What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

pakonopny

Member
Ciekawe, dobrze wiedziec na wszelki wypadek jakiej chemii zastosowac podczas inwazji pasozytow i grzybow, ale tak jak podal gruby najlepszym sposobem pozbycia sie grzybni jest H2O2, do pierwszego podlania, a pozniej dopilnowac by podloze z koko nie bylo zbyt przelane.

57fun

Member
coco mam zwykłe z ogrodniczego bo używam go jako podkład do terrarium, czyli nastepnym razem podlać wodą utlenioną(h2o2) czy np. dodac do wody jak rozrabiam ziemie, mam nadzieje ze reszta kiełków wyjdzie z tego a jak nie to od nowa na wate sionki pojda:(. thx gruby za info i szybka odpoiedz.

G

gruby

najpierw mysle ze powinenes uzyc jakies fungicida do zabicia grzyba.idz do ogrodniczego i kup jakis srodek biologiczny .pozniejzacznij stosowac h2o2 ,lub kup trichoderme,jezeli nie chcesz uzywac h2o2.to cie zabezpieczy przed takimi sytuacjami.i najwazniejsze podlewajtylko wtedy gdy kokos przeschnie,i nie przelewaj doniczek,dozoj tak wode zebys co 2-3 dni mogl podlac.

V

Varg

siema,
mój in ruszy, jak tylko out się zakończy, ale juz zastanawiam się nad odmianami.

chcialbym dobrac dwie odmiany (2 x po 5 nasion) co by się nie nudzić jednym strainem :) co moglibyście mi polecic? szukam renomowanych nasion, feminizowanych, myslalem o sour diesel ibl ale chyba nie ma femi, prawda? chce totalnie wymiatające strainy :) peace IG!

V

Varg

gruby -> dzieki, przydatny link :)

Yarcio -> no wlasine zdecydowałem się juz na tego Cinnamona, poczytałem trochę i wydaje się być ciekawym strainem w dość przystępnej cenie :D

Cinnamon

Member
@Varg a ja mogę polecić Ci Northern Lights . Miałem tą odmianę rok temu w szafce i wyszedł przekozak w hoy, nie tylko dla mnie. Pestki były od pana P. za co wielkie dzięki, ostało się jeszcze kilka innych odmian na przyszły sezon. Może spróbuję za niedługo tego straina ale w wykonaniu naszego mistrza HC :D.

Poszukaj i na pewno będziesz zadowolony ;).

Peace iG... :kissass:

Last edited:
C

Ca2

Również paliłem NL... by Drifter... Chłopaczki zajarani typowymi stonerami wzdychają do dzisiaj. Ale jak dla mnie Euforia jest potężniejszą opcją :) Czuć euforie w każdej żyle...w każdej tętnicy... pikawa nawala a człowiek nie nadąża za myślami :D

Z ciekawych mostly sativ polecam wszystko co ma kontakt z Jack Horror/Jock Horror/Jack Herrer. Kwitnie typowo dla sativ (10-12 tyg) ale średni plon cały w szronie poprostu powala. Jak dla mnie potężną wizją było by skrzyżowanie JHxC99 C99xJH z wyselekcjonowanych samców i samic.
Jak by to ująć...pieruńskie nasienie ;D

Ja mam pytanie... jaki cichy i wydajny wyciąg zamontować w boxie? Może być lekki szumek możliwie niesłyszalny za dnia. Wydajny - chciałbym zmontować filtr węglowy od pochłaniaczy kuchennych. Nie mam miejsca na wielkie filtry ze śmietników czy inne wynalazki. Chcę coś małego co w miare zaskoczy i zniweluje zapach.

Cinnamon

Member
@Ca2 poszukaj NOCTUA NF-P12 - wydajność 92m3/h - prawie tyle co moja kanałówka a jest od niego dużo cichszy... ale jest w pizdu drogi.
Z innych to jakiegoś AEROCOOL 12 cm, lub Noiseblocker BlackSilent XL2 dużo głośniejszy od tego Noctua ale też tańszy o 30 zł. Wszystkie trzy zmieszczą się w granicach niesłyszalności dla normalnego człowieka, przy zamkniętej budzie i przytłumionym wylocie.

A powiedz mi czy są jakieś sativy które nie wywołują napadów paniki ? Nie lubię czegoś takiego palić - wiadomo ocb., siedzisz sobie spokojnie, pikawka wali, myśli nie da się pozbierać i nagle nie wiadomo skąd całe ciało drży, chcesz wyjść najlepiej gdzieś ale nie możesz bo się boisz czy inny hoy, itd.

G

gruby

wkladasz wentylator w karton,krton wukladasz wata szklana (taka jaka wkladaja miedzy regipsy) zamykasz karton robisz dziury i po problemie .mozesz zastosowac jeszcze takie tlumiki,ktore zamontujesz w dalszych odcinkach rur.ale zasada ta sama karton w srodku wylozone wszystko wata szklana ,zamknij karton zrob dziury,staraj sie tak robic zeby wejscie i wyjscie nie byly w lini prostej wzgledem siebie.zrozumiale ,czy trzeba rysunek,lub foto .bo mam tak w domu.dziala w 100 procentach ,nawet klime mam pod takim tlumikiem ,nic nie slychac.

Last edited:
G

gruby

jest wyjscie garacego powietrza z klimatyzacji(60db)i widac ze jest podlaczone do lumika (otwory nie sa w lini prostej,najpierw powietrze uderza w scianki z waty szklnej ,ktora chlonie caly prawie halas

jest podlaczone do okna ,w gornej czesci okna wyciagnelem najmniejszy kawalek szyby wstawilem siatke na moskity.do dziury doczepilem karton tez wylozony wata szklana.zrobilem dwie dziury i podlaczylem wyjscie z klimy i z szafy

w lewej czesi kolo satelity widac ze idzie druga rura

to jest moje okno ,zobacz ilu mam sasiadow i 14 pieter w gore bez widoku nieba

nikt nic nie slyszy i nikt nic nie czuje.zapewniam was ze teraz zamieszkuje ten blok mniejwiecej 30%to policja.mieszkam w nagorszej strefie jaka moze byc.okolo 200metrow od letniej rezydencji krola,ktory wlasnie teraz jest na wakacjach juz miesiac i jeszcze miesiac posiedzi.jeszcze moge wam powiedziec jak robic zeby byc na 100%pewnym ze wasz filter chlonie caly zapaszek.na wyjsciu montuje sie dobrze zabudowana lampe uvc,ktora wybije rezte z nieprzyjemnych zapaszkow(musi byc szczelnie zabudowana ,ze wam oczow nie popalilo,do tego wystarczy jedna setna sekundy)taki tez aparat sluzy w holandi do suszenia ziela,tylko tytaj sie wpompowuje takie powietrze.jest duzo zalet tego narzedzia OZONIZADOR.ale to kiedys przy okazji.pozDRO
TYLKO OSTRZEGAM OZONIZADOR TO NIE ZABAWKA.NIE PRAWIDOWE UZYCIE MOZE DOPROWADZIC DO POWAZNYCH SZKOD ZDROWOTNYCH

Last edited:

kempamc

Member
SLUCHAJCIE!!

czy nic nie bedzie panience ktora byla ok 3tyg flo i poostawiona zostala na 5dni bez swiatla? 3 galazki byly zapylone , czy nasiona dojrzeja?
roslina jako tako sie trzyma ale sie powyciagala i troche liscie poskrecala chyba od nadmiaru wody i braku swiatla.
prosze o PM'y !!

C

Ca2

Cinnamon: te wiatraki które zarzuciłeś to są komputerowe.. Mam ArcticCooling FAN 8 /9 / 12
Są ciche i amortyzowane. Szafke teraz mam solidniejszą więc wibracji mniej. Ale nadal pozostaje kwestia czy to uciągnie skromny filtr na wkładach od pochłaniaczy?

Cinnamon

Member
@Ca2 tak są to wentylatory komputerowe ale spójrz na ich wydajność... jak dla mnie miazga i do tego niesłyszalna bez używania jakiś tam wyciszaczy etc. Te co wymieniłem biją na głowę te Artici które Ty posiadasz.
btw. najwydajniejsze jakie kiedykolwiek widziałem do komputerów to delty ale są ciężko dostępne i niemiłosiernie hałasują na wysokim obrotach, ale potrafią same latać i przesuwać przymocowane do nich rzeczy :D

Co do takich pochłaniaczy zapachu jak chcesz użyć wydaje mi się, że bez problemu dadzą temu radę.
Ja się zastanawiam czy dały by radę przepchnąć odpowiednią ilość powietrza przez profesjonalny filtr. Widziałem u jednego użytkownika taki właśnie wentylator podłączony pod normalny kupny filtr i chyba dawał on radę bo typek targał ładne ilości :).

moje pytanie jest takie:
czy jesli jade na koncowce FLO (ostatnie 10-15dni) to czy moge z braku innych plynnych nawozow, pompowac rosliny sama mieszanka PK 13/14??
teraz tak robie w ilosci okolo 40ml na 25l (ATA pk) ale rosliny puchna bardzo wolno (w zbiorniku hyro jest dziewczyn 4) jakie maxymalne stezenie PK podawac? podniesc je jeszcze??

gruby moze ty ogarniasz bo siedzisz w tym hydro juz tyle czasu??
podpowiedzcie cos (moze poprostu zamiast pk dawac normalny nawoz na wzost i kwitnieni- tylko azotu im nie chce ladowac bo znow beda gryzly w gardlo)

G

gruby

woda, sama woda.od 46(kwiat rosnie tylko do 46 dnia,pozniej juz przekwiata,tak mi to kiedys wyjasniono) dnia woda plus stymulator flo,sproboj miodowy.ale czasmi sie zdaza ze roslina zawola cos ,okaze niedobor np fosforu lub potasu,mozna dodac troche pk.ale lepiej nic nie dodawac,ja dodaje czasmi ripen,ale nie uzywam go co podlanie .jedno podlanie przy niedoborze,i pozniej dalej woda i co piec dni woda z cannazymem.na pk w ziemi trzeba uwazac poniewaz zakwasza ,i ph leci na pipe .

Last edited:
T

thcfanatic

witam was bracia prosze was o porady i wskazowki na pm albo tu a sprawa jest taka chce zrobic moj pierwszy indoor w sumie zamierzam przerobic obudowe kompa na micro grow mam mozliwosc tylko w piwnicy to zrobic gdzie jest napiecie 16v czy hps 70w i wentylatorki 2 od kompa ujda na tym jak tzn wkrece zlodziejke nastepne pytania to czy inni lokatorzy bloku moga sie skapnac ze ktos im kradnie prad i jak z zapachem czy ten jonizator dobrze dziala ijeszcze jedno pytanie jaka najlepsza odmiana na taki micro grow oprocz lrd

Latest posts

Latest posts