What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

szok

Member
vod said:
....Powodzenia i nie daj sie do wiezienia wsadzic.
Mam tylko nadzieje, ze to nie jest jedyna ubikacja jaka masz do dyspozycji :D

a ja mam tylko nadzieje ze nie jest to PUBLICZNA PRYWATNA TOALETA na pietrze jak u Ferdka K. bo w kazdej klatce znajdzie sie jakis Pazdzioch

white_pony

Member
Dobra, chyba musze sprostowanie napisac, bo nie chce aby mnie zle zrozumiano, a juz napewno nie chce aby pomyslano ze nie traktuje "tej misji" powaznie. Oto mój tok rozumowania. NIe moge "budowac niczego na stałe gdyż mieszkam w piwnicy mojego szefa i po moim wyjezdzie wszystko musi byc tak jak było przed moim przyjazdem. Nie obawiam sie raczej, aby ktos mi tam zaglądał, jedynie co mnie może faktycznie martwi to zapach, który może rozejsc sie po całym domu, ale o tym bede sie musiał przekonac w trakcie. Plan jest taki: w owym kiblu wisi hps 150, raczej z boczku przy jednej ze scian (bedzie ona oblepiona folia aluminiową lub mylarem jak uda mi sie skroic majstra), wokół lampy rozstawie płytę(równiez obitą powyższym materiałem) na kształt litery "U" dzieki czeu powstanie Kwadracik, czyli mój box o powieżchni 0,5m na 0,5m. Teraz problem, czy musze przykryc powieżchnię nad lampą (nie widze celu) ale może sie myle. Temperatura pod lampą (30cm) jak narazie za wysoka, 30 stopni w nocy i 32 w dzien, oczywiscie troche od pogody zalezy, aczkolwiek jeszcze nie testowałem z wiatrakiem. Jutro mam zamiar dziure w scianie(tuż nad hps) zrobic i wsadzic tam Dospela 100 m na godzine, do wysysania ciepła. Nie wiem, czy konieczne jest równiez zakładanie wentyla wdmuchującego, bo musiałbym jakiegos mocnego wsadzic, aby całe pomieszczenie mi przedmuchiwał. To chyba narazie tyle, co myslice o takim rozwiązaniu? acha chce tam wsadzic jedną, najwyżej dwie roslinki. Prosze o pomoc, acha jesli rażąco niewykonalne, śmiało mówcie, co nie bedę z tą scianą kombinował aby po wyjeciu wiatraka dzure zalepiac. Pozdr...

V

vod

Zastąpienie hps'a cfl'ami zapewne by rozwiązało twój probelm z temperaturą.

Last edited:
C

Ca2

Pojawił się u mnie problem, który dla niektórych pewnie nie jest niczym nadzwyczajnym. Konkretnie chodzi o szczyty...same wierzchołki kwiatostanów. Ostatniego czasu okropnie zaczęły się wyciągać. Patrząć pod światło HPSu widać, że konsystencja szczytu jest bardzo luźna (moim zdaniem WW pheno) ale czubeczki przez ostatni tydzień naprawde tragicznie się wyciągnęły.
Oświetlenie mam ustawione na tryb nocny a często się zdaża podlewanie od rana więc wyciągam majdan z boxu...stawiam na środku pokoju...poprawiam napięcie haczyków bądź usówam martwe liście no i ostatecznie podlewam. Zajmuje to z regóły kilkanaście minut. Jaka jest opcja, że to właśnie jest powodem deformacji szczytów?

Niedawno wyglądało to tak

Azzzzzz

Member
Veteran
Ca2: napewno to nie jest przez wyjmowanie z szafy na podlewanie, na paru krzakach mialem podobna sytuacje jak jest u ciebie, ale mysle ze nie jest to niczym szczegolnym spowodowane, kwestia genow.

12505P1060020p.jpg

pozdr

C

Ca2

Azzzz: ale na tej fotce to jest tak kwiat przy kwiacie i typowy foxtail a moje się wyciągają jakoś nadnaturalnie. Żywicy coś nie przybywa i widać między kwiatami łodyżkę. Jak by nie było...nie podoba mi się to i mam głęboką nadzieję, że crossy wyjdą z dużo lepszym pheno.

LDV

Active member
Ca2 said:
Azzzz: ale na tej fotce to jest tak kwiat przy kwiacie i typowy foxtail a moje się wyciągają jakoś nadnaturalnie. Żywicy coś nie przybywa i widać między kwiatami łodyżkę. Jak by nie było...nie podoba mi się to i mam głęboką nadzieję, że crossy wyjdą z dużo lepszym pheno.

Ja miałem taką samą sytuacje z Santa Marią. Też się tak chujowo wyciągała do góry i miała tak dziwnie zbudowane topisko. Za to drugi krzaczek SM wyglądał już normalnie.
Wydaje mi się, że jest to kwestia genów.

Aha jeszcze mi się przypomniało, że jeden krzak White Widow (femaleseeds) którego miałem też miał podobne objawy, aczkolwiek nie aż tak mocno jak SM.

Wydaje mi się, że może to byc spowodowane genami ale też zawartością azotu w ziemi - stawiam na azot bo ja miałem go w CHUJ i sie rosliny troche dziwnie zachowywały przez to.

Ta Santa Maria znajduje się po prawej stronie zaraz z przodu.

A tutaj White Widow z podobnymi objawami.

szok

Member
Ca2 i Azzzzz : mam podobnie, ale mi sie wydaje ze to wlasnie przez to wyjmowanie z szafy bo ja robie tak samo i czasem sie wyciagają te szczyty. nie moze byc to genetyka bo ja mam same klony wiec to raczej doswietlanie niepotrzebne. ale generalnie i tak wszystko jest ok na sam koniec...no moze czasem szczyty pozniej dochodzą czyli maja iwecej bialych wloskow jak scinam ...

bolk

Member
Mam takie pytanie teoretycznie dotyczące ziemi.

Otóż czy ziemia kwiatowa/doniczkowa/warzywna ma jakąś ważność że się tak wyrażę.
Pytanie nie pojawia się przypadkiem otóż mam dwa problemy w głowie które przypominają mi złe czasy i ostatnią chwilę która mnie odrobinę zirytowała.
Kiedy wysadzałem mojego pierwszego outa doszedłem do wniosku że przyniosę roślinom trochę ziemi doniczkowej żeby im się lepiej rosło na początku i tak wyniosłem 10 roślin do 2 różnych odmian ziemi.
W jednej całą piątka umarła w przeciągu 3 dni a w drugiej jako tako powoli rośliny mi przetrwały.
Wrzuciłem w zeszłym tygodniu do ziemi 3 pestki i wqrwiony dziś ich produktywnością wyjebałem je i przygotowuje się na kolejną próbę tym razem ze sprawdzonymi ostatnim razem BB.
W każdym bądź razie wracając do ziemi owe 3 pestki w przeciągu tygodnia wypuściły kiełki od 0,5 do 1,5cm i nic więcej wychyliły tylko skorupkę ponad ziemi i koniec.
Obawiam się o dwie rzeczy albo za niska wilgotność powietrza w tak wczesnym stadium wzrostu albo coś z ziemią.
Prosił bym o poradę w tej kwestii do że ziemię kupiłem jakieś pół roku temu i leży w worku w innej szafie ziemi to Canna Terra Professional.

kazuya20

Active member
jeżeli się nie myle to ziemia canna terra profesional posiada w sobie zwiększoną ilość azotu więc może przez dadmiar azotu kiełki ci padły lub się po prostu spaliły
najlepiej używać ziemi tzw do rozsad kupisz w ogrodniczym ,,,, w piekarniku podgrzac też nie zaszkodzi ...

Uo-Kai

New member
Witam,

Mam problem... Chwile po odpaleniu hps'a przez timer musialem go wylaczyc (z powodow bezpieczenstwa) i gdy chcialem go wlaczyc ponownie okazalo sie ze nie dziala... a statecznik zaczal strasznie buczeć. Walniety moze byc statecznik czy po prostu zarowka sie spalila? I czy po 48-72h ciemnosci planty moga mi sie zhermic? Jesli tak to jakie szanse? Dodam jeszcze ze to gf x nh z fms pod 250w

Pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedz.

C

cracker4

jaki bedzie zloty srodek pomiedzy powierzchnia a natezeniem swiatla czy hps 600w
styknie na powierzchnie 1,5m x 1,5m?

Azzzzzz

Member
Veteran
Kai: trzeba odczekac kilka minut zanim nastepny raz wlaczamy hps'a jesli po tych minutach nie dziala i nie widac zeby cos w zarowce sie spalilo to pewnie statecznik...

Crack: pamietam ze byl gdzies na haszyszu taki kalkulatorek lumenow wg powierzchni darmowy.

C

cracker4

tak wiem juz sprawdzalem w teori jest ok ale zastanawiam sie czy lampa obejmie taki obszar dobrze? jaka komercyjna odmiane polecacie najlepiej most indica najlepiej biala odmiana

Last edited:

white_pony

Member
Witam, znowu...
Mam takie pytani, bo nie mam za bardzo czasu forum przeszukiwac. Mam do dyspozycji nast. sionka. wszystkie byly kupione z mysla o oucie, ale zachcialo mi sie in sprobowac. Chodzi o to, co najlepiej z tego dac do in, chodzi o najmniej smierdzacy
-5x MAROC od female seeds
-5X EASY SATIVA od female seeds
-10X TOP 444 od Franc's crossed seeds
-5X RUDEALIZ SKUN od sensi seeds
-10X RUDEALIZ INDICA od sensi seeds
-10X TURKISCH PASSION od Dutch quality seeds
-2X EARLY MISTYxEARLY SPECIAL
dzieki, jesli ktos podpowie. POZDR....

Latest posts

Latest posts