What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Kérdezz-felelek

Sziasztok. Teljesen új vagyok itt, remélem nem rossz helyre írok. Tegnap óta ilyen problémákkal küzdök. A közeg Plagron Light és Grow mix, talán egy pici palánta föld is van benne, + perlit keveréke. Locsoláshoz állott csapvizet használok, Volldünger Linz-el keverve, kb 1.5EC. ph nagyjából 6.0 körüli de nem biztos, a pH mérőm meghalt.. Gondoltam ellenőrzőm csepp tesztel, így derült ki, hogy nem jól mér. Okozhatják ezt pH problémák? Előre is köszönöm a segítséget, vagy ha rossz helyre írtam akkor az iránymutatást.

Attachments

• Screenshot_2023-12-08-19-41-32-115_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-12-08-19-41-32-115_com.miui.gallery.jpg
    1.7 MB · Views: 65
  • Screenshot_2023-12-08-19-41-34-448_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-12-08-19-41-34-448_com.miui.gallery.jpg
    1.9 MB · Views: 60
  • Screenshot_2023-12-08-19-41-38-970_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-12-08-19-41-38-970_com.miui.gallery.jpg
    487.3 KB · Views: 76
  • Screenshot_2023-12-08-19-41-45-077_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-12-08-19-41-45-077_com.miui.gallery.jpg
    695.4 KB · Views: 62

Charlie Firpo

Active member
Üdv!

Csepegtető rendszerem modosítanám. Eddig spagetti csőből csináltam csepegtető gyűrűt de rendszerint eltömödik.
Gondoltam helyett használok tüskét de igazából semmilyen gombával fejjel nincs semmi tapasztalatom.
11l potba hány darabot kéne raknom hogy egységesen tudjam beöntözni? Vagy van esetleg jobb megoldás. Bármilyen ötletet jól jön!

És eddig hol informálodtál ha lehet tudni?
Ja és kell mondanod 1 viccet is
Szia.
Interneten néztem utána vagy ismerősöktől. Az előbbi által jutottam ide is.:D

A kedvenc viccem még a matek tanárom mondta, úgy 10 éve.

Megy egy bicikli az úton, és a két kerék beszélget.
Azt mondja az első, vigyázz sündissssz..
Mire a hátsó, kösssssz...

Uzsidoboz

Well-known member
420club
Ca+mg gond vegyél kálciumnitrátot meg patikába keserűsót , csapvízedbe van mindegyik addig fújkájad azzal
A plagronos cuccba ekkora növénynek van még mit enni , tápot addig ne adj míg nem kéri vagy ilyesmi.
A vicc meg elég fapados legközelebb jobbat :D

Plussz a továbbiakba nyissál egy naplót szerintem , különben nem fogsz segítséget kapni .
Itt mindenki egy nagyképű büdös paraszt vigyázzá

Köszi a segítséget! Van itthon keserűsóm. Az adagolásban is kaphatnék segítséget? Vagy nézem EC mérővel, ha már vettem..:D Nyitok is egy naplót, köszi szépen!

tejföl

Active member
Üdv!

Csepegtető rendszerem modosítanám. Eddig spagetti csőből csináltam csepegtető gyűrűt de rendszerint eltömödik.
Gondoltam helyett használok tüskét de igazából semmilyen gombával fejjel nincs semmi tapasztalatom.
11l potba hány darabot kéne raknom hogy egységesen tudjam beöntözni? Vagy van esetleg jobb megoldás. Bármilyen ötletet jól jön!
A szűrő hiánya a gond nem a gyűrű. A feljuttatóba kéne egy kosaras szűrő. A draint se hülyeség szűrni, úgy a retek a tálcáról nem a tankban rohad.

I°ON_Marx

New member
Üdv néktek!

Eddig citromsavval állítottam ph-t, de tudjuk, hogy ez nem a legjobb és nem is tartja sokáig a beállított szintet. Salétromsavra váltanék, viszont nem találok sehol, se weben, se weben kívül. Hol lehet beszerezni?

Salétroms ugyanaz?
Edit: Saletromsó ugyanaz?

Last edited:

I°ON_Marx

New member
Üdvözlet!
Ha csak a kálium tartalmat szeretném emelni az oldatomban, azt mivel tehetem meg? Valaki tud ajánlani valamit erre a célra? Canna coco A+B-t plusz Canna Calmagot esznek Kókusz-perlitben (70-30) a fotós lányok, élvezik így, lassan kéthete virágban. Hogyan tudnék emelni a kálium szinten, hogy a jelenlegi receptet ne nagyon borítsam?
Köszi!

Charlie Firpo

Active member
Az hogyan fordulhat elő hogy egy automata növény hermi lessz? Mi tudja ezt kiváltani? Nem nálam fordult elő az este csak érdekel mi tudja ezt kiváltani
IMG-20231227-WA0007.jpg

IMG-20231228-WA0003.jpg
vagy csak én látom rosszul ?

Uzsidoboz

Well-known member
420club
De ha bekened kolgéttotálla és meg locsolod coka kólával 3xannyi lessz a hozam , mint mikor egyszarvús tangába ugrálsz elötte és közben fröcskölöd csirkevérre .