What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

G

gruby

witam
duzo sklepow wysylkowych na necie oferuje filtry z opcja zmiany srednicy kolnieza mozna kupic filter z kolniezem 100mm i o przepustowosci max 1400m3/h.redukcje to troszke droga opcja.zazwyczaj 20-30 euro.mozna zrobic tak jak opisuje to craker naciac wieksza rure wlozyc w ta mniesza i reszte owinac tasma typu americana i niema bata.sam stosuje ta opcje ,ale zauwazylem duze zuzycie rur ,wiecie jak jest ,a jak tutaj bym podlaczyl ,albo tutaj przedluzyl ,i tak znowu rozrywanie ciecie i laczenie i przy kazdej takiej akcji rury sie skracaja o jakies 10 centymetrow ,no i kawalkow przybywa.pozdrawiam.

GrowBoy

Active member
Siemanko
Ej mam pytanie takie do was :D
Mam lampe kwarcowa (grzewcza) firmy Akai... sa to dwie lampy polaczone kazda po 500w...
mozna pod taka lampa chodowac nasze kochane roslinki?
czy raczej odpada? :)
pozdro

GrowBoy

Active member
Poprostu pytam bo kumpel ma taka lampe a niema co z nia zrobic :p a pomyslal ze do boksa by sie moze nadała :p
Bo jak tak to szkoda kupowac nowego HPS-a :p

C

cracker4

hmmm cos kiedys czytalem ze taka lampa mozna doswietlac pod koniec kwitniecia kilka minut co jakis czas nie pamietam dokladnie w celu zwiekszenia produkcji zywicy ale ile w tym prawdy?

mial ktos moze doswiadczenie z super silver haze? warto czekac 11 tyg? podobno genialnie sie klonuje?

GrowBoy

Active member
cracker4 mialem ssh x romulan... niedoczekal do konca, ale.... jesli chodzi o moc to naprawde warto wg mnie :) nawet niedojrzale ziolo bylo mocne :D
pozdrawiam

V

vod

Taka lampa karcowa grzecza, jeszcze do tego w takiej mocy, nie nadaje się dla roślin. Za gorąco - pewnie większość energii w podczerwieni. HPS'a ani kompakta tym nie zastąpisz.

O

OrganicShowmen

Siemano :rasta:

:D Panowie mam pytanie o seedbank cannabis.fr.pl ? Czy to warto z tamtad zamawiac czy kreca walki. Ktos kiedys tam kupowal. Nie bylo zadnego przypalu chcialem sobie cos zamowic w jakims niedlugim czasie. Potrzebuje maroka i easy sative z Female Seeds. Na seedboutique u Gypsiego tego nie ma na razie wogole :chin: Wszystkie 4packi sa wykupione zostaly tylko 10cio paki. Chyba to polscy growerzy wykupili bo po grow Slaw'a77 kazdy chcial miec maroka :D

Pozdro organicshowmen

E: To jeszcze mam pytanie do Pana @zielonylasss ;) Gdzie kupuje sie nasiona z Blue Hemp Seeds i Darwin Seeds. Interesuja mnie oba seedbanki. Nie sa one holenderskie z tego co wiem. Dunskie i szwajcarskie geny tam siedza w bardzo przystepnych cenach. Po 30 euro srednio za pakiet 10 nasion reg. Bardzo mnie interesuje zdobycie kliku paczek tego sprzetu.

Pozdro organicshowmen

Last edited:

Bfc

Member
OrganicShowmen 100% dobry bank. W sumie to najlepszy i najpewniejszy w PL.
Jednak jest taki problem ze od Female seeds nic nie ma, sam chcialem zamówic Cinnamona. "Witaj, aktualnie jesli chodzi o producenta femaleseeds to oni sa wyprzedani. Nie maja tych odmian od dluzszego czasu i nikt ich nie ma."
Jednak jezeli chodzi o bank to bez obaw pierwsza klasa.

Last edited:
K

Kameleon

E: To jeszcze mam pytanie do Pana @zielonylasss ;) Gdzie kupuje sie nasiona z Blue Hemp Seeds i Darwin Seeds. Interesuja mnie oba seedbanki. Nie sa one holenderskie z tego co wiem. Dunskie i szwajcarskie geny tam siedza w bardzo przystepnych cenach. Po 30 euro srednio za pakiet 10 nasion reg. Bardzo mnie interesuje zdobycie kliku paczek tego sprzetu.

Blue Hemp widziałem w duńskim seedbanku... nie mogę znaleźć adresu, ale chodziło o taką zieloną stronkę. W ogóle sporo tam genetyki z dani.
Poszukaj duńskich seedbanków na google to z pewnością znajdziesz.
W razie czego zapytaj esbe (czy jak on tam miał) - on właśnie dał mi namiary na ten seedbank

Nie jestem pewien czy duńskie seedshopy wysyłają ziarno do Polski...

jak ja byłem zainteresowany to nie robili przeszkód.
zreszta ta nie sa żadne wielkie korporacje więc przy dobrej woli idzie sie dogadać z każdym w tym biznesie.

Last edited:

zielonylasss

guerilla grower
Veteran
Kameleon said:
Blue Hemp widziałem w duńskim seedbanku... nie mogę znaleźć adresu, ale chodziło o taką zieloną stronkę. W ogóle sporo tam genetyki z dani.
Poszukaj duńskich seedbanków na google to z pewnością znajdziesz.
W razie czego zapytaj esbe (czy jak on tam miał) - on właśnie dał mi namiary na ten seedbank

Nie jestem pewien czy duńskie seedshopy wysyłają ziarno do Polski...

@Organic, całkiem możliwe że mi się na perunie ziarenka robią. Ale to będzie cross z taką wczesną sativą a nie czyste geny... Nie dużo tego pewnie będzie ale parę sztuk Ci odpalę jak będą. A ja pestki dostałem, nie kupowałem...

Last edited:
C

Ca2

Po kilku analizach...kilku chwilach zajawki ;D
Carbon filter home made low price

Włuknina + styropianowa skrzyneczka

2x Arctic Cooling FAN12 fi120
Ilość obrotów: 1500 RPM
Przepływ powietrza: 56.3 CFM / 94.7 m3/h
Poziom hałasu: 23.5 dB

Węgielki ;) mielić mi się nie chciało ale taki też powinien dawać rade... Wewnątrz jest około 5 warstw włókniny z czego każda ma 2 warstwy węgla. W połowie warstwy i do góry między warstwami.

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Organic: bierz od fr.pl w ciemno
Ca2: bardzo ciekawe jak to bedzie dzialac, ale chyba cala przestrzen zapelniles ta wata i weglem a nie tak jak na obrazkach widac ??, jesli calkowicie nie bedzie zapchane to moze byc kupa.

Pozdr :joint:

C

Ca2

Tam gdzie są zcięte narożniki - tam się zaczynają wiatraki. Można powiedzieć, że większość jest zapełniona. Przelot jest bo dmuchałem w rure i ze skrzyneczki biło powietrze - wenty uciągną.
Poprzednie uprawy nie capiły dramatycznie więc styknie filterek co skasuje z 50% smrodka ;D

C

Ca2

Siema!

Jest problem...niecierpię takich komplikacji.

temperatura 10cm od lampy 40-50*C.

wentylacja
12554bez_tytu_322_u.JPG
[/url]

Jak to cholerstwo schłodzić... 33*C mnie zupełnie zadowoli bo normalnie sobie pracowałem przy takich temperaturach.

Ogólnie wszystkie wiatraczki śmigają...tylko te dwa fi 120 jakoś nie robią zassania i licho dmuchają. nie wiem czemu.

Last edited:
V

vod

Wlot na dole, wylot na górze i mieszanie powietrza, ale przede wszystkim dostateczny przepływ przez boks (nie instaluje się nawiewu bezpośrednio narzeciwko wywiewu). Oto czego potrzebujesz.
Możliwe, że te małe wentylatorki nie dają rady. Za duże straty ciśnienia na przewodzie i filtrze. Jak lampa? Jakie wymiary boksa?

e: nie wiesz czemu? nie dają rady ssać przez tą włukninę. Za duże straty ciśnienia na filtrze. Albo raczej za słabe wentylatory.

Last edited:
C

Ca2

Małe wentylki ładnie dmuchają. Te duże coś dziwnie ;)
wnętrze:
47 szer 40gł i 70 coś wysokości.
100W

Jeszcze lepsze jaja...lampa mi sie odpalic nie chce teraz;/ nowa 110k lum i mrugnie sobie co jakis czas. Wczesniej banglala zajebiscie.

Last edited:

buddah_

New member
Siemanko!
Z racji ostatnio bardzo slabej pogody moje "balkonowki" chyba wsadze pod lampe i tutaj mam maly problem: moje rosliny sa w doniczkach, jako podloza uzywam wlokien kokosowych. Jako ze ostatnio skompletowalem zestaw do hydro, chcial bym go przetestowac i myslalem nad podpieciem roslin wlasnie pod ten zestawik.
Jak zniosly by to kwiatki? mogl by byc jakis problem?
Rosliny kwitna juz 3 tydzien, odmiana to jakis szwajcarski mix, dosc wytrzymala

Latest posts

Latest posts