ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Siema
Dzisiaj przyszly pestki Passion#1 od pana salvii :d Ciekaw jestem co z tego bedzie.
Jesli ma ktos te ziarna to niech na pisze jak z kielkowalnoscia.
Duce, kielkuje w plastykowych kubeczkach jednorazowych 0,2l, nastepnie biere taki sam kubeczek zakladam na gore, tasma klejace w miejscu zlaczenia, dziurka na powietrze i jedziem. A tak poza tym mie tez sie niektore takie fioletowe robiom.
Wilku, od Salvii WW i Passion te normalne duze sionka sa gites, wszystkie kielkuja, nieraz w bobku bylo troche malutkich, ale to nie wiem, bo dalem znajomym jaraczom.
Na przykladzie Fisha zrobilem se miejscowke z dostepem do wody, gleba chyba zyzna, jakas mada rzeczna. Dodatkowo rosla tam niespotykana ilosc takich posych pokrzyw, niefartownie bylem w krotkich spodenkach, ale chuj - czego sie nie robi dla sprawy. Jak za 2-3tyg nikt nie skosi tych krzaczkow to chyba posadze troche wiecej szt, bo cos czuje, ze bedzie im tam dobrze.
@PEACE
Edit: BlinD wspolczuje, niezly zonk, tacy wlasnie sa przewaznie starzy, pierw mowia se jedno, a drugie wychodzi inaczej...
Panowie
Kurw@!!!!!!!!!!!!!
Katyń , Hiroszima ,etc.
Dzis oto 20 roslin WW i RS opszlo sie je**ać .. (mam nadzieje ze u JAHA bedzie im dobrze w Syjonie)
Miaonowicie: Z qzynem bylem nawiesc dobrej ziemii i co ?? patrzymy a taj jego pies przebiegl nagle... a za nim jego ojciec(qzyna) ale myslimy gites troche bedzie mial wonty ale w koncu wiedzial o gandie i nie mial nic pzreciwko) pogadal , pogadal i poszedl... ja przychodze ze spota do domu a tu STARA ucieszona(ironicznie) pokazuje mi ziemie w pudelku... ja patrze a tam porwane wszytskie roslinki.... .. u qzyna koln za sprawa jego mamy rozdrobnil sie na kawalki 1cm. a u mnie mama zrobila harvest nozem mojego indoora (nagle odjebalo wszytskim starym jednoczesnie).... na szczescie indoor uratowalem bo byly gotowe do sciecia i susze go (co prawda nie udalny ale zawsze cos) a pestki mam kolejne sie zaczynaja od kilku godzin kielkowac .. tylko jak ja je przetrzymam w domu albo wyjde "do lasu" teraz na spota ?? Ehhhhhhh
Lipa w Paczkach ==> Pipa w Laczkach
Uuuuuu Blind Ty to masz ostatnio kurewskiego pecha. Gdyby mnie spotykalo cos takiego jak Ciebie to bylbym conajmniej juz po kilku probach samobojczych (no chyba zeby ktoas sie udala) .
Moje kondolencje Blind.
Ojojoj, współczuje
Tez mialem taka akcje( wszytskie sadzonki z parapetu nagle wyparowaly :/), teraz jest juz lepiej, nie obylo sie bez licznych rozmów.
Chcialem sie zapytac czy niemialby ktos do podarowania 1 sadzonki Salvi Divinorum?
Pozdro i sorry bo wiem ze to nie jest miejsce do zamieszczania ogloszen...
Jezeli ktos ma to prosze o PMa.
Na szcescie jak reszra rodzinki poszla (rodzice qzyna) to uspokoilem starsza... nawet przy niej obieralem "topy" i tak w miare spokojnie gadalem.. no i oddala mi nasiona (bo podczas klutni zapomnialem wziasc ze stolu jedna paczke) ale usokoila sie oddala je i powiedziala , zebym tego nie wysiewal ale i tak wie , ze bede probowal .. dzis rano patrze a w tym pudelku z ziemia..Katyn oszcedzil jedynie dziecie (3 rosliny jeszce nie wyszly z ziemii ale maja 2cm kielek i znalazlem je ).... jakos bedzie ;] ale wqrzylem sie bo zasypalem 6 dolow po 50cm glebokosci dobra , kupna ziemia zmieszana z podlozem od pieczarek.. bede musial wziasc taczke i przewiesc ja gdzie indziej
A.. i kolejne okolo 20 nasion sie kielkuje ... zbunkrowane za misiem w siorty pokoju (ktora wie ocb )
Peace
PS. sorka za dlaba jakos zdjec ale bylem roztrzesiony i za slaba bateria do lampy blyskowej i ciemno bylo ale to zdjecie z harvestu WW (czemu takie "dziwne" to chyba wiecie )
BlinD wiem co to znaczy stracic swoje roslinki, w zime stracilem ww z fs ktore byly juz na flo u mnie rodzina tez wie ze hoduje i jaram, stara nie ma nic przeciwko ale babka z ktora mieszkam juz mnie za3na wkurwiac, wszedzie weszy i szuka, gdyby tylko znalazla to odrazu by wszystko rozjebala, ostatnio mialem farta bo stara mi schowala male roslinki przed babka )
Fish mniammmm
siema ziomy\widze ze outdoor wali pełną parą
motorek na jakim zapieprzam przez lasy pola i łąki to YAMAHA XTZ660 TENERE (bo ktoś pytał,podobna jak na zdjeciu,czarna) nawet nie wiecie jaka jest dostępnośc do miejscówek na motorze, nawet nie wiedzialem ze tyle ich jest, odwiedzam miejsca w ktorych nigdy bym nie byl w zyciu bo samochodem nie dojedziesz a na piechote to sie nie chce, oj chłopaki polecam polecam.