest.
Powiedzmy spodoba sie ci jakas twoja krzyzowka, i powiedzmy ze masz z niej 2 krzaki ktore sa idealne, takie jak chciales aby byly, no wiesz tak ma wygladac odmiana ktora stworzysz.
Zapylaja sie, i masz powiedzmy 100 nasion na nowe pokolenie, Sadzisz wszystkie i szukasz najbardziej podobnej odmiany do tej pierwotnej ktora otrzymales w poprzednim sezonie. Wybierasz, znowu zapylasz i tak w kolko kilka/kilkanascie/kilkadziesiat sezonow.
Im dluzej tym bedzie stabilniejsza.
I Bedzie odziedziczala te cechy ktore ty sam wybierzesz.
wiele chodowcy nie zgadzajosie ze sobo. i so ruzne rodzje stabilizacji.
ale teoretycznie to jest jak dev muwi.
no ale ja dzis mialem klejoncy sie dzien bo wyjmowalem nasionka z kszaka.
cale chata jebie jak cholera , hehe. no ale nasiona wyglondajo bardzo zdrowe.
mysle ze to bendzie super odmaiana.
nikturym jusz powinni dostac LS x BS, DSD x SB, DSD x BS, Schrom x BS,Schrom x SB.
takie odmiany zrobilem. mam nadzieje ze bendzie dobry towar