Nimic decent la banii aia. Multa calibrare pt rezultate mediocre. Tocmai am aruncat un set de asta de 10-15 usd bucata ca mai bine ieseam ghicind, daca nu le calibram la fiecare folosire.
Si nu te mai uita in ledurile alea, ca o sa ramai chior. Eu is patit. Inca vad ceva, da mai mult am futut din vedere de la leduri si hps, decat de la varsta. Nu e gluma!
...Eu nu am lucrat cu EC si Ph Metru pana acum...
... Mai Este cineva Care creste fara ....?
Sa cresti umiditatea e usor. Mai greu e sa o scazi. Daca cumva e frig la radacini, ai aflat si unul din motivele aparitiei deficientei de Ca. Pe langa faptul ca probabil au nevoie de ceva supliment Cal Mag. Constant.
Si ajungem la dolomita. Care urca grav ph-ul (probabil o sa vezi si mai multa deficienta cal mag, initial) si va fi disponibila de abia in vreo 2-3 saptamani.
nu tot ce suna bine pe hartie.. e bun si in practica. Si eu am crezut ca dolomita e amedamentul salvator. Nu mi-a iesit.
Asa ziceam si eu cand hraneam organic si nu reuseam sa tin pasul cu nevoile de nutrienti.
Ba chiar am redus si lumina (avand dimmer) si am constatat ca planta nu se dezvolta cu mult mai incet nici asa. Pe masura ce am invatat sa hranesc iar in limita acceptabilr am observat ca merge, si ca plantele cresc in un ritm normal, si fara deficiente vizibile. Daca ii dai un foliar cu cal mag o sa vezi ca se descurca cateva zile, pana raman iar fara. La ce culoare au tulpinile alea ar fi semn ca le lipseste si P, si de aia inclin sa cled ca e macar partial de la temperatura mai joasa de la nivelul radacinilor. Ca e destul de greu sa aiba lipsa de P daca le hranesti cat de cat cu ceva..
Sau poate e phul? Daca apare curand si def de Mg, apoi poate si Zn.. s-ar explica usor cu problema temperaturii..
Poti pune ceva electric cu un termostat..
Poti folosi o patura electrica ca sa nu scada temp la radacini numai ca mananca mult curent ca sa mearga 24/24 dar in cazul tau e buna. Mai este un tip de incalzire care se prinde la tubulatura pe traseu numai ca aceeasi problema, mananca curent.
Cauta nutrienti de stimulat radacinile pentru clone organic. Daca le tii aproape de lampa si ai posibilitatea sa dimezi din cauza spatiului, iti recomand sa faci asta daca e cazul.
La led daca intampinati probleme cu ele te timp de noapte se vede o oarecare intensitate, tot ce trebuie sa faceti e sa rotiti stecker-ul invers de la priza din perete si nu de pe traseu. Valabil este si la timmer.
Spor!