darktitan120
Member
ahhahaha asta chiar e buna...mai zicea unu de mutanti and shit )
am inteles foarte bine ce si cum
de aceea explicam ca intensitatea luminoasa nu mai este atat de mare cand indepartezi ledurile de planta.
iar soarele nu este atat de puternic in septembrie cum este in iulie
ce nu e clar?
nu am facut asa niciodata. cred ca, daca ai reusi sa sincronizezi foarte bine perioadele de lumina cu cele de intuneric cu cele de afara, nu ar fi asa de grav. bine, o poti stresa cu altele...daca scoti o planta care deja e la jumatatea perioadei de flower afara in iulie si o tii doar 12 ore la lumina, nu cred ca o sa creasca mai mare.(bud)
vezi, aici este partea in care cred ca intelegem diferit treaba. punctul de saturatie la lumina apare atunci cand intensitatea luminii este MAI MARE decat nivelul maxim pe care il poate folosi planta in fotosinteza. si doar atunci se apuca sa inmagazineze surplusul. din cauza asta, reducerea cantitatii de lumina sub punctul de saturatie (prin indepartarea sursei) face ca planta sa isi reia activitatea normala.o sa stagneze pentru ca nu va fi capabila sa asimileze puterea soarelui, astfel va produce ATP, NADPH. asta in loc sa produca flower.
well, cum vrei tu. pe mine nu ma deranjeaza sa dezbat. nici eu nu sunt expert. incercand sa raspund mai invat si eu cate cevadaca tot nu s-a inteles nici acum o lasam balta, era doar o informatie depsre perioadele de vegetatie si flower in legatura (d.p) cu spectru si intensitatea luminii.
daca scoti o planta care deja e la jumatatea perioadei de flower afara in iulie si o tii doar 12 ore la lumina, nu cred ca o sa creasca mai mare.(bud)
o sa stagneze pentru ca nu va fi capabila sa asimileze puterea soarelui, astfel va produce ATP, NADPH. asta in loc sa produca flower.
[...]
urbanhaze chiar sunt curios cum merge treaba de cand ai marit distanta
[...]