What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

@Witam. Cheech no ja tesh na jednym spocie gdzie mam 4 roslinki zajebista ziemie mam. Jak kopalismy doly to pelno dzdzwonic :D tyle ze pelno kamieni i sie ciezko kopalo :(
Ladne krzaczki cheech.

@ Hot Cargo ty to masz chyba tony tego zielska :))) Ile by nie bylo to i tak jest za malo :) hhehehehe

@Tmg rowniez zajebiscie.... podoba mi sie ten mega szczytas :D

rogin

Member
co do butli Fishu to fajna sprawa mialem kiedys taka pozyczona i jak by nei patrzec dawala rade.
HC i TMG ZAJEBIOZA !!! szczegolnie wy powinniscie sie wypowiedziec co do tej butli wkocu to wy ciagle napierdalacie indoora.

A co do ziemi na spocie to mam podobna do Checha
PEACE

T

technoMAXgrower

dziekuwa growersi, h9tric tego szczyta jeszcze nie raz uwiecznie na foto i bank pokarze co zniego wyjdzie :joint:
Butla pomaga urzywalem ja jakis czas, jednak w tym grow teraz uznalem ja za zbedna bo zamiast tego doprowadzilem se doplyw swierzego powietrza z dworu i CO wtlaczane jest przez bardzo wydajny wentyl promieniowy wydaje mi sie ze takie rozwiazanie tez sie sprawdzi.
Prawidlowo to powinno sie karmic dwutlenkiem w 2 cyklach tak by na dzien dostawaly strzala z ranca i wieczorem po 15 min (ja dawalem po 5min, bo ustawialem zawor na oko, a nie chcialem przesadzic i przypadkiem spalic krzakow AK47 i Schnazzlebery - duzo mi wtedy palenia wyszlo to fakt .

Edit: Blind moze nie szkodzi ale lepiej usun ta warstwe z wierzchu bo po co ma sie rozprzestrzeniac ci jaki pasozyt chyba za duzo wody lejesz wiem ze czesto na torfie sie takie cos robi gdy jest przemoczony.

Last edited:

BlinD

Active member
siema!
mam pytanie : moje sadzonki rosna w kubeczkach z racji takiej iz nie mam czasu ich wysadzic (juz z 2 tyg :/ ) i widze , ze glony sie pojawiły na ziemii i korzeniach .. czy to szkodzi jakos roslinom ??

B

bronek

Once again
bronek said:
A teraz pytanko-stosowal ktos z Was nawoz z pokrzyw?? Zrobilem sobie cos takiego z mlodych pokrzyw, strasznie toto cuchnie, ale o dzialaniu nic nie moge powiedziec-poki co testuje na maciejce?? Czy ktos moglby podzielic sie doswiadczeniami nt tego bio-nawozu?? Wiem tylko,ze jest bogaty w Azot...
Swita mi tez w glowie,ze ktos z OG juz to stosowal...
Glownie ciekaw jestem czy musze dokladnie trzymac sie zalecanej dawki czy moge troche "poprzesadzac" :sasmokin:

kaczy

Active member
Veteran
@bronek masz racje ktos na OG tak robil ale on dosc dlugo kompostowal te pokrzywy w wodzie, a co do dawkowania to chyba ciezko z tym przesadzic zwlaszcza jesli chodzi o outdoor

B

bronek

kaczy said:
@bronek masz racje ktos na OG tak robil ale on dosc dlugo kompostowal te pokrzywy w wodzie, a co do dawkowania to chyba ciezko z tym przesadzic zwlaszcza jesli chodzi o outdoor
hehe-moje juz srogo ponad miesiac sie kisza, gdyby tak nie jebaly to bym chyba winko jeszcze z tego zrobil ;>

G

gelowas

Kobaia robil nawoz naturalny z pokrzyw, z tego co pamietam trza trzymac je w zamknietej butli, az do momentu sfermentowania (3tyg?) i on dodawal jeszcze lyzke dolomitu, podobno super efekty, na weekendzie tez rozpoczynam prace nad tym, tylko pierw wykarczuje troche spota, bo pewno slonko juz zaslaniaja cholerne pokrzywy, ktore przeznaczam na mary jane, pozdro. ;) Fotki wkrotce.

Czumek, moze przyczyna jest brak slonca i ciagla ulewa w niektorych czesciach kraju.

Last edited:

czumek

Member
moj znajomy sie zarejestrowal na forum ale gdy chce wpisac jakiegos posta wyskakuje mu "dkx, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation."
wie ktos ocb?

Jedna z moich roslinek przestala chyba rosnasc, od jakis dwoch tygodni nie widac w ogole zeby cokolwiek urosla, stoi caly czas w miejscu, wie ktos moze co moze byc tego przyczyna? Ziemie jaka mam na spocie to 50/50 wymieszalem kupna ziemie o pH 6.5-7 z ziemia ze spota

Last edited:
G

Guest

witam

Na moim BB cos sie pojawilo jakis insekt, pomużcie mi go zidentyfikowac:

Tutaj widok wierzchniej strony lisci, jak widac pojawiły sie liczne białe kropki!

Moge to usunąc jakimś "naturalnym" sposobem czy konieczne jest uurzycie toksyn w moim przypadku "Karate" i jak to dawkować ?

(liść po lewejprzy zbliżeniu widać)

czumek twoj znajomy musial niedawno zalożyć konto i jeszcze nie ma aktywacji od Administratora. Niech poczeka kilka dni. Bez obaw.

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
masz mites ducePL

wielki problem!!!

najbardziej szkodliwe robactwo dla nas jakie tylko jest .

uzywaj neem oil . wes kwiatki pod prysznic i je dobze oblej wodo pod cisnieniem z pocpodu i gury. poprostu wymyj je najlepiej jak mozesz. i pryskaj neem co tydzien.

jezeli tego nie zrobisz one strasznie szybko opanujo caly kwiatek i bendzie jusz zapuzno.
wszystkie liscie zrobio sie bjale i kwiaty bendo do dupy.

ja to mialem i mam, tylko ciongle walcze bo potrafio wrucic po jakims czasie.tego jak caly czas chodujesz jest cienszko sie pozbyc.
mozna kupic inne owady co je jedzo ,biedronki so dobre w ogrodzie.

albo pozbyc sie wszyskich kwiatkow wszystko dobze wymyc i zaczynac od nowa.

peace

G

Guest

witam HC

Własnie zrobiłem długi prysznic i jak narazie widze wypluukalm je dokladnie, naszczescie nie mialem ich wszedzie tylko na dolnych pietrach lisci

neem oil powiadasz... niestety wątpie czy takie cos jest dostepne w moim miescie :/
nie każdy ma sie tak dobrze jak Ty ;)

Mam "Karate 0,25 EC" i jak tylko powrrucoą tro je spryskam...
To tylko meski wiec dużej straty nie będzie ale klony sobie ściagne zależy mi na pestkach krossa z BB, ale tez chetnie bym go wyrzucil bo mam mase malych sadzonek i boje sie ze mi przejdzie to swinstwo na nie :/

EDIT

Szlak trafil 3/4 roslin w moim domu :/

Last edited:

Fish131

Active member
Czumek poprostu Twoj znajomy musi dokonac pelnej aktywacji konta (kliknac na link ktory dostanie w mailu). Na niektore polskie maile nie przychodza wiadomosci z IC. Polecam o2 tam zawsze dochodza. Pozdro.

G

Guest

duce pl po polsku to przedziorki mialem je raz i tez zastosowalem karate ktory bardzo ladnie zadzialal a okres jego karencji wynosi tylko 7 dni wiec bez problemu mozez tym pryskac

Last edited:

WeedTime

Member
ducePL, tak jak mowi HC pajaki sa najbardziej przejebane, ja nigdy ich nie mialem ale widzialem szczyty cale zawiniete w pajeczyne. Jak nie masz jeszcze szczytow to nie jest wszystko stracone. Mam nadzieje ze wiesz ze musisz spryskac wszystkie rosliny a nie tylko ta jedna bo pajaki szybko sie przeniosa. Ja na twoim miejscu spryskal bym nawet jakims chemicznym srodkiem sciany do okola, podloge i wszystkie szczeliny ktorymi to gowno moze sie dostawac. Zrobilem tak jak mialem problem z gasienicami w czasie vega. i pomoglo. Spryskalem nawet trawe do okola pomieszczenia w ktorym mam rosliny ;]

HC, bardzo ladnie zdjecia szczytow ! :joint:

- ten szczyt co jest na ostatnim zdjeciu - ile dajesz mu do konca ? co to jest ?

pozdr.

Last edited:

rogin

Member
korwa ale zdzierstwo na tym Hemp.pl az nie moge z nich, przeciez oni przebijaja 200-300% ceny tak co jest w wiekszym sklepie budowlanym albo Castoramie itp.

Latest posts

Latest posts