ss_argus said:Mam pytanie do kogoś, korzystającego z cooltube i 1 HPSa 400W.
Czy do efektywnego chłodzenia lampy tej mocy wystarczy kupić wentylator o przerobie 160m3/h , czy potrzebny jest jeszcze wydajniejszy ?
Pozdr.
ss_argus
szok said:tam jest tylko przestrzen nasmarowana miedzy tym co sie obraca a tym co stoi.
CT
ss_argus said:Mam pytanie do kogoś, korzystającego z cooltube i 1 HPSa 400W.
Czy do efektywnego chłodzenia lampy tej mocy wystarczy kupić wentylator o przerobie 160m3/h , czy potrzebny jest jeszcze wydajniejszy ?
Pozdr.
ss_argus
moja mamusia robiła mi podobne jazdy tyle ze ona używała jakiejś chemii która maxymalnie hamowała wzrost tak że w ogóle nie rosły. a ja sie dziwiłem co jest grane, dlaczego nie rośnie. dowiedziałem się o tym od mojej żony bo matula moja radziła jej jak sie chwastów pozbyć. z matulą już nie mieszkam kwiatki rosną jak na drożdżachmassiwo said:Nol: to mi teraz przypomniales jazde z przed kilku dobrych lat jak jeszce ze starymi mieszkalem jakies 8 chyba dokaldnie i sobie posadzilem kwiatuszki na parapecie a stary sie nabijal ze mnie ze mi nic nie wyrosnie. Jak poszla w gore i miala jakies metr stary zaczol mi woda z sola podlewac i potem byl tez taki bialy proch na glebie, roslina sie w 3 dni rozjebala skrecila i umarla, no i staremu tez tak wyciolem kilka kwiatow na balkonie heheh
Ikser said:To sie nazywa wirnik i stojan...
szok said:ty a wiesz ze sobie teraz przypomniałem miało sie kiedys Podstawy Elektrotechniki w średniej no i wstyd sie przyznac ale zdobyło się tytuł technika elektryka a sie nie pamieta. teraz prację nad doktorem nauk rolniczych,oczywiscie mam indywidualny tok nauczania, bardzo indywidualny tok nauczania ! :
divinorum said:siemka rolnikom
jesli box bedzie o wymiarach 150x60 (myslalem o 2 max 3 matkach i inkubatorze na 10-20klonow tak co by korzystal z tego samego swiatla i stal w srodku) ile W z MH bedzie optymalnie 250? 400? na sciankach bocznych bedzie dodatkowo okolo 100W ze swietlowek,zostaly mi po terrariach z wezami wiec je upchne... (myslalem nad fuoroscencja do wega dla roslin ale sa masakrycznie drogie )..
czy ktos stosuje generator ozonu?? to sie inaczej chyba jonizator nazywa??? czy jest sens??
Mr.T said:kiedy krzaki przestają iść w góre po przestawieniu na flo? przełączyłem 2 tygle temu i w tym czasie zrobiły się 2x wyzsze,
powerseed said:Podwiąż , chyba że nie masz miejsca ma położenie, wtedy podnieś lampę .