What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

22 czerwca
1139822_06_06_01.jpg

1139822_06_06_02.jpg

Last edited:

Fish131

Active member
Rystal fajnie ze pokazujesz nam fotki ale zwaz na to ze nie wszyscy maja szybkiego neta i im sie beda ladowac godzinami fotki w pelnych rozmiarach... Zrob to w postaci ikonek a najlepsze wg Ciebie fotki powieksz ale tak z 2-3.
Pozdro

BunDem

New member
Witam wszystkich!!!! :wave:
Ktoś masowo aktywował konta no i sie posypało nowych :p
Na zdjeciach passion #1, mixed sativa, early girl. Nie wiem ktore sa ktore :p moge jedynie przypuszczac. Zdjecia nie sa tez bardzo aktualne, przedstawiaja ich stan sprzed poltorej tygodnia i niestety zrobione telefonem, ale wszystko jak narazie idzie bardzo dobrze, rosna az milo.

G

Guest

Dobrze fish131 wezme to pod uwage i postaram sie w przyszłości tego nie robić
pozdro :D

pxr

New member
Ale tu zielono, piękne roślinki macie, powodzenia w dalszej uprawie :wink:

@Fish niezły out Ci się szykuje :yoinks: good luck :yes:

Byłem dziś na miejscówce po 20 dniowej nieobecności. Idąc przez metrowe haszcze, dochodząc do spota usłyszałem łamanie się gałęzi. Po usłyszeniu tego dzięku pierwsze skojarzenie było takie, że jakiś typ łamie se gałęzie na ognisko czy chuj wie co. Podchodzę bliżej, pocichutku na paluszkach :D Jestem już na spocie. Wychylam się i.... nic nie widzę. Nagle zobaczyłęm że w tych metrowych chwastach coś chodzi. Na 99% to był dzik. Poczułem ulgę, ale nie na długo. To kurestwo było ok 15 metrów odemnie i zaczęło się zbliżać! Trochę się przestarszyłem. Jak był gdzieś na 8 metrze ode mnie, zatrzymał się i nie ruszał się. Chciałem zacząć oglądać roślinki, a ta dzika świnia ciągle tam była. Czułem dyskomfort. Chwyciłem metrowy drewniany palik i rzuciłem mniej więcej tam gdzie podejrzewałem że może być. Traaaaahhhh! I spierdolił :D hehe

Co na spocie?

Wszystkie LR F2 się określiły - 4 female, 3 male. Na listkach widniał pyłek, czyli zapylenie 100%. Miałem inne plany ale cóż...

LR MIX - narazie ujawiło się tylko 5 roślin - 1 female, 4 male. Oczywiście ta kobitka również zapylona. Wszystkie samce (zarówno LR F2 jak i LR MIX) oczywiście wyrwane i przesadzone w inne miejsce. Mam zamiar zebrać z nich trochę pyłku.

BB - ładnie pnie się ku górze, jutro je zFIMuje.

OUT MIX - też ładnie rośnie i też postanowiłem ją FIMować.

Unknow - malutka jest, zastałem ją schowaną pod wielkimi liśćmi BB. Natychmiast przesadziłem na miejsce wyciętych samców LR F2.

Na większości roślin zastosowałem delikatny supercropping, w celu dostarczenia maxymalnego światła jak największej liczbie roślin i ich odrostów.

- wyrwane x3 samce LR F2

- wyrwane x4 samce LR MIX

- hehe

- Tu widać zastosowany delikatny supercropping, na niektórych roślinach

- trochę niewyraźne topki, słaby aparat :confused: następnym razem wezme szkło powiększające :wink:

Podsumowanie:

Na spocie zostało 20 roślin, z czego 5 zapylonych samic. Moja nieobecność zrobiła swoje. Mam nadzieję że ostałe rośliny nie będą się pierdolić i mam zamiar częściej bywać na spocie aby im w tym przeszkodzić :D Również w najbliższym czasie mam zamiar pojechać na spota i zrobić klony z LR MIX, BB i Out Mix (przy okazji FIM będzie :D )

pozdro :wave:
pxr

Fish131

Active member
No extra PXR!
Troche ciasnawo ale zastosowales SC wiec bedzie dobrze.
Calkowite zapylenie oznacza duzo nasionek :D Czyli tez dobrze :D
To co dzisiaj nie bedzie wieczoru przy kompie popijajac makumbe z meskich krzakow bo je posadziles w inne miejsce hehe

Last edited:

rogin

Member
diploidalny uploadowalem fotki w zeszlym tyg wiec nie bede robil syfu tymi samymi fotkami. Na week wybiore sie znow to zapodam świzutkie foteczki.
PEACE

eddy

Member
No kumpel wpadl fotki porobione :joint:
sa to moje pierwsze planty i wydaje mi sie ze sa dorodne. Dobze sie nimi opiekuje , no ale niech sie wypowiedza profesjonalisci
peace :joint:

Last edited:

Fish131

Active member
eddy said:
ale niech sie wypowiedza profesjonalisci

Nie jestem profesionalista i nigdy nie bede bo w naszym hobby zawsze znajdzie sie cos co nas zaskoczy :D
Ale co do plantow to powiem Ci ze sa bardzo ladne. FIMowane i wogole. Wygladaja swietnie! Powodzenia. Juz nie moge sie doczekac fotek z kwitnienia.

Tylko teraz powiedz nam tutaj czy to jest 1 plant czy 3 w 1 doniczce? Bo jak 3 to troche lipa bo ciasno maja...

Last edited:

rogin

Member
wydaje mi sie ze sa tam 3 rosliny bo widac ze kazda była fimowana i ma po 2 rozgałęzienia na górze. Jezeli sie nie myle to lekko zejbałes ziom :] Przesadz je do wiekszej doniczki bo gówno bedziesz mial a nie zbiory.
PEACE

eddy

Member
Jak na razie siedza sobie 3 ale niedlugo je porozsadzam tak je ulokowalem bo niemialem doniczek ,niedlugo wybieram sie do ogrodniczego po donice 10 l
a i podlewam je biohumusem i niedlugo bede naswietlac hps 150 watt tylko dobuduje boxa
dzieki chlopaki :wave: :joint:

Fish131

Active member
No wlasnie Rogin tez tak sadze po dluzszym zastanowieniu ale pamietam mistrzow ktorych 1 plant wygladal wlasnie tak hehe :D
Jaka masz tam doniczke? Rozdzielic juz ich nie rozdzielisz ale tak jak Rogin i Hog Dog mowi. Do wiekszej donicy i rozciagnac je.

eddy said:
Jak na razie siedza sobie 3 ale niedlugo je porozsadzam tak je ulokowalem bo niemialem doniczek ,niedlugo wybieram sie do ogrodniczego po donice 10 l
a i podlewam je biohumusem i niedlugo bede naswietlac hps 150 watt tylko dobuduje boxa
dzieki chlopaki :wave: :joint:

Nie porozsadzasz ich bo sa za duze i maja splatany system korzeniowy. Teraz tylko tak jak Ci napisalem wyzej czyli DUUUUUZA donica i rozciaganie. Chyba ze robiles w tej donicy jakies przegrodki ale watpie...

Last edited:

eddy

Member
ok chlopaki no teraz sa w 10 litrowej donicy w kokosie
to przesadze je do jakiejs skrzyni czy czegos tam co bede mial .Moze co proponujecie ??
bo jak wiecie to moja pierwsza hodowla wiec wszystkie rady sie przydadza
a przesadzalem je do tej jednej donicy 2 dni temu to jeszcze dam rade je rozsadzic
:yummy:

Last edited:

rogin

Member
niewiem czy teraz warto je rozdzielac mi sie wydaje ze mzoe byc to ryzykowne bo to juz za duze rosliny i maja system korzeniowy za bardzo rozwinięty.
Wsadz je do 20 a moze nawet 30l wiadra i ponaciągaj je innego lepszego rozwiazania nie widze.
peace

Muczaczo

Member
Hey! :/
Wyrwali wszystko z korzeniamia <szloch szloch>. Były już takie piękne (3 x BB i 3 x P1)

Miejscówka, która miała za sobą 8 sezonów, przekazywana z pokolenia na pokolenie, została właśnie zdemaskowana. Wszystkie rośliny zostały brutalnie wyrwane. Została jedna mikra roślinka, która praktycznie nic nie urosła, przytłaczana przez starszych braci i siostry. Nie zauważyli bidulki złoczyńcy. Byłem taki rozstrzęsiony, że nawet nie zrobiłem fotek miejsca zbrodni. Załączam kilka fotek cykniętych w totalnym amoku [jeszcze to dobrze do mnie nie dotarło :/ ]. Przepraszam za ten śmietnik.

Muczaczo

Ziomalowi chyba coś utkwiło w zębie :D.

:D

Dzięki fish za Thread o wstawianiu fot :D.

:wave:

Last edited:

Latest posts

Latest posts