What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

tomato

Member
Veteran
thcfanatic, szczerze, to ja ci odradzam taki grow. nie dosc ze w piwnicy gdzie moze pojawic sie karzdy, to jeszcze prad na lewo..moim zdanie gra nie warta swieczki

pozdro

T

thcfanatic

dzieki za rade ale chyba jednak sproboje jak znajde odpowiedzi na moje pytania przemysle to zrobie doklady plan wiesz kazdy sie nie pojawi w mojej piwnicy a box bedzie schowany bardzo dobrze tylko wlasnie o ten prad chodzi czy hps 70 uciagnie na 16v i jak mozna sprawdzic czt ktos kradne prad

ci co maja doswiadczenia z uprawa w piwnicy prosze o pomoc

pozdrawiam

wdr

Active member
Veteran
thcfanatic said:
dzieki za rade ale chyba jednak sproboje jak znajde odpowiedzi na moje pytania przemysle to zrobie doklady plan wiesz kazdy sie nie pojawi w mojej piwnicy a box bedzie schowany bardzo dobrze tylko wlasnie o ten prad chodzi czy hps 70 uciagnie na 16v i jak mozna sprawdzic czt ktos kradne prad

ci co maja doswiadczenia z uprawa w piwnicy prosze o pomoc

pozdrawiam

siema z rana,

A więc tak, żeby coś ci zaczeło swiecić na tym napięciu to musisz mieć przetwornice, nie spotkałem sie jeszcze z 16V w piwinicach, przewaznie jest 24V, zobacz na żarówce (powinniście dostać takie specjalne).

Jeśli masz 24V to wystarczy kupić przetwornice z 24/220- łatwo dostępne ale troche drogie.

Jeśli masz 16V to takiej przetwornicy raczej nie kupisz i będziesz musiał pogadać ze znajomym elektrykiem zeby ci coś takiego zmajstrował, nie powinien wziąść dużo bo chodzi tylko o odpowiednią ilość zwojów. Gorzej z tym ze elektryk od razu domyśli się po co to , i jeśli nie jest twoim znajomym to różnie moze być.

Co do tego czy łatwo wykryć w czyjej piwnicy jest większy pobór prądu to odpowiedz jest tylko jedna- banalnie.
Wystarczy przyłożyć watomierz do skrzynki z pionami a z tej skrzynki idą po kolei kable do kazdej piwnicy , i tak mamy naszego delikwenta:).

Inną bajką jest to ze nikt nie będzie tego sprawdzał za 70W bo przyjmując ze żarowki mają max 40W na takie napięcie , więc wystarczy ze dwie osoby zostawią w swoich piwnicach zaświecone światło na noc i będzie podobna strata energii. Moim zdaniem do 150W nikt nie powinien robić problemów , tym bardziej jesli mieszkasz w duzym bloku , rozbije sie to na mieszkańców i zapłacą po 50gr więcej. Ale pamiętaj , wykrycie tego ktora piwnica pobiera więcej energii jest banalne a kary za takie kradzieze prądu są kurewsko wysokie.

Generalnie, do zrobienia ale kradziez to kradziez - NIgdy sie nie opłaca.

:wave:

T

thcfanatic

wdr said:
siema z rana,

A więc tak, żeby coś ci zaczeło swiecić na tym napięciu to musisz mieć przetwornice, nie spotkałem sie jeszcze z 16V w piwinicach, przewaznie jest 24V, zobacz na żarówce (powinniście dostać takie specjalne).

Jeśli masz 24V to wystarczy kupić przetwornice z 24/220- łatwo dostępne ale troche drogie.

Jeśli masz 16V to takiej przetwornicy raczej nie kupisz i będziesz musiał pogadać ze znajomym elektrykiem zeby ci coś takiego zmajstrował, nie powinien wziąść dużo bo chodzi tylko o odpowiednią ilość zwojów. Gorzej z tym ze elektryk od razu domyśli się po co to , i jeśli nie jest twoim znajomym to różnie moze być.

Co do tego czy łatwo wykryć w czyjej piwnicy jest większy pobór prądu to odpowiedz jest tylko jedna- banalnie.
Wystarczy przyłożyć watomierz do skrzynki z pionami a z tej skrzynki idą po kolei kable do kazdej piwnicy , i tak mamy naszego delikwenta:).

Inną bajką jest to ze nikt nie będzie tego sprawdzał za 70W bo przyjmując ze żarowki mają max 40W na takie napięcie , więc wystarczy ze dwie osoby zostawią w swoich piwnicach zaświecone światło na noc i będzie podobna strata energii. Moim zdaniem do 150W nikt nie powinien robić problemów , tym bardziej jesli mieszkasz w duzym bloku , rozbije sie to na mieszkańców i zapłacą po 50gr więcej. Ale pamiętaj , wykrycie tego ktora piwnica pobiera więcej energii jest banalne a kary za takie kradzieze prądu są kurewsko wysokie.

Generalnie, do zrobienia ale kradziez to kradziez - NIgdy sie nie opłaca.

dzieki naprawde za rady o taka odpowiedz mi chodzilo jest pewne ryzko ale zaryzykuje niestety sprawdzlaem mam 16 w piwnicy ale mam znajomego elektryka tzn teraz skonczyl zete i gdzies tam pracuje moze cos zmajstruje ktory jest w temacie wlasciwie moj ziomek dzieki jeszcze raz
:joint: :joint: lap bucha za pomoc pozdrawiam

jahman tobie tez podziekowania i buszek :joint: :joint:

Last edited:
pytanie do hydrowcow-cocosowcow :)

od kiedy i w jakich dawkach dajecie miód do wody?? i jakie stosowac najlepiej?
ja zaczolem experymentowac i efekt jest piorunujacy, nawet nie wiem czy nie lepszy niz po aktywatorach kwitnienia ;)
daje bialy , pszczeli, gryczany... okolo 25ml na 25-30l pozywki... przez ostatnie 2-3 tyg kwitnienia...
zwiekszyc dawki? zmniejszyc dawki? czy ok?

pozdr serdeczne nasi kochani rolnicy

K

Kameleon

soulflayer gdzie się spotkałeś z informacją o dodawaniu miodu?
masz link do jakiegoś artykułu/badań o tym?

C

Ca2

general: zgadzam się...wymienione przez ciebie opcje są tragiczne. 3 prawdy wiary. Tylko prawda, Cała prawda, Gówno prawda.
Piwniczne urzędy są jednymi z najczęściej likwidowanych przez policje.
Kradzierze prądu często są przyczynami nalotów.
70W - pracowałem z taką lampą i nie polecam. Fajna malutka ale brakuje jej przynajmniej 3000lm

soulflayer: poprosił bym fotorelacje z experymentu kryptonim "miodny topek"

Generalnie temat filtra węglowego mnie interesuje coraz bardziej. Chyba sam zbuduje jakiś mały. 1000ml węgla kosztuje u mnie w zoologu 9pln. Na allegro granulowany 6.50+12 = 18.50pln

Last edited:
kameleon - miod i inne cukry sa zazwyczaj "tajnym skladnikiem" plynnych nawozow na kwitnienie i dopalaczy. wszerdzie w ksiazkach podaja info o midzie (20% up`u w zbiorach) np. J Carventes o tym pisze, generalnie to ni jest jaklas tajna wiedza, tylko nie wiem jakie ilosci dodawac.

plusem poza masa zbiorow jest zapach i smak i to wyrazny, mozna tez dodawac melase buraczana albo inne slotkie gowna jak soki np.wisniowe.. ale ostroznie z tym bo moze tez zaszkodzic.

relacje zdam oczywiscie i inni tez bede mogli osobiscie ocenic dobroczynny wplyw, ale porownawczej analizy nie zrobie bo daje globalnie wszystkim wiec roznic z i bez, nie potrafie ocenic, no poza tym ze ewidentnie widac ze puchna po miodzie

jahman

Active member
Veteran
souly ja dodawalem melasy w proprcjach lyzeczka do herbaty na 1,5 litra wody.
Podlewalem ile potrzebowala...zawsze miaszalem nowa porcje z racji tego ze taka woda z cukrem bardzo szybko sie psuje. Melase kupilem na 'zdrowa zywnosc' w Tesco:smile: za grosze.
Roslina reagowala dobrze i raczej jej sie to podobalo.:smile:
Napewno mialo to wplyw na koncowy smak palenia i plon?. Czytalem tez, ze tego rodzaju eksperymenty moga zjebac ph powodujac nie male problemy. Wszystko z umiarem!:smile:

ca2 dawaj relacje jak cos, tez sie przygotowuje do takiej akcji... :smile: powodzonka!

Last edited:
K

Kameleon

miód, fruktoza, glukoza, sacharoza ma bardzo duży wpływ na rozwój grzybni w glebie (substracie). Może to grzybnia ma taki wpływ na roślinę?

G

gruby

niemoze wplywac miod na rozwoj grzyba ,JEZELI JEST NAPISANE ZE W POLOCZENIU Z WODA WYTWAZA H202.to chyba tak jest ,czy nie,oczywicie z umiarem.podrugie cykl wegla.nie tylko roslina sporzywa cukry.po trzecie bakterie sa pozyteczne.bakterie pozyteczne tez spozywaja cukry ,dokladnie weglawodany .i ogolnie mi sie tak wydaje ze cos w tym wszystkim jest jezeli temat cukrow ciagnie sie od 70 lat bylego wieku.po w tym czasie panstwa niektore zaczely uzyzniac ziemie wlasnie nawozac je melaza.pozdrawiam.

prosto.pl

Member
witam wszystkich uzytkownikow forum :rasta: zarazem tych nowych jak i starych:) moze mnie ktos jeszcze pamieta.. hehe choc dawno mnie tu nie bylo a w glowach skleroza :) w tym roku outdoor przynajmniej u mnie to jede nwielki niewypal, cosik mi tam roslo ale praca mnie za bardzo pochlonela i roslinki zostaly zaniedbane:/ no ale coz.. glowa do gory zblizaja sie dlugie zimowe wieczory wiec pasuje nadrobic straty jakims boxikiem w domu hehe :jump: stad tez moj post w tym temacie. ostatnio patrzylem po hemp.pl i skusil mnie box ktory tam posiadaja http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&p...3&podkat=&p=23&w1=1&ks=kat0415134033&pks=&sz= rozmawialem juz na ten temat z 1 z forumowiczow ktory mi doradzil zeby skonstruowac samemu boxa z plyt pilsniowych - tanszy wydatek, niestety taka mozliwosc odpada gdyz w blokach nie zabardzo sa warunki na takie konstruowanie dlatego zostaje przy tym boxie. rozmawialem juz na ten temat z gosciem z hemp.pl teraz tylko pozostaje skontaktowac sie z nim telefonicznie,a wszystko co zalecaja do tego boxa mianowicie : aktywny filtr z węgla drzewnego 2x400m3 + odpowiedni wentylator odprowadzający powietrze, reflektor, lampa 2x600W, wentylator zapewniający obieg powietrza, chce zamowic od nich tak zeby idealnie pasowalo do tego boxa i zebym nie mial zadnych problemow z montazem. mysle ze juz na dniach bede realizowal to zamowienie i za jakies 2 tyg. postaram sie ruszyc z tym shitem. pozostaje tylko pytanie ilosci roslin? jak myslicie ile wrzucic tam drzewek? jesli chodzi o metode hodowli to wybiore ta najprosciejsza - FIM. jeszcze 1 pytanie mianowicie odmian jakie dobrac, patrzylem niedawno po cannabis.fr.pl i widze ze obecnie nie ma zbyt duzego wyboru takze postanowilem zapytac na forum kogos doswiadczonego :) z gory dzieki za wszystkie rady! :rasta:

pozdrawiam

57fun

Member
sry ze sie wtrące ale nie lepiej juz kupić szafe w ikei albo innym hipersuperduper markiecie? 1600pln to kupe szmalu a wsadzic jeszcze osprzęt to juz wogole niezly wydatek,<no tak kazdy ma swoj potrfel> tez kiedys myślałem o takim namiocie ale za taka cene nie dziękuje, wole szafe stabilną i trwałą.
a co do odmian to wsadzaj co chcesz aby odmiana indoor była
Pozdro i powodzenia

Azzzzzz

Member
Veteran
Prosto: dobry wybor, cena odstrasza, poszukaj na innych zrodlach, widzialem juz gdzies tansze takie boxy. 2x600W dobry pomysl, w sumie na taki box to bym dawal okolo 12 rosli. U mnie preferuje 5 na 0.8m2. Tylko wiadomo, ciazko trafic gdy nie masz feminizowanych a wyzucac jak za duzo panienek wyjdzie tez szkoda :>. Roslaczki bierz takie na ktore masz ochote, nie kieruj sie czy indoor czy outdoor. Jakby co wal Pm'a.

Pozdrawiam :joint:

G

gruby

wlasnie takie rozwiazanie jest najlepsze.kombinowanie ,stresy itp.kupisz ,konczysz zwijasz wszystko do jednego kartona i po klopocie.i estetycznie przedewszystkim.kabelki wetylatorki .na taki box ja bym proponowal 1000w ,extraktor ponad 1000 m3/h intraktor ponad 700m3/h odblusnik Adjust A Wing Stuco ,filter laczny 1500m3/.cos do wyciszenia 2 tlumiki.sterownik klimy cos do zwiekszenia wilgoci ,i wentylatory obrotowe 2 sztuki.idealny box,kasa,ale tylko raz wydana na 10 lat ,co rok tylko wymiana zarowki.mi taki boxik sie marzy.pozdro

prosto.pl

Member
Azzzzzz said:
Prosto: dobry wybor, cena odstrasza, poszukaj na innych zrodlach, widzialem juz gdzies tansze takie boxy.

jesli pamietasz gdzie to moglbys linka zarzucic to rzuce na to okiem.
niedawno rozmawialem z tym gosciem z hemp.pl gdy tylko skompletuje mi calego boxa ma do mnie zadzwonic.. zamowie od nich caly sprzecik zeby pasowal na cacy, jeden konkretny wydatek ale jak to napisal gruby - na pare lat. co do odmian to dzis na seed.pl znalazlem dosc ciekawa odmiane g13 x white widow, ale jeszcze sie zastanowie nad nia, a glownie to myslalem nad odmianami z cannabis.fr.pl - glownie to z powodu rabatu ktory mam u pana A. a zapas gotowki jest ograniczony, pod uwage biore mazar, euforie i blueberry mniej wiecej maja podobny czas kwitnienia a jedynym miejscem gdzie bede mogl to wysuszyc jest box takze to tez biore pod uwage..
a tak +/- jakich zbiorow moge sie spodziewac z takiego box'a?na niektorych stronkach widzialem w opisach odmian ze z 1m2 mozna wyciagnac nawet do 400-450g ale to chyba kit jest? no chyab ze przy zastosowaniu innej metody jak fim, ale niestety co do tego jeszcze pojecia nie mam..
he mam za soba dwa indoory - ale niestety nieudane z powodu wyczajenia miejscowek przez ojca, tym razem mam swoje mieszkanie wiec mam nadzieje ze sie doczekam milych zapachow na kwadracie:)

pozdrawiam

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
mam wentylator 100mm o pochlanianiu okolo 130m3/h i planuje kupic filtr , ale na ta srednice przypada maly filtr 75m3/h 100mm , a naprzyklad 200m3/h ma srednice 125mm co mam robic ? kupic wiekszy 200m3/h i uszczelnic ta roznice w srednicy ? czy kupic mniejszy ktory jest dopasowany do otworu wentylatora ?
http://www.starlitesystems.co.uk/shopping/index.php?id=100
pozdro

p.s. ten maly filtr jest chyba zamaly jak na ten wentylator ?

C

cracker4

siemanko jaka odmianke z gh wybrac do sog? dobrze by bylo zeby dobrze sie ukorzeniala zastanawialem sie pomiedzy great white shark, white rhino i super silver haze ale czas kwitniecia tego ostaniego troszke mnie odstrasza
zamiast redukcji moze zrob tak
kup ten o srednicy 125 rure 100
wkladasz zacisk (obejme) na filtr nacinasz rure tak zeby dopasowac go do srednicy filtra ubytek w rurze uzupeniasz tasma klejaca i zaciskasz obejme dla lepszego mocowania ja tak zrobilem i jest ok
z rury 150 na wentylator 215 bodajze czy jakos tak ;)

Last edited:

Latest posts

Latest posts