What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

hobbiz hajdzsro

hobbi ur

Well-known member

még jó 3 hét. na jó 3 hét + 1 nap mer sötétben bevakuztam. láthatóan kényszerítik a gyantát a kobok.

Dapk

Active member
Veteran
Ez még az "én" ww-m? Öröm látni, hogy ez a cucc valóban működik!!!
Illetve így előjáróban mit látsz a 400-as hps-el szemben, örülünk Vincent?

[youtubeif]qY2Vx8-yOsQ[/youtubeif]

hobbi ur

Well-known member
már ha csak abból indulok ki, hogy a hps melege május elejétől kb október közepéig jelentősen bekorlátozna, és a keletkezett színivaló csapnivaló minőségű a forróság miatt, hát már akkor nagyon megérte......... + még több gyantát csalogat elő, az kurvaélet. de ne rohanjunk előre, ha lement a kör, és beleszíjtam, akkor lehet majd véglegeset mondani. de addig is, folyamatosan rengeteg előnyt látok.
erről már nem is beszélve: 172.990 Ft egy akvárium hűtő
egészen biztosan indokolt lesz még ilyen fényforrások létrehozatala! nagy megsejtő vagy ammábiztos
elképesztő volt megélni, hogy a nagy forróság miatt 'erőtlen' lett az a fajta ami máskor 'atom' volt. és azt nem értem, hogy ez miért csak tavaly jött elő először, azelőtt soha nem tapasztaltam ilyet, pedig 2009-2012 hidroval ment kábé

W

wildkender

Minden ok tezsvér. Örülök h bejönnek neked a ledek! Kár h ennyire bekorlátozottak a lehetőségeink. Rég telepakolnék már egy hangár épületet.

Chrome world, Chrome world, party time, excellent'

GK_420

Active member
Minden ok tezsvér. Örülök h bejönnek neked a ledek! Kár h ennyire bekorlátozottak a lehetőségeink. Rég telepakolnék már egy hangár épületet.

Chrome world, Chrome world, party time, excellent'

Hát mi tart vissza? Építs egy hangárt.:woohoo:

hobbi ur

Well-known member
na, haladnak a virágok, szépen barnulgatnak a bibeszálak, meg testesednek a bugák. A két kis csőventillátor 24-ben megy, de a pára 50-en van így is, kellett volna valami erősebbet behelyezni, van is, de már meg akartam nézni, mi lesz így. Dap ww-je rendkívül gombaellenálló, itt-ott belenézve nem láttam virágzatban penészt és tudom, hogy nem is lesz.

tartályhőfok 20-23.5 fok. nem megy feljebb. hps-ekkel már baszhatnám az egészet. peroxidot napi szinten adagolom, jelentős előrehaladás lett e tekintetben. látható, hogy a gyökérprobléma a kezdetektől indul ki, mert a soron következő veges tartályban a kis hoki légpumpa miatt már most kezd barnulgatni a következő kör gyökérzete. ennyi levegőt én is kihugyozok. rendelni fogok majd mindenképpen erősebb légpumpát.

Dapk

Active member
Veteran
Hát én is most akarom visszalejmolni :D -de majd egyszer úgy is eljutok feléd barátom és akkor egy óvatlan pillanatban lenyesem az anyádról!
Amúgy nagyon patent ez a ww és tényleg fasza a szerkezete -annak ellenére h jól terem!
Megjöttek végre az én trafóim is, most már lassan indul nálam is a COB kert.

hobbi ur

Well-known member
köszönet drága fivéreim

a pára állandó 55ön van és nincsbennepenészbazmeg juhhúúúú Dap a megváltó!!

mivel közelg a vágás egyre többet morfondírozok ezen a termésdolgon. szóval az alapinformációk azok, hogy konstans a dap WW-je fut, ugyanaz a klón. ugyanakkora területen. de, néha 2 néha 3 van beültetve. ez okozott kb. egy jó 20gézás eltérést a hps(250w)+led(140w) körök alatt. illetve a vegelés általában legalább másfél hónapig folyik, addig befutják a keretet és végül kb. jó erős átlag 200 szedtem le körönként (a strom most már legalább másfél éve gyengélkedik, a fény rendszeresen halványul-erősödik) de még nem tudtam rátalálni/találtatni a miértjére). ez a mostani kör emlékezetem szerint épp befutotta a rácsot, de azért nem voltak túlzsúfoltan a hajtások. merthogy ahogy kukucskálom mintha karcsúbbnak látnám a termést, mint ahogy hps-el volt. DE szerintem nem sokkal. ezzel együtt egyértelműen gyantásabb, ami igen jó jel

jaj de izgi

hobbi ur

Well-known member
770 nyerssel mérlegelt, az kb 170-180 lehet, ezek alapján kijelenthetem, hogy van a kob lednek létjogosultsága. lehet vele g/w-ot (az ügyesebbeknek mint pl a dev kolléga Úr), sőt afölöttit termelni, grátisz az, hogy még gyantásabb a virágzat, illetve, mivel alacsony a hőkibocsátás, úgy tűnik a nyári hónapokban biztonságosan használható, mert erős mota születik alatta. csupa előnyös tulajdonság!

Charass

Active member
Szép eredmény Hobbi bró, grat! :tiphat:

Ezek akkor most a 3590-es Cree ledek?

Dapk koma, vagy Te igazán írhatnátok pár infót róluk ha nem titkosak.
Leginkább ami érdekel, hogy 36V vagy 72V? Mennyi Amperrel van hajtva?
Ha a táp adataid ide írod amiről megy nekem az is jó.

Távolsággal játszottál a kör közben vagy végig kb ezt a távot tartottad?

Mr.NoName

New member
A gyanta termelést nem feltétlen a lumen határozza meg, az erős fény segít kimaxolni a potenciát, de virágzásnál (és persze veg. közben is) az adott fejlődési szakaszhoz mért legmagasabb EC szint elérése a lényeg. Persze ez függ a közegtől, hisz földben sosem tudsz úgy játszani a táppal mint mondjuk Coco-ban mivel pufferközeg. És nem utolsó sorban a fajtától, azon belül is hogy melyik pheno-t fogjuk ki... egy Afghan eleve gyantás, potens cucc... még ha szarul is csináljuk!

hobbi ur

Well-known member
szerintem e cob esetében nyilván a jobban eltalált PARról van szó, semmiképp nem a lumenre értem
a 2es led kimenete: 1400mA, 35-72V-ot kap-> 100w a két lednek

Dapk

Active member
Veteran
Szép eredmény Hobbi bró, grat! :tiphat:

Ezek akkor most a 3590-es Cree ledek?

Dapk koma, vagy Te igazán írhatnátok pár infót róluk ha nem titkosak.
Leginkább ami érdekel, hogy 36V vagy 72V? Mennyi Amperrel van hajtva?
Ha a táp adataid ide írod amiről megy nekem az is jó.

Távolsággal játszottál a kör közben vagy végig kb ezt a távot tartottad?

Szóval
LED:
CLU048-1212C4-30*M2M2-F1
Borda:
[FONT=&quot][FONT=&quot]LPF11180-ZHE-C
Meghajtás:
meanwell 200 700mA-1400mA /szabályozható

Lumen-ben bőven 200lm/w fölé lehet menni, ha erről van szó, de persze PAR-ban is fasza.

Ma meglesz az enyém is -legalábbis egy része /csinálok egy 60x60-as alapon egy kört/

[/FONT]
[/FONT]

Latest posts

Latest posts