What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

colli

New member
yeee! po miesiacu oczekiwania w koncu mam konto :D
mam takie pytanko: co moze byc przyczyna tego, ze roslinki rosna bardzo powoli i sa bladozielone na niektorych spotach a na innych sa wyjebanie duze i zdrowiutkie, kazdy dolek zostal przygotowany tak samo: dziura szeroka 30x30x30, do kazdego dolka po 2,5l krowiej kupy + 2,5l odkwaszonego torfu + dolomit + do podlewania uzywam nawozu planton K, ale te 2 szt od poczatku kiedy jeszcze nie podlewalem nawozem rosly slabo w porownaniu do innych, pomozcie, moze da sie jakos cos uratowac jeszcze :>

colli

New member
ale to by bylo dziwne, bo inne rosliny w takich samych dolkach sa kolosami, po przyeciu siegaja mi do klatki, azot maja z kupy + z tego nawozu tez sporo, to jest wlasnie dziwne, dlaczego akurat te 2 dolki sa felerne...

pxr

New member
Siemacie :jump:
:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Wreszcie mogę pisać :D hip hip huuraaa, ale się cieszę... Prawie 10 miesięcy. hehehe :wink:
Trochę na OG się udzielałem, po jego upadku błąkałem się tu i tam głównie forum haszysz.

Uprawiam sobie pod słoneczkiem. Na począdku sezonu miałem 2 spoty, ale niestety jeden poszedł sie jebać (x3 SRxBB, x1 BB, x1 PS,x4 OUT MIX + mini Green House). Bywa.
Więc aktualnie mam tylko jednego spota:
27.05.2006 - Zrobione mini ogrodzenie. Pełno kurewskich dzików.
Gdzie na 2m kwadratowych mam około 30 roślin:
10.06.2006
Odmiany to:
- x7 LR F2
- x14 LR MIX - możliwe crossy to LRxHA, LRxHH, LRxNL
- x1 OUT MIX
- x4 BB
- x1 Unknow - BB or COB or SRxBB :p
Wielkie dzięki za te pestki dla Kobaii i Pes'a! :bow:

Z Uwagi na to że 2 dni po zrobieniu tego zdjęcia skręciłem sobie kostkę, miałem noge w gipsie przez 2 tyg, co wykluczało moje wizyty na spocie. Naszczęście pogoda była zajebista i co pare dni padał deszcz. Na spota zamierzam się wybrać jutro (teraz rehabilitacja, ajt :D) i mam nadzieję że zastanę roślinki całe i zdrowe :bow: Oczywiście napiszę co i jak, i zapodam fotki. Jak jakieś rośliny będą żyły, to możliwe że zrobie growloga :D

Pomyślałem o zrobieniu klonów z LR i jego crossów. Jutro zawioze na innego spota trochę ziemi, a już pojutrze chciałbym porobić klony z każdej rośliny po szczycie, tj. około 20 klonów na pestki. Mógłby ktoś mi powiedzieć czy to dobry pomysł? Ukorzeniały by się niestety na dworzu.

pozdro dla znajomych nicków :friends:
pxr :wave:

EDIT:
Ogrodzenie może się komuś rzucić w oczy, ale musiałby niezły kawał przejść przez haszcze i polany. Ogólnie uważam że mam dobrego spota pod względem zakamuflowania :D

No, jest trochę ciasno. Musiałem zrobić ogrodzenie bo tam mnóstwo dzików jest, a obkrążyć 4m kwadratowe to ciężko nie jest :D Mam nadzieję że ziemi starczy wszystkim na korzenie, a żeby jedna nie zasłaniała drugiej delikatnie je ponaginam.

Last edited:

Fish131

Active member
Planton K nie zawiera azotu! To jest nawoz na kwitnienie a jak wiadomo na kwitnienie jest potrzebne PK a nie N!
Dlaczego,hmm... moze poprostu te roslina maja wieksze zapotrzenowanie na N (?)
Wogole co to za odmiana?

PXR witamy w zielonych szeregach :D
Niezle niezle ale kurcze takie ogrodzenie to chyba rzuca sie strasznie w oczy?
No co klonow to LRa nie da sie chyba ukorzenic bo jak wiadomo LR ma AF.
Powodzenia i czekamy na update.

PS: Troche ciasno tam masz...

Last edited:

1337grower

Active member
Ahh jakze sie ciesze ,ze moge pisac wkoncu:)) hehe Witam Wszystkich;-)
Wszystkim wam planty rosna zajebiscie...a niektorzy to...miażdza ;) np. Pes , nice one miejscowka , na dachu :D i planty rosna w zabojczym tempie i zdrowo i pieknie! szacunek:)
Ja sie pochwale moim jednym plancikiem tylko , poniewaz tylko tyle moge i w sumie chce...za duzy przypał;-))) jest to DurbanSilverStar&Bagseed pestki dostalem rok temu od pewnego usera z OG;-) na indoor sie zajefajnie spisaly...palonko 1-rwsza klasa;-)

tak roslinka wygladala jak miala okolo 2 tygopdnie...marnie strasznie,ale w zlym miejscu bylo , malo slonca chujowa ziemia...

tak wygladala za tydzien ale juz po przesadzeniu itp. niezly postep co?:))

a tak wyglada teraz:) ma okolo miesiac z tygodniem, rosnie z dnia na dzien! jest piekna hehe , i teraz pytanie wystarczy doniczka w ktorej jest 12 litrow ziemi na caly jej zywot? czy czeka mnie przesadzanie?:) przepraszam za jakos zdjec ale z komorki sa:( aha! i jak widzicie zastosowalem LST:) i zajebiscie to jak narazie wyglada
pozdrawiam;)

Last edited:
G

Guest

pxr said:
Wielkie dzięki za te pestki dla Kobaii i Pes'a!
siema pxr, siema witamy kolejnego zioma z OG. zajebiste planciaki. LR szybko da Ci plon spoko rowniez masz miejsce. widze zadnego cienia nie ma. piekne slonce. tylko ten plot przypalowy, imho daj jakies ludzkie wlosy i krew tez pomaga wez kup krwi w miesnym i rozlej dookola powinno skutecznie odstraszyc zwierzyne. zlikwidujesz ten plot tym samym.
no spoko jak dojscie do wody tam masz? z tego co wiem to fishu np kolo jakiegos strumienia umiescil spota :D. ok spoko.
witam innych tez widac ze macie ladne roslinki i spor checi. ziomus @colli, imho biohumus na veg wymiata. sprobuj. powodzenia wszystkim. postujcie duzo fotek pytajcie jak tylko sa watpliwosci, razem dobrniemy do szczesliwego pazdziernika i sianokosow buehehe :D.

peace pes :wave:

Last edited:

Burek

Member
Witam!
Widze że wiele tu nowych jako i ja się do nich zaliczam. To mój pierwszy rok z hodowla tych pieknych roslin. Odmiana Hawaii x Skunk#1 z nirvany.
Zamieszcze kilka fotek i napiszcie mi czy ok wygladają
1 największa szybko rośnie wysadzona ok 8 maja w wieku 3 dni(liścenie było dopiero widać) to jest ta z pomarszczonymi liścmi(swoją droga powie mi ktoś dlaczego)

2 mniejsza troche ale za to super pachnie wogóle ta moim zdaniem najzdrowiej wygląda

3 wysadzona tydzień wcześniej od 2 największych powoli rośnie nie wiem czemu maja takie same warunki(to jest ta najmniejsza)

Edit: jak się tu foty dodaje?

heh dzięki wielkie za pomoc foty już są

Last edited:
G

Guest

Burek
1- moze taka genetyka, jest duzo takich przypadkow raz na jakis czas trafi sie zjeb.
2- hmm mam tą sama odmiane z tego samego breedera i mam tylko 3 rosliny nie wydzielały zadnego zapachu!

Wchodzi User menu i Upload Photos. Puzniej dodajesz przy pisaniu posta z galeri.

Pokaz te fotki. Bo interesuje mnie co to Ci dali.

Last edited:

Fish131

Active member
Daj edit pozniej po prawej stronie masz [Upload Pics] wyskakuje Ci okno, wyszukujesz foty, pozniej potwierdzasz on je wgrywa, jak je wgra to znow potwierdzasz, dajesz odswiez w edicie posta i na dole masz fotki i poprzez klikniecie w fote jest automatycznie dodawana do posta :D

Last edited:
Odwiedziłem dziś spota, rosliny sporo urosly od ostatniej wizyty... Najwczesniej plec pokazaly Canadian Swamp Mixy, jednak 8:2 dla samców... :( Chore rosliny podsypalem dolomitem i ich stan sie znacząco poprawił. Zapyliem jedną rośłine Lrx[LrxNL] pyłkiem sour diesla ciekawe co z tego będzie :)
Kilka fotek:

Hog dog

Member
@dipolo - fajnie wyglada ten lowryder . . . smacznie calkiem :)

a tu monster skunk ... jeszcze nie wiem czy damka ? :/ ale za to juz pachnie mooocno

witam wszystkich nowych i pozdrawiam strych

a tu early riseryy . . po lewej nie wiem co po prawej damka ! ! :)

cheech and bong

Active member
zrobilem mala relacje ze skoszenia lowryderka niesamowite 6 tygodni i plon w prawdzie moglby jeszcze ze 2 tygodnie nawet porosnac ale na reke mi bylo teraz
ten byl zebrany chyba 3 dni temu

a ten mikrus dzisiaj

Fish131

Active member
Hog Dog no monster skunk nieziemski :D Ale zeby skunk sie jeszcze nie ujawnil, hmm dziwne...

Cheech fajne szkraby :D Wazyles je? Robiles jakies siona ?

cheech and bong

Active member
Fish131 said:
Cheech fajne szkraby :D Wazyles je? Robiles jakies siona ?

sionka bede robil dopiero bo jeszcze pare lowryderow mam tylko na 18 sztuk okazalo sie byc tylko 5 zenskich a 2 sie zawiesily i w ogole nie kwitna pozatym czekam na nasionka lowrydera od dobroczyncy mystera K..... :) wtedy to juz na pewno zrobie tone nasion

jesli chodzi o ilosc ziola to jednego wczesniej scietego mialem 6g :) a z tego mysle ze troche wiecej bedzie moze z 10

powiesilem go niech umiera w pokoju hehe

Last edited:

castlevania

Member
co do mojej złamanej biedaczki:( to jakis ziemnaczany farmer mi popierdala na miejscowach traktorem :( rozjechał jednego na szczescie, ale reszta jest na widoku :( widac ze kolo nie kmini ocb ale jak zaczna kwitnac moje dupencie to moze cos zaczac podejzewac co to za dziwne roslinki rosna, i jeszcze wyjara mi cały towar:-/ zastanawiam sie nad przesadzeniem 3 roslin bo one sa najberdzie zagrozone, a tu zryta fota robiona fonem na szybciocha, ale pokazuje mniej wiecej rozmiary moich krzakow:) za kilka dni update z lepsza jakoscia pozdro!!

G

Guest

panowie czas na Cinderelle99 od Gypsiego. :D w zeszlym roku jak wiecie mialem na parapecie ale widocznie rodzicom spodobal sie jej zapach rach ciach wiec i trach wpadam a tu nie ma planty. cudowna to roslina, zapach fantastyczny ale high mi jeszcze nieznany :/. postaram sie regularnie postowac jak sie rozwija. zaczalem tez w ramach 3ciej miejscowki cross Black Afghani x WW dzieki fishowi thx man ;). ok fotki na razie tylko c99 BAxWW jeszcze nie peklo. roslinki maja 3dni, we wtorek posiane.

pozdro pes :joint:

Last edited: