What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Grow po POLSKU :)

Cinnamon

Member
@lebe - stosowałeś np. Diazol 500 EW ? Bardzo silny środek - działa od razu - kiedyś także miałem taki pajęczaki ale to było na salvi - kilka pryskań i nic nie zostało z tych owadów ;). Nie wiem jak z dostępnością tego u Ciebie :p

Peace iG... :kissass:

57fun

Member
a ja ostatnio ukorzeniałem w zwykłym ukorzeniaczu B<niepamietam nazwy ale on jest wszedzie dostepny> i pozniej w wilgotny wacik wkładałem i do pojemniczka jakiegos...po okolo 4-5 dni mialy juz korzonki, ja ide najprostrzym sposobem :]

G

Guest

57fun said:
a ja ostatnio ukorzeniałem w zwykłym ukorzeniaczu B<niepamietam nazwy ale on jest wszedzie dostepny> i pozniej w wilgotny wacik wkładałem i do pojemniczka jakiegos...po okolo 4-5 dni mialy juz korzonki, ja ide najprostrzym sposobem :]

A jak je naswietlasz? Bo jak widze to dosc "szybki" sposob :)

57fun

Member
no mialy swiatlo 24h/dobe i byly. nie mowie ze od razu 10-20 cm wyskoczyly ze moglem je do ziemi wsadzac..ale byly juz takie 1mm, bylo widac ze jest cos...
szok nie interesuje mnie co sobie myslisz, napisalem wam jak ja mialem i interesuje mnie to ze sie ukorzenily.

szok

Member
57fun said:
nie mowie ze od razu 10-20 cm wyskoczyly ze moglem je do ziemi wsadzac..ale byly juz takie 1mm, bylo widac ze jest cos...

UWAGA dla zainteresowanych ukorzenianiem:
proszę sie nie kierować powyższą wypowiedzią kolegi 57fun ponieważ jest to zwykły bełkot nie majacy nic wspólnego z prawdziwym ukorzenianiem.ukorzenilem juz setki roslin, ukorzenialem w zimie i w lecie (jest roznica), pod swietlowkami i pod hps'ami,w wodzie,kokosie i w wełnie i stwierdzam ze najszybciej jedna z odmian ukorzeniala mi sie po 7-8dniach. ale jest to ewenement bo oczywiscie nie wszystkie pobrane szczepki tylko jedna lub dwie szczepki na 20-30 mialy po takim czasie korzenie. generalnie nalezy przyjac ze 10dni jest to minimum.

natomiast kolega 57fun cos bełkocze o 1mm korzeniach a szczerze mowiac nie wie nawet ze to nie musialy byc korzenie.używa również "bezpiecznej" dla niego/wypowiedzi długości 10-20cm ("nie mowie ze od razu 10-20 cm") a nie wie nawet ze takiej dlugosci zaden ukorzeniający nie potrzebuje aby wsadzic szczepkę do ziemi ba! nie wie nawet ze tylko w ekstremalnych przypadkach i w wodzie roslina mogla by uzyskac taką dlugość korzeni bo wczesniej po prostu by zżółkła i padła.ba! gdyby korzenie te nie znajdowaly sie w wodzie to po prostu by uschły przy takiej dlugosci.
nie wie nawet w jakim ukorzeniaczu ukorzenial ,wie ze "coś tam B". być moze widzial ostatnio prezentowane przeze mnie zdjecie ukorzeniacza i rzeczywiscie zapamietal tylko litere "B" (patrz moja galeria)
GENERALNIE:
@57fun: gówniarzu z takimi bezsensownymi wypowiedziami to mozesz zaimponowac kolegom pod blokiem ale tu nawet nie próbuj bo zostaniesz zmieszany przeze mnie z błotem zawsze gdy zauwaze ze wciskasz jakis kit. może chciales "zabrylować" w towarzystwie ale strzeliłeś GAFĘ...

ps. a jak sie nie podoba to wracaj na HASZYSZ

57fun

Member
http://www.artgarden.pl/product_info.php?products_id=13470
masz dziewczyno tym srodkiem takie rzeczy robie, jesli chodzi o haszysz to nigdy tam nie bylem i nie bede zalogowany wiec wara odemnie,a mieszac z gownem to sobie mozesz kolegow pod swoim blokiem, bo takowego nie posiadam ,taki z ciebie ekspert jak w kaczynskiego premier.
stwierdzam ze najszybciej jedna z odmian ukorzeniala mi sie po 7-8dniach.
, dziecko chyba zawsze musi byc poczatek, ze ty zauwazyłeś to po 7-8 dniach nie znaczy za niezaczeło sie tworzyć wczesniej....
Ps. kończe z tobą ekspercie zajebisty rozmowe<pisana>, bo nie mam zamiaru kłucić sie, jestem zwykłym laikiem i z tego sie ciesze, bo nie musze udowadniac nikomu to co robie, masz swoje planty miej i chwala ci za to, ja mam swoje sposoby i swoje zdanie na to co widze i opisuje i nikogo nie obrazam za to, co zaobserwowal.
używa również "bezpiecznej" dla niego/wypowiedzi długości 10-20cm ("nie mowie ze od razu 10-20 cm")
wróć do szkoły i doucz sie na temat przenośni bo takową uzyłem tutaj.

Last edited:

Ikser

Member
Lebebe.. Paczka nie doszła!!!:(... Szkoda:(.. Jak bylo w Holandii. Co zwiedziles?? Ja nigdy nie bylem za granica Polski:p:p.. Pozrawiam i czekam na jakies wieści!! PEACE!!

WeedTime

Member
czesc lebebe,

dawno mnie na forum nie bylo i mam troche zaleglosci hehe, jeszcze chyba sie nie znamy ;]

bardzo mi sie twoj grow podoba, chyba tez zaczne hodowac w growtent. moglbys mi dac jakies wskazowki jak hodowac w growtent? co prawda uprawe zaczne dopiero we wrzesniu/pazdzierniku bo narazie sa straszne upaly ale juz sie przygotowuje. bede to robil na struchu wiec narazie nie jest za ciekawie z temp. :) dochodzi nawet do 40C. wogole wszoku jestem jak dajesz sobie rade z temp. w lato, masz klimatyzator ? jak rozwiazac problem wentylacji w growtent ? ja nie mam cooltube tylko zwykle lampy - duza jest roznica ? mam tez prblem zeby rosliny byly male ale zeby ich nie wiazac.
aha no i jak jest z wilgotnoscia? latwo jest tam zrobic klimat dla roslin czy trzeba sie duzo bawic ?

ps. jak masz ochote zobacz jak hoduje i powiedz jak ci sie podoba ;]

pozdro

alfi

New member
hi lebebebe06 i WeedTime wasze hodowle są ekstra

lebebebe06 mam pytanko gdzie i za ile kupiłeś namiot jakie ma wymiary i ile krzaków do niego wsadzasz i jakie masz w nim oświetlenie zastosowane widzę że stosujesz niezły myk zachowujesz ciągłość uprawy masz robisz klony wegujesz a później wsadzasz do boxu na flo

Ikser said:
Lebebe.. Paczka nie doszła!!!:(... Szkoda:(.. Jak bylo w Holandii. Co zwiedziles?? Ja nigdy nie bylem za granica Polski:p:p.. Pozrawiam i czekam na jakies wieści!! PEACE!!

Siema Ikser!
Znowu mi kurwa odcieli internet pare dni :cuss:
No to szkoda rze nie dosla bo wyslalem tesz inemu koledze z forum i tesz nie doszla :badday: Pewnie skurwysyny z poczty je ukradly!
W Holandi super jak zafsze, jusz pare razy tam bylem i robie czasami wycieczki aby spalic troch fajnych odmian chaszu :rasta:
Zadurzo nie zwiedzalem tylko pare kumpli odwiedzilem i palilem :headbange

Prawie fszystkie moje matki wstawilem do flo tylko dwie zostawilem na clony wiec sprubuje jakies zdiecia zrobic za pare dni.

szok niestety 57fun ma racie, jerzeli masz dobry srodek do clonuw sam mam pszypadki kiedy pierwsze korzenie jusz widac po 4dni.

WeedTime said:
czesc lebebe,

dawno mnie na forum nie bylo i mam troche zaleglosci hehe, jeszcze chyba sie nie znamy ;]

bardzo mi sie twoj grow podoba, chyba tez zaczne hodowac w growtent. moglbys mi dac jakies wskazowki jak hodowac w growtent? co prawda uprawe zaczne dopiero we wrzesniu/pazdzierniku bo narazie sa straszne upaly ale juz sie przygotowuje. bede to robil na struchu wiec narazie nie jest za ciekawie z temp. :) dochodzi nawet do 40C. wogole wszoku jestem jak dajesz sobie rade z temp. w lato, masz klimatyzator ? jak rozwiazac problem wentylacji w growtent ? ja nie mam cooltube tylko zwykle lampy - duza jest roznica ? mam tez prblem zeby rosliny byly male ale zeby ich nie wiazac.
aha no i jak jest z wilgotnoscia? latwo jest tam zrobic klimat dla roslin czy trzeba sie duzo bawic ?

ps. jak masz ochote zobacz jak hoduje i powiedz jak ci sie podoba ;]

pozdro

Tesz masz super chodowle, uwarzam abys chodowal w ten sam sposub w XL tent, 120cm x 120cm tylko wlanszaj faze flo po 2 tygodniach. Moge tesz zarekomendowac clony bo one tak durza nie rosnom.
W lecie prosta sprawa, lampa tylko w cooltube i wlonczona w nocy kiedy jest najchlodnien napolu :)
Cooltube podlanczasz do wyntylatora i caly czas powiecze z lampy wyprowadzasz z namiotu, sprubuje zalatwic na to fotke jak nie zapomne.
Z cooltube jest wielka rurznica nisz bes bo wtedy wyprowadzasz fszystkie cieply powiecze prosto z Grow boxu :headbange
Widzialem rze mieszkales jakis szas w norwegi, jakie tam ceny na jaranie?

alfi
Namioty kupilem od pare kumpluw kturzy otwierajom za pare tygodni sklep w szwecji takimi rzeczami i wtedy wkleje wam link :joint:

szok said:
UWAGA dla zainteresowanych ukorzenianiem:
proszę sie nie kierować powyższą wypowiedzią kolegi 57fun ponieważ jest to zwykły bełkot nie majacy nic wspólnego z prawdziwym ukorzenianiem.ukorzenilem juz setki roslin, ukorzenialem w zimie i w lecie (jest roznica), pod swietlowkami i pod hps'ami,w wodzie,kokosie i w wełnie i stwierdzam ze najszybciej jedna z odmian ukorzeniala mi sie po 7-8dniach. ale jest to ewenement bo oczywiscie nie wszystkie pobrane szczepki tylko jedna lub dwie szczepki na 20-30 mialy po takim czasie korzenie. generalnie nalezy przyjac ze 10dni jest to minimum.

natomiast kolega 57fun cos bełkocze o 1mm korzeniach a szczerze mowiac nie wie nawet ze to nie musialy byc korzenie.używa również "bezpiecznej" dla niego/wypowiedzi długości 10-20cm ("nie mowie ze od razu 10-20 cm") a nie wie nawet ze takiej dlugosci zaden ukorzeniający nie potrzebuje aby wsadzic szczepkę do ziemi ba! nie wie nawet ze tylko w ekstremalnych przypadkach i w wodzie roslina mogla by uzyskac taką dlugość korzeni bo wczesniej po prostu by zżółkła i padła.ba! gdyby korzenie te nie znajdowaly sie w wodzie to po prostu by uschły przy takiej dlugosci.
nie wie nawet w jakim ukorzeniaczu ukorzenial ,wie ze "coś tam B". być moze widzial ostatnio prezentowane przeze mnie zdjecie ukorzeniacza i rzeczywiscie zapamietal tylko litere "B" (patrz moja galeria)
GENERALNIE:
@57fun: gówniarzu z takimi bezsensownymi wypowiedziami to mozesz zaimponowac kolegom pod blokiem ale tu nawet nie próbuj bo zostaniesz zmieszany przeze mnie z błotem zawsze gdy zauwaze ze wciskasz jakis kit. może chciales "zabrylować" w towarzystwie ale strzeliłeś GAFĘ...

ps. a jak sie nie podoba to wracaj na HASZYSZ

Bez jaj co ty piszesz za bzdury? Naprawde lubisz wkurwiac ludzi a sam niewiesz oczym gadasz. Wesz i nie pisz takich bzdur tutaj i nie wkurwiaj ludzi kturzy piszom w mojim Thread, czy rodzice cie nie nauszyli jak sie zachowywac?

szok

Member
lebebebe06 said:
Bez jaj co ty piszesz za bzdury? Naprawde lubisz wkurwiac ludzi a sam niewiesz oczym gadasz. Wesz i nie pisz takich bzdur tutaj i nie wkurwiaj ludzi kturzy piszom w mojim Thread, czy rodzice cie nie nauszyli jak sie zachowywac?

możesz rozwinąć wątek parchu ? gdzie są w mojej wypowiezi bzdury? uważasz ze kurwa nie mam co robić tylko rozpowszechniać bełkot na forum? uważasz do huja ze to co ten małolat 57fun napisal jest prawdziwe? on kurwa nie ma pojecia o ukorzenianiu.

czekam na odpowiedz

a poza tym do huja co założyles se prywatny wątek czy jak?

Lewar

Member
szoku drogi :) ktos musi ustapic wiec odpusc sobie szkoda palcow na klawiature

nikt nie powatpiewa w twoja wiedze i umiejetnosci, nie musisz tego udowadniac. osobiscie zgadzam sie z toba w 100% chociaz sam od kumpla slyszalem ze klon ukorzenil mu sie w 5/6dni. mowie o takim ukorzenieniu ze klon trzyma sie podloza i nie da sie go wyciagnac, przerost korzeni do drenazu to kwestia jeszcze mysle ok. 2 dni.

pozdro

nie denerwuj sie tak :p

Ikser

Member
Wypierdalać z tym hujostwem.. W dupie mam to ile umiesz i czy czy wiesz o czym mówisz... Liczy sie to jak sie zachowujesz, a nie co potrafisz.. dla mnie jesteś zerem bo wyżej srasz niż dupe masz.. Poza tym to nie jest temat o twoich klonach.. jak chcesz sie wypowiadać, to załóż SWÓJ temat.. W dupie to mam elo. I przeproś lebebe za to że robisz śmietnik w temacie ZAŁOŻONYM PRZEZ NIEGO!! SPAM!!!!!!

szok

Member
Ikser said:
1.W dupie mam to ile umiesz i czy czy wiesz o czym mówisz...

2.dla mnie jesteś zerem bo wyżej srasz niż dupe masz..

3.Poza tym to nie jest temat o twoich klonach.. jak chcesz sie wypowiadać, to załóż SWÓJ temat..

4.I przeproś lebebe za to że robisz śmietnik w temacie ZAŁOŻONYM PRZEZ NIEGO!! SPAM!!!!!!

1. Ty, mistrzu...! To po co ty tu zagladasz jak w dupie masz co ktoś wie i co umie. Myślalem że to forum istnieje by wymieniac doswiadczenia i pogłębiać wiedzę którą już ktoś inny posiadł by nie wydeptywać nowych ścieżek. No przynajmniej ja w taki sposób zawsze korzystalem z tego forum i doszedlem tam gdzie teraz jestem.

2.Nigdy tego nie okazalem i nie starałem sie okazac. Cała wypowiedź o klonowaniu zostala zamieszczona tu po to aby inni (ci ktorzy tu zagladają by czerpać wiedzę) z niej skorzystali. A to że w takim wlasnie tonie to dlatego ze 57fun nie majac żadnego przygotowania praktycznego głosi herezje ktore ktos moze wziąść za prawdę. (podobnie jak rożnica miedzy SKUNKIEM a WEEDEM /posty @57fun z 07.01 i 08.01.07)

3.Widzisz koleżko...odsyłam cie do wątku:
PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ
i po prostu nic nie rób tylko przeczytaj go zanim napiszesz. Tam wytlumaczono co i jak z zakladaniem nowych wątków.Uwierz że jest to tam napisane nadzwyczaj przejrzyscie wiec powinienes zrozumiec.

4.Forum jest ogolno dostepne. Nie robię śmietnika wypowiadając sie rzeczowo(!). WSZYSTKIE moje wypowiedzi poparte są moim własnym doświadczeniem ktore moze sie przydac osobom chcącym pogłębiać swoja wiedzę.

bogusik2

Member
WOW...:D
Spór.o.to.ile.sie.ukorzeniaja.klony.sam.w.sobie.jest.malo.wazny.tak.naprawde.nie.sadzicie?
Jak.przeczytalem.ze.nazwaliscie.Szoka.<dziewczyna>.i.<dzieckiem>.to.sie.sam.do.siebie.usmiecnolem;p
Czasem.trzeba.poslucać.co.mowia.bardziej.doświadczeni.qrowerzy.a.czasem.trzeba.podywaqowac.
Jak.dla.mnie.fajnie.ze.o.tym.rozmawiacie.ale.zle.miejsce.(skoro.lebebe.ma.cos.przeciwko).i.zla.atmosfera:)
To.ze.mowicie.ze.szok.jest.nieqrzeczny.nie.usprawiedliwia.waszeqo.camstwa!
Ja.od.siebie.dodam.ze.ostatnio.ukorzenialem.C99.i.po.4.dniac.po.wyjeciu.z.krazka.torfoweqo.
zauwazylem.cos.co.najpierw.wziolem.za.korzonek..
ZONK
Poxniej.to.cos.zczernialo/zbrazowialo.a.bialy.czubek.korzonka.wyszedl.sobie.z.inneqo.miejsca.
Calosc.trwala.tyle.ile.mowi.Szok..
Ciekawa.sprawa.to.to.ze.nie.zawsze.jak.coś.trzyma.roslinke.np.w.kostce.wełny.to.jest.korzeń;)..
teraz.robilem.mase.klonow.i.moqlem.sobie.pozwolic.na.ciekawe.obserwacje..
Czasem.po.prostu.klonik.niejako.zaczepia.sie.kawalkiem.miedzyweźla.
(moje.niektore.kloniki.maja.tak.przyciete.koncowki,ze.jest.to.mozliwe),albo.niewiadomo.czemu.przywieraja.do.podloza..
Tak.na.prawde.korzonki.nadal.pojawiaja.sie.poźniej..
Na.razie.testowalem.rozne.podloza.i.odmianki,ale.ten.sam.ukorzeniacz.(popularny.aqua.B)..
Z.teqo.co.slyszalem.lepsze.sa.zelowe.ukorzeniacze.z.wyzszej.polki
(Vip.qrower.potwierdzal.skutecznosc.cyba.na.przykladzie.klonow.Maroca)
ale.nadal.nie.sadze.zeby.az.tak.przyspieszalo.to.formowanie.korzeni//
Najlepsza.opcja.jest.podpytanie.sie.koqos.z.Kanady..
Tam.nie.uzywaja.juz.praktycznie.nasion.tylko.kultywują.najlepsze.qenetycznie.matki..
(info.od.Urbanqrower...-dla.znajomyc.Remo;)..pewnie.znacie.stronke)
Oni.sa.najlepszymi.specami.od.klonowania.i.wiedza.najlepiej:)pzdr

E:
O.FAK!!!!
Ccialem.napisać.do.Remo.a.tu.lipa.:(
http://www.advancednutrientsmedical.ca/
Moze.to.nie.oq.ale.nadal.zapalmy.im.świeczuszke..[*].pzdr

E2:lebebe.jezeli.nie.masz.nic.przeciwko.to.podkoloruje.troce...
<ku.pokrzepieniu.serc:D>pzdr
Klonik.Samana,boxowy.Durban...i.takie.ciekawe-rozmyte.ujecia;)pzdr

Last edited:

Cinnamon

Member
Przyznam rację szokowi !
To, że jeden z 10 klonów ukorzeni się po załóżmy tych 4-5 dniach nie zmienia faktu, że aby ukorzenić roślinkę potrzeba więcej niż jednego tyg. - to są fakty - stwierdzone nie tylko przez szoka ale przeze mnie jak i znajomych ... - ukorzenienie sadzonki mniej niż w tydzień to czysty przypadek.

@Ikser - przebywasz tutaj ponad 2 lata - wydaje mi się, że zauważyłeś, że w rożnych wątkach różni ludzie piszę (w szczególności dział grow...) - niekoniecznie założyciele wątków. Jeżeli szok ma fotkę, jak i wiedzę na dany temat to dlaczego miałby się nie podzielić tutaj ? Po co zakładać nowy temat :|. Ale oka jeżeli właścicielowi się to nie podoba to mówi się trudno ... Tyle ode mnie.

Peace iG... :kissass:

Latest posts

Latest posts