What's new

Kérdezz-felelek

ZöldlombLegolas

Active member
Helló!
40x40x140-es sátorba keresek olyan keringető ventit,ami megbízható,és hosszú életű.Eddig elég olcsókat használtam.
Tudnátok márkaneveket mondani?
Én Secret Yardin money fanjával megyek már egy pár éve. Évi 2-3 kör. Egy meghalt, egy még bírja.7 ezer körül volt talán. Csőre rögzíthető, oszcillál. Bírom. Nem nagyon találtam hasonló cuccot.

Charlie Firpo

Active member
Üdv Mindenkinek!

Ma mikor nézegettem a növényt pár furcsa legyező levelet vettem észre apró fehér pontokkal. mikor közelebbről is megnéztem ez fogadott
IMG_20231003_130556.jpg
IMG_20231003_130607.jpg

Nem nagyon volt dolgom eddig kártevőkkel főleg nem virágzás vége felé. Egyenlőre eltávolítottam azokat a leveleket amin még láttam kis fehér pontokat nem volt (nem találtam) sokat.
Nem tudom pontosan mi a teendő ilyen esetben.
Köszönöm a segítséget!

Solon

Well-known member
Takácsatka. Szüret után takarítás és az új növényeket kétszer lekezelni vertimec proval, megelőzés gyanánt. Színcsapdát rakhatsz ki most is, gyéríteni az is jó.

Charlie Firpo

Active member
Rendben köszönöm!
Akkor ez már el lessz így? Sárga lapot azt most raktam is ki. A Vertimec prot meg beszerzem majd holnap mert az utolsó 2db sárga lapot raktam ki és abból is kicsit így amúgy is kell mennem.

Charlie Firpo

Active member
Takácsatka. Szüret után takarítás és az új növényeket kétszer lekezelni vertimec proval, megelőzés gyanánt. Színcsapdát rakhatsz ki most is, gyéríteni az is jó.
Most voltam boltba és ott azt mondta az eladó hogy a vermitec is visszavonására került.. esetleg van valami más helyette?

tejföl

Active member
Szénszűrőben szoktatok aktív szenet cserêlni?
Nem szeretnék újat venni,ha cserélhető.
A granulátum is megfelelő hozzá?
Nem vész kicserélni. Megbontod, leméred a használt szenet, igy tudni fogod mennyit kell kb rendelni. A visszatöltésnél figyelni kell a tömörítésre, én masszázspisztollyal küldtem az oldalát közben. Csak a belevaló granulátum jó. Fikesznél van, de nem olcsó.

Nem vész kicserélni. Megbontod, leméred a használt szenet, igy tudni fogod mennyit kell kb rendelni. A visszatöltésnél figyelni kell a tömörítésre, én masszázspisztollyal küldtem az oldalát közben. Csak a belevaló granulátum jó. Fikesznél van, de nem olcsó.
Köszönöm,de én Németországban élek.Tehát a Fikesz nem jöhet szóba.Rengeteg fajtát találtam a neten aktív szénből,de nem tudom melyik a jó.

Linkeld be, majd megmondjuk.
Itt van pár fajta amiket néztem utántölteni:

Az igaz hogy a granulátum jobb mint a pellet?

dev.

Well-known member
A granulátum apróbb szemcseméret, nagyobb felületen fog érintkezni vele a levegő, ezért jobb lehet. A kettő közül mind alkalmas levegőt szűrni.

shiwnouk

Member
Sziasztok! mostanában honnan érdemes magot rendelni? első köröm előtt közvetlenül a gyártó honlapjáról rendeltem, de amit most kinéztem (sweet seeds) nem szállít magyarországra... volt még ez a seed-city, de inkább valami EU-n belüli megoldást keresnék.

tejföl

Active member
Itt van pár fajta amiket néztem utántölteni:

Az igaz hogy a granulátum jobb mint a pellet?
Ami nekem benne volt, meg amit töltöttem bele az olyasmi mint az alsó amit linkeltél. 3mm átmérő, hosszra sem sokkal több fél centinél.

Latest posts

Latest posts