What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

LED fényforrások

Makkmarci

New member
[FONT=&quot]Nálad 160 fokos egy kör? Mér vagyok rágörcsölve? Mert elszakadtunk végre a kisül? gázoktól, nem kell üvegcs? tokozás és faszság reflektort építeni, mikor a dióda képes 120 fokban szórni a fényt. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Te raktál már össze armatúrát, tudod mennyibe kerül egy normálisan refihez való lemez? Tudod milyen pöcsködés a g13-as foglalatot felfúrni, hogy az érintkez?k jók legyenek és legyen kontaktus? Na ha ez meg van, akkor számoljunk.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Szerelési anyagok lámpához: armatúra minden szarral 10000 (nem lesz meg ennyib?l, de olcsósítottam) 10db cs? 46900 , ez így 56900 és kaptál érte 24000 lumenes kibaszott nagy 150W-os foshalmazt. Jól hangzik, TIZETKÉREK!!!![/FONT]

Igen tudom ez a szakmàm màr vagy 20 éve....

Solon

Well-known member
.

Legyen úgy nem vitatkozom veled f?leg hogy olyanról írsz amit nem probàltàl és nem tapasztaltàl. Valószín?leg a Samsung chip szar de mindegy is én elégedett vagyok a végeredménnyel nekem ennyi elég. Nem mondom hogy nincs jobb. A 400 literes akvàrium is ezzel van vilàgítva (55centi mély)kb 3 hónapja lett cserélve el?tte dupla chippes tulàrazott szarral volt vilàgítva a növények àlltak alatta most kéthetente vàgni kell... Csak zàrojelben a búra levehet?... Egyébként a növényt nem nagyon érdekli hogy mennyit fogyaszt a làmpa a hasznosuló fény a lényeg de gondolom ez itt ezzel nem mondtam újat. Így maradok a 20 w cob lednél a lànyoknàl. Tudom veszélyes de ez a szakmàm nagy kàrt nem teszek vele magamba ez pedig marad mint ràsegítés(màrmint a cs?) csak azért raktam be mert az akvárium felett bejött.
Nomen est omen.

hobbi ur

Well-known member
mindig megéri beugrani, itt olyan értelmesseket montanak, meg ijen külföldi?l beszélnek, csaktanul az em,berfia valamit... :)

Solon

Well-known member
Szar a linked, tázsvírem. Nem nagyon lehet linkelni, lekérés nélkül, szal a cikk nevét add meg inkább, amit írnak a blogon.

Ez volt a cikk neve? "HOW TO COMPARE GROW LIGHTS"
ID 10 alatt mást nem találok.

Last edited:

f2obsession

Active member
F2, én komolyan csíplek, meg nagyra tartom a munkásságodat, de miel?tt újra úgy írsz ezekr?l a szarokról mint aki tényleg elhiszi, hogy áramgenerátoros meghajtás nélkül és opál búrával bárki ki tud hozni 160lm/W fényt egy kínai tömegtermékb?l el?tte derítsd már ki, hogy pontosan milyen ledet építenek be ezekbe, meg lehet jó lenne egyet szétszerelni és belenézni.

Ugye nekem egyszer?bb dolgom van, elég csak a gyári datasheeteket lobogtatni és bárki elhiszi, hogy 3,06$+vat áron kaphat 175lm/W modult, ti meg kénytelenek vagytok elhinni vágott szem? barátainknak, hogy ez a kétpálcás szar ér két forintot, nemhogy 23$-t.

Amelyik általam ajánlott V-Tac cuccnak eddig utána jártunk, az neked (úgy vettem ki) mindig kellemes csalódást okozott. A csarnokvilágító, a 160lm/W-os körte (evolution series), de akkor majd sorra kerül valamelyik konyhapult világító is. Már csak azért is, mert erre én is rohadt kíváncsi vagyok, hogy mi lehet benne. Szerintem nem kizárt, hogy ezekben nem csíkok, hanem hasonló panelek vannak, mint amikkel ti dolgoztok. A tokozás méretarányai lehet?vé tennék (persze alu h?tést nem számolva, talán extra alacsony terhelésen mennek).

Érdekes amúgy, hogy a 30 centis bútorvilágítók csak 120lm/W hatásfokkal elérhet?k, a 60cm-es és afeletti méretek kínálnak papíron 160lm/W-ot. Annyi biztos, hogy a 60 centis, 15W-os példányok a nagy felület ellenére szembet?n?en vakítanak, "szemre" reálisnak t?nnek az adatok (nekem).

Amúgy a bolgárok "vágott szem?ek"?

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
igen,

picture.php

Solon

Well-known member
Amelyik általam ajánlott V-Tac cuccnak eddig utána jártunk, az neked (úgy vettem ki) mindig kellemes csalódást okozott. A csarnokvilágító, a 160lm/W-os körte (evolution series), de akkor majd sorra kerül valamelyik konyhapult világító is. Már csak azért is, mert erre én is rohadt kíváncsi vagyok, hogy mi lehet benne. Szerintem nem kizárt, hogy ezekben nem csíkok, hanem hasonló panelek vannak, mint amikkel ti dolgoztok. A tokozás méretarányai lehet?vé tennék (persze alu h?tést nem számolva, talán extra alacsony terhelésen mennek).

Érdekes amúgy, hogy a 30 centis bútorvilágítók csak 120lm/W hatásfokkal elérhet?k, a 60cm-es és afeletti méretek kínálnak papíron 160lm/W-ot. Annyi biztos, hogy a 60 centis, 15W-os példányok a nagy felület ellenére szembet?n?en vakítanak, "szemre" reálisnak t?nnek az adatok (nekem).

A bolgár hogy jött?

Headquarter : V-TAC (Taiwan)
Branch : A'TECH (HongKong)
Branch : JET CAPITAL (China)

Ki fogok mérni mindent, lux-ra és PPFD-re, szóval ki fog derülni minden.

*Bameg nem a Dadan mér bolgár, hanem a vtac mér lenne bolgár...

Last edited:

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
há bazz, viccböl küldtem a festményt a legutóbb?? :DD f2 raccizsta :D nézzed meg jól azt a kórust

"before they even open..........."

Tauberbischofs

Active member

Ja,nem. A legutóbbi felboncolt e27 izzó sem volt 160lm/W, viszont a led darabszám alapján biztosan lágyan van hajtva, fasza izzó az.
Ez dettó. Biztos benne van 6x10a23.on darabszámú dióda, de meghajtása ennek is egy fos, így boncolás el?tti fogadáskor erre tennék. 6800Ft-ot meg garantáltan bl?dis adni érte mikor 3x0,7$-ért kapsz 30W 160lm/W-ot, a 260$ táp meg még mindig 12,56$.

Én ne jöjjön nekem senki, hogy a szereléssel elmegy az élete. Kell egy 2mm alulap amit levágatsz, kétoldalú ragasztóval felteszed a modult, sorba kötöd, bedugod, megvakulsz.

Solon

Well-known member
Nem olvassátok a kommenteket?

https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=9075744&postcount=214

Nézz szét a 22 oldalon, meg olvasd át az egész topikot leginkább. A táphoz kell kábel is, az is a topicban van linkelve. Ha nem tudsz installálni egy videokártyát, ne vedd meg ezt a tápot! Én több embernek nem magyarázom el, hogy kell felrakni a programot. Agyfasztkaptam t?le.

Najó itt a kábelhez link, mer nincs linkelve itt, asszem akkor a kérdezz-felelekben lehet:
https://www.arrow.com/en/products/prog-jack-usb/energy-recovery-products-erp

Makkmarci

New member
Szar a linked, tázsvírem. Nem nagyon lehet linkelni, lekérés nélkül, szal a cikk nevét add meg inkább, amit írnak a blogon.

Ez volt a cikk neve? "HOW TO COMPARE GROW LIGHTS"
ID 10 alatt mást nem találok.

Bocs elolvastam csak kiment a fejemb?l hogy nem lehet küls? linket beadni. De igen az a cikk neve.

Makkmarci

New member

Talàlkoztam olyan kínai làmpàval amire elvileg 96w volt írva semmi h?téssel... Kívàncsi voltam mit talàltak ki a ferdeszem?ek hogy nem olvad el a làmpa. kimen? oldalon 336 voltot mértem ..kicsit meglepett... Azt màr nem vicces fogdosni ja és földelés nuku ?

Solon

Well-known member
Bocs elolvastam csak kiment a fejemb?l hogy nem lehet küls? linket beadni. De igen az a cikk neve.

És ezt mivel kapcsolatban akartad linkelni? Ugye nem ilyen laposföldes fotykós vagy? Idén már egybe belefutottam.

*Ok már látom, fotykós vagy.

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
ja bazz xDDD én aszittem a zenés topicos bulgároskórusbol kérdezi a ferdeszemet :DDDD