What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

Rano bylem na spocie i siedzialem tam chyba z 20min.
I moje obserwacje doprowadziły do rozpoznania tego osobnika

Otuż okazał sie kobietą :woohoo: z tego jestem bardzo zadowolony.

Jeszcze jedna sprawa, troche przykra z tym osobnikiem po prawej stronie.

Po zrobieniu Fim-a w miejscu gdzie konczy sie ostatnie pietro oglaęzien od lodyki
pojawily sie w przeciągu 3 dni 2. meskie w pełni dojrzałe kwiaty. Mysl nasuwa sie sama ze jest hermem, dziwi mnie to ze dopierop teraz to pokazał.

I pytanie czy jest mozliwe ze to tylko 1 taki wybryk? Czy teraz juz caly czas beda roznac meskie kwiaty.

Ruderalis poszedł pod nuż z tego względu ze miał jaja. A jego ppylek mi nie potrzebny.

No i juz mam jasny plan jesli chodzi o robienie krossow.
male (hawaii&skunk#1)

&&&
female (hawaii&skunk#1)

male (hawaii&skunk#1)

&&&
female (fem.PP)

:bat:

PS.
I mam prośbe, kto ma jakis pyłek to PM do mnie.

Last edited:
G

Guest

Witam. Ze wzgledu ze niedlugo wyjezdzam do hiszpani na wakacje mam male pytanie do was. Trudno jest sobie tam skolowac cos do palenia. Ma ktos jakies doswiadczenia ? Chce dodac ze bede w miejscowosci niedalko Barcelony. Napisal bym na hiszpanskim threadzie, ale moj ang. jest cienki. Z gory dzieki za pomoc

Edit: Ja slyszalem ze w hiszpani mozna kupic normalnie ale to w aptece na recepte.
Patrz na ten thread fish [click]

Last edited:
G

Guest

siemka ostatnio cos wkurwiony laze. coraz wiecej typow zaczyna sie krecic kolo moich grow. wyczuwam tych jebanych zlodziei. nie wiem co bedzie. nie zaczynam chyba nawet zapylac jak maja je zajebac to ja to pierdole. jeszcze stoja ale jeden chuj wie do kiedy postoja. w kazdym razie musze byc szybszy niz oprawcy i sciac jak bongi beda niestety niedojrzale. na razie jest tak jak widac na zdjeciach. czesc roslin juz mi kwitnie te wysoce outdoorowe czyli Califorania Orange Bud x Passion#1 i Durban Silver Star x Sweet Roxana ;). nie pokazuje nawet wloskow Romp19, niektore californie zwlaszcza [pheno indica] w ogole jeszcze nie pokazalo jakichs form kwiatowych, ale spoko jeszcze czas. w kazdym razie @Hot Twoje BBxBS jeszcze nie pokazaly kwiatkow owszem piekne wielkie preflowery juz sa. nadal rosliny hc miazdza pod wzgledem wigoru i rozpietosci wszystkie inne. w wysokosci doganiaja nazwane przeze mnie smiesznie monsterami COBxP#1. no dwu metrowe potwory to juz zaczyna byc malo smiesznie. na dachu to juz tak je widac ze masakra. bron boze hehe podlezc tam blizej lol bo i cuchnac ostatnio zaczelo tak ze strach :). skunkowo i owocowo. skunowo od BBxBS a reszta czyli COB powiewa od nich sweet zapachem :joint: good smoke sie jakis szykuje
:woohoo:

sam wlasciwie nie wiem czy lac juz pod COB Terra Flores skoro sa tak juz mocno rozwiniete kwiaty. swoja droga na dachu jest przewysmienicie duzo slonca moze dlatego tak szybka kwitna. no i 2 rzecz to ze rosna razem w jednej wielkiej giga donicy i kurna jedne jeszcze weguja na moje oko a drugie juz kwiatuja a nawoz pojdzie po wszystkim. chyba jednak ta chemia pojdzie na samiutki koniec wrzesnia teraz szkoda chyba lac poki jeszcze tyle wzrostu wegetatywnego przed nimi. o whow ale sie rozpisalem, zem sie wkurwil i tak to wyszlo, ale mam bitke FruitBowla od naszego wspolnego zioma [ pozdro dla niego nie fish :) ] to sie zatluke dzisiaj nad jeziorem i zapomne o zlodziejach i problemach.

homegrown

pozdro growerzy pes :wave:

Muczaczo

Member
Oj wymiatasz, wymiatasz kolego Pes. Naprawdę piękne masz te rośliny. Ciężarówka palenia z tych krzaczków będzie :D.

P.s. ja już dumam, jak poradzić sobie z ewentualnymi złodziejami za rok. Myślałem np. o sidłach, co bandytom ręce i nogi poprzestawiają.

troyan

Member
bylem dzis na spocie, plantonem k podlalem (swoja droga widac ze insol w podzialal po przez tydzien mojej nieobecnosci podrosly niezle).
ladnie pachnie wszystko - tak cytrusowo.

dalej szukam pylku :sasmokin:

1337grower

Active member
Witam;-)
Piekny roslinki macie wszyscy bez wyjatkow;-)))
Pes , a nie mozesz wziasc kolegi jedengo i drugiego i upolowac tych skurwysynow i im "wytlumaczyc" ,ze sie tak nie powinno robic?zal dupe sciska jak patrze na twoje rosliny ,w chuj pracy wlozyles w nie a tutaj przyjedzie jeden SKURWYsyn z drugim i zapierdola je;/ mi tam raz probowali zapierdolic...teraz jak mi beda jacys probowali to juz wiem ,ze to nie sa ci sami na bank...takich skurwysynow trzeba tepic, przepraszam za przeklenstwa.
Moja roslinak DurbanSilverStar@bagseed zdjecia z dzisiaj, eh ciekawe kiedy plec pokarze;-)i jak zawsze przeprasazm za jakosc zdjec

Last edited:

Burek

Member
Witam byłem dziś na spocie no i oto zdjęcia:
1 nie wiem czemu taka oklapnięta podlana była 3 dni temu spora ilościa wody no i roztworkiem biohumusa, może to od słońca bo skwar był od ostatniego podlania niemiłosierny ale prosze napiszcie od czego to? :(to mój pierwszy grow dlatego się tak martwie o nią

2 roślina ta pomarszczona ma się bardzo dobrze oto fota :)

3 roślina wysadzona kilka dni temu tez się dobrze trzyma

no i teraz zadam troche amatorskie pytanie czy to już są preflowery czy dopiero odgałęzienie bo mi to przypomina preflower żeńskie

Z góry dzięki za odp

Pozdro!

Last edited:
G

Guest

Heheh Buurek to jest odgalezienie... ale niewiem w jakim stoppniu moze ci to zenski preflower przypominac, nie widze zadnych wlaskow wychodzacych z tego.

Ppprzykład zenskiego preflowera
10488P6170011-med.JPG

G

Guest

@h9tric, Mieszkalem w Hiszpanii przez pare miesiecy i moge Ci powiedziec, ze ze zjara nie bedziesz mial problemow. Na kazdej lawce siedza Marokanczycy i co drugi ma w kieszeni kostke haszu. Ja bylem tam juz z 8 lat temu i nie bylo zadnych problemow. A juz na plazy wieczorem to wszyscy pala. Mieszkalem przez pewien okres pod taka duza do gory dnem odwrocona lodka a pod sasiednia mieszkal pewien Hiszpan, ktor codziennie dawal mi z grama za to ze mieszkalem niedaleko :). Jak bedziesz kupowal to nie daj z siebie zrobic marchewy: gruda - kaska - tylko z reki do reki. Ceny sa dobre i palenie tez.

@Burek, mi to wyglada jednak na rozgalezienie. Co sie tyczy zas pierwszej fotki to roslinka na sloncu czesto sie tak zachowuje. Nie martw sie. Nic jej nie bedzie jesli ja bedziesz podlewal.

@Pes, nie myslales o przeprowadzce? Ja wiem, ze duzo z tym roboty zwlaszcza przy takich plantach, ale wolalbym to tydzien robic niz stracic wszystko.

Bylem wczoraj podlac moja jedynaczke. Po dokarmieniu biohumusem od soboty bardzo sciemnialy jej liscie i wyglada zdrowo. Odwiedze ja dopiero za jakis tydzien i wtedy maly update zdjeciowy uprawy zrobie.

Last edited:
B

bronek

Witam
po dlugiej przerwie melduje drobna katastrofe.
2 z 4 miejscowek zostaly spacyfikowane-nie mam juz WW anie HH i HHxDC -no chyba,ze jeszcze odzyja:/
a przyczyna tej tragedii-prozaiczna-jakis szalony rolnik wjechal w moje wysokie niemal do pasa planty :/
eeh cale szczescie zostala jeszcze ta miejscowka:

liscie nieco oklaply-dawno nie byly podlewane

troszke gesto rosna-tymbardziej,ze wiekszosc z nich juz sie okreslila pciowo-wiekszosc to kobitki :woohoo:

reasumujac: "mialo byc tak pieknie"
a tymczasem zostala mi jedna miejscowa-fotki powyzej
i jeszcze jedna, na ktora pchaja sie krowska i dawno tam nie bylem-moze juz nic nie ma:/

Last edited:
G

Guest

@Bronek, ladne te Twoje roslinki. trzymam kciuki zeby Ci ich nikt nie skroil ani nie rozjechal. Sa chyba na niezlym widoku, ale maja za to mnostwo slonca. Mi w tamtym roku w polowie wrzesnia ukradli dwie slicznie porozgaleziane rosliny z mnostwem kwiatow. Mialem juz sie zniechecic do outdoora ale mi przeszlo i mam w tym roku roslinke.
Mam tez druga roslinke, ktora poddalem 2 dni temu pewnemu eksperymentowi. Otoz moja kobieta uprawiala w ubieglym roku groszek pachnacy, ktory jednakze nie wyrosl jej prawie wcale. Ziemia byla niewyjalowiona wiec powedrowala do worka a w worku do piwnicy. Lezala tam ladnych pare miesiecy. Wiosna okazalo sie, ze w worku tym poza ziemia jest strasznie duzo dzdzownic a sama ziemia jest przez nie przerobiona prawie doszczetnie. Ma dziwna konsystencje, jest lepka od naturalnego humusa (guano dzdzownic)i caly czas wilgotna. Do niej przesadzilem mlodziutka roslinke (taka 15 cm i 4 pietra lisci). Oczywiscie przesialem ja z dzdzownic. Czekam teraz na efekty. Mysle ze powinna ruszyc z kopyta do gory zwlaszcza ze stoi na bardzo dlugo naswietlonym balkonie.

kaczy

Active member
Veteran
@grunwald super sprawa wlasna fabryka biohumusa na pewno rosinka ci sie za to odwdzieczy bo chyba lepszej pozywki miec nie mogla. Co zrobiles z dzdzownicami po przesianiu??Ja na twoim miejscu zrobil bym tak:nawalil zwyklej ziemi do worka dosypal do tego jakichs ogryzkow itp i wpuscil spowrotem wszystkie robaki do worka niech przerabiaja i za jakis czas znowu bys mial swietna ziemie. No chyba ze by mi sie nie chcialo i robaki bym zabral na ryby;-)
pozdro

G

Guest

Zuzylem narazie mala czesc ziemi. Jak zauwaze ze roslinka dobrze zareaguje na nowe srodowisko to przy przesadzaniu na spota bedzie reszta potrzebna. Zastanawia mnie tylko jakie pH ma ta ziemia... no coz zobaczymy. Najwyzej trzeba bedzie troche wapnem odkwasic. Wrzuce wieczorem albo jutro fotki moich dzdzownic :) i roslinki w tej ziemi zyjacej.

Czy mrowki zjadaja mszyce?

Last edited:

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
wrecz przeciwnie, grunwald.
mrowki choduja mszyce!!!

mszyce wydzielaja slodkie odchody, spijane przez mrowki. odwdzieczaja sie w ten sposob, ze chronia mszyce przed roznymi atakujacymi je wrogami oraz przenosza je z jednej rosliny na druga, kiedy pierwszy zywiciel jest juz wyeksploatowany.

same mrowki sa OK ale poniewaz choduja mszyce (tak jak ludzie choduja krowy) to nie sa milymi goscmi w ogrodzie...

pozdro growers!!!!!

G

Guest

No to czeka moja roslinke oprysk chyba... Tylko czy uzyc wody z rozmoczonymi papierosami czy jakiegos specjalnego preparatu? To tylko jedna nieduza roslinka... Moze nie warto niczego kupowac jak tytex sobie z mszycami radzi... (?)

Latest posts

Latest posts