What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^po zawilgoceniu pylek umiera, nie da sie juz nic z nim zrobic niestety.

pozdr, kov

VADER

Member
Ganja Man said:
witam mam pytanie czy kabel grzewczy o mocy 80 ogrzeje powierchnie boxa 130x130cm jak będą minusowe temperatury w pomieszczeniu w którym sie box dokładniej mam boxa w garazu i zaczołem sie obawiac ??
myslałem nad termowentylatorem ale one strasznie prądu zuzywają
Niestety... zreszta ten temat byl poruszany wiele razy na forum nawet kilka dni temu gdzie kov stwierdzil ,ze wszystkie takie zabawy nie maja sensu.

kempamc

Member
ale to tylko kilka godz.. odkrylem go polozylem w ciemnym miejscu troche potrzepalem an srebnrym naczyniu i wylecial zoltawy pylek... sprobowalem zapylic 4 galazki male.. jakie dajecie szanse na zapylenie??? chcialbym z 10nasionek przynajmniej miec... a zawilgotnialy te kubelki poniewaz jeszcze byly zielone no i jak puszczaly wode to nie miala gdzie uciekac... po ily dnaich od zapylenia mozna sie spodziewac jakisch zmian i jak one wygladaja? chcialbymw iedziec czy sie udalo czy isc po swierza porcje pylkku ( o ktory jest troche problem;/)..

Ganja Man

Member
No to sie załamałem a jak bym wziął termowentylator wstawił o mocy 2000w to jak ustawie temp 18 stopni to bedzie pobierana energia 2000w czy mniej?? bo kurde strasznie to mi prądu zje ??

kempamc

Member
posadz odmiany z AF i naswietlaj ile wlezie:p
albo jakas odmiane ktora ma pozny AF ze i tak kwitnie po 3mc wegu samoczynnie :) ale to juz dla zaawansowanych znawcow bo ja sie nie znam na odmianach i breederach;d

kempamc

Member
kov

dzieki.. zoabczymy za 2-3 dni.. jezeli nie bedzie zmiany sproboje skombinowac swiezy pylek i nie zamykac meskich kwiatkow niczym szczelnym... ale jednak wydaje mi sie ze troszke sie zapyli ;] te 10-20 nasionek w zupelnosci starczy byle bym mogl sam dla siebie je wyprodukowac... interesuje mnie przenoszenie genotypow i fenotypow roslinek tzn. mam opisanego ojca i matke (niestety nie znane rasy:d matka prawdopodobnie LR ojciec.. indica ale jaka ? nie wiem..) i zobaczymy jakie dzieci beda jezeli sie urodza ;)

VADER

Member
Mniej. 2000W to moc maxymalna przeciez, czyli jakbys na maxa ustawil ogrzewanie to by wtedy dopiero tyle pobieral. Jak kov (chyba) mowil mozez tez zrobic 2 boxy obok siebie i zrobic na przemienna wentylacje- czyli na flo wlaczony box wwiewa powietrze do wylaczonego i to juz by bylo lepsze rozwiazanie.

kempamc

Member
hm tak sie zastanawiam..
bo niektore rosliny ktore rosna na podlozu alkalicznym (pH wysokie) maja odcien niebieskawy a ten sam gatunek na podlozy kwasnym (pH niskie) maja kolor rozowy.... ciekawy jestem jak to by bylo z naszymi kwiatkami czy tez by barwy zmienialy?:) i czy odmiany ktore rosna np fioletowe to ich geny sie przystosowaly do pH alkalicznego?

VADER

Member
Byłem dziś w ogrodniczym i saletra potasowa byla jedynie 5kg a to trochę za dużo dla mnie wiec kupilem sól potasową (to bylo tuż przed zamknięciem i sprzedawca mnie poganiał). Zawiera 64% Potasu w postaci chlorku. Czy mogę spokojnie stosować ten nawóz (razem z saletra amonowa)?

kempamc

Member
wydaje mi sie ze sol nie bedzie dobra.. chociaz moge sie mylic..

moze mi ktos powiedziec...??
zapylilem 4 dolne galazki malutkie ze szczytkami i po 2 dniach zrobily sie jakby lekko ciemniejsze i takie pozginane jak by mialy schnac cos takiego takie lekko przywiedniete.. czy to oznaka zapylenia czy poprostu je uszkodzizlem nakladajac pylek pendzelkiem???

G

Guest

Siema mam pytanko.

Sprawa jest tego typu ze mam Mazara ( femi ) ktoremu zaczynaja wyrastac jajca. Namierzylem kilka preflowerow zenskich i jak narazie te jedne jajca. Czy jestem spisany na straty na bank ?? czy mozliwe ze tylko te jedna jajca utne i byc moze bedzie ok. PLZ HELP !!!

G

Guest

PH

PH

Hej, kto mi pomoże z moimi wątpliwościami? ;)
Jak obniżyć PH wody albo raczej substratu? Czy jeśli uda mi się zbić PH wody z 7,6, to podlewając taką wodą obniżę PH kokosu? W tej chwili mam w kokosie PH 7-8. W zasadzie jakoś rosną, ale chciałbym im dać jak najlepsze warunki.
Myślałem o tego typu produktach, ale czy jest sens, czy to zadziała?
http://www.allegro.pl/item247158634_zoolek_aquacid_30ml_obnizanie_ph.html
Woda destylowana odpada, nie mam również dostępu do innej wody.

Tonny

Member
Cpt.BigBud said:
Siema mam pytanko.

Sprawa jest tego typu ze mam Mazara ( femi ) ktoremu zaczynaja wyrastac jajca. Namierzylem kilka preflowerow zenskich i jak narazie te jedne jajca. Czy jestem spisany na straty na bank ?? czy mozliwe ze tylko te jedna jajca utne i byc moze bedzie ok. PLZ HELP !!!
byc moze i bedzie ok, ale moze tez byc tak ze narosnie ich tyle ze nie dasz rady... bądz dobrej misli i czekaj

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
malenstwa maja 18 dni i 4ty dzien flo....idoormix rosnie bardziej na boki niz do gory a euforia jak oszalala nabok do gory(zaraz z szafki wyskoczy,)))))narazie nie jest zle ....dowiedzialem sie dzisiaj ze nie wolno spryskiwac lisci .....bo kozonki przystopuje...(dlamnie to nowosc)i listki bledna ....a jak juz tak sie dzieje to mysle ze to jest jakis ,maly procent ------czy moze ktos moje watpiwosci rozwiac i wyjasnic mi TO?dziekuje

R

retbatler

ziel-zielona, z przystopowaniem korzeni pierwsze słyszę, a z blaknięciem liści może być prawda - jeżeli można nawozić dolistnie to przez intensywne spryskiwanie czystą wodą można też chyba wypłukiwać składniki z liści.
Chyba. hehe

A ode mnie pytanie:
Mam ładnego męszczaka white widow. Ucieszyłem się bo chciałem sobie jakieś gałązki blueberry i NLa zapylić. Tylko skubaniec zaczął puszczać takie włoski jak żeńskie pistile.
Czyli:
CZY TO JEST HERM ???

pozdro

Edit: Dzięki Fishu.
Załatwiłem gnoja. Szkoda trochę bo się nakręciłem na nasiona.
Pozdr

Last edited:

szok

Member
Filipek said:
Jak obniżyć PH wody albo raczej substratu? Czy jeśli uda mi się zbić PH wody z 7,6, to podlewając taką wodą obniżę PH kokosu? W tej chwili mam w kokosie PH 7-8. W zasadzie jakoś rosną, ale chciałbym im dać jak najlepsze warunki.
Myślałem o tego typu produktach, ale czy jest sens, czy to zadziała?
http://www.allegro.pl/item247158634_zoolek_aquacid_30ml_obnizanie_ph.html
Woda destylowana odpada, nie mam również dostępu do innej wody.

ziomus kokos ma zajebiste pH wiec to problem wody. do obnzania pH kup sobie obnizacz na hemp.pl. ja stosuje ten sypki ale mam wszystko w ziemi. podobno zalecany jest ten płynny do hydro i kokosa. to co na allegro podales to jest raczej do akwarium. olej to . ewentualnie filtr odwroconej osmozy i bedzie najlepiej ale to 200zl.

ziel-zielona said:
dowiedzialem sie dzisiaj ze nie wolno spryskiwac lisci .....bo kozonki przystopuje...(dlamnie to nowosc)i listki bledna ....a jak juz tak sie dzieje to mysle ze to jest jakis ,maly procent ------czy moze ktos moje watpiwosci rozwiac i wyjasnic mi TO?dziekuje

nawozenie dolistne nie moze ci nic zrobic z lisciami. to ze bledna to byc moze dlatego ze beda popalone naweozem. przeciez jak dasz azotu powiedzmy saletry amonowej (1,5g na litr wody) to sie pieknie zazielenia. jest to jeden z najszybszych sposobów na uzupelnienie azotu w roslince. jesli chodzi o spryskiwanie sama woda to moga sie zapchac takie aparaty szparkowe ktore pozawalaja roslinie pobierac co2 no ale to chyba wodą co ma duzo kamienia czy jakiegos innego syfu.ale to tez dziala w 2 strone bo jak bedzieszmial duzo kurzu w pomieszczeniu to tez sie zapchaja i wtedy woda je przemyje. tak ze generalnie to nie prawda ze nie mozna spryskiwac !!!

G

Guest

Dzięki szoku. Ten z allegro podałem bo myślałem, żeby obniżyć PH wody którą podlewam i wtedy kokos wróciłby to naturalnego dla siebie stanu, ale zobaczę na hempie co mają ;)
Wyglądają na podobną zasadę działania, jakiś kwas który obniża Ph wody, wypróbuję jakiś akwarystyczny są zdecydowanie tańsze.

Last edited:
witam
z mojej strony takie pytanie
niedlugo bd startowal z indorkiem po wielkim niewypale na oucie:(
i pare pytan
1 - czy mzoe byc temp w boxie przy wylaczonej lampie okolo 15 - 17C? poniewaz box bd w piwnicy a tam za cieplo nie jest... niebd za zimno?
2 - mialem brac pestki z DP ale jak widze ze ludzie pisza ze zjebane geny to mi sie odechciewa ... naprawde tak jest?

Latest posts

Latest posts