What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

HASH +

lob19

Member
Veteran
@Ganja Smile: W zeszłym roku trzepałem hasz na sucho z bardzo wysuszonych trimów + małe toki. Wyszedł mi czarny, plastelinowy hasz. W tym roku potrzepałem sporo świeższy materiał i wyszedł brązowo-zielonkawy kiff, który w końcu udało się zbić w kosteczkę.

Po trzepaniu zrobiłem olejek spirytusem i wyszedł zajebisty, może niedługo wrzucę fotkę, ale na razie jestem zbyt zbakany aby robić zdjęcia :D

Z litra ścinków i 0,5l spirytusu wyszło mi ok 4x więcej niż na zdjęciu:

picture.php

pozdrawiam

loris

Member
Wykorzystałem drobne, nieobcinane kwiatki ok 30g
Alternatywą dla worków jest siatka do sitodruku.
Wykorzystałem dwie. Pierwsza rzadka do odcedzenie materiału roślinnego potem juz właściwa.
Lód, mikser i powstało coś takiego....

lob19

Member
Veteran
Wodnego jeszcze nie robiłem, jak dla mnie najlepszy jest olejek z butanu (BHO). Szybko i łatwo sie robi, czesze przepotwornie :D

Najwidoczniej alkohol wyciaga zbyt waski przedzial psychoaktywnych zwiazkow z zywicy...

Chyba ze sprawa polega na tym, aby w odpowiedni sposob go podac. Mam na mysli jakis nosnik, lub urzadzenie ktore jest w stanie ten olej podgrzac do okreslonej temp. i naczynie po ktorym nie bedzie sie zbyt bardzo rozplywal.

Moze wapo z zarowki zdaloby egzamin.

lob19

Member
Veteran
Problem polega na tym, że alkohol (ja użyłem etylowego 95%) wyciąga nie tylko kanabinole, ale też rozpuszcza chlorofil. Przed odparowaniem tak "nalewka" jest pieknie zielona, a po odparowaniu robi się czarna (faktycznie nie czarna, ale bardzo ciemno zielona czego nie widać gołym okiem).

Butan rozpuszcza tylko żywicę i dzięki temu olejek jest pięknie miodowy, i ze 2 razy mocniejszy.

Wiele zależy tez od jakości produktu użytego do ekstrakcji.

pozdrawiam

lob19

Member
Veteran
Ale żeby za wiele gołosłowia nie było:

Ostatnio zrobiłem BHO ze ścinków z bilbo i chemdoga. Były tam tylko liście przytopowe i dużo małych topków (takich po ok 0,5cm średnicy +-). Jako tuby ekstrakcyjnej użyłem butelki pet, za filtr posłużył mi filtr do kawy. Zużyłem dwie duże butle gazu do zapalniczek i wyszło mi 2g pięknego bursztynu :D (na zdjęciu już trochę mniej heheh)

picture.php

jest naprawdę pyszny i potężny. Kawałek wielkości główki od zapałki nałożony na wbitkę w lufce starcza mi na ok 3h mocnej (ale przyjemnej) jazdy :)

peace

lob19

Member
Veteran
sezonu haszowego c.d

BHO + Kiff = royal jelly :D 2,75g

picture.php

picture.php

smaczne i pożywne :D do tego dużo łatwiejsze w obsłudze i przechowywaniu niż olejek.

pozdro

zielonamasa

Member
full melt to to nie jest, ale jest :)

worki 10 galonowe [zakupione dzięki uprzejmości kolegi z forum #- dzięki] , zestaw 5 sztuk - używałem tylko 3
na raz przerabiałem ok 0,5kg, wiertarka już ledwo zipie ;)

materiał wejściowy
SSA44549.JPG

SSA44550.JPG

25mikronów
SSA44546%7E0.JPG

SSA44556.JPG

160mikronów
SSA44547.JPG

...
SSA44552.JPG

SSA44551.JPG

pressing screen, dobra sprawa aby pozbyć się wody.
SSA44558.JPG

przerobiony odpad z dzisiaj ;)

SSA44557.JPG

tredowaty

Member
BHO
niecałe 100ml samych dużych liści, jako tubę użyłem pusty pojemnik po gazie właśnie 100ml :laughing: . Przelał to 300ml gazu i na oko wyszło mi 0,2 0,3 g warto było tym bardziej że nic dawno nie paliłem a moc i fezka luksus :laughing::laughing:
picture.php

Pozdro

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Witam

Kilka fotek z sobotniego poranka , a wszystko bylo robione na noc fajerwekow :D

BHO
picture.php

miseczka znana i pozostanie z nami juz na zawsze:D
picture.php

picture.php

dziekuje :D

poZZdro

one love
p.s. zakonczyl sie sezon outdoorow dobra rada z mojej strony , jak robimy haszyk z resztek to musimy caly towar zmrozic dobrze przed calym procesem :D

30g

Member
"Loris: Alternatywą dla worków jest siatka do sitodruku. Jakby ktoś był zainteresowany to później dopiszę szczegóły"

JA jestem zainteresowany.

Z odpadek po sativie

S

Simon Templar

Kif zebrany w młynku ze screen'em. Tuż przed zbiciem w kuleczkę :)

picture.php

Tak wystarcza ale wszystko ponizej 75 bedziesz musial zebrac systemem osadowym, jesli nie wiesz jak to zrobic poszukaj w youtube GUMBY HASH, w zasadzie przy tej metodzie wystarczy ci 220 do usuniecia nieczystosci

Pozdro

Latest posts

Latest posts