witam, zamiezam zbudowac boxa 60/100/200 dlugosc/glebokosc/wysokosc i uzyc 400w hps a na vega mh oraz normalny odblysnik ( taki najtanszy nie cooltube ). w boxie chcial bym miec 2 roslinki w 40 litrowych doniczkach ( white rhino ) i tutaj jest moje pytanie jakie wiatraki poinieniem zamontowac zeby kontrolowac temperature ale jednoczesnie wilgotnosc ?? Czy powinieniem kupic jakis speed controler czy porpostu miec wiatraki wlaczone all the time albo 4 razy na godzine ? ( ktos jeszcze mowil zeby miec wlot pasywny na dole tylko boje sie ze zapach bedzie sie przez niego wydobywal jak wiatrak wytciagajacy bedzie wlaczony) a moze cooltube bedzie lepszy w ytym przypadku mh ?)
P.S
Zamirzam sprubowac organicznych nawozow poniewaz mojim zdaniem chemiczne psuja smak ( czy to prawda?) jak nie to spoko ale jesli to prawda to jakie nawozy organiczne polecacie i jaki soil mix?
P.S
Zamirzam sprubowac organicznych nawozow poniewaz mojim zdaniem chemiczne psuja smak ( czy to prawda?) jak nie to spoko ale jesli to prawda to jakie nawozy organiczne polecacie i jaki soil mix?
Last edited: