What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Indoor - Aurora Indica si Papaya sub LED 120 W pe scrog

Status
Not open for further replies.

urbanHaze

Active member
mi-am facut rost de microscop :smoker:

ziua 89 (44 in flower) - poza de grup. nu se vad chiar toate florile ca nu am cum din unghiul asta. in jumatatea din fata e papaya (care a inceput sa creasca tare) si in spate e aurora.

close up cu trihomi:

aurora indica: papaya:

e prima data cand fac poze prin microscop... si aparatul meu este o sapuniera de 7 ani, dar pe data viitoare ma straduiesc sa ma perfectionez :)

urbanHaze

Active member
mai, nu este ceva high tech. nu as putea sa iti spun o firma. este un microscop stereo didactic cu vizor fix multiplicator 4X (deci mai degraba lupa decat microscop), cu iluminare laterala. este un model vechi , dar suficient de bun, facut in DDR cu lentile Carl Zeiss :)

MJgrow

Active member
e acel microscop clasic didactic sau e putin modificat?

arata super treaba, orcum trebuie sa mai ai putintica rabdare cu ele....

G

green_land

daca tot veni vorba de microscop...ce parere aveti de acesta ? as vrea sa iau si eu unu luna viitoare...

MJgrow

Active member
da am auzit ca isi face treaba, insa gasesti mult mai ieftin pe okazii, undeva la 40-50 ron in aceasi coonfiguratie.

daca nu te deranjeazaq e ok. e dinala cu led.

urbanHaze

Active member
e acel microscop clasic didactic sau e putin modificat?

nu e chiar cel clasic (zici de modelul ala negru, nu?), asta e gri si nu mareste asa de tare, dar numai bun. nu stiu prea multe detalii tehnice. l-am primit pur si simplu de la cineva. am facut pozele punand aparatul la un ocular si am decupat ulterior cercul negru (fiind un aparat cu obiectiv foarte mic)

daca tot veni vorba de microscop...ce parere aveti de acesta ? as vrea sa iau si eu unu luna viitoare...

e foarte fain, dar chiar nu ma pricep la microscop mai mult de atat. daca mareste cat sa vezi trihomii e suficient. daca poti si sa il montezi pe un aparat ca sa ni-i arati si noua e perfect :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
e cam puternic de 60-100x, cel mai bun ar fi cam de 40x, dar in lipsa de altceva te descurci si cu asta, e doar mai obositor pt. ochi.

urbanHaze

Active member
acum m-am uitat mai atent la microscopul meu :D

deci, nu este de 4X (m-am uitat doar la obiectivul cel mai puternic) ci are ocularul de 25X, si are 5 obiective interschimbabile de 0.63, 1 , 1.6, 2.5 si 4. asta inseamna ca poate sa mareasca cu 16X, 25X, 40X, 63X sau 100X. scuze pentru posibilele confuzii cauzate :).

40X e ok, dar acum ca stiu, parca ceva peste 60 e totusi mai bine. asa ca, green_land, e bun microscopul ala chiar daca nu o sa il folosesti chiar la capacitate maxima doar cand vrei sa vezi trihomul fix in fata ochiului :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai era clar ca la 4x nu aveai cum sa vezi tricomii.. :D
ce ai tu acolo in poze pare sa fie 40x sau 63x... nu?

arata foarte bine oricum! bafta! :wave:

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts