What's new

Φούντες εξωτερικής καλλιέργειας

Papastroumf

Member
Καλημέρα growers~! Ποτισματάκι και σήμερα στην ίδια ποσότητα. Παρατηρώ αρκετά τζιτζίκια στην περιοχή.Μπορούν να βλάψουν με κάποιο τρόπο τα φυτά? Επίσης ήταν μια μέλισσα πάνω σε να παπά,πάω να την διώξω και δεν πετάει αλλά περπατάει. Την άκουσε η μέλισσα.Έτσι και μερικές διαφορετικές φώτο από τις κυρίες. Απ'όσο βλέπω έχουμε 3 διαφορετικούς φαινοτύπους. Ο 1ος έχει ήδη αρχίσει να ανθίζει εδώ και 1,5 βδομάδα.Ο 2ος είναι στο στάδιο preflowering και ο 3ος είναι μία πανέμορφη σατίβα η οποία μέσα σε 3 μέρες έχει πάρει 15+ πόντους και συνεχίζει. (Ελέγξτε και εσείς και πείτε μου).Στην 1η και στην 2η φωτογραφία είναι ο φαινότυπος που λέω οτι είναι σατιβα.Στην 3η και 4η είναι ο φαινότυπος που έχει ξεκινήσει να ανθίζει εδώ και 1,5 εβδομάδα.

20150720_090802.jpg 20150720_090812.jpg 20150720_090830.jpg 20150720_090901.jpg

bathory

Member
μελισες και τζιτζικια μην τα φοβασαι,σε κανα μηνα+ να εχεις τον νου σου για καμπιες εκει ειναι τα δυσκολα!!μια χαρα πανε τα φυτα απλα αστα και μια μερα να διψανε λιγο δεν θελουν νερακι καθε μερα.

Papastroumf

Member
μελισες και τζιτζικια μην τα φοβασαι,σε κανα μηνα+ να εχεις τον νου σου για καμπιες εκει ειναι τα δυσκολα!!μια χαρα πανε τα φυτα απλα αστα και μια μερα να διψανε λιγο δεν θελουν νερακι καθε μερα.

Φιλε σε λιγες μερες θα διψουσαν έτσι και αλλιώς. Παω 4ημερο στο νησί της κανναβης στην Ελλάδα. Θα ποτισω καμιά 15 λίτρα το φυτο και θα τα αφησω ελπίζω να μην πεθάνουν. Γιατί όμως οι καμπιες. Τι μπορούν να κάνουν?

bathory

Member
θα σου γ.....ν ολα τα φουντια θα τα πιανεις και θα γινονται τριμα,υπαρχουν και καποιες αλλες που μπαινουν μεσα στον κορμο να γεννησουν και ξεραινουν κλαρες και κορμους!!με ενα ραντισμα ομος τα σκοτονεις ολα δεν θυμαμαι ομος πως λεγεται το φαρμακο.ραντιζω τις ντοματες με αυτο και σε 3 μερες μπορω να καψω να φαω

Papastroumf

Member
Έψαξα για τις κάμπιες και τρόμαξα μ'αυτά που είδα,δεν είχα ιδέα γιαυτό το ζώο όσον αφορά την σχέση του με την κάνναβη. Διάβασα οτι τρόποι αντιμετώπισης με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα είναι τα αλογάκια της Παναγίας,τα βατράχια και το neem oil. Ελπίζω να μην έχω τέτοιου είδους προβλήματα.Πότισα και σήμερα.Το χώμα κάθε φορά που πάω να ποτίσω στην επιφάνεια είναι εντελώς στεγνό.Αν βάλω το δάχτυλο 2-3 πόντους μέσα στο ροκανίδι είναι κάπως υγρό και στο χώμα αρκετά υγρό. (Αυτό έτσι για σημείωση :biggrin: ). Δείτε και μερικές φώτο και σήμερα.

20150721_100013.jpg 20150721_100056.jpg 20150721_100104.jpg 20150721_100116.jpg

soulis10

Member
ενα κολπο που εχω ακουσει ειναι ενα στεφανι,στο εδαφος,γυρο απο το δεντρο με χαλκοταινια.ειχα ακουσει οτι ο χαλκος απωθει τα εντομα.ψαχτε το και εσεις αν δεν βαριεστε.

ευχωμαι να σου πανε ολα καλα με τις κοριτσαρες και ευχαριστω και εγω για την βοηθεια σου.

καληνυχτα αλάνια

Papastroumf

Member
ενα κολπο που εχω ακουσει ειναι ενα στεφανι,στο εδαφος,γυρο απο το δεντρο με χαλκοταινια.ειχα ακουσει οτι ο χαλκος απωθει τα εντομα.ψαχτε το και εσεις αν δεν βαριεστε.

ευχωμαι να σου πανε ολα καλα με τις κοριτσαρες και ευχαριστω και εγω για την βοηθεια σου.

καληνυχτα αλάνια

Θα ψάξω για το κόλπο που αναφέρεις,δεν το έχω ξανακούσει. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Υ.Γ Κάτι βρήκα. Ο χαλκός με τη μορφή του βορδιγάλειου πολτού είναι ένα διαδεδομένο μυκητοκτόνο. Οι παππούδες μας το γνώριζαν και το χρησιμοποιούσαν.

Παν μέτρον άριστον όμως! Ο χαλκός σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι τοξικός για τα φυτά και τους ανθρώπους. Είναι αυτό που έβαλε και ο Ορφέας στον κορμό των φυτών του.

Papastroumf

Member
Τι γίνεται ρε αλάνια,πολύ αδράνεια έχει πέσει στο φόρουμ.Εδώ στα λημέρια μου όλα κυλάνε ομαλά και ήσυχα.Πότισα και σήμερα όπως κάθε μέρα και έχω 2 προβλήματα.Το 1 είναι τα κάτω χαμηλά κιτρινισμένα φύλλα,όπου νομίζω οτι είναι Nitrogen deficiency.Για την ακρίβεια στο φυτό όπου ο φαινότυπος είναι σατίβα είναι κίτρινα ενώ στα άλλα 2 είναι ανοιχτό πράσινο.Καταλαβαίνω οτι το κίτρινο είναι σε χειρότερη κατάσταση.Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξω το λίπασμα που πήρα? Είναι NPK 20-20-20 + 2%Mg.Αν ναι σε τι δοσολογία? Δεν έχω μετρητή ppm.Ο γεωπόνος μου είπε στα περισσότερα φυτά πάει 2kg ανά 1000 λίτρα.Και το 2ο πρόβλημα είναι οτι 5 με 12 Αυγούστου φεύγω Λευκάδα,τι μπορώ να κάνω εκείνο το διάστημα για το θέμα πότισμα. Σκέφτηκα να ρίξω καμία 30 λίτρα νερό στο καθένα,ώστε να γίνει over watering για τις 2 πρώτες μέρες και τις επόμενες 2 θα ανακάμψουν και 1 μέρα χωρίς αλλά μετά μένουν άλλες 2. Δεν είναι και το καλύτερο σχέδιο,τι έχετε να μου προτείνετε?

20150723_091330.jpg 20150723_091350.jpg 20150723_091357.jpg 20150723_091403.jpg

b3n

Member
αδερφε τα φυτα μια χαρα φαινονται, δεν νομιζω να χρειαζονται λιπασμα. οσο για το ποτισμα μην ανυσηχεις, θα ανταπεξελθουν, δεν εχουν αναγκη οταν ειναι εξω. αν παλι θελεις να κανεισ κατι οπωσδηποτε, βαλε μπουκαλια νερου αναποδα μεσα στο χωμα με μια τρυπα στο καπακι και εισαι κομπλε

Papastroumf

Member
αδερφε τα φυτα μια χαρα φαινονται, δεν νομιζω να χρειαζονται λιπασμα. οσο για το ποτισμα μην ανυσηχεις, θα ανταπεξελθουν, δεν εχουν αναγκη οταν ειναι εξω. αν παλι θελεις να κανεισ κατι οπωσδηποτε, βαλε μπουκαλια νερου αναποδα μεσα στο χωμα με μια τρυπα στο καπακι και εισαι κομπλε

Ευχαριστω πολύ φίλε μου. Θα κάνω αυτό το κόλπο με το μπουκάλι μάλλον. Δεν το είχα σκεφτεί.

Papastroumf

Member
Ορίστε και μερικές φώτο από τα κιτρινισμένα φύλλα. Στα 2 είναι ελάχιστα αλλά στο φυτό που μοιάζει με σατίβα είναι αρκετά.
20150724_091205.jpg 20150724_091229.jpg 20150724_091216.jpg

bathory

Member
σαν να "πεινανε" λιγο!!ριξε λιγο φαγακι,και μην μασας δεν ειναι κατι τραγικο να χασεις κανα φυλλο κατω κατω,μεγαλωνουν τα μαναρια!!τι μαρκα λιπασμα εχεις?προσεξε μην τα μπουκωσεις με φαι.εγω ανα 3-4 ποτισματα ενα φλυτζανι του καφε (μικρο φλυτζανι ελληνικου καφε) ανα 4-5 λιτρα κομπλεζαλ φουλ εχτρα και ολα μια χαρα!!σε κανα μηνα θα τα κοψω το φαι που και που λιγο μελι,παρθενο απο παραγωγο,και ολα παλι θα πανε καλα!!

Papastroumf

Member
σαν να "πεινανε" λιγο!!ριξε λιγο φαγακι,και μην μασας δεν ειναι κατι τραγικο να χασεις κανα φυλλο κατω κατω,μεγαλωνουν τα μαναρια!!τι μαρκα λιπασμα εχεις?προσεξε μην τα μπουκωσεις με φαι.εγω ανα 3-4 ποτισματα ενα φλυτζανι του καφε (μικρο φλυτζανι ελληνικου καφε) ανα 4-5 λιτρα κομπλεζαλ φουλ εχτρα και ολα μια χαρα!!σε κανα μηνα θα τα κοψω το φαι που και που λιγο μελι,παρθενο απο παραγωγο,και ολα παλι θα πανε καλα!!

Λοιπόν το λίπασμα είναι της ΓΕΩΒΕΤ ΑΒΕΕ horizon 1 npk 20 - 20 - 20 + 2%Mg και φυσικά περιέχει ιχνοστοιχεία. Είναι σε σκόνη. Το θέμα είναι τι δοσολογία να βάλω?Εγω κάθε φορά ποτίζω σύνολο 18 λίτρα. Σ αυτήν την ποσότητα νερού πόσα γραμμάρια να βάλω? Ο γεωπόνος (δεν ξέρει για τέτοιου είδους φυτά) μου είπε οτι οι αναλογίες πάνε απο 2-3 κιλά ανα 1000 λίτρα νερού.Δηλαδή να βάλω την ελάχιστη ποσότητα έτσι?Άρα 2γρ στο λίτρο.Σύνολο 36 γρ. 1 φορά την βδομάδα αρκεί έτσι?

bathory

Member
ναι ξεκινα με την ελαχιστη και δες πως θα παει.διελυσε το μεσα σε νερο και οχι σε καθε ποτισμα φαι,μια χαρα ειναι τα φυτα σου απλα πεινασανε λιγο.κανε ενα ποτισμα ετσι και θα φανει τι παιζει σε 4-5 μερες με τις κιτρινιλες!και για αρχη 1g ανα λιτρο καλυτερα η και λιγοτερο,δεν ξερω δεν το εχω δουλεπσει αυτο το λιπασμα.

Papastroumf

Member
ναι ξεκινα με την ελαχιστη και δες πως θα παει.διελυσε το μεσα σε νερο και οχι σε καθε ποτισμα φαι,μια χαρα ειναι τα φυτα σου απλα πεινασανε λιγο.κανε ενα ποτισμα ετσι και θα φανει τι παιζει σε 4-5 μερες με τις κιτρινιλες!και για αρχη 1g ανα λιτρο καλυτερα η και λιγοτερο,δεν ξερω δεν το εχω δουλεπσει αυτο το λιπασμα.

Οκ θα το πάω 1γρ ανά λίτρο. Με τι μπορώ να μετρήσω αυτή την ποσότητα?

bathory

Member
σκονη ειναι?με ζυγαρια.και καντο μισο γρ. ανα λιτρο για αρχη και βλεπεις.δεν το ξερω ρε αδερφε το λιπασμα αυτο,να ειχες αυτο που βαζω εγω και το οποιο το βρισκεις παντου θα μπορουσα να σου πω δοσολογια στην αναπτυξη που ειναι τα φυτα σου!

orfeas

Well-known member
Veteran
Λοιπόν, στρουμφ, με το νερό θα έχεις ένα θεματάκι εάν οι θερμοκρασίες εκείνες τις μέρες είναι ψηλές, δλδ πάνω από 34-34 βαθμούς...Πιθανόν να τη παλαίψουν μια βδομάδα, αλλά το θέαμα στην επιστροφή θα είναι απογοητευτικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ξεραθούν. Χωρίς αμφιβολία θα στρεσσαριστούν με ό,τι αυτό μπορεί να επιφέρει - μέχρι και ερμαφροδιτισμό...
Κάνε αυτό που λες με τα 30 λίτρα και θα είσαι μάλλον εντάξει.

Όσο για τα φύλλα, από δω και πέρα να περιμένεις κιτρινίσματα, αλλά μόνο στα fan leaves και μάλιστα στα χαμηλά τα οποία άμα κιτρινίζουν τώρα δε σημαίνει σώνει και καλά ότι υπάρχει τροφοπενία. Εγώ έχω ήδη ολοκίτρινα στη Τζαμαλντελίκα που έχω στα ρουμάνια...

Για το 20-20-20 της Γεωβέτ μια κουταλιά στα 5 λίτρα νομίζω είναι ασφαλής δοσολογία, τουλάχιστον τόσο βάζω εγώ όταν ποτίζω γλάστρα ( όχι με λουλούδια! :biggrin: )

:tiphat:Ορφεύς