ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
P³yn do naczyñ to tylko kapkê na lepsze pryskanie...stosowa³em ja - na ostr± inwazjê ziemiórek jaki¶ czas temu, s³abo to pomaga³o - ale inwazja by³a do¶æ sroga. Teraz mi wsiad³o co¶ na rewegowanego kwiatuszka, ma³e bia³e skurwesynki ³a¿± po ca³ej donicy. Zrobi³em oprysk z wody utlenionej (mniej ni¿ 100ml) + destylowana woda ~200ml + parê kropel neem. Ilo¶ciowo roboactwo zmala³o, ale i tak co¶ tam ca³y czas ³azi... Spróbujê zalaæ to wod± z utlenion±...
Para z Karchera? Z tego myjacego urzadzenia?
Ja mam taki oto problem:
Pojawi³o siê to gówno zaraz po tym, jak umie¶ci³em w boxie pude³ko kartonowe w którym co¶ chyba by³o... Pytanie brzmi, co za kurestwo? Niestety nie jestem w stanie zrobiæ dok³adniejszych fot, bo brak statywu...
Znakomicie skuteczny byl A Way z AN ( wycofany z produkcji , byl za dobry) . Ja stosuje EM-y oraz Mcomadnes co w znacznym stopniu wzmacnia rosline . Czy jest to skuteczne, podejrzewam , ze tak gdyz juz 5x recyklinguje podloze ( Kronen uniwersalna ) i niemam problemow z plagami. Co do sterylizacji przy pomocy pary , to uwazam za znakomity sposob ale przed lub po uprawie , w trakcie uprawy nieuwierze by w jakims stopniu para nieuszkodzila systemu korzennego .
Patrzy³em, szuka³em... ale skoczogonki to nie by³y, ani pajêczynek nie by³o... Niemniej jednak ro¶lina zaczê³a smêtnieæ z dnia na dzieñ, a tego dziadostwa z ziemi nie mog³em siê pozbyæ niczym, co mia³em pod rêk±...i musia³a pój¶æ do kosza :|
Siema. Zaczynam zabawę z in w małym boxie 60 cm wysokości tak więc miejsce jest mocno Ograniczone jak ustawić światło w boxie żeby rośliny się zabardzo nie wyciągnęły i szybko przedstawiły się na kwitnienie? od początku 12/12?
Mo¿na i tak, a równie¿ mo¿na daæ na pocz±tek zimniejsze ¶wiat³o, ni¿ na kwitnienie i zrobiæ weg z przycinaniem (topping/"Uncle ben"/FIM) i na flo doginaæ LST
A na którym piętrze przycinać? Tak myslalem żeby przyciąć nad drugim piętrem żeby roślinka miała cztery główne topki. Box ma podstawę 40 na 40 a chce tam wrzucić cztery albo pięć roślinek.
Je¶li mogê co¶ zasugerowaæ, to nie wrzucaj ich a¿ tyle. Daj dwie, a dobre... - wiêcej je podtrenujesz na wegu (nawet krótkim), chocia¿by ciêciem na 4 g³ówne szczyty i ¶miem twierdziæ, ¿e wiêcej zetniesz z takich dwóch ro¶lin, ni¿ z 4-5 na tej powierzchni przy 12/12 od pestki...
Witam po d³u¿szej wakacyjnej przerwie
W przysz³ym tygodniu startujê z jesiennym indoorem i jak to zwykle bywa mam dylemat, co powinno zago¶ciæ w moim ogrodzie tej jesieni. Moje wymagania to femi, du¿y plon, dobra moc i ok. 8-9 tygodni flo. (czyli standard hehe )
Zaobserwowa³em w jednym banku Neviles Haze z FemaleSeeds i Skunk#1 z SensiSeeds. Mia³ kto¶ ostatnio je w swoim boxie? Warto?
Macie jakie¶ ciekawe propozycje?
Pozdro, Carry.