What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

massiwo

Member
LST i FIM Super Skunk COB

LST i FIM Super Skunk COB

czesc chopaki, zarzucam fotki moich dziewuch,
tutaj SS przed LST i FIM, przed przesadzeniem do wielkiej donicy. 3 tydzine grow.

tutaj COB 2 tydzien

tutaj SS po FIM i LST dzisaij ;)

dobrze zrobilem LST ? moze tak byc ?
no i takie pytanie jezeli kupujecie 10 ziaren z dobrego sklepu, ile wychodzi wam dobrych roslin ? (zazwyczaj 50/50) ale ja mam z 8 ziorek narazie 4 dobre a 4 slabe wogole nie rosna...

pozdrio
massiwo

Last edited:

szok

Member
massiwo said:
no i takie pytanie jezeli kupujecie 10 ziaren z dobrego sklepu, ile wychodzi wam dobrych roslin ? (zazwyczaj 50/50)

no to mały żarcik na rozluznienie atmosferki:
kupilem u dr chronica 20pestek NIRVANY (mniejsza o to jakie). wyszło z ziemi 19scie a zostalo mi 6szt żeńskich, . mozna sie pochlastac co nie ?

ale reszta 50/50

massiwo

Member
szok: a powiedz mi z doswiadczenia czy te rosliny ktore na poczatku ida w gore to prawdopodobnie meny, a te ktore na poczatku male nie bardzo chca rosnac to zeny ? bo spotkalem sie z takimi wypowiedziami, ale nie wim czy to znowu nie pierdzielenie..
no i powiedz mi o tych swoich skrzynkach jakie one sa wielkie ? masz jedna skrzynie ? ile sadzisz do skrzyni ziorek i ile potem z nich masz roslin ?

Last edited:

szok

Member
nie wiem stary , mialem do czynienia kilka mies tylko z nasionami teraz wale klony i juz nie pamietam , tez o tym slyszalem ale prawda taka jest ze z tych 19stu co mialem to na bank bym widzial jakies co nie ida w gore ,przynajmniej tak bym se wmawial, a rzeczywistosc okazala sie calkiem inna hehe

botwin

New member
mam pytanie czy na powierzchni szerokość 120 cm długość 180 cm wysokość 190 cm ściany wyłożone folią reflect wystarczy lampa 600 wat sylvania 90 tys lum + dołożony na flo hps 150 wat zastosowany scrog czy styknie światełka
roślin 14 w 20 l donicach z coco coir

jak nie to jaka jest optymalna powierzchnia

G

Guest

@SZOK
no to troche i tak mi sie nastroj podniusl bo przy 400W nie najlepiej scentralizowanych nie wyszla mi roslina ponizej 45g. nie liczac jakichc LRow, faktem jest ze na bocznych scianach sa rozmieszczone swietlowki (razem chyba kolo 200W) tak co by spektrum uzupelnic..
ale faktycznie zainwestuje w kolejne slonce, grow jest smukly i dlugi, ciagnie sie przez polowe garazu wiec dodatkowa lampa mimo sporego wydadku to dobry pomysl...przekonales mnie.
z wentylacja to mam ten sam problem, juz sie nawet zastanawialem czy okna nie zdemontowac na lato bo nie daje sie wytrzymac, w boxie (tym starym) mam ogromny wiatrak biurowy,gigantyczny z 50-60cm srednicy i 3x wyciagi po 150 albo 180m3/h i w boxie mam 28-34C w zaleznosci od temperatury na zewnatrz i nic nie moge z tym zrobic... tylko klima by tu cos poradzila. Zas w pomieszczeniu jak zamkniesz oczy to bez problemu sobie wyobrazasz ze jestes na jakiejs piepszonej pustyni...jest grubo ponad 35C masakra

G

Guest

Botwin, kalkulator lumenow, prosze bardzo.

Przeprowadzal ktos kwitnienie tylko pod swietlowkami o bialej/zimniej barwie - 6000k (cool white)? Topy duzo moga na tym stracic wzgledem lisci?

massiwo

Member
siema, w jednej roslince opadaja liscie jakas tak przy innych wyglada na spuszczona i ma na najnizszych lisciach brazowe kropki, liscie na dole sie robia zoltawe. czy to za duzo wody ? od 3 dni nie podlewam, przesadzilem do 11 l donicy. roslina na weg 4 tydzien.
druga roslina liscie jej sie zawijaja do gory jakby co jej jest ?

pozdro
masiwo

G

Guest

Massiwo, szybciej by Ci ktos udzielil przyblizonej diagnozy gdybys zrobil wyrazne fotki.

massiwo

Member
ok ale ogolnie jezeli liscie zawijaja na koncach sie do gory to co to oznacza

i jak opadaja i kropki brazowe i zolcieja

G

Guest

No rozne moga byc przyczyny... Przelanie, przenawozenie, za wysoka temperatura, za duze natezenie swiatla, zle pH...

alfi

New member
hi poszukuje rozwiązania na weg szafkę w której by sie znajdowały 2 matki i 8 klonów na wg chodzi mi dokładnie jakie oświetlenie zastosować i wymiary szafki jaka by trza było zrobić na 2 matki i 8 klonów

szok

Member
alfi said:
hi poszukuje rozwiązania na weg szafkę w której by sie znajdowały 2 matki i 8 klonów na wg chodzi mi dokładnie jakie oświetlenie zastosować i wymiary szafki jaka by trza było zrobić na 2 matki i 8 klonów

2 matki do pobierania tylko 8 klonów sa zbyteczne, wystarczy jedna a i tak za duzo bedzie

przykład:
zalezy od tego w jakich doniczkach chcesz trzymac, ja trzymam w wiaderkach od castoramy. takie wiaderko ma srednice 27cm liczmy 30cm. zrob tylko 90x90 czyl 3 na 3 rosliny i bedzie zajebiscie. lampa Philips AGRO z uzupełnionym widmem niebeiskim. wybralem hpsa zamiast MH bo ma wiecej lumenow. mozesz zrobic tez generalnie mniejszy box aby pominac matke.matka moze stac gdziekolwiek byle troche swiatla na nia padalo bo i tak sie bedzie rozwijac. wsyzstko zalezy od tego pod czym bedize FLO bo jak pod 250 to 400na wega nie potrzebne.

mało sprecyzowane pytanie szcerze mowiac

G

Guest

divinorum said:
@SZOK
no to troche i tak mi sie nastroj podniusl bo przy 400W nie najlepiej scentralizowanych nie wyszla mi roslina ponizej 45g. nie liczac jakichc LRow, faktem jest ze na bocznych scianach sa rozmieszczone swietlowki (razem chyba kolo 200W) tak co by spektrum uzupelnic..
ale faktycznie zainwestuje w kolejne slonce, grow jest smukly i dlugi, ciagnie sie przez polowe garazu wiec dodatkowa lampa mimo sporego wydadku to dobry pomysl...przekonales mnie.
z wentylacja to mam ten sam problem, juz sie nawet zastanawialem czy okna nie zdemontowac na lato bo nie daje sie wytrzymac, w boxie (tym starym) mam ogromny wiatrak biurowy,gigantyczny z 50-60cm srednicy i 3x wyciagi po 150 albo 180m3/h i w boxie mam 28-34C w zaleznosci od temperatury na zewnatrz i nic nie moge z tym zrobic... tylko klima by tu cos poradzila. Zas w pomieszczeniu jak zamkniesz oczy to bez problemu sobie wyobrazasz ze jestes na jakiejs piepszonej pustyni...jest grubo ponad 35C masakra

hihihi no panowie albo dzialamy profesjonalnie albo mamy 36gr czy tam 45gr z rosliny,
ja myślę że ilość między 110-170gr z rosliny pod 400 hps to standard no oczywiście trzeba spełnić wymagania takiej rosliny i wcale nie musi ona
rosnąć w 35l wiaderku z castoramy hehehe pozdro top :muahaha:

szok

Member
toptopganja said:
hihihi no panowie albo dzialamy profesjonalnie albo mamy 36gr czy tam 45gr z rosliny,
ja myślę że ilość między 110-170gr z rosliny pod 400 hps to standard no oczywiście trzeba spełnić wymagania takiej rosliny i wcale nie musi ona
rosnąć w 35l wiaderku z castoramy hehehe pozdro top :muahaha:

mistrzuniu wiaderka z castoramy sa 12litrowe, poza tym te twoje 170gr z rosliny to moze i owszem ale jak se posadzisz jedną i bedziesz koło niej chodzil jak zegarek.ja ciagne 60-80 z rosliny przy 4sztukach pod 400w =240-320gr. i nie lstuje ich bo nie mam na to czasu.

poza tym bąknąłeś coś że hujówkę odpierdalamy nic nie dodając do tematu, może byś tak coś jednak sypnął praktyką co ?

wiec pozdro mistrzuniu

Last edited:
G

Guest

szok said:
matka moze stac gdziekolwiek byle troche swiatla na nia padalo bo i tak sie bedzie rozwijac
Przeciez musi miec nie mniej niz 18 godzin swiatla na dobe zeby nie zakwitnac.

hodowca85

Member
Buffalo said:
Przeciez musi miec nie mniej niz 18 godzin swiatla na dobe zeby nie zakwitnac.

Szokowi nie o to chodziło źle rozumujesz... a zresztą ...myślisz ze jak roślina miałaby np. 16/8 to by zaczela kwitnac ?

G

Guest

Witam mam male pytanie moze ktos bedzie wiedzial. Na mojej zenskiej Cindy'99 pojawily sie nieliczne meskie banany, najprawdopodobniej spowodowane to bylo stresem. Teraz moje pytanie, czy ewentualne nasiona po samozapyleniu beda takimi hermami jak rodzic tzn w wiekszosci zenskie z nielicznymi meskimi kulkami? czy genetycznie to moze byc roznie rozlozone?

Pozdrawiam

G

Guest

szok said:
mozesz zrobic tez generalnie mniejszy box aby pominac matke
Zinterpretowalem szoka tak, ze matka nie musi byc w boxie.

hodowca85 said:
myślisz ze jak roślina miałaby np. 16/8 to by zaczela kwitnac ?
Wiele wczesnych odmian by zaczelo.

Zork, genetycznie roznie rozlozone. Wiele z nich moze byc hermami.

Last edited: