What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

mario_PL

Active member
no odnalazłem w końcu kabelek wiec wrzucam fotki

zaczniemy od northerna lighta

grapefruita mam dwa rozne pheno, troche je przenawozilem chyba, zobaczymy co bedzie dalej

pheno1 - typowo sativkowe

pheno 2 bardziej indica

no i pare listkow ma takie objawy, za duzo nawozu??

@techno piekne szczyty

Last edited:

rogin

Member
ponawiam pytanie :]

"tak sobie mysle po tych problemach z moimi roslinkami ze moze najlepszym rozwiazaniem jest praktycznie od samego poczatku wysadzenia juz ok 2tyg roslinki na spota stosowanie ślimakola biohomusa i np tak jak Pes pisal środka owadobujczego oczywiscie w 100% naturalnego Bioczos lub Biosept. Po takich zabiegach od samego poczatku zycia roslina nie powinna miec zadnych problemow zyciowych :]
PEACE"

~jungle

Member
Jak masz spota na podmokłym terenie to możesz dawać ślimakol, biohomusa stosowałbym ciągle od pierwszego tygodnia życia roślin do flushingu przed zbiorami, środki owadobójcze raczej objawowo. BTW: Jeżeli mnie pamięc nie myli kobaia stosował w tamtym roku Biosept na pleśn i nie był zadowolony, miał wrażenie że wręcz pogorszył sprawę. Z tym też trzeba obchodzić się ostrożnie.

BunDem

New member
Witam!
Właśnie wrocilem ze spotów, roślinki rosną bardzo szybko. :)

Jest problem, większosc roślin ma na listkach takie dziurki, ale ta na zdjęciu ma ich najwięcej. Widzialem juz ten problem u wielu growerow ale nie widzialem nigdzie zadnej jednoznacznej odpowiedzi co to i jak z tym walczyc. Moze wiecie jaki preparat zastosowac? Niby nie odbija się to znacznie na wzroście ale lepiej żeby tego nie było.

Reszta zdjec:

G

Guest

@BunDem
BunDem said:
większosc roślin ma na listkach takie dziurki, ale ta na zdjęciu ma ich najwięcej.
siema, to wygryzione przez robaki, zostaw to roslina im wieksza tym sobie z tym poradzi. jednak jak chcesz, mozesz uzyc czegos w stylu opryskania. ja uzylem Bioczosu 100% organicznego na bazie czosnku przeciw mszycom, muszkom itp itd. Twoje rosliny imho wygladaja bardzo wporzadku i nie ma sie czym przejmowac. keep growing!!

Black Afghani x White Widow

fishu tak wyglada te male cosik z tego nasionka wyszlo szybko i rosnie ladnie juz dzisiaj sie wypielo z 4 cm na sloncu :woohoo: zajelo jej to cztery dni :)

peace pes :wave:

Last edited:

greengirl

Active member
Hej, widzę, że rośliny idą do przodu w niesamowitym tempie. Oby tak dalej.
Muchacho, kurwica bierze, jak się widzi takie coś. Palantom nie chce się samemu sadzić, wolą komuś rośliny zajebać. Takim to tylko obić mordę.
Rogin jeszcze nie wszystko stracone. Może warto byłoby przesadzić je do czegoś większego, przyczyną może być rzeczywiście brak wody. Ja zaczynam outa od nowa, zastanów się, czy nie warto abyś też to zrobił. Nawet zebrane pod koniec 5 gr z krzaka ucieszy.
W środę poszły do kiełkowania 5 bs/dss, 5 skunk1, 5 nasion shivy i 5 ak48. Pestki od baltazara wyszły wyśmienicie, jednak skunk 1 i ak48 fatalnie. Co prawda skunk to bonus i takiego wyniku można się było spodziewać, jednak po ak48 spodziewałem się czegoś więcej tym bardziej, że tuż przed moim zamówieniem była ich dostawa do gypsy'ego (w końcu za te pestki zapłaciłem). Zdjęcia robione w sobotę, pudełko po otwarciu leży w tej samej pozycji.
Pes, rozumiem, że twoje sadzonki idę na outa? życzę powodzenia, jeszcze sporo czasu zostało (mniej więcej tyle co przeznacza się na indoor). Ciekawe, co nam z tego wyrośnie?

pozdro

greengirl

G

Guest

Rogin jest dobrze, liśćmi sie nie przejmuj jak one Ci wczesniej zżółkły to musza odpaść. Biohumusem nie przenawieziesz chocbys chcial :D. Jest dobrze naprawde, ale mozesz dac jakiegos azotu nigdy nie zaszkodzi jak bedziesz sypał z umiarem.

PS. Widze na tych fotkach ich twarze, są niezadowolone ze ich jeszcze nie przesadziles, mowily ze jak to zrobisz odwdzieczą sie plonem ;)

3maj sie

rogin

Member
heh Ducepl nie nie bede ich przesadzal bo tam ziemia jest hooyowa a te kasty jednak musza im starczyc, 90l to wkoncu nei jest tak malo. Jutro sie wybiore do ogrodnika i kupi cos na owady i PlantonZ lub cos innego z duza iloscia Azotu bo moze jednka Biohomus mało je dokarmia.
Co polecacie jeszcze z duzo iloscia Azotu ?
PEACE ziomy

Last edited:
G

Guest

:D
greengirl said:
Pes, rozumiem, że twoje sadzonki idę na outa? życzę powodzenia, jeszcze sporo czasu zostało
siemka greengirl, tak wszystkie sadzonik ida na out. tylko out uprawiam. najlepiej mi wszystko rosnie :) mysle, ze spokojnie zbieresz jeszcze z tych krzaczkow. jestem spokojny o moje C99 bo to mocarne geny i napewno sie uwina [jak nie dojrzeja w 100% to i tak bedziesz/bede mial dobre mocne bakanko :)
rogin said:
Troche zółknom roslinki na 2 fotce niewiem czym to spowodowane czy brakiem wody czy moze za duzo nawozu(stosuje Biohomusa) czy jakiegos pierwiasta im brakuje.
yo rogin, hey to chyba normalne. na 3 fotce tam tylko te dolne liscie tak wygladaja. szczyty masz piekne i zdrowe. nie ma sie czym martwic. spoko w biohmusie jest wszystko co trzeba. ja tez caly czas na nim jade tylko. wyniki od razu widac. ladnie Ci urosly od ostatniego update'a keep it up bro K+.

pozdro pes :wave:

Last edited:
T

technoMAXgrower

Rogin wedlug mnie sa to ewidentne braki pokarmu a biohumusa mi sie jeszcze nigdy nie udalo przedawkowac nieraz rozcienczalem cala butle na 30l wody i nic sie nie dzialo.
chyba bronek pytal ? uzywam 6 galon pot - kokos i 25%perlit rosnie mi pod 600W sunmaster greenpower wentylator serwerowy 20cm bardzo mocno wieja podkrecilem go na max obroty niestety odbija sie to na halasie. Z nawozow to wytrzepalem wszystkie co mialem 2 Top Maxy sa dobre ale wydajnosc maja do dupy duzo lepiej pod tym wzgledem wychodzi Bcuzz b. stimulator ktorego 4x mniej sie dawkue. Takze jak ktos bedzie kupowal top maxa to jednej butli to nawet nie warto brac.
na kazda plante dawalem po 2 kubeczki bat guano na kwitnienie
z kolei na vegu szlo seabird guano i oczywiscie biohumus
2 butle Diamond nectar, 2 B'cuzzy b. stimulatory, sladowe ilosci PK 13 14

box #1
tu dziwy porosly wieksze i baty sa dlugie czesc plantow jest juz na wykonczeniu i niedlugo ida na sciecie :woohoo: :sasmokin:

Motavation magus jestem pod wrazeniem genetyki
nie chce sie chwalic ale sadze ze te zdjecie wyszlo szalowo postanowilem ze wydrukuje je sobie i przylepie na drzwiach bedzie szalowo i klimatowo hihi

6276DSC3224.JPG

Motavation day 58

makro
6276DSC3238.JPG

Mota

6276DSC3234_.jpg

Motavation
Pheno 2

6276DSC3199.JPG

6276DSC3201.JPG

6276DSC3203.JPG

6276DSC3206.JPG

6276DSC3220.JPG

6276DSC3197.JPG
6276DSC3230-med.JPG

Last edited:

Fish131

Active member
technoMAXgrower said:
nie chce sie chwalic ale sadze ze te zdjecie wyszlo szalowo postanowilem ze wydrukuje je sobie i przylepie na drzwiach bedzie szalowo i klimatowo

No zdjecie wyszlo jak z katalogu :woohoo:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
july 2, clonki zapierdzielajo dosyc fajnie, wienkszosc to jack herer

664IMG_8040.jpg

664IMG_8038.jpg

664IMG_8035.jpg

664IMG_8034.jpg

664IMG_8028.jpg

jak widac mi tesz cos podjada, ale to so minimalne zeczy i niema sie co martwic

664IMG_8031.jpg

peace

rogin

Member
Lofer przesadziles te fotki sa NAJLEPSZE !!! Aha jak bedziesz po zbiorach napisz ile ci z 1 roslinki wyszlo i jak mozesz to zrob dla mnie fotke z całym zbiorem :D
DucePL zapytam o saletre
HC twoej planty tez daja rade, widac ze zdrowe sa. Ale czy lekko nie za chude sa ? Wiem ze taki ja nie powinien cie pouczac jezeli chodiz o hodowle ale tak mi sie tylko zdaje ze lekkie patyki sa :F
PEACE

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

to jusz nie moja sila,hehe rosnie jak natura da, jeszcze daleko do kwitnienia, i z tego co widze to napewno bendo duze zanim zaczno kwitnonc. hehe zawsze by mogly byc wienksze wiadomo, ale i tak mi sie podoba. zemnie leniwy chodowca jezeli chodzi o outdoor.a ze gadasz jakie so to bardzo dobze,pouczac mozna wszystkich ,hehe lekkie patyki sa, ale bendo wielkie szyszki niedlugo,haha

peace