What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

BlinD

Active member
Kurde !!!

tez z checia bym sobie wysadzil juz moje male planty na outa ale wczoraj zapomnialem kupic dobrej ziemii (bo na spocie jest razcej kiepska) i dzis lipa.. tylko podjade na spota przetransportowac kilka workow na smieci tego podloza z pieczarek.... wymiaszam to z ta ziemia jutro i wsadze na out
wczoraj juz bylem po drodze na spota ale bedac w polowie drogi i wychodzac z lasu zuwazylem ze "tubylcy" (dzieci) zrobily sobie melnaz z ogniskiem wiec zawrocilem Ehhhhhh

G

Guest

Witam :wave: Wlasnie wrocilem z rowera :) Znalazlem piekne miejscowki teraz czekam az roslinki podrosna na parapecie i wysadzam je :) Outdoor'06 otwarty :joint: :yummy:

PS. pes3fan zajebisty patent ze spotem na dachu :)
WDB fajne krzaki. Wygladaja na zdrowe i pelne wigoru :)

Pzdr. h9t

CupsLock

Member
mam prosbe sweet badz ktorys kolega z softem do liczenia rachunkow za prad powiedzcie mi ile w ciagu 4 miesiecy 900 wat przy 24/h wyciagnie mi plnow z kieszeni. duzy projekt mi sie dzisiaj w glowie urodzil. w sumie pracuje zarabiam to cos bym zainwestowal na przyszlosc :sasmokin: indoor v3 cooming soon suddenly blue x shroom, nareszcie zrobie normalnego boxa z prawdziwego zdarzenia a nie jakies szafeczki. powodzenia chlopaki z outdoorem

kobaia ile na oko mi wyslales hawaii x ak i ile tych mixow bo mam 2 zawiniatka w jednym kilka sztuk w drugim duzoo sztuk tylko karteczki gdzies zabladzily

Last edited:

pogo

New member
CupsLock said:
mam prosbe sweet badz ktorys kolega z softem do liczenia rachunkow za prad powiedzcie mi ile w ciagu 4 miesiecy 900 wat przy 24/h wyciagnie mi plnow z kieszeni. duzy projekt mi sie dzisiaj w glowie urodzil. w sumie pracuje zarabiam to cos bym zainwestowal na przyszlosc :sasmokin: indoor v3 cooming soon suddenly blue x shroom, nareszcie zrobie normalnego boxa z prawdziwego zdarzenia a nie jakies szafeczki. powodzenia chlopaki z outdoorem

kobaia ile na oko mi wyslales hawaii x ak i ile tych mixow bo mam 2 zawiniatka w jednym kilka sztuk w drugim duzoo sztuk tylko karteczki gdzies zabladzily

(4 x 30 x 24 x 900 x 0,35) / 1000 = 907,2 zł

ale chyba nie chcesz ich trzymac na wegu 4 miechy?

jedna uprawa wyjdzie gdzies: 30 x 24 x 900 x 0,35 /1000 + 60 x 12 x 900 x 0,35 /1000 = 453,6 zł

wzor na obliczanie masz taki: ilosc godzin x moc lampy w watach x cena 1 kWh (okolo 35 groszy zazwyczaj) i to wszystko dzielone przez tysiac.

pzdr

G

Guest

pogo widze mnie wyreczyl hehehe ale sie zdziwilem ze nikt sie na mnie nie wkurzyl hehehe z te glupie teksty ale tak to jest jak czlowiek spac w nocy niemorze :)

Fish131

Active member
No Panowie widze ze wszyscy zaczynaja outdoora i po zobaczeniu waszych fotek sie zmobilizowalem i wyruszylem na wysiew :D. A wygladalo to tak :D :

Okolice wygladaja tak:

7983okolice.jpg

To rzeczka z ktorej czerpie wode:

7983rzeczka.jpg

Spoty sa zarosniete pokrzywami :D (ałaaaaaaa moje rece)

7983pokrzywy.jpg

Spotkalem duzo stworzen co mnie ucieszylo bo oznacza to ze faktycznie nikt tam nie chodzi. Idac caly czas jakies kuropatwy wylatywaly z krzakow, jakies zajace zapierdalaly ale z moim refleksem fotke udalo sie tylko zrobic zabie hehe

7983zaba.jpg

A teraz roslinki

3x Santa Maria

7983SM.jpg

4x bagseed

7983bagseed.jpg

2x skunk#1 i 1x bagseed x sweet roxana

7983bg_x_sr_i_sk.jpg

3x Papaya

7983papaya.jpg

Podsumowywujac rozpoczynam sezon outdoor 2006. Ale to dopiero poczatek wysiewu :D
Pozdro zieloni przyjaciele.

Last edited:

rogin

Member
PES ja bym ci radził zrobić LST na tym dachu bo rosliny napewno wielgachne urosna.

A oto moja 2 porcja wysadzona dzisiaj. Nie miałem foli to musiałem zastapic ja reklamówkami :D pewnie wiatr porozrywa je za kilka dni ale niech beda :D
PEACE

rogin

Member
no co ty Bronek taka butelka ślimaka nei zatrzyma, to jest zeby młodym, chudym roślinką nic sie nie stało od wiatru itp.
PEACE

G

gelowas

Pes, dobra bombe masz widze, marzenie, fajne fotki beda za jakis czas spod chalupy, hehe.
Fishu, powiem ci, ze miejscowka nieprzecietna, a jeszcze ten strumyczek z woda, nic tylko sadzic.
Wujek, mamy podobne warunki glebowe, zeby tylko lesniczy sie nie napatoczyl. ;)

Fish131

Active member
h9tric said:
Fish moze i glupie pytanie. Co daja te butelki ? Gleboko je wkladasz ?

Nie wsadzam ich gleboko. Tak tylko zeby sie trzymaly. Cos okolo 1 cm.
Uzylem to w sumie jako zabezpieczenie przed wiatrem itp, na slimaki (choc i tak to tych paskud nie zatrzyma, ale moze da im to do myslenia :D ) i ulatwia to podlewanie poniewaz lejac wode do tego woda trafia bezposzrednio pod rosline a nie rozlewa sie po calym spocie.

EDIT
A ja teraz wsadzilem do ziemi kolejne nasiona na next spota :D
Teraz w ziemie poszlo:
3x ICE
3x Papaya
3x Bagseed

Last edited:
G

Guest

Powiedzcie mi jak wy transportujecie rosliny na spot :D

Ja miejscówke mam bliskoi jak mialem duze krzaczury i nie mieściły sie do plecaka to wziołem je normalnie i poszłem o 6 rano z nimi do lasu troche ludzi sie krzywo patrzało ale to nic :D

Last edited:

polak

Active member
Ajajajajajaajajaj pesteczki z seed boutique wlsanie przyszly !! SEZON 2006 oficialnie przez polaka rozpoczety!!

Tomu

Well-known member
Veteran
ducePL said:
Powiedzcie mi jak wy transportujecie rosliny na spot :D

Ja miejscówke mam bliskoi jak mialem duze krzaczury i nie mieściły sie do plecaka to wziołem je normalnie i poszłem o rano z nimi do lasu troche ludzi sie krzywo patrzało ale to nic :D

Hehahehaha wow człowieku pod osłona nocy tylko! raz zrobilem to w dzien i skutek byl taki ze jak przyszedłem na zajutrz to juz nie bylo plantow :mad:

G

Guest

polak to pochwal sie czym seed boutique Cie tak uszczęśliwili, co tam Ci przysłali ciekawego :>

hehe Tomu przykro mi :D To jak wy sie orętujecie w lesie gdzie macie spota w nocy... po gwiazdach :D

Last edited:

Tomu

Well-known member
Veteran
ducePL said:
hehe Tomu przykro mi :D To jak wy sie orętujecie w lesie gdzie macie spota w nocy... po gwiazdach :D

:laughing: a słyszałes o takim czyms jak kompas ? albo nic ariadny :D slepemu bym sie nie dziwil ale zeby nie znac miejscowki :bat:

CupsLock

Member
ja bym cos zamowil z butique ale wyplata dopiero w okolicach 10 tego powodzenia polak i pozdrowienia dla wszystkich growerow z nad wisly. wiem weg bedzie trwal tylko miesiac ale podzielic na 4 pomnozyc razy 3 i podzielic na 2 to ja umiem zeby obliczyc ile miesiac na 12/12 zje. dziekuje za odpowiedz

Last edited:

polak

Active member
dzieki "cups" ;) Wlasnie wysadzilem rosliny na out, zajmowaly tylko miejsce w boksie.

Wyszly z domu: rewegowana Ice, i jej kros, SMxIce..... ciekawe jak spod cieplarnianych warunkow, po przeniesieniu na sloneczko zareaguja....

Pobralem dzisiaj klony z rewega, nie wroze im nic dobrego ale zobaczymy co z tego wyjdze hahaha ;] Taki maly eksperyment bedzie ;]

Duce..... duzo by wymieniac ;] troche tego jest

G

Guest

Kolejna tura sie przygotowywuje do wsadzenia na spot:

BB zawóważylem że sie zabarwił na fioletowy lekko kolor, jest mozliwe że mu czegoś brakuje czy poprostu taki kolor ma ?

:wave:

polak PM

Latest posts

Latest posts