What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

Flo

Member
GreenPoland stala temperatura? skąd ci to przyszlo do glowy. rośliny ziel-zielonej są na flo. w fazie ciemnej musi być niższa. 18 *C w nocy jest jak najbardziej ok. w fazie naświatlania to fakt trochę za wysoko. optymalna tmp. dla kobitek to 26*C co nie znaczy że lekko wyższa jakoś specjalnie mocno zaszkodzi. tmp 33*C odpowiada bardziej przy podawaniu dodatkowego co2.

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Witam was ....
VADER dzieki za uwage.....ja mam planta w 100% ziemi....nie czaje twojeej wypowiedzi,moge ale nie musze.....hmmm...BOX mnie nie puszcza na wieksze rosliny!!!juz teraz naginam dziewczyny do granic mozliwosci(doniczki , duzo lisci zuzywa duzo i wytwaza duzo....wzrosnie mi pewnie temp. liscie zaczna sie opierac o sciany BOX-a , zapelni sie w 1/3 na wysokosc i bedzie NICE JUNGLE ____-------_____---BASSSSS)

euforia ma30 dni i 14 na FLO
FLO jest cos w tym co mowisz........rosliny rosna na polu dzungla las gory wszedzie i Matka N> daje im MOCY.....a zatem ....noc (chlodniejsza) a DZIEN sloneczny (cieply).....dodam troche chlopskiego rozumu(pozdro szok-u ....czekam)i wyjdzie na to ze MJ rosnie od .....0000000 lat.....jako chwast....OUTDOOR -sadz tam gdzie sa wysokie pokrzywy-a siegajoc wstecz juz nie moge bo TOPIC mnie nie puszcza ale znajde cos o histori i tam dopisze ..ale,ale......http://pl.youtube.com/watch?v=PybtBKSAtLM
moge smialo POWIEDZIEC za nawet 15 ^C w nocy(EUFORI W MOJEJ SZAFCE NIC NIE ROBI ZLEGO.......) a w dzien 33^C - 35^C wplywa na nia doskonale(I TUTAJ CHCE PODZIEKOWAC CANNABIS.FR.PL i NONAME -----SKLEP I OBSLUGA NA NAJWY. POZIOMIE .pozdrawiam)

a teraz doktor FEELGOOD

pozdrawiam :rasta:

G

Guest

Ziel zielona wczesniej pytales o fimowanie.

Na flo i ok tydzien przed sie tego nie robi ( absolutnie )

VADER

Member
Cpt.BigBud said:
Ziel zielona wczesniej pytales o fimowanie.

Na flo i ok tydzien przed sie tego nie robi ( absolutnie )

Bez przesady co do tego ABSOLUTNIE... ale nie wychodzi to po prostu na plus, szczegolnie w 2tygoniu flo. Bo po przelaczeniu na flo roslina ma 2 tygodnie wzmozonego veg'a i kwitnie, wiec po tym czasie to mija sie z celem- baw sie w lst i naciagaj na maksa glowna lodyge zeby za duza nie rosla.

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
wczoraj przesadzalem roslinki dalem do jednego duzego pojemnika (idealny na wymiar szafki )i wsadzilem tam 5 roslinek......dziewczyny wytworzyly piekne korony szczytowe.....
dzieki GreenPoland jak na pierszy raz w szafce jest o.k. tym bardziej ze im popalilem kozonki w 2 tyg.dalem canna veg i i toszke liscie obwiedly....na VEG mialem 5 Philipsow 20W = ok 6000lum i wpadly 4 albo 5 dni na MH 400w -po 14 dniu HPS 250w na wysokosci 67cm ......podkresle ze dwie ostatnie euforie mialy tylko 10 dni i teraz widze roznice w ilosci szczytow(za krotki weg)......GreenPoland nie dam rady zbic tem. do 28^C szafa tera buczy jak stara lodowa....mam 2 wentylatory lazienkowe kanalowe+lampa i wiatrak na lampe.......pozdrawiam
Co do zapachu szafke mam teraz na dole w ciemnym miejscu zaslonieta materacami i w calym pokoju rozlozylem paleczki zapachowe (4 paczki) a dotego pale 2 paleczki dziennie i nic nie czuc...dopiero po wejsciu do pokoju i to tez nie zawsze ....
juz obmyslam nastepny wsad......conajmniej 31 dni vega zastosuje na 3 roslinach i FIM....ponaginam kobiety do tego poziomu co faceci lubia najbardziej,))))))))

Aha rozumiem, to nic inego jak życzyc powodzenia w uprawie, dawaj czesto fotki ! Na MH przecież się nie da uprawiac, czy sie myle ?

orangin

Member
Troszke pytan sie porobilo, moze nie wszystkie koniecznie zwiazane z 'indoor pytania', ale zadam je juz w jednym watku.
1. Widzialem dzisiaj w biedronce 'lodowkowy generator ozonu - odswiezacz powietrza'. Jak to w biedronce, majatku nie kosztuje (20 zl). Co o tym sadzicie? Warto inwestowac w cos takiego?
2. W moim boksie wzrasta nirwanowski COB, w/g moich obliczen dzis zaczal 7 tydzien kwitnienia: wloski pomalu brazowieja (czyli pomaranczowieja ;)), ale kwiatki sa jakies malukie. Chodzi o te pistille (nie wiem czy dobrze napisalem: zielone lezki, z ktorych wyrastaja stigmy): jakies miniaturowe sa one. Podlewam caly czas plantonem k. Czy sa jeszcze jakies sposoby, zeby spuchly?
3. Jestem b. zadowolony z dyskretnego zapachu, ktory dostarczaja moje orange. Prosze o opinie i porade dotyczaca wyboru nastepnych nasion. Na stronie, do ktorej link podal weedsmoker jest napisane, ze dobra na indoor ze wzgledu na swoje parametry zapachowe jest NL. Czy moze ktos to potwierdzic? A jakie sa Wasze typy na bezprzypalowa (bezzapachowa) uprawe?
4. Pytanie do hodowcy85, a nawet dwa. Probowalem przekopac sie przez Twoje posty, ale natrafiam na opor materii: bylbys laskaw podac jeszcze raz linka do stronki, na ktorej dosc szczegolowe opisy odmian byly + komentarze i oceny uzytkownikow? A drugie: napisales kiedys, ze uzywasz florowitu do kaktusow. Czy to jedyny Twoj nawoz na flo i czy dawkujesz jakos specjalnie?
Czas na odpowiedz 1,5 minuty. Potem moja 30-to sekundowa riposta :D Pozdrawiam i 3mam kciuki, ze nie zostane opierpapier, ani tym bardziej, zignorowany.

hodowca85

Member
A więc tak Panie Orangin :
1.Ja też mam jonizator powietrza w boxie tylko ,ze nie taki z Biedronki tylko jakiś tam inny ,kiedyś mama moja kupiła bo siostra miała astme...uważam to za super użadzenie bo rzeczywiście w duzym stopniu niweluje zapach i "odświerza powietzre" i pochłania jakies tam cząsteczki grzyba,kurzów i takietam drobnoustroje typu roztocza...
2.To ,ze masz w końcu małe kwiatki to zalezy od procesu i przebiegu całej uprawy ,warunkoów ,światła itp....nie TYLKO od nawozów.
3.Northern light to śmierdziel jak cholera! on ma cos koło 15% - w moim przypadku tak było ,ze smierdział ostro.
4.Proszębardzo:+++INDEX+++
to jest pozostałośc strainguide z overgrow ,która dawno temu-po zamknięciu OG zachowała sie na dysku jednego z userów :), nie jest już od dawna aktualizowana...ale jest:)
-Ten florovit do kaktusów dawkuje normalnie ,tak jak pisze...chyba ,ze na dworze podlewam 2 metrowe drzewo, to stosiuje -3x dawkę.Wszystko to zależy od wielkości roślin...musisz je wyczuć i zobaczyć jak rośną...
,aha i oprócz niego używam oczywiście Canna PK 13-14 -tak jak pisze.
na dworze tak samo -3x dawka.

Mam nadziej ze bedziesz usatysfakcjonowany i rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości.
POZDRO!

orangin

Member
Dzieki, hodowco. Skad miales swojego NL? Wlasnie przegladam grow reporty o tej odmianie na stronce, ktora podales. Wynika z tego, ze albo istnieje kilka fenotypow, albo kwestia odczuwania zapachu jest sprawa umowna i relatywna :D. Pod NL z Nirvany wisi 18 opisow, sprawdzilem wszystkie. Srednia ocena intensywnosci zapachu wynosi 4,(7) .
Zadalem sobie trudu i wypisalem poszczegolne wartosci i opinie uzytkownikow; moze przyda sie nie tylko mnie. I chyba, mimo Twojego ostrzezenia zdecyduje sie na nastepny grow z tych wlasnie nasion. W kolumnie podaje ilosc punktow i opis po spacji:
1. 8 very sweet smell
2. 7 it does like pot, especially when growing
3. 5 grape smell to the indica, coffee on the skunk pheno
4. 2 Only smells when you shake the plant
5. 6 skunky
6. 6 skunky
7. 5 fruity, sweet
8. 7 pungent piney skunk
9. 9 smells sweet like a fruit salad
10. 8 In veg she can have a pretty strong odor, not good for stealth growing
11. 3 not unpleasant
12. 3 piney
13. 4 little skunky but when rubbing leaves and smelling your hands its was like pure mango fruit for some reason
14. 1 You couldn't smell the plant unless you directly smelled the buds
15. 1 It had a zero odor during flower, after cure I guess rotten fruit
16. 7 Very Fruity, you can't get enough of it
17. 2 Literally none even in late bloom, ideal for stealthy grows
18. 2 -
Kurtka, nie chcialbym wtopic, ale chyba mimo wszystko sie skusze na nastepny grow (i znow te wspomnienia sprzed lat - dobre palonko to bylo :D).
Rozmawialem tez z kolega z can.fr, oprocz COB, ktorego polecil mi wczesniej i NL, twierdzil ze pod moje potrzeby nada sie jeszcze Mazar i GrapefruitXHaze.

G

Guest

NL z Nirvany miał kilka feno, jedne capiły ale było też takie bezzapachowe praktycznie.
Orange? Hmm podobno miałem, ale nie wiem skąd bo to był podarunek, praktycznie zero zapachu.
A tak poza tym, to dobry jonizator + filtr węglowy DIY i masz spokój z zapachem.

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
wkrecilem 400w philips master son-t pia [plus] na miejsce 250w i tutaj mam pytanie ????czy ta 400w to nie jest za duzo????a moze jeszcze za wczas by wkrecac 400w????

roslinom poswiecam co 2 dzien po 1-2godz na naginanie ,podlewanie pija 8L wody i doniczka dopiero lekko wypuszcza wode dzurkami.....nastepny wsad to bedzie juz siatka , a nie druciki ...na drutach duzo roboty i ostroznym trza byc.....

Zapytac chce was o to ile moge wycignac z tych krzaczkow ?????i ile im zostalo do konca ?????.....+ 2-3 dni ciemni bez lisci!!!!?????

p.s. lep mi peka ....juz nigdy wiecej alkocholu i .......takich tam MIX-ow....nastepne Urodziny za rok.....uufffff.... :headbange

massiwo

Member
witam ponownie ;)

wszystko juz zjaralem wiec czas na nowe podboje juz sie nie moge doszczekac
mam 10 fem Super Girl z Nirvany i 5 COB,
klopot z tym ze kupilem nowe zarowy MH i HPS growmastery i gwinty sa z deka krotsze niz te stare poczciwe polskie zarowy z latarni i nie zawsze wlacza mi sie lampa.. nie wiem czy to czasem nie ten transfor cos tam bo jest taki jakby domowej roboty... nie wiem gdzie szukac przyczyny, probowalem podginac te blaszki przy lampei ale raz zadziala raz nie... mial ktos podobne problemy ?
dzieki za pomoc

pzodro
massiwo

maroon2

New member
witajcie
mam pytania:
1. czy pole elektromagnetyczne wytwarzane przez statecznik magnetyczny(taki najzwyklejszy) może mieć szkodliwy wpływ na zdrowie jeśli się przy nim długo przebywa w ciągu doby (np śpi) w b. małej odległości(np 50cm)? jeśli ktoś mógłby mi o tym powiedzieć to dzięki z góry!
2. jak zabezpieczyć boxa z HIDem w środu, aby nie wywołał pożaru i można było ze spokojną głową wychodzić z domu:> ??
pozdro

VADER

Member
maroon2 said:
witajcie
mam pytania:
2. jak zabezpieczyć boxa z HIDem w środu, aby nie wywołał pożaru i można było ze spokojną głową wychodzić z domu:> ??
pozdro
Stabilne umocowanie lampy i wentylacja.

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
maroon2 said:
witajcie
mam pytania:
1. czy pole elektromagnetyczne wytwarzane przez statecznik magnetyczny(taki najzwyklejszy) może mieć szkodliwy wpływ na zdrowie jeśli się przy nim długo przebywa w ciągu doby (np śpi) w b. małej odległości(np 50cm)? jeśli ktoś mógłby mi o tym powiedzieć to dzięki z góry!

to ciekawa kwestia, do poczytania: http://www.sciaga.pl/tekst/35759-36...nia_elektromagnetycznego_na_zdrowie_czlowieka

ale tu chyba samemu trzeba sprawę rozważyć.

pozdr, kov

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
dziwczynom zostalo z 4-5 tyg .Jak na ten moment szczyty sa jakies male.po przelaczeniu na flo myslalem ze tylko szczyty beda rosnac !!!!......a....tuuu....krzki rosna w gore pomimo ze je naginam.....czy i kiedy krzaki stana w miejscu???????wiem ze ostatnie 2 tyg szczyty nabieraja najwiecej masy.

obrywam niektore liscie ....takie co zaslaniaja dolna partie szczytow.....?????

Latest posts

Latest posts