What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Indoor - Aurora Indica si Papaya sub LED 120 W pe scrog

Status
Not open for further replies.

urbanHaze

Active member
hmmm.... nu e foarte usor de descris in cuvinte :)

are un miros foarte clar si puternic si verde, viu, agresiv..., cu o aroma ca o combinatie de menta cu portocale. (ce deep am scos-o :laughing:)

nu miroase deloc a papaya... poate dupa curing :canabis:
 

MJgrow

Active member
uneori iarba asta da un iz slab de cafea

si mai stiam inca unu dar l-am uitat :D


a.. bere bucegi sau golden brau bauta direct din sticla pet de 2L : )) pe bune ca da
 

sznake

jarhead
are un miros foarte clar si puternic si verde, viu, agresiv..., cu o aroma ca o combinatie de menta cu portocale. (ce deep am scos-o :laughing:)
Bravo, imi plac oamenii care disting fainele trasaturi ale ierburilor! Mai stiu eu pe unii care nu reusesc sa distinga mirosurile si zic ca toate miros la fel, a iarba.. :)
 

Gigel2

Member
In mare cred ca e "vina" ledurilor dar sunt sigur ca si tu te`ai foaarte implicat...foarte frumoasa evolutia(revenirea papaiei...frate ce ciudata e asta.. :-/ Pa pa revine...)
Stau geana sa vad mugurii trimuiti,uscati,cantariti si inveliti in foaie...Felicitari!
i`a uite unde`am ajuns :-ss...pot sa pun d`astea ...mereu m`am intrebat cum fac asta :moon::laughing::artist::gday::wave::cathug::bump::ying:
 

MJgrow

Active member
mi se pare foarte important sa ai simturile gustului si mirosului foarte dezvoltat.

te ajuta atunci cand mananci.

daca nu faci diferenta dintre o bautura, o cafea, o bere, sau un miros al unui parfum, esti degeaba.

ca si cum ai fi in fata unui peisaj magnific dar tu esti orb.
 

urbanHaze

Active member
Despre LED-uri, de luat in considerare.

Despre LED-uri, de luat in considerare.

am revenit cu o informatie care cred ca e importanta tuturor growerilor cu LED-uri. macar sa se gandeasca la ea chiar daca nu fac nimic in privinta asta.

de vreo o saptamana a inceput sa ma ingrijoreze o chestie care se intimpla cu florile mele - nu mai vedeam nici o crestere remarcabila a mugurilor. doar asa....cateva firicele, dar nimic semnificativ (ceva mai mult la mugurii de pe margini care nu sunt chiar direct sub panou).

am inceput sa citesc threaduri pe forumuri pana cand am descoperit postul asta pe icmag din partea unui producator de panouri de led-uri. (stiu ca se referea la panouri mai mari, dar se pare ca e valabil si la cele mai mici).
https://www.icmag.com/modules/Journal/viewentry.php?journalid=631

LEDGirl (reprezentanta Hydro Grow LED):

By the way Tim, since doing our micromole readouts we have revised our recommendations for the 345W light.

Please use it at 12" during this grow, which will support a 3' x 3' area. If you end up needing a little more out of it, you can raise it to a maximum of 18", but we'd prefer it stay at 12". If you have it closer it will cause the plants to hit their light saturation point, and this will slow the rate of growth. Thank you.
am studiat problema si am descoperit ca punctul de saturatie pentru lumina este atinsa de o planta atunci cand surplusul de lumina nu mai produce o crestere in rata fotosintezei ci, dimpotriva o reducere.

cum teoria si practica de pana acum spunea sa tii lumina cat de aproape posibil de plante asa incat totusi sa nu le arzi, este normal ca growerul care isi cumpara leduri sa se gandeasca sa apropie panoul foarte mult de plante. treaba asta poate sa fie buna, dar in anumite conditii:

peste limita de saturatie, in mod normal, planta ar trebui sa ignore surplusul de lumina, dar, in timpul fazei de lumina a fotosintezei, ea depune mai mult efort pentru a produce mai mult ATP (adenozina trifosfat) si NADPH (nicotinamida adenozina dinucleotida fosfat), compusi ce au rol de stocare a energiei. In loc sa piarda vremea cu asta, daca ar avea suficient CO2, ar putea folosi compusii pentru fixarea CO2-ului --> producerea de glucoza (6H2O+6CO2+Energie -> C6H12O6+6O2 ).
picture.php


in conditiile astea, ceea ce limiteaza fotosinteza in realitate este cantitatea limitata de CO2. practic, crescand doza de CO2, se poate mari nivelul de saturatie la lumina si se poate mari rata de fotosinteza de care e capabila planta. cu cat? ce cantitate de CO2? inca nu stiu :)

deocamdata am ridicat lumina la 25-30 de cm si dupa 2 zile cresterea mugurilor a reinceput. din pacate am pierdut cam o saptamana buna de crestere, dar... am invatat ceva util :). am tot amanat sa fac ceva in privinta CO2-ului pt. ca am considerat ca totusi daca ventilez suficient spatiul, va gasi planta destul in aer, dar acum nu mai am nici o scuza.

spuneti-mi daca credeti ca ma aberez si de fapt problema era de la cu totul altceva :wave:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ma intereseaza si pe mine foarte mult treburile astea. si eu am tot citit, am ajuns cam la aceasi concluzie, mai ales ca eu le tineam la 5 cm de buzi ledurile..
 

urbanHaze

Active member
pe site la hidrogrowled, la specificatiile panoului de 126W spune: Each 126W has enough photosynthetic (PAR) light to fully fruit or flower any plant species at 6" from the fixture. For some plants it may actually be too intense at 6", requiring the light to be used at a higher distance from the canopy.

mai jos, la specificatii, spune: Use within 6 – 12" from your canopy for best results.

pentru moment am ales sa fie 25 cm (~ 10"). vedem mai incolo ce se mai intampla...
 

urbanHaze

Active member
vreo 10 cm de la cel mai inalt bud.
si cu un ventilator care sa sufle de jos caldura + ventilatoarele sistemului de leduri. in principiu trebuia sa fie ok (daca singura problema cu apropierea ar fi fost caldura)
 

MJgrow

Active member
pai intr-un fel sau altul tu ii dai aceasi intensitate luminoasa de la inceput pana la sfarsit.

se reduce doar timpul, de la 24 sau 18 la 12 ore.

daca e sa ne gandim, nu exista limita de lumina la planta in timpul vegetatiei. in luna septembrie se schimba si spectrul de lumina si nici soarele nu mai e atat de puternic ca in iunie/iulie/august.

Cat de mult au fst modificate aceste plante in laborator dealungul timpului o parte din genetica lor s-a pastrat in ADN. din cele mai vechi timpuri.

iar clar ca la LED e o problema o data ce nu emana caldura in comparatie cu celelalte metode de iluminat si esti tentat sa le cobori pana la cativa centimetri de planta.

Am impresia ca chestia asta e valabila doar in cazul LED si nu in celelalte tipuri de lumina/becuri.
 

sznake

jarhead
....Cat de mult au fst modificate aceste plante in laborator dealungul timpului o parte din genetica lor s-a pastrat in ADN. din cele mai vechi timpuri...
Cine mah, cine le-a modificat in laborator, zi-mi cum il cheama sa-l iau la puricat :bump:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
exact la asta ma gandeam si eu.. cine a avut tupeul sa modifice in laborator strainurile folosite in scop recreativ..
 
Status
Not open for further replies.
Top