What's new
  • Seeds Mafia is running a TURBO contest with great prizes! You can check it here.

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Ganja Smile

Active member
ej kurwa co sie u nas dzieje z pogoga :O jaka rzeznia deszcz napierdala jakby sie z wiadra lal!!!!!!! moje roslinki :/ one sa jeszcze malutkie i nie winne chyba sie nie stanie nic od mocnego deszczu nie??

G

Guest

Witam,
Wlasnie wrucilem z miejscowek. Upal aki ze nie mozna wytrzymac ale do rzeczy :D Na jednej miejscowce ktos sobie wycial drzewko :( z 20 cm od roslinek :( a wiec po miejscowce...

I troche fot z innych miejscowek:

Pozdrawiam, Wujek

LDV

Active member
co do robienia zdjec piorunów to mój kumpel na to jest nieźle napalony i on robi to tak:

bieże normaly aparat (lustrzanke) z filmem mało wrażliwym na światło. Otwiera przesłone w nocy i nieruchomo celuje nim w niebo podczas burzy. Po pierdalnieciu pioruna zamyka przesłone przewija film i robie następną fotke...
Film sie w nocy nie naświetla bo od czego ma sie niby naswietlic? Dopiero jak pierdyknie piorun to go widac...

Taka teoria ja tam niewiem jakie filmy on kupował i co bo nie robiłem tylko chodziłem z nim na plaże.
Jak kogos to kreci to niech tak spróbuje albo poszuka dalszych info na jakis forach fotograficznych

polak

Active member
Wujek :eek: WIEEEELKIE POTWORY, respekt

szkoda tych polamanych... Kiedy wysadziles bo nie pamietam, mogl bys cos wiecej napisac? Jaka ziemia, nawozy, odmiany itp itd

SM x Ice pachnie pieknie kawowo ;) I robi sie coraz wieksza, ale WDB to co odwaliles... konkret...

Co za pogoda... raz leje tak jak GS napisal, raz swieci slonce.. duszno, parno.. prawei jak w tropikach, tylko te deszce mnie niepokoja...

w czwartek nowe focisze dam ;)

Last edited:

Fish131

Active member
EDIT: Ale sie nam koloruje ten thread :D Tak trzymac panowie :D

EDIT2: Wujez ozesz Ty skubancu. Niezle potwory Ci tam rosna <wow> :yoinks:. Jestem pod wrazeniem! Powiedz mi okreslily sie juz?

Nie dostalem odpowiedzi na temat nawozu z guana golebi wiec robie test i podlalem nim planty na spocie :D

A to fotki ze spota. Rosna szybko. Jeszcze w piatek nie siegaly do konca butelki a teraz? Sami zobaczcie. Powoli sie okreslaja i mam 1 zenski ICE 1 meski ICE 1 meska papaya i chyba meski bagseed (ale na 80%) reszta jeszcze nie wiem.

Last edited:
G

Guest

Dzieki Polak :D
Rosliny wysadzilem chyba 4 maja (te najwieksze) i niedawno jakos nastepna partie. Mialy one wtedy ok 1-3 pietra lisci. Ziemia jest kupna (jakas najtansza bo funduszy nie mialem ;D). Odkad sa na miejscowce byly raz podlewane woda i jeden raz woda z nawozem (pokon do roslin zielonych) :D
Odmiany to HomergrownPurple*Skunk, Pasion*COB od TooTikiego i SchroomMix od Hot Cargo.

Fish131

Active member
LDV said:
co do robienia zdjec piorunów to mój kumpel na to jest nieźle napalony i on robi to tak:

bieże normaly aparat (lustrzanke) z filmem mało wrażliwym na światło. Otwiera przesłone w nocy i nieruchomo celuje nim w niebo podczas burzy. Po pierdalnieciu pioruna zamyka przesłone przewija film i robie następną fotke...
Film sie w nocy nie naświetla bo od czego ma sie niby naswietlic? Dopiero jak pierdyknie piorun to go widac...

Taka teoria ja tam niewiem jakie filmy on kupował i co bo nie robiłem tylko chodziłem z nim na plaże.
Jak kogos to kreci to niech tak spróbuje albo poszuka dalszych info na jakis forach fotograficznych

O tak. Moj kumpel jest fotografem i pamietam jak bawilismy sie w cos takiego ze szlismy do ciemnego pokoju, ustwialismy aparat ja np gdzies siadalem przed obiektywem, kumpel otwieral aparat bral latarke i tak jakby kolorowal mnie i pokoj (czyli poprostu latal swiatlem po wszystkim) potem gasil latarke ja np przesowalem sie o jakas odleglosc ale tak zeby nadal byc w obiektywie i znow swiecil latarka, potem znow gdzies sie przesowalem i znow swiecil. Na koncu zamknal aparat i zrobil zdjecie. Efektem tego byla fotka na ktorej bylem kilka razy :d Fajnie to wyglada :D wogole wyglada sie wtedy jak duch bo przezroczysty i na dodatek w kilku miejscach.

Last edited:

mario_PL

Active member
ja tez wybralem sie na miejscowke bo po ostatnich upalach bylem ciekaw postepow i na szczescie mile sie zaskoczylem, roslinki wogole nie okazywaly cierpienia z powodu poltora tygodniowej suszy a wrecz przeciwnie jedna stala sie potworem w stosunku do reszty:D
fotki zapodam za tydzien bo nie wzialem aparatu

aha ta najwieksza wlasnie ma niektore koncowki liscie zzulkniete i lekko opadle, czy to od nawozu?

wam widze tez luks wszystko rosnie i na jesieni bedzie milo, o niektorych odmianach z krzyzowek HC nawet nie slyszalem niestety :yoinks: , ciekawsze niz w seedbankach

pozdro i oby cale lato takie bylo :sasmokin:

Last edited:
no to ja tez bylem dzisiaj na miejscowce, troche zmoklem bo jak dotarlem to zaczol deszcz padac ale nic, rosliny maja sie dobrze, tylko jedna sie polozyla, chyba ma za pulchna ziemie, trzeba bedzie dolozyc i ubic ale to nastepnym razem

pozdro

G

Guest

Wujek, jestem pełen podziwu. Zdrowe, zielone, duze, zadbane :D
Ile dawałeś ziemi na 1. rośline ?

No Fishu w porownaniu z tamtumi fotkami ktore przeciez niedawno robiles to różnica jest zniewalająca, widać ze im pasuje heh :) 3maj sie

Kurde, mi sie w takie upały nie chce chodzic na spot. a mam jeszcze do wsadzenia Fruitbowla, Hawaii&skunk-a ktore są obok spotu w połlitrowych doniczkach :D:D a mają juz prawie 5 pietro :O:O

G

Guest

@ Dzieki Fisz :D juz niektore pokazaly plec tydzien temu. Dzis juz ich nie ogladalem - zapomnialem o tym... za tydzien sprawdze dokladnie ale juz pare kobitek jest.
@ Dzieki Duce :D w jeden dolek dawalem po 2-3 rosliny. W niektorych dolkach jest po 50-60l a w niektorych po 25l hehe

troyan

Member
bylem w poniedzialek na spocie i juz moje kobietki sa pelne malutkich topikow :)

Taki OFFTOPIC - porobilem dzis mase roznych zdjec dzis, oto 3 z nich:

rogin

Member
troyan naprawde kozackie fotki !! Mi sie najbardziej podoba ta 3 tylko szkoda ze tak zamazane, naprawde dobry pomysł <respect>

troyan

Member
rogin said:
troyan naprawde kozackie fotki !! Mi sie najbardziej podoba ta 3 tylko szkoda ze tak zamazane, naprawde dobry pomysł <respect>

dzieki dzieki :) wlasnie chcialem zeby ta fota byla zamazana, taki efekt zamierzony...

hog dog said:
to mi przypomina tapete z windowsa xp
hahah wiem ze jest bardzo podobne ale jest 100% mojego autorstwa :)
aż sam sie zdziwilem ze wyszlo tak podobnie :)

Muczaczo

Member
Witam!
Nie było mnie na spot'cie ok. tygodnia (może 10 dni). Zachodzę, patrzę :D i normalnie :yoinks: szok, niektóre krzaki urosły o 100%. Big bud, to mi się tak rozkrzaczył, że wygląda jak duuuży krzak :D he he. Wszędzie jest pełno krzaków, klimat wilgotny jak w amazońskiej puszczy, a do tego słoneczko grzeje jak trza, sprzyja, sprzyja. Przepraszam za foty, ale strasznie tam zielono i mało co widać :D, a do tego kiepski ze mnie fotograf.

rogin

Member
heh dzięki Muczaczo :) staram sie :p

może ma ktoś z was na opych lampe UV taka do sterylizacji pomieszczeń co w szpitalach mają ?

Last edited: