ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Bogusik2 ale bym opierdołil te twoje smakołyki <mniam>
Ej ty jestes po jakiejs szkole gastronomicznej czy sam sie teog nauczyłes??
Naprawde zajebiscie gotoujesz
Pozdro
Sałata Lodowa z dressingiem i smok z masła (ten z władcy pierścieni - robiony nożykiem ) hyhy
Schabowe z soji i pire ziemniaczane z prażonym i zmiksowanym siemieniem lnianym (daje orzechowy posmak - super ).. i maślane "M" hyhy
Koreczki z serem pleśniowym i miodem + maślany brodacz (koles który grał tego kapitana-ośmiornice w 2 czesci piratów z karaibów hyhy)
Smażona rybka Panga P.S. Shadow panga nie jedzie mułem jak sie ja dobrze zrobi hyhy
Mam nadzieje ze sie podoba Wesołych Świat hyhy pzdrOgrodnik dzieki mam 17 latek i jeszcze zadnej szkoly hyhy jestem wolny umysł
No to po świętach pewnie każdy coś tam pichci u siebie a temat zepchnol sie ;/ heh trzebaby troche pokolorować hyhy
Grzypki
Śniadanie świąteczne zapakowane rodzicielce do pracy
no panga jest smaczna, jej smak jest zajebiście neutralny i można zajebisty smak zrobić potrawy...
ale ja jej niejem bo czytałem że:
Panga jest importowana z wietnamu gdzie pływa w zanieczyszczonych rzekach i jest dokarmiana mączką z tłuszczu ryb innych przez co kumulują się w niej toksyczne związki w ilości o wiele większej niz w innych rybach...
Na bank jak się zje raz na 6 miesięcy to się nic nie stanie ale jak przez 30 lat bym żarł to co tydzien to pewnie by mi to na zdrowie nie wyszło...
ja też bogusik lubie gotować i gotuje czasami (gotowałbym częściej ale ciężko u mnie się przeboleć żeby już zacząć, jak zaczne i sie do tego wezme to lubie to w huj hehe)
w piątek robie dorsz po darłowsku albo po portugalsku zalezy jakie bede mial checi bo ten drugi jest troszeczke bardziej skomplikowany i czasochłonny.
A co do tej pangi:
wiesz ogolnie to niech kazdy je co lubi ja tam sobie wcisnolem i jak mam do wyboru 10 innych ryb to bede wpierdalal te ktore sa zdrowsze nawet jesli to jest tylko moje puste przekonanie hehehe
BTW: i tak pange bede żarł, ale kiedys jak robiłem rybe to tylko pange (ten delikatny smak ) a teraz to panga to ostatecznosc...
pozdro
EDIT:
Co do tych koreczków:
Jaki dajesz ser pleśniowy? Jaką przyprawą to posypałeś?
Tam niema jeszcze zwykłego sera przypadkiem czy tyle masła tam walisz?
kurde bogusik masz ty leb do gotowania ;]
az ide se cos zrobie bo sie zachcialo jesc
a godzina juz prawie 5 oO
ps.
bogusik a moze ty dziewczynka
z taka mogl bym sie hajtnac
LDV w koreczkach to masło ser plesniowy Turek o ile dobrze pamietam, bez zadnych przypraw.. Nie jest to zdrowe ale nie ja to jadłem wiec ch** hahaha
Cracker jednak chłopczyk hyhy ale dzięki za propozyszon pzdr
na 20-25 slimakow bierzemy pol kostki masla, roztapiamy i dodajemy 0,5-1g oil hashu po zestaleniu dodajemy 2-3 zabki czosnku, natke pietruszki, oraz sol i pieprz do smaku, slimaki nalezy przeplukac, odsluzowac, sparzyc, odciac tuszki od reszty slimaka, ugotowac, i umiescic wraz z nadzieniem do umytych i wygotowanych muszli, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym (do 200 C) piekarniku, sos wylewamy na biale pieczywo, slimaczka szybko wyjmujemy, zagryzamy buleczka nasaczona sosem