What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

C

Ca2

Ten foxtail raczej nie jest przez azot bo u mnie to bardzo deficytowy pierwiastek. Nie dość, że moje dostawały biohumusowy N to jeszcze tylko przez vega. Do tego opierdoliłem im sporo liści do palenia więc magazyn N się derastycznie zmniejszył :p

C

cracker4

jaka komercyjna odmiane polecacie - najlepiej most indica biala odmiana zeby szybko kwitla i dobrze sie klonowala to wogle super by bylo

Last edited:

dizel

Member
t44 white_pony, cracker4 NL (moze nie biala ale ... te to chyba jednak glownie sativki lub zawieraja jakis jej %)?

Last edited:
C

Ca2

cracker4: NL będzie zajebisty... paliłem i T44 i NL. NL wypada dużo lepiej - jest przemocarny. Nienajgorsza komercyjna odmiana jeszcze to by była K2. Odmiana ogólnie indoor ale w PL zajebiście dochodzi. Plon moim zdaniem rewelacyjnie wysoki. Faza typowy STONED. Ciężki usypiający z mega śmiechawką na największym zwale. Wycieczka do sklepu staje się wyprawą na drugi koniec świata, a przeprawa z pokoju do kuchni po herbatę jest ekspedycją niczym spacer z Poznania do Warszawy. Po długim paleniu zmuliła mnie ta odmiana i miałem jej serdecznie dosyć ale teraz chętnie bym do niej wrócił.

K2 by Lewar między WhiteSkunk'ami - widać różnice w plonie (chyba nie muszę pisać gdzie są K2)

Moje K2 outdoor

Last edited:
C

cracker4

nl'a juz mam i wmaire zadowolony jestem ale myslalem o czyms z czego mozna wiecej wyciagnac k2 mowisz? pozdro
(...)edited

Last edited by a moderator:

white_pony

Member
no to teraz totalnie nie wiem, czy ja mam same smierdzace odmiany. Ktos mi pisal ze ten top 444 jebie jak sam skr.... Ale ok, poki co mam inne klopoty, dzieki za podpowiedz pozdr...

C

Ca2

K2 jak widać daje srogie zbiory bo to typowa komercha...wiele razy jarałem z osiedla coś o identycznym smaku.

dizel

Member
reszta kucyku nie nadaje sie (raczej!) na in, a czy t44 smierdzi az tak? to zalezy co ci sie trafi, koles mial pestki z nirvany, kazdy krzak mogl byc inny, zalezy co ze soba skrzyzowal, takze dzieci nie musza byz stabilne, jedna bedzie smierdziala drugi nie az tak bardzo

cracker4, dlaczego indica mozna sie domyslec, ale dlaczego koniecznie biala odmiana? z reszta co to wlasciwie znaczy? zaczelo sie chyba od ww, teraz wiele odmian ma w nazwie white (czasami tylko w nazwie)

ps. a moze czerwona? CLICK :D

Last edited:
C

Ca2

Czerwona rakieta normalnie :D
Dlaczego indyja?? bo pewnie jak wielu ludzi cracker lubi potężne uwalenie ;P
Cracker może ciut mylnie podchodzisz do sprawy... white strain kojaży się z dużą ilością żywicy co w przypadku innych odmian bywa jeszcze bardziej zaskakujące. F2 WW od nirvany ani nie miało potężnie żywicy ani nie było bestją. C99 od FS wypadło pod tym względem 150% lepiej. Jak szukasz super indyj to Sensi Star możesz ogarnąć bo z tego co pamiętam lub wydaje mi sie że pamiętam :D HC zachwalał ten strain. Skoro mistrz rekomendował to pewnie plonem nie zawodzi. Ja obecnie uprawiam G13xWW i trafiło mi się jakieś WW pheno bo coś rasowe nie jest. W sumie za dużo i za często pale aby ocenić obiektywnie do tego jeszcze kwitnie;p ... kiedyś wyskocze do ziomków z gotowym materiałem...upierdole ich i wkręce, że zmotałem osiedlówe coby nie nabrali podejżeń co do mojego procederu.

Last edited:
T

technoMAXgrower

Ca foxtail jaki wystapił na twoich topach to wiem ze sie dzieje (to nie musi być to) gdy planty doznają stres świetlny/temperaturowy wtedy im odpier..la wlaśnie w podobny sposób.
:alien:

A

adrianmenyo

Witam! Mam takie pytanie:wszystko juz jest przygotowane i czekam na lampe ma przyjsc jutro, postanowilem wykielkowac wczoraj moje 5 grejfrutow x zamal, 6 aurory, 4 nl x ice, i teraz sie okazalo ze aurora wystrzelila z kielkami jak rakieta oto kielki:

(Moze nie widac najlepiej ale tylko takim aparatem z telefonu dysponuje)

Czy mozna poczekac jeszcze do jutra ale wtedy kielki bardzo sie wyciagna czy to im nie zaszkodzi? Czy moze dac juz pod jakas 1,2 swietlowki i w ziemie, ale tu mam drugi problem wczoraj zmieszlame cala ziemie dodalem dolomitu (robilem to bardzo puzno, kolo 23-0:00) i zlalem woda az zaczelo przeciekac i jeszcze troche... Za duzo jak sie okazuje bo dzis jeszcze ziemia jest bardzo mokra, mozna dawac w taka ziemie bardzo nasiaknieta takie kielki? No i co o wy o tym myslicie, jak to teraz zrobic. Jestem zly na to co odstawilem, totalna porazka...
:fsu: :fsu: :fsu:

V

vod

Do ziemi z tymi kiełkami.
Zanim wyjdą z ziemi, może twoja lampa przyjdzie.

A jeśli ziemia za mokra, to zmiaszaj ją z mniej mokrą ziemią. albo skocz do ogrodniczego i kup nową. i nie wpadaj w panikę ;)

A

adrianmenyo

;) thx nie paniki niema ale siw wkur..ilem, ziemia schnie mam worek nowej ale juz nie mam perlitu, a do tej dodalem i juz dzien odczekala po zmieszaniu z dolomitem wiec ma dobre ph. dalem je obok kaloryfera i tak jak mowisz za kilka godzin zmieszam z sucha ziemia troche.Dzieki! :D

A

adrianmenyo

Moja lampa MH na wega juz czeka, teraz tylko balast i cooltube sie tydzien toczy gdzies z polski... i nie moze sie dotoczyc, jak sie wkurze to pujde sobie kupic balast gdzies na miejscu i bedzie pretekst zeby mi zona pozwolila nast. box skrecic :D :rasta:

C

cracker4

dizel said:
cracker4, dlaczego indica mozna sie domyslec, ale dlaczego koniecznie biala odmiana? z reszta co to wlasciwie znaczy? zaczelo sie chyba od ww, teraz wiele odmian ma w nazwie white (czasami tylko w nazwie)

ps. a moze czerwona? CLICK :D
bo biale odmiany przynajmniej ja tak je rozumiem maja nie tylko topy a takze liscie zroszone zywica
indyki sam osobicie tez preferuje ;)
:joint: :spank:
co sie stanie jak wrzuce na rewega czesciowo zapylona roslinke?
nic sie nie zpsuje?

Last edited:
A

adrianmenyo

Koledzy jaka powinna byc optymalna temperatura w boxie po wsadzeniu kielkow do ziemi? I poziom wilgotnosci jaki najlepszy dla roslin w pierwszych dniach zycia? no i moze w puzniejszych tez podajcie czy takie same? Pozdro!
P.S i lampe odpalic teraz czy dopiero jak 1 roslinka wyjdzie?

Last edited: