te fingom nincs -de mivel a led nem "szor" olyan jól, így inkább nem raknám közelebbannyira boldog vagyok ho el nem lehet mondani, érezhetően hűvösebb van a helységben, remélem, hogy a jégakkuzással (vagy anélkül?) együtt jó lesz a hőmérséklet nyáron. hogy legyen erő is a puffasztott rizsben. szar volt azt megélni, hogy a nagy melegben gyengefű terem
a 4ledes csillárba 1400mA megy vagy mi
Varázsló Úr, az előbb megmértem, 13 óra után 47 fokosak a bordák a kettes veges fényen.
vajon mennyire engedhetem őket közel? a veg alatt 20, a virágzó alatt 15cm-re vannak a fények. úgy érzem mehetne lejjebb.
A modortalan úrnak igaza van! Fekete-fehér, vagy csak simán vastag fehér fóliát rá! A fekete anyaggal letakart tank, csak mégjobban szívja magába a lámpa hőjét!
Tuti, hogy higénia para van ott? Hobbi mester, az oldat szintjét csökkented ahogy nő a gyökérszerkezet? Nekem ez bevált! A kezdeti ~18 liter helyett már jó ha 7,5 litert öntök bele a tankba cserekor!
Na meg a pumpa. Ahoz már egész régóta nyomod, hogy alul legyen méretezve, szóval nem erre célzok. Inkább az elhelyezésére. Nem lehet, hogy túl meleg levegőt tol be az oldatba, és csak melegíti azt?
A fakeretet én is kivenném, paráznék miatta a penésztől!
Én ennyit tudok hozzátenni az ötleteléshez, túl nagy hülyeséget csak nem mondtam.