What's new

Φούντες εξωτερικής καλλιέργειας

astakos

New member
Αστακέ ευχαριστούμε πολύ,και εμείς το ελπίζουμε. Καλή επιτυχία και στα δικά σου φυντάνια!

file epeidi eisai kai stin eksoxi mipws na prostateues ta koritsia me kanena plegma

Papastroumf

Member
file epeidi eisai kai stin eksoxi mipws na prostateues ta koritsia me kanena plegma

Δεν το είχα στα υπόψη μου ,αλλά δεν έχω να χάσω κάτι. Επόμενη προτεραιότητα ελήφθη ;) Εννοείς γύρω από τα φυτά ή περιμετρικά του χώρου?

deer%20protection.jpg

Κάτι τέτοιο απλά από πάνω ανοιχτό?

Papastroumf

Member
Πηγε πριν λιγο ο φιλος μου και ποτισε 6 λιτρα στο καθε φυτο. Παρατηρησε κατι μικρα πραγματακια στο 4ο φυτο που δεν εχει δειξει φυλο και μαλλον ειναι αρσενικο. Τι λετε?
image-f472528fa2e29bbe0f747a8f0cf3afc32a2983321ff4e91be42e095923e7ecbd-V.jpg image-72cd9a89bca35d9d829e69a12e15085d15458574f2bd11d99d3aa82126b0174e-V.jpg
Και αρσενικο να ειναι 3/4 regural θυληκα ειναι πολυ καλα.

astakos

New member
Δεν το είχα στα υπόψη μου ,αλλά δεν έχω να χάσω κάτι. Επόμενη προτεραιότητα ελήφθη ;) Εννοείς γύρω από τα φυτά ή περιμετρικά του χώρου?

View Image

Κάτι τέτοιο απλά από πάνω ανοιχτό?

nai kati tetoio apo panw anoixto kiriws gia na min sta fane :)

Papastroumf

Member
Ενημέρωση

Ενημέρωση

Πολύ θετικά νέα από την πατέντα με το πριονίδι. Σήμερα που πήγα να ποτίσω το πριονίδι είχε μία μικρή υγρασία πάνω πάνω και από περιέργεια λέω κάτσε να βάλω το δάχτυλο μέσα να δω και το χώμα και ήταν πολύ υγρό και αρκετά δροσερό,σε σημείο που δεν ήθελε πότισμα,γιαυτό πότισα μόνο 1,5 λίτρο το κάθε ένα. Το άλλο το παλικάρι θα πάει το βραδάκι να το κοιτάξει και αν χρειαστεί (αν και πιστεύω δεν θα χρειαστεί) θα τα ποτίσει και τότε. Το 4ο είναι αρσενικό αλλά για να βεβαιωθούμε πλήρως θα το αφήσουμε ακόμα 2 μέρες.

20150708_114218.jpg 20150708_114242.jpg
20150708_114318.jpg 20150708_114323.jpg

bathory

Member
δοκιμασμενο το κολπο με το πριονιδι,για αυτο σου το προτεινα.οσο για το φυτο αν δεν βγαλει μπαλακια μην το κοψεις,περιμενε!!!μπορει ανετα να παρει κανα μηνα ακομη μεχρι να δειξει τι ειναι!

dafoufiermer

New member
Ναι,τώρα μόνο μπορεί να υπάρξει πρόβλημα απο άποψης νερού διοτι την κάνουμε και οι δυο και γυρνάμε Κυριακή,γ τν λογο αυτο τώρα τ βράδυ πότισα κοντά στα έξι λίτρα το κάθε φυτό εκτος του αρσενικού γτ προτιμησαμε να βαλουμε περισσότερο στα αλλα,ελπίζω να ΜΝ τ φάει η ζεστη γτ έχουν πιάσει καλές κάψες εδώ πέρα..δεν συστήθηκα αλλα μάλλον καταλάβατε ότι ειμαι ο συνάδελφος του παπαστρουμφ ��

Legalization!

Papastroumf

Member
δοκιμασμενο το κολπο με το πριονιδι,για αυτο σου το προτεινα.οσο για το φυτο αν δεν βγαλει μπαλακια μην το κοψεις,περιμενε!!!μπορει ανετα να παρει κανα μηνα ακομη μεχρι να δειξει τι ειναι!

Εχει ξεκινησει να βγαζει κατι μικρα πραγματακια. Πατησα στο google pollen sacks early stage και μου εβγαλε ακριβως τα ιδια. Απλα για να το επιβεβαιωσουμε θα περιμενουμε μεχρι να γυρισουμε!

weedolada

Member
Πολύ θετικά νέα από την πατέντα με το πριονίδι. Σήμερα που πήγα να ποτίσω το πριονίδι είχε μία μικρή υγρασία πάνω πάνω και από περιέργεια λέω κάτσε να βάλω το δάχτυλο μέσα να δω και το χώμα και ήταν πολύ υγρό και αρκετά δροσερό,σε σημείο που δεν ήθελε πότισμα,γιαυτό πότισα μόνο 1,5 λίτρο το κάθε ένα. Το άλλο το παλικάρι θα πάει το βραδάκι να το κοιτάξει και αν χρειαστεί (αν και πιστεύω δεν θα χρειαστεί) θα τα ποτίσει και τότε. Το 4ο είναι αρσενικό αλλά για να βεβαιωθούμε πλήρως θα το αφήσουμε ακόμα 2 μέρες.

View attachment 324310 View attachment 324311
View attachment 324312 View attachment 324313

το 1.5 λίτρο είναι πάρα πολύ λίγο για καλλιέργεια στο χώμα έξω..

Papastroumf

Member
Το 4ημερο ταξιδάκι έφτασε στο τέλος και πάλι πίσω στην δουλειά. Τα φυτά δεν διψούσαν ιδιαίτερα διότι πρωτού φύγουμε είχαμε ρίξει 6 λίτρα στο καθένα και την παρασκευή είχε υγρασία και καταιγίδα για μία ώρα. Τα φυτά έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν. Το αρσενικό επιβεβαιώθηκε και έπεσε τσεκούρι :( . Τωρα όσον αφορά το αυτόματο πότισμα. Το βαρέλι που είχαμε βρει είχε μέσα σκουριά. Το πλύναμε μέχρι το νερό που βγαίνει να ειναι καθαρό. Όμως είναι ακόμα λίγο θολό,ελάχιστα. Θα επηρεασει το φυτό?

Papastroumf

Member
το 1.5 λίτρο είναι πάρα πολύ λίγο για καλλιέργεια στο χώμα έξω..

Το γνωρίζουμε τούτο φίλτατε απλά το χώμα ήταν αρκετα υγρό όπως και το πριονίδι. Για το λόγο αυτό πότισε ελάχιστα. Δεν υπήρξε τελικά κάποιο πρόβλημα.

weedolada

Member
α οκ απλά μου φάνηκε λίγο το 1.5 λίτρο,έπρεπε να διαβάσω για το πριονίδι..all good τότε..

scourouhi

Member
Καλημέρα Μπαρμπαστρούμφ . Δεν θα έχεις πρόβλημα με υπολείμματα σκουριάς . Το βαρέλι είναι προφανώς μεταλικό , πως σκέφτεστε να οργανώσετε το αυτόματο σύστημα ; Π.χ Πως θα γεμίσετε το βαρέλι με νερό ; Ίσως θα πρέπει να βάλετε 2-3 παλέτες για να καθίσει το βαρέλι και να έχει περισσότερη πίεση το νερό . Νομίζω ότι πρέπει να τυλίξετε το βαρέλι με κάτι μονωτικό για να μην ζεσταίνεται πολύ το νερό ή να ποτίζετε το πρωί . Μην αφήσετε δακτυλικά αποτυπώματα στα υλικά του αυτόματου .
Άντε παλικάρια!Εύχομαι τα κορίτσια σας να μας εκπλήξουν όλους.
Μόνο τα δικά σας και του Ορφέα βλέπουμε φέτος στο Ελληνικό φόρουμ και χαιρόμαστε με τα αποτελέσματα .Καλή συνέχεια ωρέ !
Για του χρόνου ,άμα θέλετε ,μπορώ να σας στείλω εγώ 2-3 feminized σπόρους από την ACE και να φτιάξετε δέντρα σαν του Ορφέα .

Εγώ φέτος την πάτησα . Πάλι καλά που δεν με δέσανε ... Με έσωσε το αυτόματο πότισμα .
Συνεχίζω ακάθεκτος όμως ,έχω βάλει ένα αυτόματο Sour Bubbly και ένα feminized από ACE ( Malawi x PCK ) , έχω και 3 φυτάκια από αυτά που σκάνε στο παρτέρι μου από σποράκια που έριχνα παλιά . Τα βαράει ο ήλιος περί της 5 ώρες και μετά τα βάζω κάτω από μια 120 watt cfl .

scourouhi

Member
Αποξήρανση ρίγανης .Άλλες φούντες ...

Αποξήρανση ρίγανης .Άλλες φούντες ...

Papastroumf

Member
Καλημέρα Μπαρμπαστρούμφ . Δεν θα έχεις πρόβλημα με υπολείμματα σκουριάς . Το βαρέλι είναι προφανώς μεταλικό , πως σκέφτεστε να οργανώσετε το αυτόματο σύστημα ; Π.χ Πως θα γεμίσετε το βαρέλι με νερό ; Ίσως θα πρέπει να βάλετε 2-3 παλέτες για να καθίσει το βαρέλι και να έχει περισσότερη πίεση το νερό . Νομίζω ότι πρέπει να τυλίξετε το βαρέλι με κάτι μονωτικό για να μην ζεσταίνεται πολύ το νερό ή να ποτίζετε το πρωί . Μην αφήσετε δακτυλικά αποτυπώματα στα υλικά του αυτόματου .
Άντε παλικάρια!Εύχομαι τα κορίτσια σας να μας εκπλήξουν όλους.
Μόνο τα δικά σας και του Ορφέα βλέπουμε φέτος στο Ελληνικό φόρουμ και χαιρόμαστε με τα αποτελέσματα .Καλή συνέχεια ωρέ !
Για του χρόνου ,άμα θέλετε ,μπορώ να σας στείλω εγώ 2-3 feminized σπόρους από την ACE και να φτιάξετε δέντρα σαν του Ορφέα .

Εγώ φέτος την πάτησα . Πάλι καλά που δεν με δέσανε ... Με έσωσε το αυτόματο πότισμα .
Συνεχίζω ακάθεκτος όμως ,έχω βάλει ένα αυτόματο Sour Bubbly και ένα feminized από ACE ( Malawi x PCK ) , έχω και 3 φυτάκια από αυτά που σκάνε στο παρτέρι μου από σποράκια που έριχνα παλιά . Τα βαράει ο ήλιος περί της 5 ώρες και μετά τα βάζω κάτω από μια 120 watt cfl .

Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ γιατί μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε και το εκτιμάμε αφάνταστα.Λοιπόν ένα ένα γιατί έχει ζέστη και ζαλίστηκα :joint: .1ο θετικό είναι οτι δεν θα έχουμε πρόβλημα με την σκουριά.Το βαρέλι είναι γεμάτο με νερό στο 30% .Το γεμίσαμε και το κουβαλήσαμε,τώρα μην ρωτήσεις πως, απλά θα σου πω οτι ξαπλώναμε στον δρόμο για να ισιώσει η μέση μας. Έπρεπε να έχουμε λίγο Blue Dream να απαλύνουμε το πόνο μας χαχαχα :laughing: . Τώρα για το αυτόματο πότισμα θα γίνει με μαύρο λάστιχο και σταγονίδια όπου κάθε κλικ (στα σταγονίδια) είναι 2lt ανά ώρα,οπότε 3 κλικ = 6λτ ανά ώρα. Αυτό με τις παλέτες δεν το πολυκατάλαβα. Πες μου ένα μονωτικό υλικό ιδανικό για την περίπτωση μας. Το πότισμα θα οριστεί το πρωί ή το βράδυ.Και εμείς το ίδιο ελπίζουμε,μακάρι να πάνε όλα καλά. Τώρα για outdoor του χρόνου θα δούμε ,δεν είναι σίγουρο ακόμα τίποτα γιατί μετακομίζω σε λίγους μήνες και αλλάζω Latitude. ;) Του Ορφέα είναι καλά για Indoor με scrog? Θα δούμε και τι παίζει εκεί φίλε για ουtdoor αλλά φοβάμαι γιατί δεν είναι το ίδιο με το να είσαι σε ένα μέρος όλη σου την ζωή και να είσαι 5 μήνες, οπότε βλέπουμε σιγά σιγά. Καλή επιτυχία και στα δικά σου αδερφέ ;)

Πάει το αγόρι μας, κηδεία. Είχε μία ριζόμπαλα,παραλίγο να εκσπερματώσω.
20150712_221426.jpg 20150712_221522.jpg 20150712_221550-1.jpg

Papastroumf

Member
Εγώ φέτος την πάτησα . Πάλι καλά που δεν με δέσανε ... Με έσωσε το αυτόματο πότισμα.Συνεχίζω ακάθεκτος όμως ,έχω βάλει ένα αυτόματο Sour Bubbly και ένα feminized από ACE ( Malawi x PCK ) , έχω και 3 φυτάκια από αυτά που σκάνε στο παρτέρι μου από σποράκια που έριχνα παλιά . Τα βαράει ο ήλιος περί της 5 ώρες και μετά τα βάζω κάτω από μια 120 watt cfl .
H σατιβάρα είναι αυτή στην 2η φωτογραφία ? Δηλαδή τα αφήνεις για veg έξω και μετά για flowering τα χώνεις indoor στην cfl αν κατάλαβα καλά?

scourouhi

Member
Καλησπέρα . Αν αφήσεις το βαρέλι στο επίπεδο του εδάφους ,τότε δεν θα υπάρχει αρκετή πίεση νερού για να λειτουργήσουν τα σταγονίδια .Όσο πιο ψηλά σηκωθεί το βαρέλι ,αυξάνεται η πίεση .

Το φυτό στην δεύτερη φωτό είναι Malawi x PCK , Σατίβα με Ίντικα .
Τα έχω στη ντουλάπα κάτω από λάμπα και το μεσημέρι τα βγάζω στη βεράντα να λιαστούν ,σύνολο 20 ώρες φως .

Papastroumf

Member
Καλησπέρα . Αν αφήσεις το βαρέλι στο επίπεδο του εδάφους ,τότε δεν θα υπάρχει αρκετή πίεση νερού για να λειτουργήσουν τα σταγονίδια .Όσο πιο ψηλά σηκωθεί το βαρέλι ,αυξάνεται η πίεση .

Το φυτό στην δεύτερη φωτό είναι Malawi x PCK , Σατίβα με Ίντικα .
Τα έχω στη ντουλάπα κάτω από λάμπα και το μεσημέρι τα βγάζω στη βεράντα να λιαστούν ,σύνολο 20 ώρες φως .

Ρε φίλε είσαι πολύ μπροστά και κορυφαίος outdooras με βάση αυτά που μου έχεις πει,γιατί όλα είναι σωστά και με έχουν βοηθήσει. Μέχρι και τώρα πήγα να ανεβάσω για αυτό το πρόβλημα με την πίεση του νερού και με πρόλαβες. Respect!!! Όσο για τα φυτά σου με 20 ώρες φωτός σε λίγο θα τα κοιτάς με κυάλια. Όταν μιλάμε για ύψος σε πόσο αναφερόμαστε? Επίσης κάτι είχες αναφέρει για μονωτικό υλικό, αλλά δεν μου απάντησες! Έχουμε ένα ακόμα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να ενώσουμε τον προγραμματιστή με το βαρέλι,κάτι είχαμε κάνει με το λάστιχο που φαίνεται στην φωτογραφία αλλά δεν πέτυχε και έσταζε λίγο λίγο. Τι μας προτείνεις να κάνουμε? Πότισα 2 λίτρα στο καθένα γιατί το χώμα ήτανε υγρό.
20150713_201721.jpg 20150713_201712.jpg 20150713_201734.jpg

scourouhi

Member
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .
Ξέχνα τη μόνωση του βαρελιού ,δεν είναι απαραίτητη .
Το συγκεκριμένο βαρέλι θα σας παιδέψει πολύ . Είναι δύσκολο να προσαρμόσεις τον αυτόματο και επίσης θα είναι δύσκολο να του ρίξεις και άλλο νερό . Καλύτερα είναι τα πλαστικά βαρέλια που έχουν μεγάλο βιδωτό καπάκι για να μπορείς να έχεις πρόσβαση στον πάτο και εκεί να προσαρμοστεί μια πατέντα για παροχή νερού και με σιλικόνη να σταματήσεις τυχόν διαρροή .
Σε αυτό που έχεις ,μπορείς να προσπαθήσεις να σταματήσεις τη διαρροή με τεφλόν και σιλικόνη αλλά για να πω την αλήθεια δεν αξίζει τον κόπο . Προτείνω να αφήσεις την ιδέα του αυτόματου και να ποτίζετε κανονικά για να είστε σίγουροι ότι δεν θα μπλοκάρει κάτι και πάθετε ζημιά .

Latest posts

Latest posts