What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

tomasz

Member
zapakowalem pyłek do dilerki, dac do niego kilka kulek z pochłaniacza wilgoci (z buta)??

ps gdyby ktos chcial pisac na pm, powinno wystarczyc dla kazdego (diesel soma F2)

Last edited:

LDV

Active member
Shakir kiedy pisal ze pylek zmieszany z maka ma trwalosc do 2 tygodnii w lodowce...

Mam pytanie:
Czy ktoś z Was miał White Widow (femaleseeds) i/lub Santa Maria (No mercy)?
Jak długo wam kwitła od czasu przełączenia na flo?
Po jakim czasie od przełączenia na flo zaczeły się robić kwiaty tak wyraźnie?

Last edited:

troyan

Member
dziś przeszedłem się do ogrodniczego zamiarem kupienia czegos na kwitnienie.
zgodnie z zaleceniami sprzedawczyni zakupiłem taki oto nawóz:
INSOL W (ceny dokładnie nie pamiętam ale ~5zł)
Roztwór nawozowy NPK z mikroskładnikami 4,5/4,5/7 + mikroskładniki
Koncentrat do nawożenia roślin balkonowych i doniczkowych kwitnących
Insol W jest pełnowartościowym nawozem zawierającym odpowiednio dobrane składniki zapewniające bujny wzrost i obfite kwitnienie roślin balkonowych i doniczkowych.
Insol W nadaje się również do nawożenia róż i warzyw, szczególnie pomidorów, papryki, ogórków w gruncie i pod osłonami.
STOSOWANIE INSOLU W ZAPEWNIA BUJNY WZROST I OBFITE KWITNIENIE!
Powinien być dobry co? Odpowiednie NPK?

Pozdrawiam, Conquring Lion

polak

Active member
Najdorodnieszy kwiatek: SMxIce

200606120427vy.jpg

200606120471lp.jpg

Reszta kwiatuszków nabiera szybkosci rosną w oczach można powiedzieć. Resztę zdjęć podam jak znajdę chwilę czasu. Narazie za dużo mam na głowie....

pozdro

G

Guest

Witam,
Standardowo male fotostory. Sory za jakosc fot ale sie okropnie spieszylem bo komary tak gryzly ze nie moglem sie odpedzic.

Wogule te 2 rosliny na zdjeciu ponizej sa jednakowych rozmiarow tylko jedna sie polozyla :D

A tu taki lol. Popatrzcie na ksztalty lisci :D szczegolnie ten na szczycie ;)

Ps troyan moim zdaniem ten nawoz ma za duzo azotu. Typowo na kwitnienie polecam planton k.
Peace

G

Guest

WDB, polak bardzo ladnie :D. Fajna ta Santa Maria x Ice bedzie z tego cos oszronionego, jakby nie patrzec crosik z Ice lol. a WDB niezlego mutanta tam 3mash, tez mialem kiedys takiego bagseeda na oucie to Ci powiem ze jeszcze bardziej go popierdolilo, ale nie scialem go i nawet jakies tam budsy wyprodukowal hehe.

@ello troyan jesli masz troszke grosza to imho w Terra Flores z hemp.pl sie zaopatrz. oni teraz tam chyba niezłe wyprzedaze porobili :D. ja kupowalem w sezonie '05 i zaplacilem za butle 1L chyba 45 zl. teraz na pewno bedzie taniej. belkocze o tym dlatego ze po podlaniu tym shajsem nastapil start roslin na ksiezyc budy poszly na mase a jak popadalo to sie szczyty do ziemi giely ze az myslalem po ch** zem tym podlewal hehe.

peace pes

Fish131

Active member
Pes na Hemp.pl nie ma juz terra flores i nie bedzie poniewaz ministerstwo zabrania improtu nawozow ktore zawieraja cos w jakiejs tam dawce i TF sie do tego zalicza.

troyan

Member
no to szkoda ze nie ma juz terra flores bo duzo dobrego o nim slyszalem jeszcze za czasow OG. a propo Plantona K to wlasnie mialem wybor pomiedzy nim a tym Insolem W ktory kupilem dzis. no ale wybralem ten drugi. hmmm... a moze jednak zakupie do tego jeszcze tego plantona... sam nie wiem :) tani jest a poza tym nie ma co zalowac pomidorkom :)

polak

Active member
Hello here GanjaSmile!

hehe ja stworzyłem tego mutanta:D wypadlo na 4 rosliny (3x Ice, 1x SM) ze tylko maryjka byla laseczka jak nazwa wskazuje ale wyglada na zdrową i silna:), klonik od Ice troszke zniekształcony jest ale prawda jest taka ze na koncu wszysciutko wyglada podobnie;]

wracajac do naszych pozostałych roslin jeden BB poszedl juz na straty na bank cały zeschniety, rzecz biorąc powiem wam ze kobaia stworzył nasionka bardziej stabilne od tych co kupilismy! KOM rosnie znakomicie widac najszybszy wzrost i zadnego uszczerbku w zdrowiu;) Misty cos nie daje sobie rady z naszym klimatem :( marne sa wszystkie roslinki... HinduKush rosnie prawie jak KOM a reszty nie pamietam heh...

offtopic: szkoda mi ghany:( zajebiscie gra a juz 1 bamka w plecy:(

edit: lofer mi wystarcza te fotki;P nie chce widziec calosci bo umre z zazdrosci!!!!

pozdro GS!!!

Last edited:

LDV

Active member
Mam w boxie podobny przypadek jak WDB na ostatnich zdjeciach.
Jest to Santa Maria (SM-2) nie jest az tak sklinowana jak ta jego ale tez ma wąskie i baardzo długie palce na dlugich "łodygach"...
Nie widac tego tak mocno bo troche ją LST'owałem (w ogole troche przesadzilem z tym trenowaniem na innych krzakach) a ładnie sie LSTowała (za mocno niz chciałem) wiec teraz jest jedna wielka kupka lisci.

Jedna SM (SM-3) to męszczak poucinałem jej wszystkie odgałęzienia na ktorych jaja były mocno rozwinieta bo nie chciałem żeby miejsce zajmowała a i tak niedługo wylatuje z boxa zeby nie pozapylała...

Trzecia SM (SM-3) jest dosyć ladnym krzaczkiem który od poczatku był inny od wszystkich, wyszedł z ziemi dzien później rósł najwolniej i inaczej niz inne. Nie chciałem go trenować ale jakos tak wyszło ze to zrobiłem i ładnie nawet wyszło ma male ostre liscie... Troche mi tak lowrydera przypomina. Ładnie pachnie kawą i w ogóle bedzie z niego dobre palonko pewnie. Niski krępy i ładnie sie krzewi...

Zreszta zobaczcie sami (troche przerbilem fotke bo jak wiadomo lubie rysowac :p) Fotka nieaktualna robiona pare(nascie?) dni temu.

Odrazu napisze cos o tych kwiatkach:
Na poczatek rosły w małych kwadratowych doniczkach przez około 3-4 dni później przesadziłem do 3 litrowych donic. Weg trwał 2 tygodnie.
Mieszanka ziemi: perlit 30% "próchnica słodka" 30% (pisze ze 1litr=15 litrów obornika) ziemia uniwersalna ph około 6.0 40% + troche dolomitu na wieżch ziemi (bo zapomniałem dać wcześniej) i 2cm warstwa ziemi osmocote bo nie lubie jak perlit pływa...
Na wegu niczym nie nawoziłem (ziemia była z jakims nawozem) i rosło zajebiscie, na flo nawoże tak:
Podlewam naprzemian Platon K (czerwony) do surfinii (połowa dawki)+ nawóz do pomidorów NPK: 4/6/7 (dawka troche wieksza niz producent) a raz biohumus do roslin kwitnących (marne ilosci NPK ma, leje troche wiecej niz zaleca producent)

Raz (na kwitnieniu miedzy 1-2 tygodniem) spryskałem liście saletrą potasową (99% czystosci zajebana z laboratorium przez kumpla haaha), dałem dwie szczypty na 1,5 litra wody rosliny zaragowały i sie zrobily ciemniejsze. I ogólnie wyszło im to na dobre moze to powtórze jeszcze bo narazie azot im chyba bedzie potrzebny...

Wszystko narazie rośnie zajebiście, pare listków na dole zżółkło ale nchyba przez to ze rosliny ogólnie nie maja nadmiaru wody a raczej jej brak czasami no i tam juz baaardzo malo światła dochodziło.
Podlewam jak ziemia sie zrobi sucha i to bardzo sucha a leje tak ze wylatuje dołem...
Za to pare razy dziennie spryskuje rosliny widą (najczesciej jak maja noc)

Pozdrawiam

EDIT: Aha na dniach planuje przesadzić rośliny do:
i tu pytanie:
Lepsza bedzie skrzynia o pojemnosci około 90-100 litrów na wszystkie rośliny (nie liczac męskiej) czy na każda rośline osobna doniczka 10 litrów kwadratowa? (taka jak na hemp.pl)

Bo niewiem czy zamawiać sklejke i skrecac skrzynie (donice) czy przesadzac do doniczek...
Gdzie bedzie lepiej rosło? (tak czy inaczej bede musiał kupic doniczki a koszty beda podobne wiec jesli chodzi o kase to nie robi)...

Last edited:

cannabolic

Member
Troyan, ale to sa calkowicie rozne nawozy! Planton K ma tylko PK wiec sie nadaje na kwitnienie, natomiast insol W ma NPK wiec sie bardziej nadaje na vega. Zalezy czy masz roslinki na vegu czy flo. Jesli na veg to insol bedzie lepszy... w sumie domyslam sie, ze ta literka W oznacza wegetacje.
Pozdrawiam & peace

troyan

Member
cannabolic said:
Troyan, ale to sa calkowicie rozne nawozy! Planton K ma tylko PK wiec sie nadaje na kwitnienie, natomiast insol W ma NPK wiec sie bardziej nadaje na vega. Zalezy czy masz roslinki na vegu czy flo. Jesli na veg to insol bedzie lepszy... w sumie domyslam sie, ze ta literka W oznacza wegetacje.
Pozdrawiam & peace

moje roslinki sa na poczatku kwitnienia - zreszta zobacz sam

reszte fot mozesz zobaczyc kilka postow nizej w mojej fotorelacji Passion#1 Outdoor
nie sadze by W oznaczalo przeznaczenie na wega, bo na opakowaniu pisze ze dla roslin zielonych polecaja Insol U do rozwoju wegetatywnego a do roslin kwitnacych Insol W

mam teraz dwie opcje:
1)podlac z dwa razy w odstepie tygodniowym tym Insolem W, a za 2 tygodnie zakupic Planton K i dalej przez caly okres kwitnienia jechac na nim
2)zostawic Insol W w spokoju i od razu kupic Planton K i zaczac go stosowac.

mysle ze wybiore ta pierwsza opcje, bo chcialbym zeby rosliny jeszcze troche podrosly bo na razie sa dosyc niskie (ok. 1m). to znaczy nie wiem jakie duze powinny byc passiony bo pierwszy sezon mam ta odmiane.

nie wiem juz sam... jak radzicie?
:confused:

G

Guest

Powiem Ci że nie patrz na to że jakie bys chcial miec rosliny czy metrowe czy wieksze, wyadaje mi sie ze ten czas minol kiedy mogles cos miec do gadania :D teraz roslina kwitnie i zapewnij jej jak najlepsze warunki i wybierz opcje nr.2
2)zostawic Insol W w spokoju i od razu kupic Planton K i zaczac go stosowac.

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
troyan, szczeze mowiac bardzo dziwne ze ci te roslinki kwitna juz teraz na poczatku czerwca, dzien sie dopiero wydluza, nie bardzo jest mozliwe zeby marihuana zakwitala przy wydluzajacym sie dniu, po prostu biologia tej rosliny na to nie pozwala. Nawet samosieja jeszcze nie kwitnie.

Kiedy je wysadziles na dwor? Moze mialy takie warunki u ciebie na parapecie, ktore wymogly kwitnienie.

Moim skromnym zdaniem one zaczna sie wycofywac do fazy vegu, nie ma sensu uzywac nawozow na kwitnienie, zreszta na tych roslinach nie widac zeby nagle potrzebowaly jakiegos nawozu.

bardzo ciekawy przypadek.

pozdr, kov

LDV

Active member
kov wydaje mi sie ze samosieje w poblizu juz zaczely kwitnac ---> chodzi mi o osobniki męskie ale nie przyglądalem sie im i nie jestem tego pewien...

Czy jeśli mam męską w boxie to moge ja wywalic na parapet i nie przerwie jej to kwitnienia teraz? Kiedy gdzieś tak najlepiej wywalić męską na parapet?
Na jaki parapet najlepiej zachodni wschodni czy południowy?

troyan

Member
kov said:
Kiedy je wysadziles na dwor? Moze mialy takie warunki u ciebie na parapecie, ktore wymogly kwitnienie.
kielkowane byly pod koniec marca i do weekendu majowego rosly sobie na parapecie, to prawda ze nie mialy caly dzien swiatla, ale wtedy jeszcze nie kwitly.
na flo weszly dopiero po przesadzeniu na miejscowke tak mniej wiecej w srodku maja. podlewalem je biohumusem i raz - dwa tygodnie temu saletra amonowa.
tez sie zdziwilem ze tak szybko weszly na flo. ale myslalem ze to specyfika odmiany - pierwszy raz mam passiony.
a więc co mam zrobić oprocz czekania?
mam do dyspozycji biohumus, saletre, insol w i planton k. jutro wybieram sie na miejscowe - ktorym z tych specyfikow nawiezc jutro roslinki? moze najlepszy bedzie ten insol w, bo po npk sadzac ma i azot potrzebny na weg i potas oraz fosfor potrzebne na flo...

z gory dzieki za porady :)
peace!

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
LDV, teraz meszczak z boxa wystawiony na okno na 100% ci sie cofnie do vegu, najlepiej to by bylo go na wczesnej jesieni wystawic, no ale jak nie mozna to poexperymentuj sobie i zobaczysz na czym rzecz polega. Parapet poludniowy.

Troyan, moze to i specyfika odmiany, ale to tylko lokalne odmiany tak sie moga zachowac, obym sie mylil. Ja tam bym biohumusem polal po prostu, te wszystkie wartosci NPK na outdoorze maja taki sobie sens bo roslina sama sobie rosnie, nie jest naciskana tak jak w boxie.

pozdr, kov

G

Guest

howdy :D

a po co nawozy?? lol imho wydaje mi sie ze ta Twoja roslina troyan to pieknie sobie radzi. szczyton zdrowy i zielony jak wszystko dookola. jesli nie ma znacznych przebarwien ani jakischs dziwnych plam na lisciach to ws3maj sie ziomus serio. one jak rosna outdoor to przeciez w glebie jest duzo skl. mineralnych. dodal to juz kov :) on Ci wcale nie kwitnie tez tak mam, takie male bongosy ale to nie to to tylko charakterystyczna specyfika tej odmiany. a jesli na kwitnienie to jak planujesz planton K [PK]. dzisiaj wieczorem zapodam fotki durbanow ktorych topy wygladaja bardzo podobnie do Twoich troyan :)
mysle ze biohumus rulezz na tym etapie :)

3majcie sie ziomble
peace pes

Latest posts

Latest posts