What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
retbatler dzieki ....a co z woda gazowana w butelkach?????daje jakis efekt???
szok=u witam cie brachu i pozdrawiam...tak troche oczy przetarlem i widze ze czynnikow wplywajacych na rozne dolegliwosci MJ jest duzo a czesto widac ten sam skutek na lisciach....szok=u mam tylko jeden wentylator wyciagajacy i drugi chlodzacy lampe ale i tak podpinam dupny pokojowy i szafka stoi uchylona......i widzisz sam wszystko sie moze zdarzyc to moj 1 indoor sukcesem nazwe dociagniecie go do konca....ale dzieki takim ludzia jak WY mam szanse podniesc jakosc naszego jaranka .....dziekuje za wszystko i wstawie marne fotki ale zawsze cos ....

ta ostatnia cos szaleje liscie nie tak jak mysle albo juz nie mysle....

Ganja Smile

Active member
Ogrodnik-PL16 said:
witam
z mojej strony takie pytanie
niedlugo bd startowal z indorkiem po wielkim niewypale na oucie:(
i pare pytan
1 - czy mzoe byc temp w boxie przy wylaczonej lampie okolo 15 - 17C? poniewaz box bd w piwnicy a tam za cieplo nie jest... niebd za zimno?
2 - mialem brac pestki z DP ale jak widze ze ludzie pisza ze zjebane geny to mi sie odechciewa ... naprawde tak jest?

1. Jak najbardziej moze byc:) nawet wskazane zeby bylo chlodniej

2. Co ludzie moga wiedziec o genach ;) pestki to pestki jesli bierzesz ze sprawdzonego seedBanku to nie masz sie o co martwic :)

Ganja Smile

Active member
ziel-zielona said:
retbatler dzieki ....a co z woda gazowana w butelkach?????daje jakis efekt???
szok=u witam cie brachu i pozdrawiam...tak troche oczy przetarlem i widze ze czynnikow wplywajacych na rozne dolegliwosci MJ jest duzo a czesto widac ten sam skutek na lisciach....szok=u mam tylko jeden wentylator wyciagajacy i drugi chlodzacy lampe ale i tak podpinam dupny pokojowy i szafka stoi uchylona......i widzisz sam wszystko sie moze zdarzyc to moj 1 indoor sukcesem nazwe dociagniecie go do konca....ale dzieki takim ludzia jak WY mam szanse podniesc jakosc naszego jaranka .....dziekuje za wszystko i wstawie marne fotki ale zawsze cos ....

ta ostatnia cos szaleje liscie nie tak jak mysle albo juz nie mysle....

Woda gazowana jak najbardziej !!! Zajebiscie wzmacnia system korzenny i dotlenia Ci bardziej rosline :) mozna kupic CO2 w tabsach taniej wychodzi i ma wiecej zwiazkow mineralnych

kempamc

Member
Ganja Smile..
nie gadaj glupot ktore sa wytworem Twoich mysli...

korzenie potrzebuja tlenu nie CO2 a chodzi o podlewanie taka woda w celu zredukowania pH na bardziej kwasne bo jak wiadomo taka woda zawiera kwas weglowy czy jakis taki... czyli ma niskie pH
fakt ze zawiera wiecej mineralow od wody z kranu ale od tego sa nawozy....

dodaj dolomitu moze cos wyreguluje pH...

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
gazowana wode wypilem raNOOOOOO......!!!!i daryje ja sobie na krzaczki....
zamontowalem 2 wenty. ktiry wpycha powitrze...temp. mamy 33^C max ..
mam nastepne pytanie .maja 2 ryg. weg i tydzien flo CZY moge fim-owac,)))))czy nie warto bo krotki weh ?????????wysokosc szafki 130cm.
pozdrawiam
http://pl.youtube.com/0Chojny0

szok

Member
powiem ci ze ja fimuje tylko na vegu nie wiem czy jest sens na flo , raczej nie. 130 to moze byc troche za malo jednak,bo jesli odliczysz lampe i co najmniej 30cm od szczytow(a pewnie wiecej skoro mowisz ze masz gorąco).zalezy jaka odmiana.ale nie bedzie tak zle bo spokojnie je powiazesz.moje czasem po 2tyg vega potrafily wystrzelic wysoko.ale tak jak mowie duzo zalezalo do warunkow i odmiany. greneralnie jestem dobrej mysli bo naginajac mozna bardzo duzo zyskac. zerknij na fotki fisha on bardzo LSTuje.(ja mało)

Last edited:

kempamc

Member
jestem dumny !! xD ha
pierwszy grow i odrazu mi wyszly nasionka xD
znaczy odmianka to prawdopodobnie LR 80% pewnosci mam...
pylek z jakiejs indici od znajomego.. nie ma w ogole przewiewiu w boxie i wentylacji... nawet wiatraczka komputerowego a roslinka po 3tyg wega ma gruba lodyge jak kciuk jest zwarta i ma duzo odgalezien niska szeroka gruba:D czyli pewnie indica...
zapylone zostaly 4 galazki.. widze juz takei srednie zielone kulki i wystajace wloski brazowe z nich takie zwiedniete... kiedy takie nasionka bd dojrzale? same beda wypadac czy jakis kolor przybiora?? ile mniej wiecej od zapylenia trzeba czekac , do dojrzalosci nasion? przypominam ze wielkie natezenie slonca bo na 0.09m2 az 150w i 10cm od lampy;d
zywicy od groma golym okiem widocznej az sie lepii caly szczyt od dolu do gory pkryty zywica a wloski jeszcze bielusie xD

Ganja Smile

Active member
Nie jest to wytwor mojej wyobrazni :) tylko woda gazowana pomaga w dotlenieniu korzeni :) i tabletki z CO2 nie sa sprzedawane zeby obnizyc ph bo byc moze w tym pomagaja nie wiedzialem o tym ale w celu poprawienia kondycji rosliny...

VADER

Member
Gdzie najtaniej moge kupic HPS 250W? Czy zarowka Son-T PRO to ta wlasciwa?
Wiem ,ze elektroniczny timer jest najlepszy, ale na co zwracac uwage i ile taki kosztuje (na alegro jest np. za 37zl z roczna gwarancja)?

szok

Member
vader: timer kup koniecznie elektroniczny. koszt 22zł w castoramie czy podobnych. zwroc uwage na ilość amperów z tyłu. ma byc jak najwiecej ja mam 16A i 3A. widzialem gdzies jeszcze 2A i wzialem 3A. generalnie twoj na jednej lampie wytrzyma kazdy nawet ten slabszy. i nie przeplacaj zadne 37zl. ma byc za gora 25zl max.

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
rosliny sa 11 dzien na FLO ,mocno je naginam ,maja po 7 pieter wlasciwych rosna pieknie, temp 33^C ,w nocy spada do 18^C ,mam teraz pytanie CZY moge FIM-owac??????jest na FLO.....zdjecia sa do dupy ...ale.ale.....SA :spank:

pozdrawiam

Muczaczo

Member
Siemafon!
Czy ma ktoś z was może jakieś pojęcie o uprawie w kokosie? Znalazłem trochę info po angielsku, ale nie wszystko rozumiem. Najbardziej nurtuje mnie to, jak podlewać, ile, kiedy. Jak pojemnych używać donic. itd. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdro
:joint:

VADER

Member
ziel-zielona - mozesz fimowac, ale to raczej nie ma sensu.
Ja sie bawie w kokosie, jedna mam w 100% kokosie reszte 50%kokos/50%ziemia
normalnie podlewam - jak maja sucho. (co 2 dni)

Last edited:
rosliny sa 11 dzien na FLO ,mocno je naginam ,maja po 7 pieter wlasciwych rosna pieknie, temp 33^C ,w nocy spada do 18^C ,mam teraz pytanie CZY moge FIM-owac??????jest na FLO.....zdjecia sa do dupy ...ale.ale.....SA

33 to za dużo postaraj się trochę zmiejszyć temperaturę, najlepej jak Ci się uda do 28 C, w nocy zaś jest za niska, postatraj się utrzymać stałą temperaturę w box'ie to napewno podejdzie twoim roślinką w okolicach 28 stopnii stataj się utrzymywać temperaturę stałą.

G

Guest

Muczaczo said:
Siemafon!
Czy ma ktoś z was może jakieś pojęcie o uprawie w kokosie? Znalazłem trochę info po angielsku, ale nie wszystko rozumiem. Najbardziej nurtuje mnie to, jak podlewać, ile, kiedy. Jak pojemnych używać donic. itd. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdro
:joint:

Ja kokos podlewam praktycznie codziennie z małymi wypływami. Duże donice 15-20L podlewam co 2,3 dni też z małymi wypływami. Nie można absolutnie dopuścić do wysuszenia kokosa.
Nawożenie na flo praktycznie od samego początku na przemian woda i nawóz, co tydzień, dwa robię ze 2-3 podlania samą wodą, żeby przepłukać i odświeżyć.
MiX mam coco z tym małym białym żwirkiem (perlit?), na dnie keramzyt.
Zanim zasadzisz zrób porządne płukanie. Ja mam kokos 70l w takich wielkich brykietach i przez dobrą chwilę wypływa z niego brązowa woda. Doskonałe medium.
Acha, nawożę zwykłymi nawozami, takimi jak planton K, superfosfat potrójny itp.

Latest posts

Latest posts