What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

o zesz w morde HOT 2 oraz 3 fota z trichomami close up jest wyjebista, pozostale zreszta rowniez

TMG: super szczyty,baa jak zawsze u ciebie

pozdr

rogin

Member
eee HOT takie pytanko nieznam sie na indoor ale czy te włoski nie sa za bardzo brązowe ? Chyba mleczno-brazowe powinny byc ?

Fish131

Active member
Rogin wloski nie sa wyznacznikiem dojrzalosci, to trichomy powinno byc mleczno bursztynowe. Ja np przy White Widow mialem juz brazowe wloski a grow jeszcze trwal z miesiac.

G

Guest

Hot C. teraz mnie zagiołeś tymi fotkami z tym nasionem jest piękne !!
TMG z harvestu nie moszesz byc niezadowolony i z tego co Ci rosnie tez bo naprawde ładnie Ci to wyszło, wychodzi i napewno bedzie wychodzić!

Dawaj, dawaj nie przestawaj !!! :D

G

Guest

TMG, HC wszystko piekne tylko was chwalic i klepac po pleckach za dobra robote. HC takie topy ze az sie przyjemnie robi hehe.

a to planciorki pana HC na outdoorze. jak widac pieknie ida indoor jak i outdoor. tego tutaj tak nie widac bo mam gowniany aparat [a propos czas na wymiane chyba :)], ale te bubbleberry to strasznie geste pheno jest hehe. szczyt na szczycie szczytem pogania. wszystko pieknie pachnie skunkiem. siedze tam na tym dachu czasem godzinami jak sloneczko zachodzi.
Schroomy

Bubbleberry

pes :wave:

Last edited:

greengirl

Active member
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Ostatnimi czasy byłem trochę zajęty (magisterka), tak więc nie mogłem poświęcać wystarczająco dużo czasu dla naszego hobby - teraz muszę to nadrobić.
Widzę, że wszystkim planty nieźle zapierdzielają w górę, niestety ja nie mogę tego powiedzieć o moich roślinach, które to przez moje lenistwo i brak czasu zostały zagłuszone przez trawę i inne chwasty. Przedwczoraj podczas wizyty na spocie po prostu miałem problemy ze znalezieniem miejcówek (ok. 40 roślin wysadzonych w połowie maja, nie odwiedzanych od początku czerwca, rozsianych w grupkach na obszarze 20x20m). Na spocie zastałem trawę na wysokość 1,5m, całkowicie zasłaniającą maksymalnie wyciągnięte w górę i chude objedzone przez ślimaki młode 40 cm konopie. Być może coś z tego będzie, jednak na pewno straciłem przez to ponad połowę z plonów. Mam nadzieję, że będzie to przestrogą i pozwoli to niektórym growerom parającym się klasyczną guerillą na wyciągnięcie odpowiednich wniosków.
Z tego też powodu postanowiłem zacząć mojego outdoora od nowa. W poniedziałek do kiełkowania pójdzie AK48 (nirvana), AK48/Papaya, Papaya (użytkownicy z dłuższym stażem wiedzą od kogo), WYD, Shiva (dzięki Baltazar), Skunk1 od Sam the skunkman (bonus z SB), trochę mojej zeszłorocznej sativy i pestki podarowne przez ziomka (mieszanka wielu odmian outdoorowych). Uprawa ta oprócz dostarczenia zioła ma odpowiedzieć na pytanie dotyczące plonu, jaki można zebrać kiełkując rośliny na początku lipca.
Gratuluję wszystkim dotychczasowych rezultatów i pięknych zdjęć, HC - fotka z nasionkiem to dobry pomysł, jednak dla mnie to zdjęcie nr 2 wymiata. Loferson - zajebiście zbite te szczyty, podoba mi się klimat oddany w twoich zdjęciach, robisz je bez lampy ze statywu? Są bardzo naturalne.
Acha, jeszcze mała przestroga dla innych. Ja w tym roku zaznaczałem moje rośliny wypisujące ich nazwy markerem do płyt CD na poobcinanych opakowaniach PET osłaniających roślinki przed ślimakami. Niestety napisy nie przetrwały konfrontacji z naturą i pozostaje mi domyślać się, co gdzie rośnie.

pozdrowienia dla wszystkich rolników

greengirl

troyan

Member
hej! mam pytanie - skad mozna w tej chwili zamowic salvie? pol roku temy zamawialem w coffeshopie i bylo super. poltora tygodnia temu wyslalem do nich maila z zamowiniem i do tej pory nie odbieraja. tak samo z panem salvia... :( znacie jakies inne dobre i sprawdzone krajowe zrodlo?
z gory dzieki za odp.
pozdrawiam, conquering lion

Hog dog

Member
skunk

straznik skunk'a :)

mam pytanie... ile razy mozna na out fimowac ?? ten u gory krzak fimowalem raz w 3 tygodniu poszedl na boki wystrzalowo, ale teraz znow sie wyciaga w gore... jakby mu tak jeszcze grzywke przyciac ? :)

G

Guest

Wreszcie mi sie zachciało isc na spoc, w sumie to musialem do mialem do wsadzenia Fruitbowla i Hawaii&skunk1 balem sie o nie bo nie podlewalem ich od tygodnia... ale wszystko bylo w miare wpozadku dostaly nawozu, wody i nowy dom :joint:

Zaczynamy:

Jagody mi troche oslodzily pobyt na spocie :D
10488P6240001-med.JPG

WW fajnego dostal kopa po nawozie i przesadzeniu i pomyslec ze byl caly zolty
10488P6240002-med.JPG

WW dochodzi do siebie jeszcze
10488P6240004-med.JPG

hh&em jakie zbite :yoinks: po uurwaniu slupka wzrostu pozbylem sie mszyc i odgalezienia ladnie zaswuwają :)
10488P6240003-med.JPG

h&s1 widzicie jak dostał kopa na samym szycie ale nadal lekko zoltawy
10488P6240005-med.JPG

h&s1 bez komentarza :D
10488P6240010-med.JPG

10488P6240008-med.JPG

fem.PP najladniejsza, najzdrowsza i dotego jeszcze female :) (siega prawie do pasa)
10488P6240014-med.JPG

10488P6240013-med.JPG

Rs by BlinD ladnie zaczol sie rozkrzaczac szkoda ze tylko 1 prrzaetrwal niepotrzebnie sadzilem go odrazu po wykszatlceniu pierwszych lisci :badday:
10488P6240018-med.JPG

10488P6240017-med.JPG

h&s1 wspomniany na poczatku dopiero co wysadzony
10488P6240015-med.JPG

Fb j/w
10488P6240016-med.JPG

pamietac na przyszlosc, lepiej nawozic regularnie niz wtedy jak roslina zacznie sie domagac !! moj blad

Pozdarawiam :wave:

szukam dobrego pyłku (najlepiej Ak47 lub Top44 lub jakies mniej popularne) na sierpień/wrzesien do zapylenia feminizowanej PP.

Ps. Hog Dog skuny pierwsza klasa chcialem tez sobie zalatwic jakies siona ale niestety nie udalo mi sie za rok wystartuje z cala rodzina skunkow!!

Last edited:
G

Guest

piekne planty panowie :yummy:

@hey greengirl ja wlasnie tez posialem seeds. sa to 3 x Cindy99 F3. dwie juz wlasnie wczoraj pekly a dzisiaj wygladaja tak:
C99

bedziemy w kontakcie jestem ciekaw jak sie beda rozwijac Twoje odmiany tak pozno posadzone. pozdro pes :wave:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
rogin said:
eee HOT takie pytanko nieznam sie na indoor ale czy te włoski nie sa za bardzo brązowe ? Chyba mleczno-brazowe powinny byc ?

chodzi ci chyba o trichomy? wlosy zawsze robio sie kolor bronzowe
znowu trichomy w domu niezawsze doczekasz sie mleczno bronzowe.
na out to szybko widzac jak ciemniejo. w domu warunki tszymajo je dosyc pszezroczyste pszez bardzo dlugi czas. iczensto niedoczekasz sie bo kwiatek jusz dawno dokwitnol. ja kiedys patszylem pszez lupe czy jusz gotowe so. teras nawet nielicze ile dni so na flower. poprostu po samym widoku kwiatka wiem czy jest gotowy czy nie.niezalezy jaki kolor trichomy majo i ile on jusz rosnie. jezeli dokwitnol to jest perfect. a stare pszeowocowane kwiaty so do dupy. traco smak i zapach. najlepsze kwiaty dlamnie to gdzies 60 dni na flower, nie wiencej nie mniej. tszaba sam wyczuc kwiatki. kazdy rosnie inaczej i tszaba sie z tym liczyc. a jak ta trawa bendzie walic w glowe to uwiesz mi ze od gatunku trawy to zalezy a nie czy trichomy zciemnialy.

peace

G

Guest

:wave: Przeszedlem sie wczoraj na miejscowke zobaczyc czy ostatnia burza nie wyzadzila zadnej krzywdy plantom... Naszczescie nic im sie nie stalo :D
Pare fotek:

pzdr, wujek

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
super kwiaty wszyscy, outdoorki niesamowite. niemoge sie doczekac kiedy zaczno kwitnonc. niektuzy widze to bendo bic rekordy w rozmiarach kwiatkow,hehe super

umnie klonki so teras takie

664IMG_7722.jpg

664IMG_7726.jpg

664IMG_7729.jpg

664IMG_7732.jpg

664IMG_7733.jpg

peace

G

Guest

Wujek, Hot, Rogin i polak przewysmienicie :D hehe. hey Hot ja tez zrobilem klony, szkoda ze tak pozno :/. teraz jeszcze nie lapia korzonkow. ale juz niedlugo jeszcze klika dni i beda. juz miejscowka jest tylko je jakos przetransportowac. hehe.

tak zgadza sie HC niektorzy lol to beda pobijac rekordy [skromniacha hehe]
pozdr pes :wave:

Fish131

Active member
No wszystkim wam tu ladnie rosnie w ogrodkach :D Gratuluje wszystkim. Dzisiaj kulne zobaczyc na 1 spota zobaczyc jak moje maluchy. Kumpel byl na tym nowym spocie gdzie mam 15 roslin i mowi ze wszystko rosnie :D Kumpel po wyprawie na spota ma nowy nabytek w postaci 6 szwow bo wyjebal sie na rowerze hehe :D
Ja wlasnie wrocilem z melanzu weekendowego i dzieki 2 osobom z tego forum zazielenila sie imprezka :D THX.
peace

cheech and bong

Active member
pare zdjec z jednego spota fruit bowl we wlasnej osobie oraz pare lowryderow ktore do piet mu nie siegaja hehe. Na moim spocie sa tony komarow kleszczy i much konskich nikt o zdrowych zmyslach sie tam nie wybierze wieczorem zarzuce fotki z paru dalszych miejsc tam juz nie jest tak ladnie no ale co sie dziwic jak roslinki mi zarosly poteznym zielskiem na tyle wysokim ze przez bardzo dlugi czas nie moglem znalesc roslin hehe cos tam zyje ale nie bedzie dobrych efektow w tym roku partyzantka jednak nie jest dobra hehe

Latest posts

Latest posts