What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

C

Ca2

Uprawa w kokosie to praktycznie hydro bo substrat jest jałowy i pożywki dostarczane są tylko i wyłącznie z zewnątrz. Powinny dać rade.

opoj1989

New member
Witam mam pytanie odnośnie seedbanków. Chciałbym zamówić najlepiej z jakiegoś polskiego (wiadomo mniejszy przypał), jaki polski polecacie? Jeśli zamawiacie z zagranicznych to napiszcie z jakich i czy mięliście kiedyś jakiś przypal z przesyłką (chodzi mi o jakąś konfiskatę) i mniej więcej ile razy zamawialiście (z tych zagranicznych).
Zadaje to pytanie bo wcześniejsze uprawy były tylko z nasionek od znajomych i tych wyciągniętych z towaru (czyli głównie nie znalem odmiany itp :/).
(żeby nie było ze zadaje pytania na które mogę znaleźć odpowiedź, to znalazłem informacje na ten temat ale są trochę przestarzałe np. http://www.hemplobby.info jest lista certyfikowanych ale jest ona dość stara...)

peace

E.: Interesują mnie na obecna chwile sionka LR#2

Last edited:
C

Ca2

Siemka ludki! Da rade odpalić jeszcze lampę, która sobie co jakiś czas błyska i z nieznanych przyczyn nie startuje? Wczoraj rano chodziła normalnie...wieczorem już jej odjebało. Szoda mi tej lampy bo max 2 indoory jechała a zamiennik mam starszy

hodowca

Active member
Veteran
To nie od lampy Ca2 ,tylko od zapłonnika. Sama nazwa Ci mowi jak nie chce zapalic . najlepiej kup elektroniczny ,a nie tyrystorowy.

C

cracker4

mozesz sprobowac przetrzec gwint papierem sciernym tzn ten spod
moze ci ja ktos wymieni ja mialem kiedys podobnie

C

Ca2

Ale kontakt jest. Lampa się nie rozpala...co jakiś czas w ciemności rozbłyśnie takim bladym błękitem jak przy rozpalaniu. Błyśnie kilka razy z rzędu co jakiś czas i to wszystko.
Ona zajebiście świeciła. Philipsik HG free też daje rade ale tysiączek lumen w plecy...może więcej bo swoje już świeciła ta lampka. Może jakąś ogarne w trakcie. PILA nawet mnie zadowoli.

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
wszystko fajnie i przejrzyscie - dziekuje wam panowie za precyzje !!!
Obgaduje temat filtrow juz jakis czas i mam juz filtracjie glowy , mianowicie powiem wam szczerze ze troche mnie przygniótł ciezar tego filtra i rozmiar !!! 10 kilo i 68cm dlugosci !! ... wszystko na najlepszej drodze , filtr 200m3/h a wentyl promien. 175m3/h i w boxie 80 cm x 80cm na 160cm z zarowka 250w powinienem miec okolo 30^C i tutaj zostaja mi jeszcze miejsca na 2 wiatraki czyli w razie niemca moge domontowac jeden na wyciaganie powietrz i powinnienem zbic ta temperature, 2 paczka dojdzie w przyszlym tygodniu i wtedy juz wszystko bendzie jasne ...

jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

p.s. Azzzzzz wiem ze bylo i to chyba nawet 3 razy - przpraszam- i pozdrawiam i dziekuje

general

Member
Spory ten filtr jak na 250w. Ktoś kiedyś podobno widział nielegalną uprawę w holandii i mówił że tak duże filtry powinne być podwieszone na suficie, dlaczego i po co nie wiem. Powiedział to gość który wie o co kaman.
Pozdrawiam

C

Ca2

general: pewnie widział film z długowłosym panem co robił grow room pod K2 :D Gleba plagron (reklama) i nawozy rzecz jasna HESI (reklama).
Podwieszenie pod sufit ma sens bo filtr wtedy ma dobre otoczenie do oddawania ciepła i świerzego powietrza.

Z-z: waga filtra mnie poskładała. 10kg.... niezły kolos. Z hempa?

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Last edited:

hodowca

Active member
Veteran
Oddawał swieze ?! Filtr wiesza sie u gory po to aby zasysysal jeszcze reszte ciepłego powietrze które zbiera sie u góry...a nie...

bydlaku

New member
PYTANKO prosze odp:)

PYTANKO prosze odp:)

Hej wszystkim!

moje pytanie zasadnicze to co zrobic zeby bylo jeszcze lepiej i zeby jakos zbic temperature ..?

na razie plan na szybko w paincie ale wieczorem dam jakies zdjecie .

po pierwsze to zasoby pieniezne oczywiscie( w moim przypadku) zmalaly (mialo byc 1000zl) i mam:

lampa 250W Son T Philips z tym odblysnikiem i jakims balasterem na zl bylo by 350zl

2x wiatrak takie co stoja i jeden reguluje sie tez pionowo

box jest NA RAZIE, POKI CO wylozony folja NA SZYBKO, ale ja to zrobie ladnie jak juz wszystko bedzie gotowe cacy:D

dwie malutenkie sadzonki wlozone do ziemi ...23 tego miesiaca:D

i nie wiem co to jest bo kupilem indoor mix z cannabis fr pl

aha i jeszcze jedna sprawa bo est to w szafie ktora moge tylko lekko zniszczyc.. tzn musze tak to zaplanowac zeby nie spierdolic i nie powtrzac robic dziury w innym miejscu i w ogole czy trzeba koniecznie robic dziury na witraki wypuszczajace powietrze jak tak to gzie najlepiej ?

kupiem tez taki termometr co mierzy temp i wilgotnosc i temp jest 33, 32 , czasmi 31 stopnie ! co chwila pryskam ta ziemie woda bo wydaje mi sie zbyt sucha ..:/

ziemia to mieszanka z perlitem taka juz kupilem fchuj jej mam :)

Jakich wy uzywaliscie nawozow na veg i flo i czy w takich ilosciach jakie pisza na opakowaniu? a i po czym najlepiej stwierdzic ze roslina juz moze dostac te nawozy.?

wszystko kupielm w szwecji bo..tak wyszlo. pozdro wieczorem wstawie jakas real fote

kurna wstawilem ten temat na hyper ale tam malo kto cos odpisuje..
ejj co jest z fota czemu nie moge wrzucic??
Obczajecie tego linka jest tam projekt !

//img254.imageshack.us/my.php?image=rys0077xc9.jpg

Last edited:
V

vod

trzeba koniecznie mieć dziurę i wentylator, które będą yciągały powietrze. wylot najlepiej gdzieś na górze, a wlot na dole. takimi "wiatrakami" mieszającymi powietrze w szafie nie zbijesz temperatury (i wystarczy jeden).

foty nie możesz wrzucić bo masz tylko jednego posta.

C

Ca2

Ja bym zastosował przewody elastyczne i wiatraki na końcach. Przy twoim boxie musiał byś mieć przewód 125 mm i walnąć jakieś wiatraczki fi120 lub jakiś kanałowy.
rys0077xc9fh2.jpg

W boxie zostawiasz sobie ok 70cm nadmiaru przewodu i możesz sobie ustawiać nawiew gdzie chcesz.
Odbłyśnik będzie miał bezpośredni wyciąg i szybę.

W ten sposób temperatura nie powinna sprawać problemów. Jak chodzi o temp to ja przeciętnie uprawiam przy temp 30-33*C i nie widzę zastrzeżeń

Last edited:

bydlaku

New member
ok super ,dzieki za odzew:)

to moze zrobie tylko wyciag powietrza i styknie? bo skoro mowisz ze zawsze masz taka temperature i jest spoko ...

ja dzisiaj odchylilem troche takiej plyty co jest z tylu szafy i spadla troche temperatura , tak do 29 30 stopni:)czyli mysle ze ok tylko ze cyrkulacja byc musi...

tylko czy moze byc taka leciutko nieszczelna szafa ? i cos strasznie sucho co chwile te rosliny maja... podlewam czesto i zagladam co iles tam godzin i sucho sucho i sucho:/ kolego a jakie ty nawozy stosowales ?
moze warto zebym kupil cos jeszcze jakies co2 tablety czy cos ? jakies sygestie?D:

ofkors robie to pierwszy raz wiec stad takie dziwne pytania...
wstawie fotke niedlugo i zobaczycie jak to wyglada na zywo . POzdro DLA WAS:)!

V

vod

i cos strasznie sucho co chwile te rosliny maja... podlewam czesto i zagladam co iles tam godzin i sucho sucho i sucho:/

tylko uważaj żebyś ich nie utopił. mam na dzieję, że nie podlewasz ich co ileś tam godzin.

Last edited:

Latest posts

Latest posts