cannabis sativa
Member
planuje zrobic growboxa i mam taki problem poniewaz bede mial 2 wentylatorki od kompa i niechce zeby przez nie przebijalo swiatlo jak myslicie jak rozwiazac ten problem
Mr.T said:mam krzaki na na 24 dniu wega pod hps 150 W 17500 lm chciałem trzymać miesiąc na wegu ale jak tu widze ze szok trzymał 2 tygle i takie zajebiste topy mu wyrosły to chyba przełącze na flo ten tydzien wczesniej, chciałbym zebrac z tej lampy tak z 80-90 g stosuje fim
btw.
szok stosowałes moze fim i lst ? w ilu litrowych donicach trzymales planty ?
gowno prawda , po chuj takie rzeczy gadasz? probowales kiedys pod jednymi i drugimi? 2 zródła swiatla to 2 epicentra wiec bardziej rownomierne rozlozenie sie swiatla. sprawdz pod 600w jak wygladaja rosliny te ktore sa pod lampa a jak te ktore sa dalej ....divinorum said:lepiej daj dobra 600W wyjdzie na to samo a mniejszy pobor bedzie
Mr.T said:większymi doniczkami ugram te 0,6 z Wata
divinorum said:1. 2X400w daje duzo...duzo wiecej ciepla niz 600W a skutecznosc swietlna jest taka sama na poziomie 90klux..
2. co do rozprowadzania zgadzam sie ale wystarczy walnac konkretny parasol albo batwinga o szerokich skrzydelkach i nie ma roznicy,
3./ja rotuje rosliny w boxie, co kilka dni przestawiam miejscami i wygladaja tak samo bez znaczenia czy sa po bokach czy w srodku - pod lampa/
divinorum said:@SZOK
jesli uwazasz ze konstruktywne jest zamontowanie 2x400W w boxie 100x120x190, zamiast 600W to ja sie juz nie odzywam... nie bede sie spieral bo doswiadczenia masz wiecej
pozdr
divinorum said:@SZOK
no to teraz starenki juz cie lubic przestaje.. od 2miechow cilam kase,projektuje,zciagam specjalne aluminium,spawam je ..specjalnie pod cooltube i system wentylacji na JEDNA!!!lampe 600W i swietlowki, od tych dwuch miesiecy moj swiat sie kreci w kolo tego boxa, a ty go wlasnie zrujnowales,spaliles i rozgniotles. w dodatku musze doinwestowac !!! i jak mi te szczyty nie wyciekna pod 400 i 600 przez specjalnie zaprojektowany wyciag w spodzie boxa to przejde do twojego wydzialu (AN)i cie nekac bede
gm said:Panowie mam małe pytanko czy jak dam do boxa o wym. 120 x 100 x 190 wys 2x400w hps i 12 kraczków żenskich moge sie spodziewac duzo wiekszego plonu niz z 1x400w hps ??