As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
P³yn do naczyñ to tylko kapkê na lepsze pryskanie...stosowa³em ja - na ostr± inwazjê ziemiórek jaki¶ czas temu, s³abo to pomaga³o - ale inwazja by³a do¶æ sroga. Teraz mi wsiad³o co¶ na rewegowanego kwiatuszka, ma³e bia³e skurwesynki ³a¿± po ca³ej donicy. Zrobi³em oprysk z wody utlenionej (mniej ni¿ 100ml) + destylowana woda ~200ml + parê kropel neem. Ilo¶ciowo roboactwo zmala³o, ale i tak co¶ tam ca³y czas ³azi... Spróbujê zalaæ to wod± z utlenion±...
Para z Karchera? Z tego myjacego urzadzenia?
Ja mam taki oto problem:
Pojawi³o siê to gówno zaraz po tym, jak umie¶ci³em w boxie pude³ko kartonowe w którym co¶ chyba by³o... Pytanie brzmi, co za kurestwo? Niestety nie jestem w stanie zrobiæ dok³adniejszych fot, bo brak statywu...
Znakomicie skuteczny byl A Way z AN ( wycofany z produkcji , byl za dobry) . Ja stosuje EM-y oraz Mcomadnes co w znacznym stopniu wzmacnia rosline . Czy jest to skuteczne, podejrzewam , ze tak gdyz juz 5x recyklinguje podloze ( Kronen uniwersalna ) i niemam problemow z plagami. Co do sterylizacji przy pomocy pary , to uwazam za znakomity sposob ale przed lub po uprawie , w trakcie uprawy nieuwierze by w jakims stopniu para nieuszkodzila systemu korzennego .
Patrzy³em, szuka³em... ale skoczogonki to nie by³y, ani pajêczynek nie by³o... Niemniej jednak ro¶lina zaczê³a smêtnieæ z dnia na dzieñ, a tego dziadostwa z ziemi nie mog³em siê pozbyæ niczym, co mia³em pod rêk±...i musia³a pój¶æ do kosza :|
Siema. Zaczynam zabawę z in w małym boxie 60 cm wysokości tak więc miejsce jest mocno Ograniczone jak ustawić światło w boxie żeby rośliny się zabardzo nie wyciągnęły i szybko przedstawiły się na kwitnienie? od początku 12/12?
Mo¿na i tak, a równie¿ mo¿na daæ na pocz±tek zimniejsze ¶wiat³o, ni¿ na kwitnienie i zrobiæ weg z przycinaniem (topping/"Uncle ben"/FIM) i na flo doginaæ LST
A na którym piętrze przycinać? Tak myslalem żeby przyciąć nad drugim piętrem żeby roślinka miała cztery główne topki. Box ma podstawę 40 na 40 a chce tam wrzucić cztery albo pięć roślinek.
Je¶li mogê co¶ zasugerowaæ, to nie wrzucaj ich a¿ tyle. Daj dwie, a dobre... - wiêcej je podtrenujesz na wegu (nawet krótkim), chocia¿by ciêciem na 4 g³ówne szczyty i ¶miem twierdziæ, ¿e wiêcej zetniesz z takich dwóch ro¶lin, ni¿ z 4-5 na tej powierzchni przy 12/12 od pestki...
Witam po d³u¿szej wakacyjnej przerwie
W przysz³ym tygodniu startujê z jesiennym indoorem i jak to zwykle bywa mam dylemat, co powinno zago¶ciæ w moim ogrodzie tej jesieni. Moje wymagania to femi, du¿y plon, dobra moc i ok. 8-9 tygodni flo. (czyli standard hehe )
Zaobserwowa³em w jednym banku Neviles Haze z FemaleSeeds i Skunk#1 z SensiSeeds. Mia³ kto¶ ostatnio je w swoim boxie? Warto?
Macie jakie¶ ciekawe propozycje?
Pozdro, Carry.