What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

sairu

Member
moze zle liczysz. flo liczymy nie od przelaczenia na 12/12 tylko od mometu ukazania sie preflowerow po przelaczeniu. srednio to trwa 7-10 dni.

bogusik2

Member
Ziel hahaha SPOKO :) na fotkach topy zawsze wygladaja na bardziej opasłe.. to raz :)
Pozatym te jak na 2-3 tyg. flo ładnie wygladaja :)
U mnie super przyspieszenie dało PK 13/14 :) polecam pzdr

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
sairu said:
moze zle liczysz. flo liczymy nie od przelaczenia na 12/12 tylko od mometu ukazania sie preflowerow po przelaczeniu. srednio to trwa 7-10 dni.

Ja akurat licze flo od momentu przelaczenia na 12/12, zwykle po ok miesiacu veg. Natomiast preflowery pokazuja mi sie zdrowo przed przelaczeniem na flo, tydzien, czasam jeszcze pare dni wczesniej.

pozdr, kov

bogusik2

Member
No no co do tego to ja robie podobnie :) ostatnio C99 zaczela wogole kwitnac pełna para przy 24/0 hehehe xD Więc to wszystko mozna odłozyc na bok i po prostu patrzeć czy roślinka jest gotowa do ścięcia :) (przynajmniej ja tak robie hehe) pzdr

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
Ja licze flo od momentu przelaczenia na 12/12....chce powiedziec ze teraz zapach z szafki jest wyczuwalny....ale tylko w pokoju gdzie stoij szafka...lekkusio...to juz na predce dokopilem zapachow lesnych i naturalnie wypada przy gosciach----
Bogusik2 wracaj nam do zdrowia CHlopie !!!!.......pozdrawiam ...tak jak zalecales podaje PK13-14 do tego canna Terra flo ( canna sam juz sobie podalem ....ale myslalem o lepszych efektach----czy ktos ja wogule stosuje???).....

pozdrawiam

Jammin

New member
witam pytanko
opis sytuacji
roślinki w boxie startowym w którym będą 4 dni prawie wszystkie wybiły się na powierzchnie czyli 3 sei wybiły 2 nie i chę zastosować tryb oswietlenia 18/6 teraz są na 24/0 czy trzymać je na 24/0 zanim sie nie wybiją na powierzchnie pozostałe planty jak tak to kiedy je pużniej przełączyć na 18/6. czy może trzymać je na 24/0 a jaK pujdą do boxa docelowego to dopiero na 18 / 6 dzięki

szok

Member
obojętne czy bedzie 24 czy 18 , byle tylko mialy cieplo bo tego potrzebują by si ę wybic. moment przelączenia też nie istotny

Azzzzzz

Member
Veteran
Oczywiscie ze przezyja przez kilka dni mozesz wsadzic do szklanki z woda zanim kupisz ukorzeniacz. Ukorzeniacz tylko przyspiesza puszczenie korzonkow, mozna klona dac bezposrednio do ziemi.

weedsmoker

Active member
po pobraniu klonow nalezy je czyms przykryc aby byla zachowana duza wilgotnosc i spryskiwac woda ze 4 razy dzienie tak ja robie Mam zamiar zrobic inkubator do klonowania i tu pytatnie czy powiinno sie zastosowac jakas wentylacje, bo chyba moga sie upiec bez niej chodzi mi tutaj zeby zachowana byla duza wilgotnosc a z pracujacym caly czas wentylatorkami i lampa wlaczona powietrze bedzie chyba bardzo suche a pobrane szcepki nie maja jeszce korzeni wiec wode pobieraja tylko przez liscie jak myslicie
sorry ze troche nie czytelnie

Azzzzzz

Member
Veteran
Wentylator ?, hmm raczej nie, nie sadzisz ze z wentylacja na zewnatrz to nie utrzymasz tak latwo tej wilgoci..., wystarczy calkowicie jak bedziesz otwieral akwarium dwa razy dziennie :joint:

szok

Member
ziomal ja trzymam kloniki tka jak widac w takim pudelku . do neigo jest pokrywka przezroczysta i czasem nie otwieram nawet przez tydzien jak mi sie nie chce .lampy sa na zewnatrz i wszystko gra jak talala

dRiNkm4Nia

Member
Witam

mam takie pytanie ;p czy bezposrednio po przycieciu gl. topa (FIM) roslinka moze byc pod wlaczonal lampa ? czy lepie przyciac tuz przed zgaszeniem lampy ;> jest jakas roznica :confused:

pozdro (=

foger

New member
problem

problem

jak w temacie posiadam odmiane Grapefruit x new Haze i przyznam ze popełniłem podstawowy błąd na początku,az wstyd się przyznać ale 3 dni po wyjsciu kiełka z ziemi podlałem wodą z odzywką z serii GHE i podejzewam ze to jest przyczyną zatrzymania rozwoju roslinek i zmiany kolorów lisci z zielonego w zółtawy,jak mam im teraz pomóc ? 4 dni temu przelałem ziemie sporoą iloscią zwykłej wody,bez nawozów zeby wypłukać to dziadostwo,co mogę jeszcze zrobic ? bo nadal nie widac rezulatatów,szkoda mi tych feminizowanych nasion,w tą uprawke włozyłem łącznie 1000zł,mam HpS 250 W,Phmetr i wszystko czego mi potrzeba,przeciez to nie moze pasc bo się chyba potne :bashhead: pomóżcie mi ...

V

vod

Nic ci chyba nie pozostaje poza czekaniem.
Może płukanie pomoże. Daj im trochę czasu.

G

Guest

Drogi kolego! hmm nie napisze nic złego, bo to by nie mialo sensu, ale mam wrazenie ze pomyliles troszke fora!:wink:
a teraz SIEWEK NIE PODLEWA SIE NAWOZAMI!!! moze Mamusia Natura Ci to wybaczy i przezyja! Przelej czysta woda, przesadz delikatnie do nie przenawozonej ziemi...ratuje je!
powodzenia!

Last edited:

bogusik2

Member
foger z doświadczenia.. jak roslince sie na poczatku mocno uszkodzi, złamie badź spali korzeń (małej siewce) to nawet jak przeżyje ma syndrom za małej doniczki tylko ze ciagle i bez przerwy..
Przynajmniej tak było u mnie - ja na twoim miejscu wkładajac 1000zł w uprawe bałbym sie przedobrzyć z nawozami wogole.. a tym bardziej nie dałbym ich od razu..
Po prostu za słabe przygotowanie merytoryczne, za ktore zapłacisz albo kupujac nowe nasionka, albo uprawiając te i majac mniejsze zbiory..
Ja bym kupił nową odmianke (skoro jestes w plecy z kasa to bierz taka z duzym plonem i krotkim flo).. na pewno sie opłaci bardziej niż GFxNH(ktore kwitnie dłuuuugo)
A tak pozatym to panowie wyżej napisali jednak słusznie.. taki problem to raczej nie materiał na nowy temat na takim forum jak IC.. pzdr

Latest posts

Latest posts