What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
pes, ja bym radzil zastosowac cos na te mrowki na wszelki wypadek.
same mrowski duzo szkody nie robia ale niektore sa farmerami i choduja mszyce! (przenosza mszyce z 1 rosliny na 2, bronia przed drapieznikami etc.) z robia to poniewaz moga potem te mszyce "doic" tzn. spijac tzw. spadz (odchody mszyc) - zlizuja im z dupy slodkie kropelki bogate w cukry.
krotko mowiac - mrowki spoko ale jesli przyniosa ci mszyce na rosliny to w kilka dni mocno nadwyreza planty (mszyce wysysaja soki z mlodych pedow i lisci).
na mrowki mozna stosowac preparaty w proszku/granulkach, ktore je odstraszaja albo dzialaja jak trucizna.

pozdro gelowas :)

ps fiszu ja sie juz zaplatalem - masz jakies spoty na ktore nie chodzisz z powodu deszczu? czy nie wysadziles nic?

Fish131

Active member
Siema.
No mam mam spoty ale niechodze wlasnie z powodu deszczu bo nie dosc ze caly mokry wracam to jeszcze zawsze po drodze sie gdzies wypierdole z gorki na blocie :D

czumek

Member
yO!
wlasnie wrocilem ze spota, byla to chyba moja najgorsza wyprawa na spota !!!! ladnie dzis swiecilo sloneczko wiec pomyslalem ze wybiore sie na spota, zszedlem z ulicy i wszedlem w krzaki ktore prowadza do spota, ide sobie spokojnie i w pewnym momencie deptam na wysuszone galezie, jakies korzenie i z nich wyjechala w moja strone ZMIJA ! nie zapomne tego strachu do konca zycia, skoczyla ale mnie nie ugryzla zaczelem uciekac na slepo, nawet nie patrzylem gdize biegne, wkoncu wyszedlem na ulice zastanawialem sie chyba z 20min czy isc spowrotem na spota i wkoncu sie zdecydowalem i poszedlem od drugiej strony 2x. dluzsza droga i jak szedlem to co chwile rzucalem przed siebie kamykami a w rece mialem patyka o dlugosci jakiegos metra i uderzalem przed soba nim o ziemie. Nie zycze nikomu z was spotkania z zmija w takim momencie

pozdro

B

bronek

heh faktycznie-lipna akcja z ta zmija.
mialem podobnie, cale szczescie bylem dosc mocno "przytlumiony", wiec moja reakcja nie byla taka zywiolowa-hehe tak gdzies z 2sec. pozniej dotarlo do mnie, ze bylem tak blisko tej cholery...
a tak swoja droga to podejrzewam,ze ta zmija bardziej sie wystraszyla niz Ty...

Ja teraz nie smigam na spota-codziennie obficie leje, wiec nie oplaca sie nawet leciec z bihomusem itp. bo i tak deszcz wszystko wyplucze :/
HEHE: suchy kwiecien, mokry maj, bedzie GANJA jako gaj ;>

A teraz pytanko-stosowal ktos z Was nawoz z pokrzyw?? Zrobilem sobie cos takiego z mlodych pokrzyw, strasznie toto cuchnie, ale o dzialaniu nic nie moge powiedziec-poki co testuje na maciejce?? Czy ktos moglby podzielic sie doswiadczeniami nt tego bio-nawozu?? Wiem tylko,ze jest bogaty w Azot...

czumek

Member
Mozliwe ze wystraszyla sie bardziej niz ja, ale mialem wieksza schize niz widzac policje i majac w kieszeni 10g :)) bylem tak obsrany ze az mnie dreszcze przechodzily, gdy sadzilismy roslinki na tym spocie wiedzielismy ze bedzie tam pelno wezy ale nie o tej porze, tymbardziej ze wczoraj padal deszcz i w nocy chyba tez cos pokropilo i troche bylo mokro. Od teraz na spota bede chodzil w woderach wedkarskich albo dopiero gdy zajdzie slonce :)

Last edited:
G

Guest

woj neiciekaw przygoda czumek nie powiem ale masz przynajmniej taka pewno ze jesli innych spotka taka nieciekawa przygoda poprostu nie beda ci sie krecic wokol spota tak wiec sa tego i plusy i minusy :)

B

bronek

przy jednym z moich spotow sa pokopane jakies takie wielkie nory-juz sam ich widok jest przerazajacy............nigdy nie chodze tam nie uzbrjony ;)
zwykle mam przy sobie pistolet na kapiszony [taki jak sie na zawodach uzywa podczas startu-strasznie glosny] i saperke lub cos czym moglbym sie bronic...hehe

rogin

Member
noo fajna odmianka tez sie na nia napalalem w zeszlym sezonie i niestety nie udalo mi sie jej zalatwic a z Nirvany masz ?

B

bronek

nirvana chyba nie ma passiona
passion pochodzi albo z Dutch Passion albo od Salvi [hehe]
EDIT: a zubr pochodzi z puszki

cannabolic

Member
Musze cos napisac, bo mnie fish opierdziela... hmm... Polska rzeczywistosc sprawia,ze $ nie ma na pestki, a jak juz cos sie znajdzie to cos zawsze spierdziele... Na szczescie w boxie big budy sie zaczynaja troche oszraniac. Fotki beda jutro tzn taka mam nadzieje, bo nic mi sie nie chce robic... pewnie jestem meteoropata i ta pogoda dziala na mnie jakos tak nijak. Sliczne roslinki Wam rosna, tylko pozazdroscic :wave: Hmm moze zalatwie jakies crossy LR to cos pozniej zaczne grzebac z lopata. Peace z Wami Ziomale! 3majmy sie ramyto sie nie zesramy! AVE

T

technoMAXgrower

25 dzien flo juz powoli sie planty szronem pokrywaja, co za tym idzie zaczyna sie wydzielac specyficzny slodki zapach który z dnia na dzien sie nasila, buuuu modle sie zeby roslinki nie przeginaly inaczej to chyba trzeba bedzie klime wstawiac ale to tylko ostatecznosc puki co bede sie ratowal carbon filterkiem (jeden juz mam zainstalowany) za jakis czas moze wrzuce projekt z budowy filtra jak nie bede mial nic do roboty

White Russiany 25 day

:wave:

T

technoMAXgrower

Dzieki fish
I jeszcze mam zdjecie mega szczytasa zapowiada siew na prawdziwy killer. Drzewko to Nebula wybrana po selekcji sposrod 6 innych samiczek. ee gut ze pobralem z niej klonsa :canabis: bedzie wporzo z niej mateczka

Piona :wave:
Nebu

Last edited:
T

technoMAXgrower

Silnik ma pojemnosc 600cc potrojnie doladowany, razem wychodzi 1800centow 2 wentyle kanal buda max szczelna i wygluszona 55W/stope mylar i duzo duzo odzywek m.in. gowno nietoperza wiadomo oso chosi :chin: czy nie bardzo :joint:
:wave:

edit: w tej chwili zasysam wiaderko, 3 juz w dniu dzisiejszym :bigeye: i tloczenie z wiadra jest calkiem wporzo i raz na jakis czas kontrolnie lubie sie czyms takim zniszczyc.

rany ale ja spizgany jesyem

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no bardzo fajnie wam rosnie na out.naprawde widze dobre poczontki macie. ja niestety w tym roku na out bendzie bardzo malo. wszystkie sadzonki z nasion zniknely z pola,haha ponad 20 ruznych rodzaji, no nic takie te nasze chodowanie partyzanckie robi,hehe

ale to nic bo mam jescze z 8 same clony co sobie fajnie rosnie. miejsce te same co w tamtym roku jest chyba mi najlepsze ,tylko troche za male , ale nazekac niebende. zdjencia z out bende mial za tydzien jak sie tam wybiore, bylem pare dni temu i wszystkie klonki fajnie sobie rosno, jeszcze malutkie ale bardzo zdrowe.

tutaj pare z indorka

664IMG_6813.jpg

664IMG_6798.jpg

664IMG_6803-copy.jpg

664IMG_6796.jpg

664IMG_6826-copy.jpg

peace

cheech and bong

Active member
witam wszystkich troche mnie tu nie bylo widze ze dajecie rade POLSKA bedzie zielona w tym roku

moj outdoor mial byc potezny a tym czasem jak to zawsze bywa na out mialem niespodzianke i moj najlepszy spot znalazl sie 20 cm pod woda heheh 40 roslinek wrecz poplynelo sobie w swiat no coz moze mnie nie lubily i postanowily nawiac o dziwo w tej wodzie kilka i tak przetrwalo ale wygladaja marniutko juz je olalem pojade tam za miesiac zobaczyc czy cos sie wygrzebalo
za to bylem zobaczyc na moim lowryderowym spocie no i tam juz jest lepiej 2 tygodnie temu posadzilem tam 2 roslinki ktore wygladaja juz ladnie jedna z nich to meszczak co mnie cieszy bo chce troche nasion miec
3 dni temu bylem i wrzucilem 5 nasionek prosto do gleby i dzisiaj ku mojemu zadowoleniu widze ze wszystkie ladnie wyszly no w koncu to kobajanskie nasienie ;) zycze wszystkim takich spotow jakich ja mam pelno w okolicy ziemia tam jest dokladnie jak ta OSMOCOTE za 13 zl albo i lepsza kiedys sadzilem na spotach gdzie trzeba bylo wozic ziemie juz mnie to nie bawi za stary na to jestem i nawet samochodem wozic ziemi nie bede

ziemia

meszczak

a to mam nadzieje ze panna

fotografia rodzinna :)

dzieciarnia o ile dobrze pamietam a z moja pamiecia to jest roznie to jedno z tych malenstw to fruit bowl rowniez z kobajanskiego haremu :)

a tak nawiasem :)

Idzie Czerwony Kapturek przez las. Nagle z krzaków wyskakuje wilk - stary zbereźnik i mówi:
- Ha Kapturku !!!!!!! Teraz cię pocałuję tam, gdzie jeszcze nikt cię nie całował !
Kapturek patrzy na niego i mówi:
- Chyba, kurdę, w koszyk

Last edited:

Latest posts

Latest posts