What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

INDOOR - PYTANIA

C

czaczo

Pytanie kieruję do posiadających już doświadczenie w uprawie SOG, (dupsq ty powinieneś się orientować...). Jaki plon per doniczka można wyciągnąć w tych małych (nie przekraczają pojemności 3,5L) doniczkach produkcyjnych do SOG'a? Ile wychodzi gotowego tematu z dobrych genów przy dobrych warunkach w technice SOG na jedną taką doniczkę?

od 10 g w zwyzsz.`pozdro:wave:

growpl

Member
ma ktoś doświadczenie z klimą typu split nadaje sie ona dla naszych potrzeb da sie tam zamontować filtr węglowy?Do kompakta musiałem założyć przelotowy filtr węglowy żeby nie jebało na zewnątrz.w tych splitach są jakieś filtry węglowe ale nie wiem czy tak wydajny jak na nasze potrzeby.
POZDROX

flpflp

Member
Veteran
ironCELL: przeciez tego sie nie da stwierdzic jednoznacznie. to zalezy od mnostwa czynnikow, jaki strain, jaka lampa, warunki

flpflp

Member
Veteran
w takich malych potach nie dzialalem, sogu tez nie robie bo nie mam drugiego pudla na matki. ale widzialem np takie planty, gdzie z tej samej odmiany plant w 7 litrach bez vega dal 2 razy tyle co w 11 litrach z 2 czy 3 tygodniami vegetacji. na moj chlopski rozum w sogu bardzo wazna jest selekcja matek na klony. jesli wybierzesz matki pod katem duzego plonu przy krotkim lub zadnym vegu, to to moze dzialac elegancko, i efekt koncowy bedzie zajebisty

C

czaczo

hmmm...gdyby te 13h swiatla bylo w ciagu, to jestem pewien ze rosloby tak samo jak 12/12 i samo by zakwitlo.tutaj roznice robi swiatlo wlaczone na godzine w srodku fazy ciemnej.

pewnie masz racje,automaty kwitna i przy 24h,tyle ze ile za prad sie placi,mowia ze ci komercyjni uprawiaja 6/12,sa tacy co twierdza ze 12/12 to error,sa i tacy ktorzy w ostanich dwoch tygodniach zmieniaja 18/6:) bo jak ktos juz zauwazyl to noc indukuje a nie dzien.
z koncem wrzesnia ,pazdziernika dzien ma 10-8 godzin zalezy od miejsca.

IRON policz w ten sposob 1g/w ,i wiecej nie szukaj,to jest najlepszy wzor i tego sie trzymaj .powodzenia

DR.JOINT

Member
Czytałem ostatnio na dziale experymentalnym , że uprawiają ludzie w trybie 21-1 (12h in, 5,5h off, 1h in, 5,5h off...i od nowa 12h in...) Jest koleś który otrzymuje kozackie wyniki dając przed flo 36h ciemni ;D Podobno też dużo szybciej zaczynaja kwitnąć. Osobiście sam testuję vega 12-1 i narazie idzie ładnie. na flo planuje zacząć od 12h i schodzić co 2 tyg. po pół godzinki do dołu. Oszczedność+lepsza jakość. Czego więcej trzeba ;]

klint

Active member
Veteran
mam pytanie mianowicie: jakie odzywy polecacie na flo i nie chodzi tylko papu. teraz mieszam Canna Terra Flowers z BioBizz Bloom. Myslalem cos wiecej tablety co2 ? Fundusz nie ma znaczenia. Chodzi mi w miare mozliwosci o jak najlepsza jakosc.
edit.pod nosem mam growshop w miare dobrze zaopatrzony, stoi tam filtr z pochlaniaczem o rozmiarach sporej lodowki. Nastepnym razej postaram sie robic fote :)
Pozdrawiam :wave:
:joint:

DR.JOINT

Member
Jak tak czytam o tym dawkowaniu Co2 do ziemi to mi się płakać chce. Po kiego ...do ziemi? Co2 jest cięższe od powietrza i nie da nic roślinie...ewentualnie bąbelki gazu mogą spulchnić ziemię i pomóc w natlenianiu. Roślina Co2 pobiera głównie przez liście. Korzeniami ewentualnie pobiera tlen. No Mercy zrobiło Co2 w pastylkach ale stosowanie go doglebowo moim zdaniem to jakieś nieporozumienie. Kup butlę Co2, rotametr i ustaw go odpowiednio. Kiedyś Czaczo mi tłumaczył jak to wyliczyć... Pamiętaj że za duże stężenie jest gorsze od za niskiego. Postaraj się utrzymywać ok 1200-1300ppm. Organiczne nawozy, temperatura, wilgotność, światło i dobry plon gwarantowany. Jeżeli nic nie sp.. po drodze ;] Na Flo zrób compost tea z dodatkiem guano). Zrób nim oprysk po rozcieńczeniu 1:10 w 1 tygodniu i później już tylko do ziemi i nie musisz już tego tak rozrabiać, ale jak coś to 1:5. Pozdro

C

czaczo

hej
co2 w ziemi ma zastosowanie,sie to inaczej nazywa jak fotosynteza,wspomaga to glownie zycie w podlozu w ziemi jest to wylacznie do bio,a po drugi sa specjalne aparaty do rozprasania co2 z takich tabletek,ale nie ste to zbyd ekonomiczny zestaw co2 ,najlepiej butle co2 ,to porzez spalanie tez sa w sumie do dupy bo trzeba odciagacz wilgoci,i koszty koszty koszty,najlepiej odrazy wydatek i pozniej tylko wymianan butli. ooo tyle z kieszonki malo ekonomicznego naiwnego growera.hehe

hippis

Member
Witam
moze mi ktos powiedziec dlaczego do 400w hpsa nie zabardzo dziala mechaniczny przelonczik taki jak http://www.3ch.co.uk/accessories/miscellaneous/grasslin-segment-timer/prod_106.html to moj kurwa uklad hps
picture.php

widze ze cos pisze o styczniku ale nigdy nie mialem stycznosci z nim
jak sie ktos zna niech sie wypowie napewno sie przyda inym..

kaczaza

Member
a nie ma ten czasownik za mało amperów ja mam jeden 13a i śmiga , na drugim niema napisane ile i on nie smiga z 400 ale smiga z wiatrakami :tiphat:

Latest posts

Latest posts