57fun said:a ja ostatnio ukorzeniałem w zwykłym ukorzeniaczu B<niepamietam nazwy ale on jest wszedzie dostepny> i pozniej w wilgotny wacik wkładałem i do pojemniczka jakiegos...po okolo 4-5 dni mialy juz korzonki, ja ide najprostrzym sposobem :]
57fun said:po okolo 4-5 dni mialy juz korzonki,
57fun said:nie mowie ze od razu 10-20 cm wyskoczyly ze moglem je do ziemi wsadzac..ale byly juz takie 1mm, bylo widac ze jest cos...
, dziecko chyba zawsze musi byc poczatek, ze ty zauwazyłeś to po 7-8 dniach nie znaczy za niezaczeło sie tworzyć wczesniej....stwierdzam ze najszybciej jedna z odmian ukorzeniala mi sie po 7-8dniach.
wróć do szkoły i doucz sie na temat przenośni bo takową uzyłem tutaj.używa również "bezpiecznej" dla niego/wypowiedzi długości 10-20cm ("nie mowie ze od razu 10-20 cm")
Ikser said:Lebebe.. Paczka nie doszła!!!... Szkoda.. Jak bylo w Holandii. Co zwiedziles?? Ja nigdy nie bylem za granica Polski.. Pozrawiam i czekam na jakies wieści!! PEACE!!
WeedTime said:czesc lebebe,
dawno mnie na forum nie bylo i mam troche zaleglosci hehe, jeszcze chyba sie nie znamy ;]
bardzo mi sie twoj grow podoba, chyba tez zaczne hodowac w growtent. moglbys mi dac jakies wskazowki jak hodowac w growtent? co prawda uprawe zaczne dopiero we wrzesniu/pazdzierniku bo narazie sa straszne upaly ale juz sie przygotowuje. bede to robil na struchu wiec narazie nie jest za ciekawie z temp. dochodzi nawet do 40C. wogole wszoku jestem jak dajesz sobie rade z temp. w lato, masz klimatyzator ? jak rozwiazac problem wentylacji w growtent ? ja nie mam cooltube tylko zwykle lampy - duza jest roznica ? mam tez prblem zeby rosliny byly male ale zeby ich nie wiazac.
aha no i jak jest z wilgotnoscia? latwo jest tam zrobic klimat dla roslin czy trzeba sie duzo bawic ?
ps. jak masz ochote zobacz jak hoduje i powiedz jak ci sie podoba ;]
pozdro
szok said:UWAGA dla zainteresowanych ukorzenianiem:
proszę sie nie kierować powyższą wypowiedzią kolegi 57fun ponieważ jest to zwykły bełkot nie majacy nic wspólnego z prawdziwym ukorzenianiem.ukorzenilem juz setki roslin, ukorzenialem w zimie i w lecie (jest roznica), pod swietlowkami i pod hps'ami,w wodzie,kokosie i w wełnie i stwierdzam ze najszybciej jedna z odmian ukorzeniala mi sie po 7-8dniach. ale jest to ewenement bo oczywiscie nie wszystkie pobrane szczepki tylko jedna lub dwie szczepki na 20-30 mialy po takim czasie korzenie. generalnie nalezy przyjac ze 10dni jest to minimum.
natomiast kolega 57fun cos bełkocze o 1mm korzeniach a szczerze mowiac nie wie nawet ze to nie musialy byc korzenie.używa również "bezpiecznej" dla niego/wypowiedzi długości 10-20cm ("nie mowie ze od razu 10-20 cm") a nie wie nawet ze takiej dlugosci zaden ukorzeniający nie potrzebuje aby wsadzic szczepkę do ziemi ba! nie wie nawet ze tylko w ekstremalnych przypadkach i w wodzie roslina mogla by uzyskac taką dlugość korzeni bo wczesniej po prostu by zżółkła i padła.ba! gdyby korzenie te nie znajdowaly sie w wodzie to po prostu by uschły przy takiej dlugosci.
nie wie nawet w jakim ukorzeniaczu ukorzenial ,wie ze "coś tam B". być moze widzial ostatnio prezentowane przeze mnie zdjecie ukorzeniacza i rzeczywiscie zapamietal tylko litere "B" (patrz moja galeria)
GENERALNIE:
@57fun: gówniarzu z takimi bezsensownymi wypowiedziami to mozesz zaimponowac kolegom pod blokiem ale tu nawet nie próbuj bo zostaniesz zmieszany przeze mnie z błotem zawsze gdy zauwaze ze wciskasz jakis kit. może chciales "zabrylować" w towarzystwie ale strzeliłeś GAFĘ...
ps. a jak sie nie podoba to wracaj na HASZYSZ
lebebebe06 said:Bez jaj co ty piszesz za bzdury? Naprawde lubisz wkurwiac ludzi a sam niewiesz oczym gadasz. Wesz i nie pisz takich bzdur tutaj i nie wkurwiaj ludzi kturzy piszom w mojim Thread, czy rodzice cie nie nauszyli jak sie zachowywac?
Ikser said:1.W dupie mam to ile umiesz i czy czy wiesz o czym mówisz...
2.dla mnie jesteś zerem bo wyżej srasz niż dupe masz..
3.Poza tym to nie jest temat o twoich klonach.. jak chcesz sie wypowiadać, to załóż SWÓJ temat..
4.I przeproś lebebe za to że robisz śmietnik w temacie ZAŁOŻONYM PRZEZ NIEGO!! SPAM!!!!!!