What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

hobbiz hajdzsro

hobbi ur

Well-known member
nagyon jó erős lett a mokka, a július végén kieső egy igazi nyári kör lesz, meglátjuk hogy alakul a probléma a meleggel...
azt a hurka levegőztetőt meg szerintem el is teszem szem elől, látszik, hogy már a körök elején gyenge a zoxigén aztán barnulgatott gyökérrel mennek át flo-ba a növények, ez kihat az eredményekre :S veszek másikat

Dapk

Active member
Veteran
Mikor Hobbinak beüt a COB-os WW:
picture.php

hobbi ur

Well-known member
tényleg jobban szemen vág, mint a hps-es ww !!!!!!!!

Na akkor Grín Úr, bent duzzad má tegnap óta a malawi fem batch, igyexek gyökeret kipréselni belőlük. 20ból 19 kelt ki, 1 ottmaradt barátomnál, kirakja majd, a többiről számozott klónokat vettem le, a későbbi jobb beazonosíthatóság miatt. egyöntetű a növények fejlettsége, a 19ből 1 volt ami látszólag jobban nyúlt mint a többi, kicsit oldalra kellett fektetni, hogy a párásító tetejét lezárhassam (oldalról amúgy is kap 1 kis levegőt)

a képen a sokat szenvedett hobbi propaginátor látható, ragasztószalaggal javítva. reggel beléptem és idegen szag fogadott... mint mikor idegen punát fektetsza ágyadba. erőteljesen jóillatúak!

what_can_there

Well-known member
Malawi novenyek cobok alatt, Hobbi [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Úr[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif], most nagyon felcsigaztal[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]! [/FONT]Nalam mar volt ezeknek a csajsziknak az anyja egy kort indoorban es nagyon meg voltam vele elegedve, a klonok nalam gyorsan gyokereznek es jo utemben fejlodnek bokros, eroteljes novennye, nem nottek hirtelen tul magasra, hanem inkabb aranyosan terebelyesedtek, szoval nem igenyeltek komoly treninget, de a viragok sulya es a hajtasok hajlekonysaga indokol egy kis kikotozest, karozast. A leveleken meg a hajtasokon egyertelmu a sativa orokseg, de sokkal konnyebben kezelheto, mint mondjuk a haze, a viragzas nem volt tul hosszu (10-12 het) es a gyanta mennyisege szinte indica novenyekkel, meg white fajtakkal vetekszik. Sok sikert, nagyon kivancsi vagyok!

hobbi ur

Well-known member
a 18-ból 8 húzott gyökeret 10 nap alatt, várjuk a többit is,

elég jól halad a Hobbiz Flógró 2000 Gagyimaszter Ebbenflórecirkulétin Szisztem felkészítése is, megvannak az erős légpumpák is + a giga bubikövek, csak csövet nem vettem hozzájuk, de majd megoldom

hobbi ur

Well-known member

malavi szí' o' grín (Vad kollega Úr tisztelet) 400lámpával (az izzó már futott de jóleszaz egynek). Mind a 18 ügyesen gyökeret húzott, van aki előbb, van aki utóbb. Balról jobbra emelkednek sorban a sorszámok. Bár feminizált magok, azért külsőt tekintve eltérések már mutatkoznak. egyből 12vel kezdenek mert kicsit sokan vannak. ec 0.54, ph 5.8, a tartály a 35l fertis oldattal sátor alatt lett elhelyezve, ott hűvösebb van.

Last edited:

hobbi ur

Well-known member
haha! az benne van a pakliban! meg még sok más csuda is! úgy tűnik az első estéjük viszont elég jól ment le. átvariáltam a levegőztetőket, most már minden tartályban erős a pompa, hát ez a 3400 ft-os sobo pumpa ócsó, hangos, de igen erősen küldi!! és még csak nem is állítottam a magasabb fokozatra. az eredmény: láthatóan fehér gyökerek!! (a trógerdwc-ben most futó ww-k között már elfeketedett gyökereket találtam sajnos, ezért hirtelen ötlettől vezérelve kiszedtem az alulemez darabokat, mert úgy láttam, korábbi körök gyökérzete közénőtt és mivel nem lehetett eltávolítani, onnan indult a rohadás...., majd megmutatkozik a következő tápcserekor. meg a WipedÚr által javasolt fekete fóliát is készítem előfele)

a malawikra szerintetek milyen locsolási rendet alkalmazzak? ha öntöz, kb 2cm magasan van a vízszint, ezért 4,5 óránként ad jelen pillanatban locsit. később sűríteném, előbb kapjanak lábra. dap azt mondja, most legyen állandó, később ritkuljon a locsi a gyökértömeg miatt. kicsi gyapotban lettek klónozva, tehát minimál a vízartó közeg.

meg gondoltam, hogy a malawik közeit is legalább félig befedem fekete fóliával, párolgási veszteség/pára benntartás miatt, ugye szükséges lehet? túl nagynak tűnik így a párolgó felület

what_can_there

Well-known member
Most meg maradhat az agyaggolyo fedetlen, a magasabb paratartalom miatt, de ha mar stabilan viragoznak, akkor erdemes lenne letakarni szerintem. A kintiekrol is tolsz majd kepet? Kivancsi vagyok a kussokra, azt mondod nagyon elhuztak meretileg, jo lenne latni.

hobbi ur

Well-known member
megjelentek a tőzeglegyek, ez nem túl jó jel, majd lehet megoldja mospilán

sajnálom hogy nem cob-ok alá kerültek, de a másfajta rendszer nagy átvariálást kívánt volna, így tudtam sebtében megoldani. úgy nézem hajtanak, 1 nagyon besárgult. lehet az amelyiknek nagyon satnya volt a gyökere, majd megnézem a számot

hobbi ur

Well-known member
kidobtam azt a kis szar levegőztetőt, és egyből láss csodát, szép és dúsabb a gyökérzet már a kezdet kezdetén a ww-s vegelő blokkban. a virágzóban most nagyon visszafogott lesz a termés, mert tul.képp csak 1 növény fog teremni a 2-3-ból, a többi gyakorlatilag kirohadt, elszabadult sajnos a rohadás. nem láttam évek óta ilyen fekete gyökérzetet, most volt szerencsém hozzá. eltávolítottam az elhalt részeket, aktívan peroxidozok minden nap, holnap körül lesz tápoldat csere, majd látom, mennyit javult a gyökérzete annak a szegény párának, a tartály tetejét félrebillentve láttam, hogy egész jól reagált a gyökérzet a kezelésre, hamarosan kiderül.

a malawik úgy tűnik beleszoktak a helyzetbe, nőnek.

hobbi ur

Well-known member
a malawik, 3.ik hete, egyből 12-n indítva. elég egyöntetű a fészekalja, 1 van borzasztóan lemaradva, a kezdetek óta. annak nem olyan a motorja. amelyik besárgult, már elég sokat javult. amelyik a legnyúlánkabb volt, most is az fejlődik jobban. a nyíllal jelölt (10es számot kapta) egészen különleges pomponos virágot fejleszt (poliploid?). aztán így 3 hét eltelte után már látszik, hogy melyek járnak előbb a virág fejlesztésben, lassan lehet rákészülni a megfelelő egyedről való klónvételre ? elég ütemesen kajálnak, 2.ik hétnél kellett némi extra Calnit, meg is szüntette a sárgulást

ezek a ww-k meg a nagyobb teljesítményű levegőztetővel annyira bedurrantak hogy muszály volt levenni a pár darab klónt és elindítani a flót mert így is kidagad a szekrényből

ez meg az éppen virágzó 1 tő. most ennyi sikeredett, mert bénáztam egyet a 10-30-20assal, de még mindig nem sikerült behangolni, pedig Elek kókuszban eredményesen használta. nem kell valakinek scotts táp?

W

wildkender

Minden kell ami ingyé van. Lol

Szép a ww! A malawi meg biztos jó erős mákkó lesz!

Dapk

Active member
Veteran
Na hát faszán néz ki minden, végre összeáll aminek össze kell, grat! -ledekkel kapcsolatban további tapasztalat? -ha minden jól megy most már tényleg beindul az enyém is :D

hobbi ur

Well-known member
Azt hiszem az a tapasztalat, hogy jó lenne még belőle. :) majd egyszer. lesz folyton munkájuk, mert télen már, ha kell a hps melege, mennek segédfénynek

nagyon várom, hogy milyen erős lesz a nyári kör. :)

hobbi ur

Well-known member
így halad a malawik fejlődése, a számok alapján vissza lettek keresve az ígéretes egyedek és már a hűtőben pihennek.

hobbi ur

Well-known member

hobbi venni olyan 5ledcsíkot amiről beszélni Vad meg Kárász, mert kíváncsi rá nagyon, reméli jó lesz a fényminőség. rövid üzem után borzasztó meleg lett a műanyag tok, meg a csíkok is eléggé fűtenek, ezért fölmentem a magasba és beszereltem egy elég jó elszívó ventillátort, mert most már elég sok minden adja a hőt...
szóval a lámpa tesztelésére az épp legyökerezett kis ww-ket használom, gyosan összetákoltam egy 10literes kopottműanyagveder dwc-t, ebben az egykori teknős vízforgatója dolgozik, a sárga cső gázpalack csövéből lett levágva, miután átmérőben megfelelő.
az egykori teknős terráriumába meg már be is ugrottak a gyökerezni szándékozó, immár szelektáláson átesett malawik

Charass

Active member
Ezaz Hobbi, nyomasd a led strip-eket! Tuti odabasznak! Valami alu vagy sima zártszelvényre nem akarod ráragasztani őket hővezető ragasztóval? Elvileg jobban elvezetik a hőt a panelokról, talán nem csinálnak ilyen meleget se akkor.

Aztán várjuk a fejleményeket, hogy gyakorlott kezek alatt hogy zenélnek! ;)

what_can_there

Well-known member
Itt van az enyem, ilyen 5 led csikos femkeretbol csinaltam tobb darabot, eleg jol teljesitenek, egy 250 wattos hps-t kivalt a fenye, a fogyasztasa csak 115 watt. A keret ikeas fem polcrendszerbol van, szetflexeltem darabokra, aztan meretre vagtam, ezutan osszecsavaroztam az alu szelvenyekkel, aminek az aljara kerultek a led csikok, a tetejen pedig a meghajtok vannak. 32 fokos szobaban mertem rajta 42 fokot, amikor a homero a driver folott volt kozvetlenul, a kezemet rajta tudom tartani az alu reszeken, pedig a kinti homerseklet is 30 folott van es a lampa 24 oraban megy mar hetek ota.

picture.php

picture.php

Latest posts

Latest posts