What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Moje pierwsze nasiona

Ikser

Member
Mam LR w bubblerku... wyszły mi 3 samiczki.... juz 4 tyg sa ponad ziemia.. kwitna juz od tygodnia.. mysle,ze jeszcze ze 4 tygodnie i tez bede mial do rozdania troche pestek;)... Peace!

D

dEv-9

Low Ryder? :D
Jak tak to supcio. Postaraj sie zrobic Dobre Nasionka. Na przyszle sezony. :smile:

Mr. Smee

Member
Ikser said:
Mam LR w bubblerku... wyszły mi 3 samiczki.... juz 4 tyg sa ponad ziemia.. kwitna juz od tygodnia.. mysle,ze jeszcze ze 4 tygodnie i tez bede mial do rozdania troche pestek;)... Peace!
Myslis ze wyrobia sie podczas 5 tygodni? W/g mnie zostalo ci jakies 7-8 tygodni do "full maturity" :chin:

Ikser

Member
Siema! Czytalem kilka opinii na temat fotoprepoidu dla LR, i postanowilem skrocic troche tą dobe o 6 godzin, czyli przestawilem timer 18/6. No zobaczymy jak to bedzie, ale 7-8 tygodni to chyba jednak lekka przesada... Niestety zdjec zadnych nie mam.. nie posiadam aparatu,a wole nie pozyczac,bo USB tez u siebie nie mam,wiec wiecie...;).. Smoke report oczywiscie bedzie;).. Moze przygotuje dla chtnych jakies niespodzinaki;).. Nie chce jeszcze nic mowic,bo zawsze jak o czymkolwiek gdziekolwiek powiem, to jest inaczej niz powinno i okazuje sie wielki SHIT!!! hehe.. ale tak czy inaczej widze juz pierwsze dojżewajace pestki... boje sie tylko,ze moze ich byc troche za mało, bo wytrząsnąłem nad krzaczkami tylko 4 jajeczka ktore otworzyły sie jako pierwsze.... No nic.. bede dobrej mysli i mam nadzieje wszystko sie uda i bedzie sie czym dzielic;)... Peace!!!

Mr. Smee

Member
ja robilem ta metoda i wszystko gralo...fajna rzecz. Zawsze masz pewnosc czy topy juz gotowe czy nie... :wave: :wink:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ta metoda bardziej dziala na outdoor z tego co zauwazylem. czasem tszymalem kwiaty po 80+ dni na flower i dalej byly pszezroczyste, a kwiatek jusz wiadomo ze wiencej na nogach stac jusz nieda rady. a na outdoor szybko robio sie bordowe. to takie male co sam zauwazylem. niekture odmiany tesz inaczej bendo i nigdy niezrobio sie bordowe.
ale to jeszcze porszebuje wiencej opserwacji z mojej strony. a tak naprawde to ta metoda jest bardzo dobra.

peace

Ja sie zastanawiam czy zamiast mikroskopu nie uzyc aparatu:D. Prawdopodobnie bede dysponowal zoomem optycznym 12x i cyfrowym 4x. gdyby je polaczyc to bym 48 x lub jak ktos woli dodac to 16x :) Nie wiem jak oni to licza na oficjalnych stronach aparatow ze to ma 48 x laczny zoom. Ciekawi mnie jak by wygladalo maksymalne przyblizenie topa roslinki. Moze sie przekonam za jakis czas. Oczywiscie nie oczekuje cudu :biglaugh: Mikroskop to nie bedzie ale z czystej ciekawosci sprawdze to :D

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ja uzywam takiego kieszonowy microskop.
wystarczy powienkszenia x30, muj robi 60x,do x100
to kosztuje nicale $10.
tam gdzie monety ,albo znaczki,czy jakis hobbu sklep powinne takie miec.
tylko takie sie uzywa,so najlepsze

66463-1133.jpg

peace

Latest posts

Latest posts