What's new

Φούντες εξωτερικής καλλιέργειας

Papastroumf

Member
Αποτι φαίνεται εκεί θα μείνουμε,στο απλό πότισμα. Τελευταία προσπάθεια, σήμερα αγόρασα μια γωνία πράσινο πλαστικό και σιλικόνη αν δεν γίνει και σήμερα δεν προσπαθώ άλλο. Αν καταφέρει και κολλήσει στο καπάκι και στον προγραμματιστή θα είμαστε κομπλέ. Μετά μένει να βρω άλλη μια παλέτα για να δώσω ύψος στο βαρέλι. Αξίζει όλος αυτός ο κόπος που κάνουμε για το αυτόματο? Αυτό ακριβώς αγόρασα + αδιάβροχη σιλικόνη. 27.011_1_front.jpg

Papastroumf

Member
Πριν λίγο τελείωσε η σημερινή επίσκεψη. Καθημερινό πότισμα με 4 λίτρα νερό στο κάθε φυτό. Ο ήλιος σήμερα ηταν μέτριος. Απο τις 9 μέχρι 10 και 30 ψιχαλίζε και μέχρι τις 11 και 30 είχε συννεφιά. Μετά βγήκε και κατά τις 18:00 έπεσε παλι. Οπότε οπως καταλαβαίνετε το χωμα ήταν αρκετά υγρό. Εφτιαξα την πατέντα με το βαρέλι. Τώρα αν πέτυχε θα το δούμε αύριο. Αν όχι θα πρέπει να κουβαλάω κάθε μέρα 12 μπουκάλια βικος σε αποσταση 1.5 με 2 χιλιόμετρα. Δεν είναι και πολύ κουραστικό. Κουραστικό είναι οτι πρέπει να πηγαίνω κατά τις 8 και 30 το πρωί,και τώρα είμαι μόνος διότι ο συνάδελφος έφυγε διακοπές για κάνα μήνα. Τα φυτά μέσα σε μία ημέρα πηραν 4-5 πόντους. Εχω όμως μία απορία. Τα 2 από τα 3 φυτά είναι λες και ανθίζουν. Δηλαδη σιγά σιγά αρχίζουν να σχηματιζονται παπαδες. Το 3ο όμως Καλά καλά ουτε τα πιστιλς του δεν φαίνονται. Υπαρχουν λίγα και μόνο ψηλά. Αυτό σημαίνει οτι είναι πίσω σε σχεση με τα άλλα 2?
20150714_180436.jpg 20150714_180432.jpg 20150714_180355.jpg 20150714_180348.jpg

Papastroumf

Member
Σήμερα ο ήλιος βαράει φάπες πολλές :) Πήγα πρωί και το χώμα ήταν υγρό. Πότισα 3 λίτρα νερό στο καθένα. Όσο αφορά το αυτόματο πότισμα μάλλον τρώει άκυρο και πάμε στο κλασσικό κουβάλημα. Οι κυρίες άρχισαν να τεντώνουν πολύ και γρήγορα. Είδα κάτι καψιματάκια σε 2 φύλλα απο 1 μόνο φυτό. Δείτε στις φωτογραφίες και πείτε μου. Εγώ νομίζω οτι τα καίει η κοπριά,παρόλο που είναι χωνεμένη.Φωτογραφία μόνο μία για το γαμώτο.
20150715_084724.jpg 20150715_083852.jpg 20150715_083847.jpg

Crowmax

Well-known member
Veteran
Γεια σου Παπαστρουμφ
Δεν έχω προλάβει να παρακολουθήσω όλο το thread σου, αλλά με αυτά που βλέπω τα τωρινά είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Πολύ όμορφα και υγιή φυτά!
Φαντάζομαι δεν είναι 1ο γροόυ ε :D

Papastroumf

Member
Γεια σου Παπαστρουμφ
Δεν έχω προλάβει να παρακολουθήσω όλο το thread σου, αλλά με αυτά που βλέπω τα τωρινά είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Πολύ όμορφα και υγιή φυτά!
Φαντάζομαι δεν είναι 1ο γροόυ ε :D

Δεν πειράζει φίλε μου αλλά μπορείς να το παρακολουθείς από εδώ και στο εξής. Ναι είναι σε καλή κατάσταση τα φυτά αλλά έχουν κάποια μικροκαψιματάκια. Θα σου την χαλάσω γιατί είναι το 1ο grow :p .

Papastroumf

Member
Σκέφτομαι να αρχίσω να βάζω μελάσα, τι λέτε μήπως είναι νωρίς ή όχι ?

Papastroumf

Member
Μια χαρά όλα και σήμερα,αν και παίζαμε λίγο κρυφτούλι για μία ώρα με τον ήλιο.Καθημερινό πότισμα 6 λίτρα στο κάθε φυτό.Οι κυρίες ανταγωνίζονται η μία την άλλη στην ομορφιά και στο ύψος.Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι ότι μυρίζουν λιγότερο από πριν.Πάρτε τες μάτι ;) :joint: :D
20150716_101646.jpg 20150716_101724.jpg 20150716_101738.jpg 20150716_101756.jpg 20150716_101813.jpg

scourouhi

Member
Κούκλες είναι ! Φτού μη τις ματιάσω ...
Μπορείς να ρίξεις μελάσα ,καλό θα τους κάνει . Μια φορά την εβδομάδα . Διαλύεις ένα κουτάλι του γλυκού σε χλιαρό νερό και το προσθέτεις στο νερό ενός μπουκαλιού . Ένα μπουκάλι με μελασόνερο σε κάθε φυτό . Πρώτα ποτίζεις με σκέτο νερό και μετά ρίχνεις και το μείγμα . Θα δώσει τροφή στους μικροοργανισμούς του εδάφους και αρκετά μικροστοιχεία .

Ίσως είναι καιρός να τους δώσεις και λίγο υγρό λίπασμα .Τι σκέφτεσαι να κάνεις ;

Papastroumf

Member
Κούκλες είναι ! Φτού μη τις ματιάσω ...
Μπορείς να ρίξεις μελάσα ,καλό θα τους κάνει . Μια φορά την εβδομάδα . Διαλύεις ένα κουτάλι του γλυκού σε χλιαρό νερό και το προσθέτεις στο νερό ενός μπουκαλιού . Ένα μπουκάλι με μελασόνερο σε κάθε φυτό . Πρώτα ποτίζεις με σκέτο νερό και μετά ρίχνεις και το μείγμα . Θα δώσει τροφή στους μικροοργανισμούς του εδάφους και αρκετά μικροστοιχεία .

Ίσως είναι καιρός να τους δώσεις και λίγο υγρό λίπασμα .Τι σκέφτεσαι να κάνεις ;

Ξες τι? Για λίπασμα το φοβάμαι γιατί στο 1 από τα 3 σε 2 με 3 φύλλα είδα τις άκρες των φύλλων καμένες.(Μάλλον απο την κοπριά).Λίπασμα είχα αγοράσει σε σκόνη με NPK 20-20-20 +2%Mg . Το θέμα είναι ότι άμα βάλλω θα βάλλω αυτό γιατί δεν βρήκα αξιόλογο λίπασμα υγρό στην επαρχία μου. Το θέμα είναι σε τι ποσότητα να το βάλω? Μελάσα θα βάλω.θα πάω να πάρω αύριο. Τι μου προτείνεις να κάνω με το λίπασμα?

Papastroumf

Member
Πότισμα με 6 λίτρα νεράκι βρύσης. Η ποσότητα του νερού είναι ικανοποιητική αφού βάζω δάχτυλο, πονηρά μυαλά, και το χώμα ήταν υγρό.Η κυρία που είναι δίπλα στο βαρέλι είχε μείνει πίσω λόγω πολλών κορφολογημάτων και εδώ και 3 εβδομάδες που πήρε τα πάνω του τεντώνει πολύ γρήγορα και έχει σχεδόν φτάσει την ψηλή κυρία... Πιστεύω θα την περάσει γιατί ακόμα δεν έχει βγάλει πολλά πιστιλς ενώ η άλλη άρχισε να παπαδιάζει.φωτο σε κάνα 3ημερο γιατί δεν έχει καμία διαφορά.

scourouhi

Member
Ξέχνα αυτό που είπα για λίπασμα . Έκανα μιά αναδρομή στα ποστ και είδα ότι έχεις 45 λίτρα με ΝΡΚ 14-10-18 σε κάθε φυτό !

Papastroumf

Member
Ξέχνα αυτό που είπα για λίπασμα . Έκανα μιά αναδρομή στα ποστ και είδα ότι έχεις 45 λίτρα με ΝΡΚ 14-10-18 σε κάθε φυτό !

+ την κοπριά. Άνετα δεν πάει μέχρι τέλος χωρίς τίποτα? Μόνο μελάσα θα βάλω μου φαίνεται!

Papastroumf

Member
Πότισα με 6 λίτρα νερό.Όλα καλά στα κορίτσια. Παω να πάρω και μελάσα . Τα παπαδακια προχωράνε. Κουβαλιτο θα το πάω το νερό.
20150718_103157.jpg

Papastroumf

Member
geia sou file papastroumf prosekses katholou ti melasa peires??
diladi na einai triplis apostaksis,na einai organiki kai apo zaxarokalama?

Δεν αναφέρει αριθμό αποστάξεων,λέει οτι είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας από ζαχαροκάλαμο.Αυτά,νομίζω είναι καλής ποιότητας.
melassas.jpg

astakos

New member
Δεν αναφέρει αριθμό αποστάξεων,λέει οτι είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας από ζαχαροκάλαμο.Αυτά,νομίζω είναι καλής ποιότητας.
View Image

mia xara eisai....synexise tin kali douleia

stin ygeia mas :tiphat:

Papastroumf

Member
mia xara eisai....synexise tin kali douleia

stin ygeia mas :tiphat:

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου . Για μας !!!
Πότισμα με μελασόνερο έγινε όπως μου είπε ο σκουροχι. Ελπίζω να έχει καλά αποτελέσματα στο τέλος. Σκέφτομαι σιγά σιγά να βάλω καλάμια. Τα έχω έτοιμα. Το θέμα είναι πως θα μπουν. Φοβάμαι μην διαλύσω τις ρίζες. Πειτε καμιά πρόταση εκτός από αυτή που είναι σαν πυραμίδα. Πρέπει να μπει και προστατευτικο γύρω από τα φυτά. Μετά όμως πως θα γίνεται το πότισμα?

scourouhi

Member
Μη φοβάσαι για ζημιά στις ρίζες ,τα φυτά σου είναι πλέον αρκετά μεγάλα και θα αντέξουν λίγη φθορά στις ρίζες ,αν υπάρξει .Όσο για τον τρόπο που θα χώσεις τα καλάμια ,εσύ είσαι εκεί και θα τη βρείς την άκρη είμαι σίγουρος . Το προστατευτικό γύρω από τα φυτά θα είχε νόημα όταν ήταν μικρά ,τώρα δεν το θεωρώ απαραίτητο .Αν δεν έχει κατσίκια στην περιοχή ,μη βάζεις .

Papastroumf

Member
Σκουροχι θενκς φίλε μου για τα τις. Όχι κατσίκια δεν έχει ευτυχώς. Γάτες και ποντίκια δεν μπορούν να κάνουν ζημιά? Κάτι έχω στο μυαλό μου για τα καλάμια. Θα δούμε. Σκέφτομαι σε 2-3 μέρες να το βάλω μπρος και βλέπουμε.

Last edited: