What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

gelowas

diploidalny, Lebanese, ciekawe, ciekawe - powodzenia!
Z moich niewielkich doswiadczen wynika, ze roslinki najszybciej rosnace, bujne, smierdzace, okazuja sie facetami, ale zeby nie zapeszac dodam, ze to moze byc pech.
Fish, czym ty je spaliles? Pozostale tez fajno, pozno zaczales, ale widze, ze bedzie good.
New Kid - naturalne nawozy, to jest to, ale co sie z tym listkiekm stalo z foto?

Filozof, te orientalne cacko dostalem od zaprzyjaznionego polskiego studenta z Indii, hehe, to sie oczywiscie pali, kiedys nawet na Allegro sprzedawali "beedies" wpisz to moze cos znajdziesz. :chin:
Northern Lights [pheno 2]
Zapach bardzo delikatny, raczej nie podchodzi pod trawe, z reszta juz slyszalem, ze wlasnie dlatego super sie nadaje do domu.
Slyszalem rowniez, ze od indica nie ma smiechawy, tylko wczuta, rowniez sie sprawdza, zesmy zjarali we trzech po szkielku, wyszlo po 4 pose buchy na lebka i bomba od razu niezla zlapala. Normalnie jaramy tope jak szlugi, ale w tym wypadku czuc bylo przy paleniu, ze thc jest ze 3x wiecej, dodatkowo nie bylo w ogole krztusne, mozna bylo trzymac z minute i sie czulo fresha, takie przyjemne orzezwienie. Topy zbite, piekne, az szkoda bylo rozdzielac, kleily sie od krysztalkow, po raz pierwszy w zyciu widzialem takiego boba jak z dobrych fotek Hot Cargo - w chuj bialych micro wloskow dookola, przeplatajace sie wszedzie pomaranczowe i takie pose kropelki - jak z tych fotek macro, trichomy czy cos.
Jak sie szlo po tym to banan na ustach, ale jakos nie bylo bardzo wesolo, skupialem wzrok na czyms konkretnym, a reszta obrazu byla malo wyrazna, zatarta, slonce walilo wtedy jak sam chuj. Chodzilem ciagle po schodach, normalnie jakby to byla pierwsza masa w zyciu, a wlasciwie szacuje, ze gdzies 200. Po raz pierwszy od roku poszedlem grac w gale przed blok i nie wiem czemu z czuba caly czas walilem hehe i pilka tak smiesznie leciala. Zajebiscie dlugo to trwalo, moze z 4 godziny, w sumie nie wiem, bo jak zwykle zapomnialem na zegarek popatrzec, a po jaraniu trace rachube czasu.
Powiem tyle - dawno tak mocno nie zajebalem oka :yoinks: , ostatnio na Sylffka jak C99 jarane bylo, browary i ogolnie ciezka misja miala miejsce.
Filozof dobry kozak - tyle powiem, serdeczne dzieki, seedsy sie tez nie zmarnuja. ;)
[pheno 1 potem tutaj dodam, ale chyba bedzie podobne, wyglad na to wskazuje, wlasnie lece na dwor to jak wroce napisze hehe]
Aha, na prawde zaluje, ze low quality photo.
Pozdro
Grzesio

Jutro fotki jakies zarzuce roslinkowe, bo dzis NL plany krzyzuje. :joint:

EDIT: Rogin, fotki nie - slaby aparat, szkoda czasu, strzykawki zrobilem 4 x 2ml/sloik 250ml, czarne zarodniki bylo widac jak mieszalem w nakretce od wody destylowanej, pozniej w strzykawkach to tak w kit, moze sie zmieszalo i najwyzej dlugo poczekamy, ale cos z tego wyjdzie...no nic, moze ci z Canady wiecej rzuca...

EDIT2: thx Pes, tobie K+ za krzaki wokol, zazdroszcze i podziwiam

O ile potrafie sporzadzic smoke raport z danej odmiany to juz porownanie obu fenotypow nie idzie tak gladko, pierwszy na pewno podobny, mniej pomaranczowych wloskow - chyba zostal wczesniej zebrany, smak bardziej lightowy o ile pamietam, jak przez fajke wodna, dlugotrwala euforia, nie chcialo mi sie jesc duzo, tylko dobrze, probowac roznych smakow, bomba trwala 2,5godz, pozniej powoli opadala, po tym czasie zmeczony rowno polozylem sie, mecza nastawilem tego pierwszego i...zasnalem, tera wstaje juz drugi sie zaczyna, lece, koniec wywodow.
Ciekawostka - dzis jaralismy we dwoch, z kolezka co od 12 lat jara i mowi, ze na poczatku swojej przygody owszem, miewal taki sprzet, ale ostatnie lata ni chuja, dawno takiego dobrego szu nie palil, po dwoch buchach na glowe cieszylem sie, ze wiecej nie podbijalismy, pol korka zostalo jeszcze na jutro, hehe, powiem wam tyle - to Northern Lights dobra bomba jest, tylko zapachowo niespecjalnie, czuc chyba tylko ta zywice, a nie zapach tradycyjny, ale w sumie jak kto lubi, pozdro!

Last edited:

Burek

Member
hehe rogin to nie miał byc żart ale czytałem i nawet widać na niektórych fotach że z reguły męskie sa zawsze wyższe od żeńskich na początku mimo tego samego wieku. Ale oby to się nie sprawdziło w tym przypadku i wogóle w żadnym

rogin

Member
"hehe rogin to nie miał byc żart ale czytałem i nawet widać na niektórych fotach że z reguły męskie sa zawsze wyższe od żeńskich na początku mimo tego samego wieku."

U mnie napewno sie to nie sprawdza

Ja juz nie pierwszy raz zauwazylem, ze meszczaki zawsze szybciej sie wyciagaja, sa slabo rozgalezione i pna sie do gory.
Dzięki gelowas! Wysadziłeś te Canadian swamp mixy? Jak sobie radza? U mnie jako pierwsze pokazly plec...

Last edited:

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
a to przepraszam, eddy...

gelowas: a listek obiadly gasienice..... albo inne towarzystwo...

G

Guest

siema panowie
gelowas said:
Po raz pierwszy od roku poszedlem grac w gale przed blok i nie wiem czemu z czuba caly czas walilem hehe i pilka tak smiesznie leciala. Zajebiscie dlugo to trwalo, moze z 4 godziny, w sumie nie wiem, bo jak zwykle zapomnialem na zegarek popatrzec, a po jaraniu trace rachube czasu.
hehe grzesio lubie takie historie, tez zawsze albo pojde cos porobic na pizdzie, grac w pile czy nad jezioro hehe. smoke report obszerny, zacheca niewatpliwie by palic NL hehe, a C99 to ponoc niezla rakieta tez wlasnie ja posialem. potrzebny jest dlugo trwajacy uplifting high jak dla mnie. takze moje odmiany sa raczej pod moj smaczek. bubbleberry i buddah sister to taki energretic buzz wlasnie a passionek z california to nic lepszego nie moze byc.
nic grzesio K+ za info o paleniu.
raport z ground spota ostatnio ciagle wam tu tym zasmiecam, ale poki jestem to robie nie moge sie pows3mac, serio. kurwa a jak tam ide to nie chce wracac jest jak we snie. HC dzieki Twoje geny wymiataja na obydwu frontach. niestety schroomy sie zbuntowaly kurwy i nie bedzie kwiatkow na spozycie, jedynie pylek na crossik. mimo wszystko jestem relaxed i happy :woohoo:

rzut okiem na ten oblany sloncem spot. dachowego wam nie zarzucam bo tam ciagle ta sama bida lol. nic sie nie dzieje, dzikusy rosna w nieboglosy. tam juz sie prawie nie da wejsc hehe. troche tez smiechu bylo bo mucha mi sie najebala i na lisciu spala [ostatnie zdjecia hehe] a drugi robak chyba pil z nia ale wypil mniej czy cos moze nie jaral tyle, hehe albo ona zjadla schrooma a on nie. hehe

Ground spot

po bibce ;)

pozdro pes :wave:

Last edited:

Hog dog

Member
pes.

ten robak to larwa jakiegos szkodnika, wez go szybko ubij, bo on wcale nie spi tylko odwłokiem wbil sie w liscia . . . kill him

a mucha niech sobie spi dalej - rotfl

Last edited:

eddy

Member
Pes3fan normalnie dzungla ze ja cie nie moge :yoinks: widze ze zdrowe sa skurczybyki no ale zobaczymy niedlugo moze jakis smoke report po smakowaniu tych gigantow nam zasuniesz??
pozdro :lurk:

Fish131

Active member
gelowas said:
Fish, czym ty je spaliles?

Ja niczym je nie spalilem... Tak jak napisalem kumpel walnal im jakis nawoz w granulacie :pointlaug. Troche sie wkurwilem bo mowilem zeby niczego im nie dawal a jak koniecznie chce to zeby skoczyl po biohumusa i tym je podlal. No ale coz stalo sie. Kumpel dostal opierdol:bat: i juz wiecej nie bedzie ich nawozic (mam nadzieje) :D

Pes n/c

G

Guest

Fotka z wyrazami uznania dla GanjaSmile za to że kultywuje dwa takie same hobby jak ja. cannabis i terrarystyka ,pozdro dla niego
(już na OG wyczaiłem twoje drugie zainteresowanie ,pamiętam jeszcze jak kiedyś wrzuciłeś fotki swojego malucha a ostatnio troche podrósł :D:D:D )

Moja pani gienia 12 wylinka
11398gienia.jpg

G

Guest

Pes prowadzisz jezeli chodzi o tegoroczny out...naprawde super :woohoo:

ES..tak zeby nie bylo:D

Last edited:
G

Guest

Witam Was ogrodnicy. Niektorzy z Was moga mnie pamietac z OG (DrCrankSeed).
Pieknie Wam idzie out w tym roku. Pogode mamy rewelacyjna i wierze, ze wielu bedzie mialo dobre zbiory.
Ja w tym roku mialem kilka roslinek tylko, z czego tylko jedna nie okazala sie byc samcem. Jedynaczke (taka bardzo porozgaleziana do kolan) wysadzilem wczoraj na spota dalem jej duzo ziemi i bihumusa i wody. Osikalem spot dookola przeciw sarenkom i wierze, ze cos z tego bedzie :) Ma chyba z 8 duzych galezi :)
Pes - rozwalasz.
HC - jak zwykle
To na razie na tyle. Wrzuce fotki mojej suczki za pare dni jak podlac pojade.

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Jeszcze tak zielonego forum w zyciu nei widzialem az milo popatrzec i poczytac :yoinks: , oby tak dalej Panowie.
Rystal:piekna geniculata tez mam samiczke L14 :) i 15 innych spiderów

Muczaczo

Member
Rogin, co to za bydlaki podjadają Ci krzaki :) ? Chciałbym Ci pomóc, ale żaden ze mnie doradzacz. Oczywistość, to że coś je konsumuje (ale mogę się mylić :D ). Na pewno będą z nich jeszcze ludzie (kobiety). Tak na marginesie, to nie za mały ten pojemnik z ziemią??
Pozdro

rogin

Member
ej ziomki to sa kastyu po 90l wiec napewno im styka. W zeszłym tyg jeszcze wszystko było zajebiscie ale dzisiaj masakra :/ Chyba masz racje Hog Dog nawuz z duzo dawka azotu powinien im pomoc i cos na spryskanie moze wezme na owady. Kilka tyg temu ktos pisal chyba KOV zreszta nie jestem juz pewien ze na takei robactwo jest jakis wyjebany srodek
PEACE

~jungle

Member
Kov miał na myśli pewnie Karate Zeon 050 CS albo coś w podobie. Sam stosowałem go w tamtym roku na przędziorki. Wystarczyły trzy-cztery pryskania i robale już więcej nie tykały mojego krzaka.