What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

T

technoMAXgrower

mi sie raz tak z cinderella stalo (duzo pestek kielkuje i raz na jakis czas trafi sie taki zjeb genetyczny :) ) jednej plancie podobnie odjebalo.
Z takiego krzaka to juz raczej dobrej trawy nie bedzie nie ma co nawet liczyc ze da duzy plon.
kwas giberelinowy - nie chcialbym palic ziola pryskanego czyms takim u ludzi ktorzy go stosowali nigdy nie zauwazylem jakis pozytywnych efektow nie rozumiem wiec po co go stosowac.

Last edited:
B

bronek

witka Panowie
czy ktos z Was moglby mi podeslac szczegolowe fotki jakiegos grindera??
mam dostep do tokarki- z checia wytoczylbym sobie jakis porzadny mlynek [a moze komus na prezent etc]
W necie nie moge znalezc nic konkretnego...:/

Fish131

Active member
Plakaty i vlepy na MMM :D

7983MMM.jpg

BlinD

Active member
Gibrescol kupilem bo buduje sobie szklarnie i bede tam mial pomidory i do tego kupilem a na hyperrealu Quone kiedys mowil ze stosowal kwas GA i tak jakos dziwnie wziolem sobie dla experymentu zrobilem dwa opryski bo MJ uprawiam glownie dla uprawiania wiec nie chodzilo mi na jkosci bo palic raczej nie pale.. no raz na ruski rok :p

mastio

New member
powtorze moje pytanie: czesc chlopaki! ja mam do was takie pytanie. mam troche nasion feminizowanych z famle seeds. juz rosna :) tylko jest sprawa. chcialem je zklonowac. wiem jak to sie robi, studiwalem solidnie :-D tylko czy zanim porobie klony z podrosnietych krzaczkow, to czy one zdaza zakwitnac do konca sezonu? dodam ze niedawno wykielkowaly (matki). i moze jakies propozycje ukorzeniacza? takiego soldnego i dobrze dostepnego :) pozdrawiam!!!!

rogin

Member
jak dopiero matki wykiełkowały to lekko sie spozniłes mogles predzej matki wysadzic moim zdaniem juz za pozno na klony

Tomu

Well-known member
Veteran
mastio said:
powtorze moje pytanie: czesc chlopaki! ja mam do was takie pytanie. mam troche nasion feminizowanych z famle seeds. juz rosna :) tylko jest sprawa. chcialem je zklonowac. wiem jak to sie robi, studiwalem solidnie :-D tylko czy zanim porobie klony z podrosnietych krzaczkow, to czy one zdaza zakwitnac do konca sezonu? dodam ze niedawno wykielkowaly (matki). i moze jakies propozycje ukorzeniacza? takiego soldnego i dobrze dostepnego :) pozdrawiam!!!!
na klony napewno zapozno ale na te co wyzszly z pestek nie :D wiec je wsadz i nie "famle seeds" tylko female seeds ;)

LDV

Active member
blind zapytaj shakira bo kiedys mowil ze jak sie stosuje ten kwas zeby zeby polepszyc zbiory to trzeba go rozcienczach porzadnie...

moze poprostu dales za wysokie stezenie i ci rosliny popierdolilo?

Zapytaj sie shakira najlepiej bo on kiedys komus tlumaczyl o tym kwasie chyba...

rogin

Member
ej a ten kwas Gibreskol co Blind uzył to nie uzywa sie po to zeby zrobic pestki feminizowane ??? Pamietam ze kiedys na OG byl ten temat wałkowany przez kilka dni.
PEACE

Ps. szybko idzie ci Fishu z tymi filmami ;) aha i zapraszam wszsytkich do wrzucania linkow do przydatnych rzeczy, tu macie dobry serwer http://www.yousendit.com/

Last edited:

BlinD

Active member
tego kwasu uzywa sie tak ale w znacznie wiekszym stezeniu ale lipa tam z wygladem roslin patrze , ze sa obsypane zywica .. bede mial przynajmniej "nagrode pocieszenia" a zeszlosezonowe palenie z ww bylo jak dla mnie z 2x za mocne bo po 3 bro czulem sie ok -jeden buch i na kolnach prawie wychodzilem a kumpel czekal 2 h przed dmem bo bal sie wchodzic po 2 buchach :D wiec jak to bedzie w podobie to moze i nawet byc tego malo .
Peace..

Fish131

Active member
Rogin.
Ogolnie kwas giberylowy moze sluzyc do produkcji feminizowanych nasion. Fajnie o tym pisalo w GrowFaq na OG.

LDV

Active member
ja sie tam w sumie nieznam ale jesli to twoja ostatnia uprawa to obetnij topy i zrob rewega...
Zawsze jest szansa ze bedzie gitara :)

Fish131

Active member
Hehe to jest to ze rosliny przerzucasz z naswietlania 12/12 (kwitnienia) na 24/0 (vegetacja) przez to rosliny znow sa w fazie vegetacyjnej i sie rozwijaja...

Fish131

Active member
Moj ICE ma dzisiaj rowno 56 dzien kwitnienia czyli 8 tydzien. Mysle ze jeszcze z tydzien i zakonczy swoja kariere :D Jak myslicie? Teraz go przesuszac nie?

7983ICE_56_dzien_flo.jpg

7983ICE_56_dzien_flo_1_.jpg

7983ICE_56_dzien_flo_2_.jpg

7983ICE_56_dzien_flo_4_.jpg

7983ICE_56_dzien_flo_5_.jpg

7983ICE_56_dzien_flo_6_.jpg

7983ICE_56_dzien_flo_7_.jpg

7983ICE_56_dzien_flo_8_.jpg

Co do zapylenia moich roslinek to raczej lipa z powodu malej ilosci pylku ;/ Ale widac ze tworza sie pojedyncze nasiona np jak na tym zdjeciu:
7983ICE_56_dzien_flo_3_.jpg

Tomu

Well-known member
Veteran
No Fish koniec sie zbliza, ale cieniutkie te kwiaty :) ale za to duzo ich jest :D przez to moze nie daly rady przybrac na masie bo musiala tyle kwiatow stworzyc kto wie ;) ...

rogin

Member
TAK powiniened teraz nie podlewac i mozesz jeszcze wbic wykołaczke w łodyge :) nigdy tego nei probowalem ale nie raz o tm slyszalem ze daje efekty
PEACE