What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

G

Guest

hello
czy takie cos nadaje sie do ind ?
14225961pp4.jpg

G

Guest

Rystal, serio pytasz czy się chwalisz? :D Z takich lamp mistrzowie wyciągają 400g :yoinks:

G

Guest

grunwald - sie pytam no nie wiem ...
na allegro widze takie po 9 zeta ...
..dzis dostalem taka za darmola nuwke

i ja nie wiem ocb :confused:

Ikser

Member
Jeżeli mówisz o tej ze zdjęcia to to nie jest nóka.. jak mna moje oko ma przeporacowane ok 1000 godzin..

G

Guest

Rystal --Nowa lampa jest bez żadnych zabarwień , co do togo czy się nadaje to już ci mówię:

Miałem 2*400W , w jednej była bańka taka jak ba zdjęciu(nowa kosztuje ok 45 zł ) w drugiej lampie miałem już używaną ( allegro) bańkę OSRAM PLANTASTAR , lampy wisiały koło siebie, kwiaty pod OSRAMEM były większe, bardziej zbite i ogólnie rzecz ujmując 30 % dorodniejsze niż pod zwykłą bańką. Pamiętaj Rystal że bańki też mają różne barwy światła!!!,

Pozdrawiam

G

Guest

hehehe niee :D to zdjecie z allegro ja mam nowke jeszcze nie uzywana

oo prosze foto mojej
11398P1140143.JPG

cos mi smierdzo bo zalatwo mi wpadla i sie pytam dla pewnosci

G

Guest

jest używana na 1000% jak chcesz to póżniej wyślę ci zdjęcia nówek

G

Guest

Muszę zrobić zdjęcie , mam 600W, sprawdzaj ten temat , najpóźniej jutro zobaczysz zdjęcia. Ale wcześniej zobacz w jakimś sklepie internetowym.
pozdrawiam.
fotka WW na ucieszenie oka :)

dodam tylko że uprawa trwała 12 tyg. 3 duże topy poszły przez pleśń (to cena długo kwitnących odmian jak nie ma się wystarczająco dobrej wentylacji)

Last edited:

szok

Member
powerseed said:
fotka WW na ucieszenie oka :)

dodam tylko że uprawa trwała 12 tyg. 3 duże topy poszły przez pleśń (to cena długo kwitnących odmian jak nie ma się wystarczająco dobrej wentylacji)

siemasz powerseed

Fotka specjalnie dla ciebie na ucieszenie oka

dodam ze uprawa trwała 2+8 tygodni. duże(górne) topy udało mi sie ocalić od pleśni bo dojrzewają one najpóżniej co jest bardzo komfortowe nawet jak nie ma sie dobrej wentylacji(ja mam)

G

Guest

@Rystal - mam identico hps400 tylko ze nie wiem co z tym zrobic bo na pewno nie bede uzywal zarowy przez co najmniej pare lat :pointlaug:, a jak juz kiedys bede robil boxa to pewnie kupie lepsza, w wersji agro (tez nie uzywana).

Ikser

Member
Jeżeli chcesz łątwo sprawdzić czy lampa była używana to spojrz na koniec lampy gdzie przykręcasz. jezeli cynowe zakończenie (+) jest naruszone to ewidentnie lampa byla uzywana.. w twoim przypadku bańka jest przezroczysta i widać zakopcone sciany żarnika... To jest znak,że lampa pracowała.. i to sporo...

G

Guest

sam nie wiem ...
jutro najwyrzej se wezme inna hehe
mi ona wyglada na nowa .. bo ani nie upalcowana ani nic ... szklo bez smug
a zdjecie robilem z fleszem i tak wyszlo .. brudnie hehe

G

Guest

Szok to jest WW (nie ilość ! Jakość !!!!)
(to twoje bardzo ładne :))
niestety mam zablokowaną pocztę na IC a mieliśmy się wymienić clonami

pozdrawaim

szok

Member
powerseed said:
Szok to jest WW (nie ilość ! Jakość !!!!)
(to twoje bardzo ładne :))
niestety mam zablokowaną pocztę na IC a mieliśmy się wymienić clonami

pozdrawaim

1. w komercyjnych uprawach liczy sie ilość, i pewnie dobrze o tym wiesz. jeśli przekroczysz pewien "próg mocy" to zejdzie wszystko. moze pierwszy odbiorca jeszcze bedzie wiedzial co pali/kupuje ale dla wszystkich innych (hehe łącznie z psiarnią i mediami) bedzie to SKUNK

2.no własnie nie tak mi odpisałeś co do wymiany klonów.nie pamietasz?

kempamc

Member
sluchajcie takie pytanie z innej beczki moze bylo ale nei znalazlem..
jaka odmianka byla by dobra na boxa 0.1m2:D 1m wys. taki maly no ale.. 160.000lux bo juz mnie trafia a lowrydery odpadaja.. za drogie pestki

G

Guest

polecam grapefruit lub special skunk 1 roślinka do boxa wejdzie ale będzie ciasno

kempamc

Member
capslock20 a nie wiesz jakie wymiary ma cross ww/low?? czy rosnie niska czy wysoka? dobra zeby nie robic offtopa tutaj..

2+8tyg.. szyyybkoo ;] jaki boks i lampka??

na komerche moze dobrze jest miec pomieszczenie wysokie i walnac tam wysokie rosliny ktore beda na wegu dluuzej i urosna olbrzymy ?:]

rberciol

Member
kempamac - wysokość rośliny zależy jaką doniczkę użyjesz. Użyjesz małą to roślina duża nie wyrośnie. A co do ww x lr to jest 25% ze dostanie autoflo = czyli szybkie kwitniecie, bez konieczności zmiany fazy światła.

A co do światła - to nie możesz zamontować 6 lub 8 świetlówek, bądź jakiegoś hpsa i lampe tak zaprojektować by byłą regulowana? Będą niskie obniżasz lampe, będą wysokie podwyższasz ją itp ?

Last edited:

kempamc

Member
rberciol
mam hpsa 150w 15000lumen tylko sie zastanawiam jaka p[owierzchnie boksa zrobic zeby bylo dobrze.. czy na 0.25m2 wystarczy?tzn 50x50 czy lepiej zrobic 45x45 ?? bedzie wieksze natezenie.. kurde no i klopot mam:D cche jedna rosline duza:D