What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

HASH +

kunkka

Member
Veteran
Mam taki właśnie zestaw i polecam bardzo. Czasem jak się nie chce to można zrobić bubble z 2 worków, ale przy 600g to z 4 będzie najlepiej ofc.
No to 50 może wyjść.
P.S jak będziesz robić ten haszyk to powstawiaj fotki z tego procesu i powodzonka:)

Mundek

Member
siema,
zostało mi kupę liści ze strzyżenia i pojechałem metodą tradycyjną(podpatrzone na jakimś filmie w internecie).
sprzęt:
-miska,
-chusta żony na szyję lub głowę -teraz już nie:),
-sznurek
-torba reklamowa ,sztywna ,nieszeleszcząca,
-łyżka drewniana.
takimi porcjami liści leciałem(wszystko na 5x).
picture.php

tak wgląda zawinięte(sznurek zawiązany na reklamówce pod brzegiem miski).
picture.php

i takie coś z tego wytrzepałem:
picture.php

to czarne jest super, to po pierwszym trzepaniu.
Następnego dnia(jak łapa przestała trochę boleć)wytrząsłem jeszcze raz i wyszło to zielone(słabo się kleiło ,więc podgrzałem w pazłotku i poszło. Czarne się kleiło momentalnie bez podgrzewania).
wczoraj wyschło mi reszta liści i znowu potrzepałem:).
wyszło takie jak to zielone tylko lepiej się klejące, zdjęcie zrobię jak wytrząsnę topy z niedoróbek.
czarnego wyszło 2g, zielonego 3.5g , ciemnozielonego(tego bez zdjęcia :) )2.5g.
ps. a miałem te liście wyrzucić bez przerabiania.
ps2.liście suchutkie, przed trzepaniem zmrażałem w zamrażalniku przez 0.5 h-nie wiem czy dobrze.

M

minchi-bongo

po stwierdzeniu ze outdoorowy sprzet jest dla mnie jednak za slaby zaczolem siac . jak narazie z okolo 1/3 wyszlo mi to co widac . teraz juz nie narzekam na moc .

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

pozdro

Tommekk18

Member
Mundek jak przedstawia sie sprawa mocy tego stuffu uzyskanego twoja metodą jesli mozna wiedziec. I mam do was zapytanie czy jest sens probowac zabawy ekstraktu olejku z Liści

Mundek

Member
Tommekk18 ,czarny jest super,jak z topów wytrzepany-mocny ,smaczny ,pachniący.
nie popaliłem na razie zielonego(nie mogę się ogarnąć z tym wszystkim materiałem),ale nadrobię(idealnie pasujące słowo w takim temacie)i napiszę czy klepie.
pozdrawiam.

[m8]

Member
Veteran
25 + 45
picture.php

i sample, sypki z bebna 45, lewy z gor maroka, troche sie posklejal, prawy 25 bubble
picture.php

czerwony

Member
Ja też tradycyjnie, rajstopa, słoik i trząchamy ;). Ilość nie poraża, ale jakość po prostu miażdży. Samo opalenie folii alu od której nie chciała odczepić się część okruchów wysłało mnie do stratosfery.

Jeszcze sporo siedzi w tym materiale, ale mi zależało na zebraniu samej śmietanki ;).

picture.php

picture.php

A tu sprawca całego zamieszania:
picture.php

Pozdrawiam wszystkich

rondel

Member
witka, wkońcu zabrałem się za out'owy materiał:
pierwszy raz w życiu metoda lodowa:tiphat:

wstępna selekcja

picture.php

picture.php

efekt końcowy

picture.php

picture.php

mało tego ale można przynajmniej podelektować się w tych ciężkich dla mnie chwilach, pozdro i zdrówka 4all

Zastanawiam sie nad oproznieniem mojego mlynka i zrobieniem z tego jakiejs grudy tylko nie wiem jak sie do tego zabrac zeby wszystko ladnie zebrac ze srodka. Moze ktos tak robil i ma jakis dobry sposob?

picture.php

picture.php

rondel

Member
uczyć cię nie bedę, powiem jak ja bym to zrobił;
1. najpierw wytrzepał bym zgrubsza material na plaskiej powierzchni, plastikowa karta zbieramy i mamy małą grudke
2. biore pędzel z grubego końskiego włosia (kiedyś robil porządne pędzle, teraz to często z tworzywem łączone) i delikatnie powoli zbieram aż będzie czysty młynek
3. wysyłasz próbke na mój adres:D

Tak tez myslalem tylko chcialem zrobic to tak zeby jak najmniej sie zmarnowalo. Zsypalbym to na kartke zagial w pol i formowal.

@Rondel jak sam widzisz zbyt duzo tego nie bedzie ale na buszka mozesz podleciec:)

@thc007

Dlugo musiales zbierac taka ilosc kifu, albo duzoo wchuj jarasz:) albo mega topsy mieliles w tym mlynie.

Mi wyszlo bardzo skromnie i nie jest taki czysty jak twoj, niedlugo bede testowal dawno nie palilem takich wynalazkow

edit: Testy pozytywnie namiastka haszyku jak najbardziej wyczuwalna, wyszedl miniaturowy blancik na 2 osobry i lekki stoned hehe

picture.php

Last edited:

gandzior420

Well-known member
Veteran
Masakrator piękna czeoladka aż ślinka cieknie miałem okazje palić Chemdoga wymiatający materiał to pewnie czekoladka wywala z butów

Peace :wave: