What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

GanjaDevil

Member
Tak , ale zobacze taką sytuacje jak ja mam :
Mam box 60x60 cm kiedy dawałem BigBudy i jedną WhiteWidow to dałem 4 sztuki i miałem zajebisty fart bo 4 żeńskie były ... a jak będe mia LR to moge dać na początku wszystkie 10 sztuk ( doniczki 15x15 ) , zrobić sobie troche pestek i potem dać nawet 16 szt. , załóżmy w tym 10 żeńskich :10gr x 10 to jest 100gr. , a jak bym miał 4 sztuki innych to musiałbym wyciągnąć po 25 gr z jednej i musiałby by być 4 żeńskie ... więc po zrobieniu sobie takiego rachunku doszedłem do wniosku , że to nie jest taki zły pomysł . Jeszcze jedna kwestia u mnie występuje , kwestia tolerancji , a wiadomo jak są mniejsze krzaczorki to łagodniej wyglądają ... z czasem planuje dwa rozwiązania :

plan A : albo w domu będzie tolerancja
plan B : trzeba się będzie wyprowadzić ...

narazie próbuje wprowadzić w życie plan A :joint:

P.S DZISIAJ o 23.10 na PLANETE dokument pt."Narkotyki i mózg" - może kogoś zainteresuje

Last edited:
G

Guest

pytanie do was, jaki mikroskop reczny kupic 15x, 60-100x, 160-200x? zeby powiekszenie nie bylo zbyt duze, zeby wszystko ladnie bylo widac (wystarczy ten 60-100x?)

Last edited:

Fish131

Active member
Spot nr 2 wita :D

Ida calkiem ladnie. Niedawno w sumie posadzone, juz sie powolutku okreslaja, mam pare kobitek i pare skurwieli :D ale nie wszystkie sie okreslily wiec mam nadzieje ze beda zenskie :D

Do rzeczy :D

Papaya:

Passion pierwszy dolek:

Passion 2gi dolek:

Passion 3ci dolek:

Passion 4ty dolek (ten ktorego kumpel spalil hehe)

Tak wogole wydaje mi sie ze ktos sie krecil w okolicy spota. Teraz z kumpel rozwalimy jakies paliki i porozciagamy nitke w cely zobaczenia czy rzeczywiscie ktos sie tam kreci...

EDIT

Madixx nie zgodze sie z Toba. Nie kazdy hoduje dla jak najwiekszego plonu. Piekno rosniecia, tymbardziej tak ciekawej rosliny jak LR jest o wiele wiecej wart niz mega plon :D

GD no plan A zapanowal u mnie w domu lecz plan B bylby najlepszym rozwiazaniem :D

Last edited:

GanjaDevil

Member
Powiedzcie mi jeszcze czy doniczka 3,4 litra styknie dla LR ??
Ponawiam też moje pytanie czy ma ktoś pestki LR do wymiany lub do sprzedania ??

G

Guest

no fishu nie przeginaj bo Ci potwory porosna nad te pokrzywy lol. w kazdym razie Ci tego zycze a gnidzie co sie tam kreci kij w pipe i niech ja pozra ciasteczkowe potwory lol.:pointlaug

powodzenia K+ za prace
peace pes :wave:

G

Guest

Fish131 said:
Madixx nie zgodze sie z Toba. Nie kazdy hoduje dla jak najwiekszego plonu. Piekno rosniecia, tymbardziej tak ciekawej rosliny jak LR jest o wiele wiecej
hmmm male skurczybyki :D , maja cos w sobie :chin: ja to rozumiem, ale jak chlopak liczy ze wyjdzie mu 100 gram z 10 lr to mysel ze sie nastawia na plon, niedziwie sie sam chcial bym miec co palic, z ciekawosci posadzil bym 2-3 lr i jakies inne odmiany... niewiem ile roslin sie zmiesci w boxie o powiezchni 60x60 (tak mysle ze 5 dobrze rozkrzaczonych panienek wejdzie, mzoe sie myle zemnie zaden znawca indoor...) bym wsadzil 2-3 lr i z 3 rosliny innej odmiany

fisz inne odmiany niesa ciekawe?

ja napewno bym niewsadzil do boxa 10 lr... bym na 2-3 sztukach kontrolowanie zapylic zeby uzyskac duzo nasion i miec jeszcze ajkeis inne odmiany na palenie...

ale wsumei tutaj wszyscy uprawiaja dla piekna rosniecia :rolleyes:

takie moje zdanie kazdy moze robic jak chce, wsumie chlopak niema kasy na jedne pestki ja mu wciskam drugie...

powodzenia i uzyskaj duzo nasion devil

zieleni sie polska zajebiscie jest :D :yummy:

TMG :yoinks: :yoinks: :yummy: :woohoo:

Last edited:
T

technoMAXgrower

Siema growersi
Fota Motavationa (Warlock pheno)ktory rosl podwojnie - jakis czas temu pisalem o tym zjawisku, tzn. z jednej pechy wyszly dwa planty jeden wiekszy to w niego poszla cala energia i drugi mniejszy efekt byl taki ze dzieki bonusowemu krzokowi zwiekszyl sie plon o ok 40% w stos do pozostalych normalnych krzorow.
Masakra jak dlugo z nim walczylem zeby go opitolic. :sasmokin:

6276DSC3338-med.JPG

6276DSC3326.JPG

6276DSC3334.JPG

6276DSC3336.JPG

6276DSC3319.JPG

6276DSC3343.JPG

6276DSC3352.JPG

Celowo nie foce plantow w calosci bo po wytarganiu z mego boxa krzaki sie rozjezdzaja(doslownie) wiekszosc batow wygina sie i opada na ziemie jednego udalo mi pozbierac do kupy
Black cherry

6276DSC3363_.jpg

6276DSC3367.JPG

6276DSC3379.JPG
[/IMG]

pozostale szyszory

[IMG]http://www.icmag.com/gallery/data/500/6276DSC3357.JPG

Nebula sativa pheno przy manicure okazalo sie ze szychy w srobku sa tak oszronione ze sa wrecz mokre i przy potarciu nich na palcach pozostawialy cos w rodzaju oleju.

Brown shit

ahoj

Last edited:

tussin

Member
tmg > daj mi przepis na sukces :)
moje kwiaty przy Twoich wygladaja jak miniatury :chin:

apropo Magnusa / mial kotos w PL na out Biddy Early ???

Last edited:
G

Guest

technoMAXgrower super fajne kokosy :yoinks: juz nie moge sie doczekac konca flo w moim inkubatorze :wave:
peace

GanjaDevil

Member
tMg - zajebiście to wygląda , naprawde duży szacunek
HC - ale kolosy ... moje na szczęście nie są tak duże bo jak by takie były to by napewno ktość zobaczył ...

madixx - nie przykładam uwagi tylko do ilości , ale jest to jeden z czynników które biore pod uwage . Jednak tego LR wybieram bo się nim jakoś podjarałem i chce spróbować . Jeszcze dochodzi kwestia wysokości boxa który u mnie ma 120 cm co ma wystarczyć na lampe doniczki i roślinki , a dla LR to spokojnie wystarczy . Jak będe planował jaką "normalną" odmianke to podwyższe sobie boxa .

Czy do LR wystarczą doniczki 3,4 litra ??

G

Guest

devil luzik :D sadz lowrydery, ja mialem boxa 80cm, czy 120 ??? sam juz niepamietam tak dawno to bylo i sadzilem tam normalne odmiany i wiem ze dalo by rade :p

lr to ciekawostka :)

teraz pytanko mam problem na oucie, jak nie urok to sraczka niedosc ze mam takie mikrusy to jeszcze cos je wcina...
na lisciach jest sporo dziur, jak bylem to niebylo tam zadnych larw, zauwazylem jakiegos zielonego robaczka i jednego jakeigos takeigo dziwnego byl przyssany do lsicia szybko go zabilem hama... niema tam mszyc i teraz pytanie co zrobic zeby niebylo nowych dziur??

szkoda ze niemam zdjecia.. kurde mialem to samo w tamtym roku na 2 roslinach;........... hmmm co to moze byc panowie:chin:

chyba mam jakis srodek na mszyce, spryskac nim tak na wszelki wielki? :joint:

Last edited:

troyan

Member
a moze to kropelki wody byly na lisciach i slonce przez te kropelki wypalilo dziurki w lisciach?
ale to pewnie jakas mniej prozaiczna przyczyna - na to pewnie bys wpadl :confused:

G

Guest

hehe no wlasnie :D
polaczku masz takie dziury w lisciach? kurde niemam zdjecia niewiem jak to opisac,
poprostu takie zyrzarte dziury co z tym robic pomocy panowie

trojan niepomyslalem o tym, ale watpie ze to to

GanjaDevil

Member
polak - niezłe osiągnięcie , ja wiem , że 120 cm z lampą i doniczkami to nie jest bardzo mało , ale planuje przy nastepnej "dużej" odmianie sobie zapodać sobie ok. 150 cm dla pełnego komfortu uprawy :)

rogin - http://www.freeshit.pl/