What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

🎞️🎞️D60-60x60x120 90w Led 🎞️🎞️D80-80x80x160 150w Led

lumion

Active member
Aseara eram prea obosit sa mai ctesc ceva. Am aprofundat treaba si sunt 2 feluri de leduri cu spectre diferite, ai dreptate ...tot ok.

Am nevoie de o recomandare pentru un ph metru si ec metru ... buget: 50 coco pentru ambele.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nimic decent la banii aia. Multa calibrare pt rezultate mediocre. Tocmai am aruncat un set de asta de 10-15 usd bucata ca mai bine ieseam ghicind, daca nu le calibram la fiecare folosire.
Si nu te mai uita in ledurile alea, ca o sa ramai chior. Eu is patit. Inca vad ceva, da mai mult am futut din vedere de la leduri si hps, decat de la varsta. Nu e gluma!

lumion

Active member
Nimic decent la banii aia. Multa calibrare pt rezultate mediocre. Tocmai am aruncat un set de asta de 10-15 usd bucata ca mai bine ieseam ghicind, daca nu le calibram la fiecare folosire.
Si nu te mai uita in ledurile alea, ca o sa ramai chior. Eu is patit. Inca vad ceva, da mai mult am futut din vedere de la leduri si hps, decat de la varsta. Nu e gluma!

Stiu ca nu Este gluma ....am ochelari cu protectie uw. Si eu sunt patit.

Eu nu am lucrat cu EC si Ph Metru pana acum. Daca te uiti in jurnalele mele nu o sa vezi Probleme foarte mari cu plantele. Recomanda ceva intermediar atunci .... Sau sa merg Mai departe asa bazandu-ma doar pe observatii atente, intuitie si noroc. Mai Este cineva Care creste fara ....?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Organic am crescut fara. 8 ani. Sub leduri de astea intense nu ma descurc cu organic asa ca am inceput sa mai dau si nutrienti partial sau total minerali or de sinteza. Pt ph picaturi (reactivi), pt ec.. tds meter. Care e tot pe acolo ca valori dar mai precis chiar si cand e vechi si necalibrat, mai putine calibrari.. si mai ieftin.
P.s
ochelarii uv nu fac nimic la leduri.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sa cresti umiditatea e usor. Mai greu e sa o scazi. Daca cumva e frig la radacini, ai aflat si unul din motivele aparitiei deficientei de Ca. Pe langa faptul ca probabil au nevoie de ceva supliment Cal Mag. Constant.
Si ajungem la dolomita. Care urca grav ph-ul (probabil o sa vezi si mai multa deficienta cal mag, initial) si va fi disponibila de abia in vreo 2-3 saptamani.
nu tot ce suna bine pe hartie.. e bun si in practica. Si eu am crezut ca dolomita e amedamentul salvator. Nu mi-a iesit.

lumion

Active member
Sa cresti umiditatea e usor. Mai greu e sa o scazi. Daca cumva e frig la radacini, ai aflat si unul din motivele aparitiei deficientei de Ca. Pe langa faptul ca probabil au nevoie de ceva supliment Cal Mag. Constant.
Si ajungem la dolomita. Care urca grav ph-ul (probabil o sa vezi si mai multa deficienta cal mag, initial) si va fi disponibila de abia in vreo 2-3 saptamani.
nu tot ce suna bine pe hartie.. e bun si in practica. Si eu am crezut ca dolomita e amedamentul salvator. Nu mi-a iesit.

Eu as da vina si pe panoul de Lumina prea puternic pentru varsta plantei. Distanta mica intre ele.. Ce zici.?...o fotosinteza prea avansata .

lumion

Active member
In growul trecut tin minte ca am patit la fel. Daca imi aduc bine aminte ....doar ca de data asta problema a aparut in vegetatie, atunci eram tarziu in floare....:shucks: si coincide cu faptul ca de fiecare Data distanta intre planta si LED era FFF mica.
La ca de repede a crescut , este foarte probabil sa ai dreptate o sa le dau papaica mai multa de luni ....intre timp le tin la cald si mai stau putin cu ochii pe ele

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asa ziceam si eu cand hraneam organic si nu reuseam sa tin pasul cu nevoile de nutrienti.
Ba chiar am redus si lumina (avand dimmer) si am constatat ca planta nu se dezvolta cu mult mai incet nici asa. Pe masura ce am invatat sa hranesc iar in limita acceptabilr am observat ca merge, si ca plantele cresc in un ritm normal, si fara deficiente vizibile. Daca ii dai un foliar cu cal mag o sa vezi ca se descurca cateva zile, pana raman iar fara. La ce culoare au tulpinile alea ar fi semn ca le lipseste si P, si de aia inclin sa cled ca e macar partial de la temperatura mai joasa de la nivelul radacinilor. Ca e destul de greu sa aiba lipsa de P daca le hranesti cat de cat cu ceva..
Sau poate e phul? Daca apare curand si def de Mg, apoi poate si Zn.. s-ar explica usor cu problema temperaturii..

lumion

Active member
Asa ziceam si eu cand hraneam organic si nu reuseam sa tin pasul cu nevoile de nutrienti.
Ba chiar am redus si lumina (avand dimmer) si am constatat ca planta nu se dezvolta cu mult mai incet nici asa. Pe masura ce am invatat sa hranesc iar in limita acceptabilr am observat ca merge, si ca plantele cresc in un ritm normal, si fara deficiente vizibile. Daca ii dai un foliar cu cal mag o sa vezi ca se descurca cateva zile, pana raman iar fara. La ce culoare au tulpinile alea ar fi semn ca le lipseste si P, si de aia inclin sa cled ca e macar partial de la temperatura mai joasa de la nivelul radacinilor. Ca e destul de greu sa aiba lipsa de P daca le hranesti cat de cat cu ceva..
Sau poate e phul? Daca apare curand si def de Mg, apoi poate si Zn.. s-ar explica usor cu problema temperaturii..

Am dus umiditatea la 60% incepe sa se ridice, parca are erectie. Era varza :)).. O sa fiu mai atent. Care Ar fi t optima pentru radacini ?

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tot cam ca cea pentru canopie, si foarte apropiata de ea sa fie. 20-24 ar fi numai bine.

lumion

Active member
Click image for larger version  Name:	IMG_20211120_183055.jpg Views:	1 Size:	86.8 KB ID:	17995361
Cam asa se prezinta. Peste 2 zile o sa verific iar. Am pus tavi cu apa si 1 Ventilator in plus, am redus ventilatia nitel, tragea ca pentru perioadele de vara. Este primul grow facut iarna intr-un loc care nu dispune de caldura centralizata. Mi se pare prea mult timp pierdut pe drum ca sa vin zi de zi sa fac focul.

Last edited:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Poti folosi o patura electrica ca sa nu scada temp la radacini numai ca mananca mult curent ca sa mearga 24/24 dar in cazul tau e buna. Mai este un tip de incalzire care se prinde la tubulatura pe traseu numai ca aceeasi problema, mananca curent.

Cauta nutrienti de stimulat radacinile pentru clone organic. Daca le tii aproape de lampa si ai posibilitatea sa dimezi din cauza spatiului, iti recomand sa faci asta daca e cazul.

La led daca intampinati probleme cu ele te timp de noapte se vede o oarecare intensitate, tot ce trebuie sa faceti e sa rotiti stecker-ul invers de la priza din perete si nu de pe traseu. Valabil este si la timmer.

Spor!

lumion

Active member
Poti folosi o patura electrica ca sa nu scada temp la radacini numai ca mananca mult curent ca sa mearga 24/24 dar in cazul tau e buna. Mai este un tip de incalzire care se prinde la tubulatura pe traseu numai ca aceeasi problema, mananca curent.

Cauta nutrienti de stimulat radacinile pentru clone organic. Daca le tii aproape de lampa si ai posibilitatea sa dimezi din cauza spatiului, iti recomand sa faci asta daca e cazul.

La led daca intampinati probleme cu ele te timp de noapte se vede o oarecare intensitate, tot ce trebuie sa faceti e sa rotiti stecker-ul invers de la priza din perete si nu de pe traseu. Valabil este si la timmer.

Spor!

M-am apucat sa construiesc ceva cu termostat si folii termice. Planul meu are 4 camere, 3 flow si un veg. Dupa calculele mele, aceste dulapuri pot functiona pe rand, cedand surplusul de caldura acolo unde este nevoie. Vara aceste module pot functiona separat la fel de bine.

Man recomanda ceva pt radacinile alea, nu am chef de exepimente, prefer sa merg la sigur :kissass:

Te referi la nul si faza care ar trebui sa nu fie inversate.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Pentru căldură la rădăcini poți folosi niște cârpe sub box !
Și sunt încălzitoare pentru acvariu din câte am văzut , mulți le folosesc, dar mănâncă curent, asta e clar!
Si că stimulator pentru rădăcini poți folosi ăsta! Eu îl folosesc și nu am avut probleme!
IMG_20211121_210915_1024x1365.jpg